pontosnews.gr
Τρίτη, 3/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ισραήλ – Μπεν Γκβιρ: «Περήφανος» για τις άθλιες συνθήκες κράτησης Παλαιστίνιων γυναικών

Σε βίντεο μέσα από γυναικεία φυλακή, κρατούμενη καταγγέλλει ότι στερούνται ακόμη και βασικές συνθήκες υγιεινής – Ο ακροδεξιός υπουργός επιδοκιμάζει και δηλώνει ότι «οι μέρες των καλοκαιρινών κατασκηνώσεων τελείωσαν»

30/08/2026 - 7:01μμ
Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ και επικεφαλής του κόμματος Εβραϊκή Δύναμη, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, μιλά κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας στην Κνεσέτ. 22 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ και επικεφαλής του κόμματος Εβραϊκή Δύναμη, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, μιλά κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας στην Κνεσέτ. 22 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την επιδείνωση των συνθηκών κράτησης Παλαιστινίων γυναικών επέλεξε να προβάλει ως πολιτικό επίτευγμα ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, περίπου δύο μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Σε βίντεο που δημοσιοποίησε ο ίδιος από επίσκεψή του σε γυναικεία φυλακή, Παλαιστίνιες κρατούμενες εμφανίζονται παραταγμένες μπροστά σε έναν τοίχο. Μία από αυτές περιγράφει τις εξαιρετικά κακές συνθήκες και την έλλειψη ακόμη και των στοιχειωδέστερων μέσων προσωπικής υγιεινής.

זה לא עובד עליי ״ההתבכיינויות״ של המחבלות על התנאים בבתי הכלא, לחטופים שלנו לא היו שום תנאים, אמשיך להוביל מדיניות מינימום של המינימום! pic.twitter.com/4WTESzG5eH

— איתמר בן גביר (@itamarbengvir) August 30, 2026

Ο Μπεν Γκβιρ όχι μόνο δεν αμφισβήτησε τις καταγγελίες, αλλά δήλωσε υπερήφανος για τον περιορισμό των συνθηκών κράτησης «στο ελάχιστο», παρουσιάζοντας τη στέρηση βασικών αναγκών ως απάντηση στα δεινά των Ισραηλινών ομήρων στη Γάζα.

«Δεν έχουμε πλυθεί ούτε αλλάξει εσώρουχα»

Στο βίντεο, γυναίκα με μαντήλα και θολωμένο πρόσωπο αναφέρει ότι οι κρατούμενες «δεν έχουν δικαιώματα» και ότι δεν καλύπτονται οι ιδιαίτερες ανάγκες τους ως γυναίκες.

«Δεν έχουμε πλυθεί για τρεις ημέρες και δεν έχουμε αλλάξει τα εσώρουχά μας», ακούγεται να λέει.

Ο σύζυγός της την αναγνώρισε ως τη Γιασμίν Σααμπάν, η οποία συνελήφθη εκ νέου από τις ισραηλινές δυνάμεις τον Μάιο του 2025, λίγους μήνες μετά την απελευθέρωσή της στο πλαίσιο συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Ο Μπεν Γκβιρ συνέκρινε τις συνθήκες στις ισραηλινές φυλακές με εκείνες υπό τις οποίες κρατούνταν οι όμηροι της Χαμάς και άλλων παλαιστινιακών οργανώσεων μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023.

«Είμαι περήφανος που καταφέραμε να μειώσουμε τις συνθήκες κράτησης των τρομοκρατών στο ελάχιστο», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «οι μέρες των καλοκαιρινών κατασκηνώσεων στις φυλακές τελείωσαν».

Η κακομεταχείριση ως προεκλογικό θέαμα

Η επιλογή του Ισραηλινού υπουργού να καταγράψει και να δημοσιοποιήσει τη συγκεκριμένη σκηνή προσδίδει στο περιστατικό σαφή προεκλογική διάσταση.

Ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εβραϊκή Δύναμη επιχειρεί να παρουσιάσει την αυστηροποίηση των συνθηκών κράτησης ως προσωπικό του πολιτικό επίτευγμα και ως απόδειξη μιας πολιτικής «μηδενικής ανοχής» απέναντι στους Παλαιστίνιους κρατουμένους.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένη δήλωση. Από την ανάληψη του υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας, στα τέλη του 2022, ο Μπεν Γκβιρ έχει θέσει υπό την εποπτεία του την ισραηλινή αστυνομία και τη σωφρονιστική υπηρεσία και έχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ:

• της περαιτέρω μείωσης της ποσότητας και της ποιότητας του φαγητού των Παλαιστινίων κρατουμένων,
• του περιορισμού των ντους και της πρόσβασης σε νερό,
• της αφαίρεσης ηλεκτρικών συσκευών και άλλων ειδών από τα κελιά,
• της αυστηρότερης απομόνωσης,
• της επιβολής της θανατικής ποινής σε Παλαιστίνιους που καταδικάζονται για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Διεθνείς καταγγελίες για «συστηματική κακομεταχείριση»

Ισραηλινές και διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταγράψει σοβαρές καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, ανεπαρκή σίτιση, στέρηση ιατρικής περίθαλψης και ταπεινωτική μεταχείριση Παλαιστινίων κρατουμένων μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Η ισραηλινή οργάνωση B’Tselem, βασισμένη σε δεκάδες μαρτυρίες πρώην κρατουμένων, έχει περιγράψει ένα σύστημα στο οποίο η κακοποίηση και η στέρηση βασικών αναγκών εμφανίζονται ως οργανωμένη πολιτική και όχι ως μεμονωμένες παραβιάσεις.

Τον Ιούλιο, διπλωματικές αποστολές δώδεκα δυτικών χωρών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάλεσαν το Ισραήλ να αλλάξει την πολιτική του απέναντι στους Παλαιστίνιους κρατουμένους. Έκαναν λόγο για ανεπαρκή σίτιση, άρνηση ιατρικής φροντίδας και συστηματικές κακοποιήσεις, ζητώντας παράλληλα την επαναφορά των επισκέψεων του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού στις φυλακές.

Το προηγούμενο με το στολίσκο για τη Γάζα

Νωρίτερα φέτος, ο Μπεν Γκβιρ είχε προκαλέσει διεθνή κατακραυγή με τη δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο ακτιβιστές του στολίσκου για τη Γάζα εμφανίζονταν γονατιστοί και με δεμένα χέρια μετά τη σύλληψή τους στη θάλασσα.

Ορισμένοι από τους ακτιβιστές κατήγγειλαν ότι υπέστησαν σωματική και σεξουαλική βία από τις ισραηλινές δυνάμεις. Το Ισραήλ αρνήθηκε τις καταγγελίες, ενώ η συμπεριφορά του υπουργού επικρίθηκε ακόμη και στο εσωτερικό της ισραηλινής κυβέρνησης.

Πρόσφατα ο Μπεν Γκβιρ προκάλεσε νέα διεθνή καταδίκη, όταν υποστήριξε ότι το Ισραήλ θα έπρεπε να σκοτώνει «30 ή 40» ανθρώπους κάθε νύχτα.

Η Επιτροπή Υποθέσεων Κρατουμένων της Παλαιστινιακής Αρχής τον κατηγόρησε για «βαρβαρότητα, μίσος και ρατσισμό», ενώ το υπουργείο Κρατουμένων της Γάζας δήλωσε ότι το νέο βίντεο αποτυπώνει το επίπεδο εξαχρείωσης της ισραηλινής κατοχής.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA/LAURA BRETT)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Η μάχη για το Κογκρέσο κρίνει την επόμενη διετία του Τραμπ – Οι Ελληνοαμερικανοί υποψήφιοι και οι κρίσιμες αναμετρήσεις

3/11/2026 - 8:35πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Neil Hall)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Υπόθεση Πελικό αλά αγγλικά – Εννέα άνδρες κατηγορούνται ότι βίαζαν επί χρόνια μια γυναίκα αφού την νάρκωνε ο σύζυγός της

2/11/2026 - 10:25μμ
Η νέα πρόεδρος της Βουλγαρίας Ιλιάνα Γιότοβα μιλά σε δημοσιογράφους, στη Σόφια. Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Borislav Troshev)
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Πρώτη εκλεγμένη γυναίκα πρόεδρος η Ιλιάνα Γιότοβα

2/11/2026 - 6:32μμ
Καταψύκτες σε κατάστημα της σουηδικής αλυσίδας ICA, μίας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ στη χώρα (πηγή: X / @InsiderGeo)
ΚΟΣΜΟΣ

Χάκαραν και τα… ψυγεία: Κυβερνοεπιθέσεις σε ευρωπαϊκά σουπερμάρκετ

2/11/2026 - 6:08μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δίνει μάχη για να περιορίσει τις απώλειες των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές

2/11/2026 - 11:35πμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Πυρηνικό εργοστάσιο στη Σινώπη θέλει ο Ερντογάν – Οι όροι που θα κρίνουν τη συμφωνία

2/11/2026 - 11:10πμ
(Φωτ.: Nick Sortor/Χ.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Φλόριντα: Εννέα νεκροί από τη συντριβή μικρού αεροσκάφους – Βίντεο καταγράφει τη στιγμή της πτώσης

2/11/2026 - 12:08πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δικαστική ήττα για την κυβέρνηση Τραμπ και πολιτικές αναταράξεις ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών

1/11/2026 - 11:51μμ
Ρώσοι αστυνομικοί κάνουν έλεγχο στοιχείων σε περαστικούς κοντά στο Κρεμλίνο, στη Μόσχα. 24 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)
ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Ανήλικος κρατείται για απειλή τρομοκρατικής επίθεσης – Το «ευχαριστώ» της FSB στις ΗΠΑ

1/11/2026 - 6:58μμ
Ιρανή περπατά μπροστά από αντιαμερικανική τοιχογραφία με θέμα τις διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ, κοντά στην πρώην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη. Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν-ΗΠΑ: Το Ορμούζ στο τραπέζι στην Ντόχα, με τον Τραμπ να απειλεί με νέα πλήγματα

1/11/2026 - 6:34μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: poe.org.gr)

Η ΠΟΕ αποχαιρετά τον Νίκο Σωματαρίδη: «Αποτέλεσε σημαντική μορφή στη διατήρηση της ποντιακής πολιτιστικής κληρονομιάς»

4 λεπτά πριν
Λεπτομέρεια από πίνακα του Κρητικού ζωγράφου Φιλόθεου Σκούφου (πηγή: Icon painters - Greece. /commons.wikimedia.org)

Στους αγίους Σαράντα Μάρτυρες ΙΙ (Μέρος Γ’)

30 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ / EUROKINISSI)

Κακοκαιρία «Agneta»: Ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας και σήμερα – Πού παραμένουν κλειστά τα σχολεία

58 λεπτά πριν
Οι δύο χάλκινοι κρίκοι με εξοχές που συνόδευαν τη νεκρή στον τάφο του Σέντεν (πηγή: Bayerisches Landesamt für Denkmalpflege)

Κελτικός τάφος 2.300 ετών: Τα κοσμήματα και η ασυνήθιστη προσφορά

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA/LAURA BRETT)

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Η μάχη για το Κογκρέσο κρίνει την επόμενη διετία του Τραμπ – Οι Ελληνοαμερικανοί υποψήφιοι και οι κρίσιμες αναμετρήσεις

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας – Τα 8 μποφόρ θα φτάσουν οι άνεμοι στο Ιόνιο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV