Η ΑΕΚ δεν ξεχνά την προσφυγική καταγωγή και την ιστορία της και γι’ αυτό τίμησε τη θλιβερή επέτειο των 107 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Γι’ αυτό στο ημίχρονο του αγώνα των πλέι οφ με τον Άρη, σε μια σύντομη τελετή μνήμης, τίμησε τις ψυχές των 353.000 που χάθηκαν στον Πόντο.
Αρχικά, ο Τάκης Βαμβακίδης απήγγειλε πριν από το χορό Σέρρα το ποίημα του Κώστα Διαμαντίδη «Η Τραπεζούντα η μάνα ’μουν», προσδίδοντας έντονο συναισθηματικό και ιστορικό φορτίο στην εκδήλωση μνήμης.
Στη συνέχεια, σορευτές του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος χόρεψαν τον Πυρρίχιο.
Τους χορευτές συνόδευσαν στη λύρα ο Κώστας Ορφανίδης και στο νταούλι ο Γιώργος Μουρατίδης, ενώ συντονιστές χοροδιδάσκαλοι ήταν Όμηρος Παχατουρίδης και Ηλίας Τσεραχίδης. Η Sunel Arena ρίγησε στον ήχο της ποντιακής λύρας και τον αρχαίο πολεμικό χορό.
















