Το πέναλτι του Νίκλας Κάστρο στο 86ο λεπτό έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα του ΠΑΟΚ για παρουσία στη League Phase του Conference League. Η Μπραν επικράτησε με 3-2 και, σε συνδυασμό με το 1-1 της Τούμπας, εξασφάλισε πως θα δώσει ακόμη έξι παιχνίδια στην τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Αν και η ομάδα του Αλίσιο Λίσι επέστρεψε από 2-0 σε 2-2, είδε το ευρωπαϊκό του ταξίδι να σταματά πρόωρα στο Μπέργκεβ.
Οι Νορβηγοί μπήκαν δυναμικά, όμως ο Λουσέ στο 17΄ ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, αλλά το αριστερό σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, με τον Παβλένκα να σταματά τις διαδοχικές προσπάθειες των Σόλτβεντ στο 18΄ και Κάστρο στο 19΄ και το οριζόντιο δοκάρι να σταματά την προβολή του Χολμ στο 21΄. Στο ίδιο μοτίβο συνέχισε το ματς, αφού οι «ασπρόμαυροι» έκαναν πολλά λάθη.
Ο Τσέχος τερματοφύλακας μπλόκαρε το σουτ του Ντε Ρουβ στο 32΄ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ενώ το ίδιο έκανε και ο Ντίνγκελαντ σε εκείνο του Εντιαγέ στο 37΄ από δύσκολη γωνία. Ήταν εντυπωσιακή η εκτίναξη του Παβλένκα στο δυνατό αριστερό σουτ του Σόλτβεντ στο 41΄, αλλά… Ένα μονόπλευρο πρώτο μέρος, ολοκληρώθηκε – μάλλον – φυσιολογικά, με γκολ για τους γηπεδούχους από κακή εκτίμηση (και) του Παβλένκα. Από κόρνερ του Κάστρο στο δεύτερο δοκάρι, ο Χολμ νίκησε τους πάντες και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
Ανάλογο σκηνικό στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Χατσίδη (51΄) να κάνει την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Σορετίρε και τον Ντίνγκελαντ σε καλή θέση να μπλοκάρει. Στη συνέχεια, η Μπραν εγκαταστάθηκε γύρω από την περιοχή του ΠΑΟΚ και μετά από συνδυασμό στην αριστερή πλευρά, έφτασε σε δεύτερο γκολ. Ο Έρικσεν έστρωσε στον Ίνγκασον που είχε και τη βοήθεια της τύχης – κόντρα στον Γιαννούλη – για το 2-0 στο 57΄. Ο Λίσι προχώρησε άμεσα σε διπλή αλλαγή ελπίζοντας να αλλάξει τη ροή του ζευγαριού.
Και είδε άμεσα αποτελέσματα, αφού ο Πέλκας έβγαλε τον Εντιαγέ φάτσα με τον τερματοφύλακα της Μπραν και ο Σενεγαλέζος δε λάθεψε για το 2-1 στο 63΄. Ο ΠΑΟΚ απέκτησε πνοή και τέσσερα λεπτά μετά έφερε το ζευγάρι στα ίσια. Από σέντρα του Τέιλορ, ο Χατσίδης με το κεφάλι κατέβασε στον Ζαφείρη που με σκαστό σουτ ισοφάρισε σε 2-2.
Στο 77΄, μετά από φάση διαρκείας, ο Ζαφείρης βρήκε και δεύτερο γκολ που, όμως ακυρώθηκε. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 83΄, Κάστρο και Μάτισεν συνεργάστηκαν, ο τελευταίος βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Γιαννούλη, με τον Τζον Μπρουκς να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Κάστρο δε λάθεψε, «γράφοντας» το τελικό 3-2.
Με συνολικό σκορ 4-3 η Μπραν θα δει το όνομά της στην αυριανή (Παρασκευή 28/8) κλήρωση της League Phase του Conference League, με τον ΠΑΟΚ να αποχαιρετά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

















