Σε αδιέξοδο κατέληξε η διάσκεψη ανακριτή και εισαγγελέα Ρεθύμνου σχετικά με την ποινική μεταχείριση του 43χρονου από τα Βορίζια, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες για υπόθεση εκβιασμών και ψευδών δηλώσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στο πλαίσιο δικογραφίας που αφορά φερόμενη εγκληματική οργάνωση σε Βορίζια Ηρακλείου και Αμάρι Ρεθύμνου.
Ο 43χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι θείος δύο συγκατηγορουμένων του, 44 και 39 ετών, επρόκειτο να απολογηθεί την Παρασκευή 22 Μαΐου ενώπιον του ανακριτή Ρεθύμνου μαζί με τους ανιψιούς του, οι οποίοι έχουν ήδη προφυλακιστεί με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν μεταξύ άλλων απειλές, δολιοφθορές, ξυλοδαρμούς και εκβιαστικές πρακτικές στην περιοχή του Αμαρίου.
Ωστόσο, λίγο πριν την απολογία του, ο 43χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η σύλληψή του έξω από καρδιοχειρουργικό κέντρο στην Αθήνα πριν από λίγες ημέρες.
Η απολογία του τελικά πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο και διήρκεσε περισσότερες από πέντε ώρες. Παρά τη μακρά διαδικασία, ανακριτής και εισαγγελέας δεν κατέληξαν σε κοινή απόφαση, με αποτέλεσμα η υπόθεση να παραπεμφθεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο Ρεθύμνου, το οποίο θα αποφανθεί εντός της επόμενης εβδομάδας. Μέχρι τότε, ο κατηγορούμενος θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Κατά την απολογία του, ο 43χρονος φέρεται να αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση των εκβιασμών, υποστηρίζοντας ότι έχει συνάψει νόμιμες μισθώσεις γης με τους ιδιοκτήτες, μέσω των οποίων λαμβάνει τις ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις.
















