pontosnews.gr
Πέμπτη, 2/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος η τρίτη συνεχόμενη θητεία το 2027 – «Μεγάλα όχι» στην παροχολογία

Με διλήμματα διακυβέρνησης, απολογισμό έργου και ορίζοντα την ευρωπαϊκή προεδρία του 2027 έκλεισε τις εργασίες του το 16ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

17/05/2026 - 3:49μμ
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο κλείσιμο των εργασιών του 16ου Τακτικού Συνέδριου της Νέας Δημοκρατίας που διεξάγεται στο Metropolitan Expo, στα Σπάτα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γιώργος Βιτσαράς)

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο κλείσιμο των εργασιών του 16ου Τακτικού Συνέδριου της Νέας Δημοκρατίας που διεξάγεται στο Metropolitan Expo, στα Σπάτα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γιώργος Βιτσαράς)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τον στόχο για την κατάκτηση μιας τρίτης συνεχόμενης κυβερνητικής θητείας στις εθνικές εκλογές του 2027 έθεσε ως κεντρικό άξονα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία λήξης του 16ου Συνεδρίου του κόμματος που διεξήχθη από την Παρασκευή 15 Μαΐου έως και σήμερα Κυριακή 17 Μαΐου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσδιόρισε την επιδίωξη αυτή ως μια κίνηση που «δεν έχει ξαναγίνει στη νεοελληνική ιστορία», ενώ παράλληλα διαμήνυσε στο οικονομικό επιτελείο ότι η κυβέρνηση θα πει «μεγάλα όχι» στην παροχολογία, παραμένοντας αυστηρά εντός των ορίων του προϋπολογισμού.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι από τα 16 συνέδρια στα 52 χρόνια ιστορίας του κόμματος, τα επτά έχουν οργανωθεί υπό τη δική του προεδρία. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι «Την ιστορία τη γράφουν πάντα μόνο οι παρόντες και οι συμμετέχοντες στους αγώνες».  Απευθυνόμενος στους συνέδρους, συμπλήρωσε πως «εσείς είστε η δύναμη της Νέας Δημοκρατίας» και ότι οι εσωκομματικές διαδικασίες δίνουν φωνή στη βάση, καλώντας τα στελέχη του κόμματος σε άμεση πολιτική δραστηριοποίηση και επικοινωνία με την κοινωνία.

Ταμείο Ανάκαμψης, οικονομία και μισθοί

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι έως τα τέλη Αυγούστου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εκκρεμότητες του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 36 δισεκατομμυρίων ευρώ, ώστε να ξεκινήσουν εκατοντάδες εγκαινιάσεις έργων. Παράλληλα, έθεσε ως νέα κεντρική προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία την οργανωμένη μέριμνα για την τρίτη ηλικία και την ανακουφιστική φροντίδα στο ΕΣΥ.

Βάση για τη χρηματοδότηση της κοινωνικής φροντίδας, της υγείας και της άμυνας αποτελεί η οικονομική ανάπτυξη, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάνοντας μια απολογιστική αναδρομή από το 2019, αναφέρθηκε:

  • Στη δημιουργία σχεδόν 600.000 νέων θέσεων εργασίας
  • Στην κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας
  • Στη δραστική μείωση του δημοσίου χρέους, τονίζοντας ότι «είναι εθνική ευθύνη και εθνική επιταγή η μείωσή του» για να μην μεταφερθούν τα βάρη στην επόμενη γενιά.

Αναφορικά με τα εισοδήματα, συμπλήρωσε ότι ο κατώτατος μισθός βρίσκεται στα 920 ευρώ (με πρόβλεψη να ξεπεράσει τα 950 ευρώ το 2027), ενώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στα 1.500 ευρώ. Σχετικά με τον πληθωρισμό, σημείωσε ότι το ενισχυμένο εισόδημα, οι διαρκείς αυξήσεις των μισθών και οι μειώσεις φόρων είναι το οριστικό ανάχωμα απέναντι στην ακρίβεια, ενώ απέδωσε τα αυξημένα έσοδα στην επιτυχή διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές.

Υγεία, Παιδεία και Μεταρρυθμίσεις

Η κυβερνητική ατζέντα για το επόμενο διάστημα εστιάζει στον εκσυγχρονισμό του κράτους μέσω της ψηφιοποίησης, της τεχνητής νοημοσύνης και θεσμικών αλλαγών. Υπενθυμίστηκαν οι υφιστάμενες παρεμβάσεις (δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, άυλη συνταγογράφηση, διανομή ακριβών φαρμάκων κατ’ οίκον) Έγινε αναφορά στους διορισμούς 40.000 εκπαιδευτικών, τη λειτουργία προτύπων σχολείων και τη θεσμοθέτηση των μη κρατικών πανεπιστημίων. Σχετικά με την κατάσταση στα ιδρύματα, ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία ενεργή κατάληψη σε κανένα δημόσιο πανεπιστήμιο», προσθέτοντας ότι η αστυνομία επεμβαίνει όποτε ζητείται η συνδρομή της.

Εξωτερική πολιτική και το εκλογικό δίλημμα

Για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην ενίσχυση των εξοπλιστικών προγραμμάτων (μαχητικά Rafale, φρεγάτες Belharra), η χρηματοδότηση των οποίων προέρχεται από τους πόρους των φορολογουμένων. Περιέγραψε τον γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας ως «γέφυρα μεταξύ της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, της Ινδίας», υπενθυμίζοντας ότι τον Ιούλιο του 2027 η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κλείνοντας, προσωποποίησε το εκλογικό διακύβευμα θέτοντας τη σύγκριση απευθείας ανάμεσα στον ίδιο και τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης (Ανδρουλάκη, Φάμελλο, Βελόπουλο, Κωνσταντοπούλου), διατυπώνοντας το ερώτημα: «Εάν στις 3:00 το πρωί χτυπήσει το πρωθυπουργικό τηλέφωνο, ποιος θα το σηκώσει και ποιος μπορεί να διαχειριστεί την επόμενη κρίση;»

• Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση μνήμης και διαμαρτυρίας της Νέας Δημοκρατίας κατά της τρομοκρατίας

2/07/2026 - 9:26πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης για να επισκεφθεί τους τραυματίες της εμπρηστικής επίθεσης στο σπίτια τριών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, και να ενημερωθεί για την κατάστασή τους. Τετάρτη 1 Ιουλίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI /Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης στο Ιπποκράτειο για τις επιθέσεις με γκαζάκια – «Απλοί εγκληματίες»

1/07/2026 - 7:04μμ
Ο Βασίλης Λεβέντης (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιώργος Κωνσταντινίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης

1/07/2026 - 2:11μμ
Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.  Τρίτη 30 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Έρχεται νέα μείωση στα καύσιμα – «Παγώνουν» για δύο μήνες οι τιμές σε 2.000 προϊόντα

30/06/2026 - 2:11μμ
Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την πρώτη αποστολή Έλληνα αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μαξίμου ο σχεδιασμός για την πρώτη ελληνική αποστολή αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

26/06/2026 - 12:19μμ
Ο Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη εκδήλωση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης, στη Νίκαια (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Στόχος η κυβερνητική πρωτιά με την ΕΛ.Α.Σ. και τέλος στον κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ

25/06/2026 - 11:59μμ
Tο εμβληματικό μνημείο «Είμαστε τα βουνά μας» ή «Τατίκ-Παπίκ» (δηλαδή «Η Γιαγιά και ο Παππούς»). Το γλυπτό, έργο του Σαργκίς Μπαγκντασαριάν από το 1967, βρίσκεται βόρεια του Στεπανακέρτ και απεικονίζει έναν ηλικιωμένο άνδρα και μια γυναίκα λαξευμένους σε ηφαιστειακή πέτρα (πηγή: Matthew Karanian/ alchetron.com)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κραυγή της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος για τους ομήρους του Αρτσάχ: Έκκληση να μην μετατραπεί σε «ξεχασμένη υπόθεση» η πολιτική ομηρία 19 ανθρώπων

25/06/2026 - 6:40μμ
Φωτ.: (europeancommission/ Instagram)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatargate: Καμία ενημέρωση για άρση ασυλίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου δεν έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

23/06/2026 - 6:21μμ
(Πηγή: © European Union, 2019 - Source: EP)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatargate: Στη Βουλή το αίτημα άρσης ασυλίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου

23/06/2026 - 2:43μμ
(Φωτ.: ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπογιές και συνθήματα στο σπίτι του Νίκου Χαρδαλιά – Πολιτικές αντιδράσεις μετά το περιστατικό

23/06/2026 - 11:38πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Προκριματικά Παγκόσμιου Κυπέλλου μπάσκετ: «Κατέρρευσε» στο φινάλε η Εθνική

6 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Neil Hall)

Wimbledon: Στον τρίτο γύρο με μεγάλη ανατροπή η Σάκκαρη

29 λεπτά πριν
Στελέχη της Allwyn με εκπροσώπους της ΕΟΚ, της ΕΟΠΕ, της ΕΠΟ, της ΚΟΕ και του ΣΕΓΑΣ

«Πέντε Ομοσπονδίες, ένα κοινό όραμα»: Η ξεχωριστή βραδιά της Allwyn που ένωσε τις σημαντικότερες δυνάμεις του ελληνικού αθλητισμού

54 λεπτά πριν
Ο Ζαν-Λουί Ανφ μπροστά από το μνημείο που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, στο Έτερμπεεκ, και είναι αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Ασσυρίων (πηγή: Les Engagés)

«Είναι αδικία, στην Ευρώπη να παραμένει άγνωστη η ιστορία των Ποντίων Ελλήνων» – Ένας δήμος των Βρυξελλών δείχνει το δρόμο

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από την αντικυβερνητική συγκέντρωση έξω από το κοινοβούλιο της Αλβανίας, Πέμπτη 2 Ιουλίου 2026 (πηγή: ata.gov.al)

Αλβανία: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το ξενοδοχείο που συνδέεται με την Ιβάνκα Τραμπ – Νέα επεισόδια έξω από το κοινοβούλιο

2 ώρες πριν
Διασώστες μεταφέρουν τον Ερνάν Χιλ, ο οποίος παρέμεινε εγκλωβισμένος κάτω από τα συντρίμμια επί οκτώ ημέρες, στην πόλη Κατία Λα Μαρ της Βενεζουέλας. 2 Ιουλίου 2026. (φωτ.: EPA / Ronald Pena R)

Βενεζουέλα: Το θαύμα μέσα στα συντρίμμια – Ζωντανός έπειτα από οκτώ ημέρες κάτω από 140 τόνους ερειπίων

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign