pontosnews.gr
Κυριακή, 6/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ιστορικό ντεμπούτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης με αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη

Για πρώτη φορά η Εθνική Λυρική Σκηνή στις Ηνωμένες Πολιτείες παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με έργα κορυφαίων Ελλήνων συνθετών εμπνευσμένα από το έργο του μεγάλου Κρητικού λογοτέχνη

19/07/2026 - 12:03πμ
(Φωτ.: nationalopera.gr)

(Φωτ.: nationalopera.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την πρώτη της εμφάνιση στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πραγματοποιήσει η Εθνική Λυρική Σκηνή, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στη σκηνή του ιστορικού Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου. Η συναυλία, με τίτλο «Νίκος Καζαντζάκης: Μια Οδύσσεια στη Μουσική», σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στη διεθνή πορεία του κορυφαίου ελληνικού λυρικού οργανισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Carnegie Hall, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Stern Auditorium/Perelman Stage, υπό τη μουσική διεύθυνση του Βασίλη Χριστόπουλου, με τη συμμετοχή της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της διεθνούς φήμης Γεωργιανής μεσόφωνου Ανίτα Ραχβελισβίλι και της Ελληνίδας σοπράνο Μαρίας Κωστράκη.

Η συναυλία είναι αφιερωμένη στον Νίκο Καζαντζάκη, τον πλέον μεταφρασμένο Έλληνα συγγραφέα, του οποίου το έργο άσκησε καθοριστική επιρροή στην ελληνική μουσική δημιουργία.

Το πρόγραμμα αναδεικνύει τη σχέση του έργου του μεγάλου Κρητικού λογοτέχνη με τη μουσική, μέσα από συνθέσεις δημιουργών διαφορετικών γενεών, όπως οι Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Νίκος Σκαλκώτας, Δημήτρης Μητρόπουλος και Γιώργος Κουμεντάκης.

Όπως επισημαίνει το Carnegie Hall, έργα όπως ο Ζορμπάς, ο Καπετάν Μιχάλης, ο Χριστός Ξανασταυρώνεται και ο Τελευταίος Πειρασμός ενέπνευσαν συνθέτες στη συμφωνική μουσική, την όπερα, το θέατρο, το μπαλέτο και τον κινηματογράφο, δημιουργώντας έναν διαρκή διάλογο ανάμεσα στη λογοτεχνία και τη μουσική.

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα κατέχει η αμερικανική πρεμιέρα του έργου «Amor Fati» του καλλιτεχνικού διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργου Κουμεντάκη, το οποίο γράφτηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη.

Παράλληλα, η Ανίτα Ραχβελισβίλι θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ η Μαρία Κωστράκη θα παρουσιάσει αποσπάσματα από τον Καπετάν Μιχάλη του Μάνου Χατζιδάκι. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη τους Τρεις Κρητικούς Χορούς του Νίκου Σκαλκώτα και την Κρητική Γιορτή του Δημήτρη Μητρόπουλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διεθνούς καλλιτεχνικής παρουσίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και των εορτασμών για τα 30 χρόνια κοινωφελούς δράσης του Ιδρύματος.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ενώ μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί για την ενίσχυση του οργανισμού «Μαζί για το Παιδί».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το εξώφυλλο του βιβλίου του Κώστα Μπλιάτκα, «Ο στρατηγός και ο κανονιέρης-Ο Κοντός και ο Ψηλός» (φωτ.: Εκδ. «ΜΙΛΗΤΟΣ»)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Κώστας Καραμανλής ύμνησε τον παλαίμαχο επιθετικό και κορυφαίο σκόρερ Αντώνη Αντωνιάδη

6/09/2026 - 11:32πμ
(Φωτ.: Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης/ΑΠΕ_ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Haig Yazdjian: Ο Αρμένιος δεξιοτέχνης στο ούτι ετοιμάζεται για το 5ο Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης – Δημήτρης Κρεμαστινός

6/09/2026 - 9:51πμ
(Φωτ.: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βέροια: Αποδόθηκαν στο κοινό το Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό και το Τέμενος Ορτά

5/09/2026 - 6:33μμ
(Πηγή: facebook.com/Hamazkayin Greece)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Σύρος, τα παιδιά του Αρτσάχ και μια φιλία που αντέχει στον χρόνο

5/09/2026 - 11:30πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεσσαλονίκη: Αναδεικνύεται ο λόφος της Τούμπας – Διαγωνισμό μελετών μέσα στο 2026 προαναγγέλλει το ΥΠΠΟ

3/09/2026 - 2:06μμ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για την παράδοση της Πύλης 12. Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καβάλα: Η πύλη που δεν υπήρχε στα βιβλία και τα 2.032 κειμήλια της Καππαδοκίας

2/09/2026 - 12:03μμ
Η Ανθέα Γιαννακούρου που αφού κατέκτησε το Χόλιγουντ επέστρεψε στην Ελλάδα (φωτ.: Thessaloniki International Film Festival)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανθέα Σίλμπερτ: Η Ανθή Γιαννακούρου που κατέκτησε το Χόλιγουντ και έγινε ντοκιμαντέρ

1/09/2026 - 5:08μμ
Το Τέμενος Χαμζά Μπέη, το Αλκαζάρ όπως είναι γνωστό στους Θεσσαλονικείς, παραδόθηκε στο κοινό μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του μνημείου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αλκαζάρ στη Θεσσαλονίκη: Χωρίς σκαλωσιές μετά από 37 χρόνια το Τέμενος Χαμζά Μπέη

1/09/2026 - 1:11μμ
Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τη Δέσποινα Τσεχελίδου
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δέσποινα Τσεχελίδου: Από τις κόκκινες κάρτες στα γήπεδα στις «κόκκινες γραμμές» του έρωτα

29/08/2026 - 5:06μμ
Το νεολιθικό γλυπτό που απεικονίζει μια ανθρώπινη μορφή καθισμένη στη ράχη λεοπάρδαλης (φωτ.: Turkish Ministry of Culture and Tourism)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καβάλα σε λεοπάρδαλη πριν από 11.000 χρόνια – Το παράξενο γλυπτό που ξάφνιασε τους αρχαιολόγους

29/08/2026 - 3:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλα έτοιμα για το 2ο N-ΔΕΘ Forum στη Θεσσαλονίκη. Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)

2ο N-ΔΕΘ Forum: Σήμερα η μεγάλη συζήτηση στη Θεσσαλονίκη – Τι ώρα αρχίζει

24 λεπτά πριν
Συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.  Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026  (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Μητσοτάκης: «Δεν βγαίνουν οι αριθμοί» για 13ο μισθό και σύνταξη

31 λεπτά πριν
Με εκκλησιαστική λαμπρότητα η Μητρόπολη Αργολίδος υποδέχθηκε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής  Θεόδωρο Β' στην κωμόπολη της Νέας Κίου. Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Νέα Κίος: Μνημόσυνο για τη Μικρασιατική Καταστροφή με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας – Οι εικόνες που διασώθηκαν

55 λεπτά πριν
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης στο Βελλίδειο, για την ομιλία του πρωθυπουργού 
στα εγκαίνια της 90ής ΔΕΘ. Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Κυρανάκης: Νέα τρένα από το 2027 – «Οι σταθμοί παίρνουν ζωή»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Drone)

Τούμπα 67 ετών: Σαν σήμερα εγκαινιάστηκε το γήπεδο του ΠΑΟΚ

2 ώρες πριν
Συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.  Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026  (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Εκλογές το 2027 – «Ο Σαμαράς έχει τεχνογνωσία στο πώς να κάνει κακό στην παράταξη»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV