pontosnews.gr
Τετάρτη, 28/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Άρθουρ Χριστόπουλος: Νέα κορυφαία διάκριση για τον Ελληνοαυστραλό πρωτοπόρο της Φαρμακολογίας

Ανακηρύχθηκε Sir John Monash Distinguished Professor, τον υψηλότερο τίτλο που απονέμει το Πανεπιστήμιο Monash στους εν ενεργεία καθηγητές του

28/08/2026 - 12:01πμ
Ο Ελληνοαυστραλός καθηγητής Άρθουρ Χριστόπουλος (φωτ.: Monash University / LinkedIn)

Ο Ελληνοαυστραλός καθηγητής Άρθουρ Χριστόπουλος (φωτ.: Monash University / LinkedIn)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την υψηλότερη ακαδημαϊκή διάκριση που απονέμει το Πανεπιστήμιο Monash στους εν ενεργεία καθηγητές του έλαβε ο διακεκριμένος Ελληνοαυστραλός επιστήμονας Άρθουρ Χριστόπουλος.

Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε την Τετάρτη 26 Αυγούστου την ανακήρυξή του σε Sir John Monash Distinguished Professor, αναγνωρίζοντας την πρωτοποριακή έρευνα, την ακαδημαϊκή ηγεσία και τη μακρόχρονη προσφορά του στις Φαρμακευτικές Επιστήμες.

Η διάκριση που απονέμεται σε λίγους

Ο τίτλος Sir John Monash Distinguished Professor προορίζεται για καθηγητές εξαιρετικού κύρους, οι οποίοι έχουν προσφέρει σε σταθερή βάση και στο υψηλότερο επίπεδο στον επιστημονικό τους κλάδο, στο πανεπιστήμιο και στην ευρύτερη κοινωνία.

Ο Άρθουρ Χριστόπουλος είναι κοσμήτορας της Σχολής Φαρμακευτικής και Φαρμακευτικών Επιστημών του Monash και καθηγητής Αναλυτικής Φαρμακολογίας. Η νέα διάκριση αναγνωρίζει τόσο το διεθνές ερευνητικό έργο του όσο και τη συμβολή του στην καθιέρωση της σχολής ως μιας από τις κορυφαίες παγκοσμίως.

Στην κατάταξη QS του 2026, το Monash διατήρησε τη δεύτερη θέση στον κόσμο στον τομέα της Φαρμακευτικής και της Φαρμακολογίας.

Νέοι δρόμοι για πιο στοχευμένα φάρμακα

Το επιστημονικό έργο του Ελληνοαυστραλού καθηγητή επικεντρώνεται στην ανάπτυξη νέων και περισσότερο στοχευμένων φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις, μεταξύ των οποίων η σχιζοφρένεια και η νόσος Αλτσχάιμερ.

Ο Άρθουρ Χριστόπουλος μελετά τους υποδοχείς που λειτουργούν σαν «διακόπτες» στην επιφάνεια των κυττάρων και αποτελούν στόχο πολλών σύγχρονων φαρμάκων.

Η έρευνά του εξετάζει εναλλακτικούς τρόπους ενεργοποίησης ή ρύθμισης αυτών των υποδοχέων, ανοίγοντας τον δρόμο για φάρμακα με ακριβέστερη δράση.

Νωρίτερα μέσα στο 2026 τιμήθηκε και με το Peter Doherty Investigator Grant Award, καθώς η ερευνητική πρότασή του έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία σε εθνικό επίπεδο στην κατηγορία επιστημονικής ηγεσίας του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας και Ιατρικής Έρευνας της Αυστραλίας.

Από παιδί Ελλήνων μεταναστών στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα

Ο Άρθουρ Χριστόπουλος είναι γιος μεταναστών από τη Μεσσηνία και υπήρξε ο πρώτος στην οικογένειά του που ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση!

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Monash και έχει διανύσει εκεί μια ακαδημαϊκή διαδρομή μεγαλύτερη των 20 ετών. Από το 2019 βρίσκεται στη θέση του κοσμήτορα, ενώ έχει διατελέσει ιδρυτικός διευθυντής του Neuromedicines Discovery Centre.

Για 12 συνεχόμενα χρόνια περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Clarivate με τους ερευνητές που συγκεντρώνουν τις περισσότερες επιστημονικές αναφορές παγκοσμίως στον τομέα της Φαρμακολογίας και της Τοξικολογίας. Είναι επίσης μέλος της Αυστραλιανής Ακαδημίας Επιστημών και της Αυστραλιανής Ακαδημίας Επιστημών Υγείας και Ιατρικής.

Η ανακήρυξή του στον ανώτατο ακαδημαϊκό τίτλο του Monash αποτελεί την πιο πρόσφατη αναγνώριση μιας πορείας που ξεκίνησε σε μια οικογένεια Ελλήνων μεταναστών και έφθασε στην πρώτη γραμμή της διεθνούς φαρμακευτικής έρευνας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ: 28ης Οκτωβρίου/Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος, Γρηγόρης Χαλκιόπουλος και Ελ Αλαμέιν/ Νέο Φως Καΐρου)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

28η Οκτωβρίου: Η προσφορά των Αιγυπτιωτών στον πόλεμο και η ζωντανή μνήμη του ελληνισμού στην Αλεξάνδρεια και το Κάιρο

27/10/2026 - 1:28μμ
(Φωτ.: Consulate General of Greece in Boston/Facebook)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

28η Οκτωβρίου στη Βοστόνη: Οι νέες γενιές των Ελληνοαμερικανών τίμησαν το Έπος του ’40

27/10/2026 - 11:57πμ
Διακρίσεις για το «Αγκαλίτσα» του Γκελεντζίκ στον διαγωνισμό «Φόρμουλα επιτυχίας» (φωτ.: rusgreek.ru)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μια… «Αγκαλίτσα» από το Γκελεντζίκ της Ρωσίας βρήκε τη «Φόρμουλα επιτυχίας»

27/10/2026 - 10:39πμ
Μετά την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ελλήνων, στην Πλατεία Πέτοφι της Βουδαπέστης. Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Greece in Hungary)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Βουδαπέστη: Το «ΟΧΙ» στις φωνές των παιδιών της Ομογένειας – Τιμή στο συγκρότημα «Μύδρος»

27/10/2026 - 8:25πμ
Ο Άντονι Αλμπανέζι στο βήμα της επετειακής εκδήλωσης, στις 24 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Hellenic Club Sydney / Nick Bourdaniotis)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αλμπανέζι: «Αδιανόητη η Αυστραλία χωρίς Ελληνοαυστραλούς» – Η Ελληνική Λέσχη Σίδνεϊ έγινε 100 ετών

26/10/2026 - 10:50μμ
Η Αγλαΐα Παπαδοκοκολάκη στο νέο Διεθνές Αεροδρόμιο του Δυτικού Σίδνεϊ (φωτ.: ABC News)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σίδνεϊ: Μια 25χρονη Ελληνοαυστραλή στο πιλοτήριο μιας ιστορικής πρώτης πτήσης

26/10/2026 - 5:47μμ
(Φωτ.: Hellenic Community of Western Australia Inc./Facebook)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αυστραλία: 22 χρόνια εξετάσεων ελληνομάθειας – Βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες του 2026

26/10/2026 - 1:13μμ
(Φωτ.: Lemnian Association of NSW “Maroula”/Facebook)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σίδνεϊ: Οι Εύζωνες ύψωσαν την ελληνική σημαία στο Μνημείο των ΑΝΖΑC για την επέτειο του «Όχι»

26/10/2026 - 9:43πμ
Κορσική: 350 χρόνια ελληνικής παρουσίας και 250 χρόνια από την ίδρυση του Καργκέζε
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Κορσική: 350 χρόνια ελληνικής παρουσίας και 250 χρόνια από την ίδρυση του Καργκέζε

25/10/2026 - 4:48μμ
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ κατά την κατάθεση στεφάνου στο μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ, στην Άγκυρα. Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Χ / @aBayraktar1)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Καναδάς: Οργή στην Ομογένεια για την επίσκεψη Κάρνεϊ στην Άγκυρα και το στεφάνι στο μαυσωλείο του Κεμάλ

24/10/2026 - 1:27μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποκλεισμένη η περιοχή έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Βελιγράδι, όπου αστυνομικός δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι. Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2026 (πηγή: Υπουργείο Εσωτερικών Σερβίας)

Συναγερμός στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Βελιγράδι: «Τρομοκρατική επίθεση» με μαχαίρι

2 λεπτά πριν
Κορδέλα της αστυνομίας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Θεσσαλονίκη: Μπλόκο στις συγκεντρώσεις για 12 ώρες – Κλείνουν έξι σταθμοί του μετρό

25 λεπτά πριν
Άποψη της κατοικίας του ακροδεξιού γερουσιαστή Φλάβιο Μπολσονάρου, υποψηφίου στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία, στην περιοχή Λάγκο Σουλ της Μπραζίλια (φωτ.: EPA/ANDRE BORGES)

Βραζιλία: Στις ΗΠΑ ο Φλάβιο Μπολσονάρου μετά την εκλογική ήττα – «Επαίσχυντη φυγή» λέει ο Λούλα

47 λεπτά πριν
Ελληνική σημαία στη μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Θεσσαλονίκη.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

28η Οκτωβρίου: Η Θεσσαλονίκη τιμά το ΟΧΙ με λαμπρή στρατιωτική παρέλαση

1 ώρα πριν
Το έργο «Η είσοδος του ένδοξου Ελληνικού Στρατού στο Αργυρόκαστρο»  αποτυπώνει τη Μάχη  του Αργυροκάστρου στις 4 Δεκεμβρίου 1940. Είναι χρωμολιθογραφία του Μιχαήλ Σαλιβέρου, που φυλάσσεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (πηγή: searchculture.gr/ creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el)

Έπος του ’40: Πόντιοι, Μικρασιάτες και Αρμένιοι στην πρώτη γραμμή της ελευθερίας

1 ώρα πριν
Υποστηρικτές του Μπενιαμίν Νετανιάχου σε εκλογική εκδήλωση του Λικούντ στην Ιερουσαλήμ, στις 27 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Εκλογές στο Ισραήλ: Ρευστό το πολιτικό σκηνικό μετά τις κάλπες – Ανοιχτή η μάχη για την κυβέρνηση

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV