pontosnews.gr
Δευτέρα, 24/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης: Νέα μέτρα για τα καύσιμα – «Η ακρίβεια είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα»

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε εκπτώσεις στη βενζίνη και το ντίζελ έως το τέλος Αυγούστου – Αιχμές για «λαϊκισμό»

10/07/2026 - 1:39μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση για το κόστος ζωής, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού.  Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση για το κόστος ζωής, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού. Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στην ακρίβεια και στις κυβερνητικές παρεμβάσεις για τη συγκράτηση του κόστους ζωής εστίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στη Βουλή –στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού»–, σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η πίεση στα νοικοκυριά παραμένει έντονη και ανακοίνωσε νέα μέτρα για τις τιμές των καυσίμων.

Αφού χαρακτήρισε την ακρίβεια πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, παραδέχθηκε ότι οι ανατιμήσεις «ροκανίζουν» τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και τις φοροελαφρύνσεις των τελευταίων ετών.

Όπως αναγνώρισε, οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι ενοικιαστές και οι οικογένειες με παιδιά είναι εκείνοι που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η Ελλάδα κατέγραψε χαμηλότερο σωρευτικό πληθωρισμό από τον μέσο όρο της ευρωζώνης την περίοδο 2019-2025, αποδίδοντας τη νέα άνοδο των τιμών κυρίως στην αύξηση του κόστους της ενέργειας και των καυσίμων.

Τα μέτρα για τα καύσιμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση ενεργοποίησε το fuel pass μετά την έναρξη της κρίσης στη Μέση Ανατολή, επιδοτώντας το ντίζελ και μέρος της αξίας των λιπασμάτων.

Ανακοίνωσε, επίσης, νέα παρέμβαση, μετά –όπως είπε– από συμφωνία με τα δύο ελληνικά διυλιστήρια, η οποία προβλέπει:

• μείωση 10 λεπτών ανά λίτρο στη βενζίνη,
• μείωση 5 λεπτών ανά λίτρο στο ντίζελ.

Το μέτρο θα ισχύσει έως το τέλος Αυγούστου, ενώ οι λεπτομέρειες εφαρμογής του αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η παρέμβαση έρχεται ως απάντηση στις νέες πιέσεις που προκάλεσαν στις διεθνείς τιμές καυσίμων οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και οι ζημιές σε διυλιστήρια της περιοχής.

«Κοστολογήστε τις προτάσεις σας»

Στη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προτάσεις για μείωση του ΦΠΑ και επαναφορά της 13ης σύνταξης, επισημαίνοντας την ανάγκη να συνοδεύονται από συγκεκριμένη κοστολόγηση.

Κάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη να εξηγήσει σε ποια προϊόντα θα εφαρμοζόταν η μείωση του ΦΠΑ, για πόσο χρονικό διάστημα, ποιο θα ήταν το δημοσιονομικό κόστος και από ποιους πόρους θα καλυπτόταν.

Για τη 13η σύνταξη επικαλέστηκε στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με τα οποία η επαναφορά της θα κόστιζε περίπου 2,5 δισ. ευρώ ετησίως, τονίζοντας ότι «η υπεύθυνη αντιπολίτευση οφείλει να εξηγεί όχι μόνο τι θέλει να δώσει, αλλά και από πού θα βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι».

Αιχμές για «λαϊκισμό»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιλέγει στοχευμένες παρεμβάσεις αντί για οριζόντια μέτρα, τα οποία –όπως είπε– έχουν δοκιμαστεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες χωρίς μόνιμα αποτελέσματα.

Παράλληλα, υπερασπίστηκε τους ελέγχους στην αγορά, αναφέροντας ότι η ΔΙΜΕΑ πραγματοποίησε σχεδόν 19.000 ελέγχους κατά το πρώτο εξάμηνο του 2026, με πρόστιμα που έφτασαν τα 25 εκατ. ευρώ.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει πολιτική δημοσιονομικής σταθερότητας και στοχευμένης στήριξης των πολιτών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημόσιο χρέος, Ταμείο Ανάκαμψης και Τουρκία στην ατζέντα Μητσοτάκη πριν από τη ΔΕΘ

24/08/2026 - 2:15μμ
(Φωτ.: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Γεροβασίλη: Αποχώρησε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και τη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής

24/08/2026 - 12:15μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο – Τι θα συζητηθεί

23/08/2026 - 5:25μμ
Αιολικό πάρκο στα Δίδυμα Ερμιονίδας (Φωτ.: Eurokinissi/Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο χωροταξικό πλαίσιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

22/08/2026 - 12:29μμ
Εικόνα από την εξόδιο ακολουθία του πρώην υπουργού Στέφανου Μάνου (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Μάνος: Το τελευταίο «αντίο» στον πρώην υπουργό στην Κηφισιά

20/08/2026 - 2:53μμ
Η Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά: Παρέμβαση ευρωβουλευτών στην Κομισιόν ενόψει της κρίσιμης δίκης

19/08/2026 - 7:22μμ
Ματ Χάγκενγκρουμπερ, ο νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Γεν. Προξ. ΗΠΑ, Θεσσαλονίκη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη ο Ματ Χάγκενγκρουμπερ

19/08/2026 - 5:57μμ
Εξωτερική άποψη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (πηγή: google.com/maps)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναγερμός στην Αθήνα μετά τις απειλές του Ιράν για χτυπήματα στην Ευρώπη

19/08/2026 - 4:53μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ρένα Δούρου διέγραψε τη Νίνα Κασιμάτη από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

18/08/2026 - 6:23μμ
(Φωτ.: MotionTeam / Φανή Τρυψάνη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφυγε από τη ζωή ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Τσουκαλάς

18/08/2026 - 3:47μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άτομο από την αναπηρική κοινότητα της Αθήνας σε μία διαδρομή από το Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών προς την πλατεία Αγ. Ειρήνης, Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Προσωπικός Βοηθός για ΑμεΑ: Νέες αιτήσεις από 26 Αυγούστου – Δικαιούχοι, ποσά και προθεσμία

3 λεπτά πριν
Ο παππούς Ζαχαρίας με φόντο οικογένεια προσφύγων στην Καλαμαριά (εικ.: ΧΚ)

«Πέντε πρόβατα και μία αγελάδα»: Η οικογενειακή μαρτυρία ενός Πόντιου που έχασε τα πάντα στον ξεριζωμό

32 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΕΟΕ)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: «Χρυσοί» Κουγιουμτσίδης, Κουρουγκλίεβ!

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίου)

Φιλική νίκη για την Εθνική ομάδα μπάσκετ πριν τα προκριματικά

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Σολάρης)

Κύπελλο Ελλάδας: Η Μαρκό συμπλήρωσε τη 16άδα – Την Τρίτη η κλήρωση της League Phase

2 ώρες πριν
Η αρωματική φανουρόπιτα της Γεωργίας Τριανταφύλλου, μητέρας του pastry chef Θανάση Τσαγκλιώτη (φωτ.: Γιάννης Συκιανάκης, food styling: Αλεξάνδρα Μήτσιου)

Η φανουρόπιτα της μαμάς ενός pastry chef – Με 9 υλικά και άρωμα μαστίχας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV