Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στον Θερμαϊκό κόλπο για τον εντοπισμό ενός 69χρονου άνδρα, ο οποίος αγνοείται μετά την ανατροπή του σκάφους στο οποίο επέβαινε μαζί με τη σύζυγό του.
Το περιστατικό σημειώθηκε, υπό συνθήκες που μέχρι στιγμής παραμένουν αδιευκρίνιστες, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Ποταμού Επανομής, όπου το ζευγάρι είχε μεταβεί για ψάρεμα.
Η σύζυγος του 69χρονου κατάφερε να παραμείνει στη θάλασσα και να κολυμπήσει μέχρι να εντοπιστεί, αρκετές ώρες αργότερα, από διερχόμενο ιδιωτικό σκάφος. Η γυναίκα διασώθηκε σώα, ενώ συνεχίζονται οι αγωνιώδεις έρευνες για τον εντοπισμό του συζύγου της.
Τον συντονισμό της επιχείρησης έχει το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος. Στις έρευνες συμμετέχουν ελικόπτερο Super Puma, τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού και σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, τα οποία «χτενίζουν» τη θαλάσσια περιοχή.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, την ώρα του περιστατικού στην περιοχή έπνεαν βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης 4 μποφόρ, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με στόχο τον ταχύτερο δυνατό εντοπισμό του αγνοούμενου 69χρονου.
















