Την άρση της ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.
Υπέρ της άρσης ψήφισαν 160 βουλευτές, κατά 63, ενώ έξι δήλωσαν «παρών».
Η αίτηση αφορά μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που υπέβαλε ο επιχειρηματίας Αχιλλέας Νταβέλης, με αφορμή αναφορές της Zωής Κωνσταντοπούλου στη λειτουργία της κλινικής ANIMUS.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ότι όσα είχε δηλώσει ήταν αληθή, επιμένοντας ότι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας της κλινικής.
«Έχει δοθεί εντολή να πέσουν πάνω μου»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέδεσε τη μήνυση με τις παρεμβάσεις της για τα Τέμπη, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τις υποκλοπές και άλλες υποθέσεις που έχει αναδείξει κοινοβουλευτικά. «Έχει δοθεί η εντολή σε όλους να πέσουν πάνω μου. Δεν θα με απενεργοποιήσουν», δήλωσε, καταγγέλλοντας οργανωμένη προσπάθεια πολιτικής πίεσης σε βάρος της.
Όπως ανέφερε, πρόκειται περίπου για τη δέκατη αίτηση άρσης της ασυλίας της, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να σταματήσει τον κοινοβουλευτικό της έλεγχο ακόμη και αν υποβληθούν «εκατόν δέκα» αντίστοιχα αιτήματα.
Να σημειωθεί ότι η άρση της ασυλίας επιτρέπει πλέον στη Δικαιοσύνη να εξετάσει την υπόθεση και δεν συνιστά κρίση επί της βασιμότητας της μήνυσης.

















