pontosnews.gr
Κυριακή, 28/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ένας εγωισμός γέννησε το «Μυστικέ μου έρωτα» – Η άγνωστη ιστορία της μεγάλης επιτυχίας της Στανίση και η Ρίτα Σακελλαρίου

Μια ιστορία από τα παλιά μπουζούκια, όπου το ταλέντο, η επιμονή και λίγη… ζήλια γέννησαν μια διαχρονική επιτυχία – Γράφει η Κάλλια Λαμπροπούλου

29/04/2026 - 8:48μμ
(Φωτ.: youtube.com)

(Φωτ.: youtube.com)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Υπήρχε μια εποχή στα νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας που τίποτα δεν τελείωνε με το τελευταίο τραγούδι της βραδιάς. Όταν τα φώτα χαμήλωναν και το κοινό αποχωρούσε, οι καλλιτέχνες έμεναν πίσω. Γύρω από ένα τραπέζι, μ’ ένα πιάτο ζεστή σούπα, ιστορίες, γέλια και μουσικές ιδέες γίνονταν ένα. Εκεί, μέσα σ’ αυτή την ατμόσφαιρα, γεννιούνταν τραγούδια πριν ακόμη φτάσουν στα στούντιο.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ανάμεσα σε μεγάλες φωνές της εποχής, όπως η Ρίτα Σακελλαρίου, ξετυλίγεται μια ιστορία που έμελλε να γράψει τη δική της διαδρομή στο ελληνικό τραγούδι. Μια ιστορία που δεν ξεκίνησε με δισκογραφικά συμβόλαια και επιτυχίες, αλλά με δοκιμασίες, αναμονή και μια εσωτερική ανάγκη για αναγνώριση.

Όπως διηγήθηκε κάποια στιγμή σε συνέντευξή της η Κατερίνα Στανίση, η οποία εκείνη την εποχή ήταν νύφη της Ρίτας καθώς είχε παντρευτεί τον γιο της Τάκη Θέμελη με τον οποίο έμειναν μαζί 14 χρόνια: «Τραγουδούσα τότε στο μαγαζί του Κώστα Καρουσάκη με τη Ρίτα Σακελλαρίου, τη Μαίρη Λίντα, τη Μαίρη Μαράντη και τον Καρουσάκη. Τότε, όταν τελειώναμε το πρόγραμμα στα μαγαζιά, καθόμασταν, τρώγαμε όλοι μαζί σούπα και οι συνθέτες μάς έλεγαν διάφορα τραγούδια, τα οποία τα κάναμε και πρόβα. Τότε ο Μουσαφίρης έδινε τραγούδια στη Ρίτα και στις άλλες μεγάλες φίρμες, αλλά εγώ τα προβάριζα πρώτη γιατί με θεωρούσε καλή φωνή. Τα έλεγα εγώ πρώτη και μετά τα έδινε σ’ αυτές.»

Μέσα σε αυτή τη διαδικασία, γεννιόταν σιγά σιγά ένα αίσθημα. Όχι πικρίας, αλλά ανάγκης. Η ανάγκη να ακουστεί μια φωνή που μέχρι τότε έμενε στη σκιά, να βγει μπροστά και να διεκδικήσει τη δική της στιγμή.

«Δικαιολογημένα, δηλαδή. Μια, δυο, τρεις, τον πιάνω και του λέω: “Ρε μαέστρο, θέλω να μου δώσεις και μένα ένα τραγούδι να το πω σε δίσκο”. Μου έβαζαν βέβαια λόγια και οι μουσικοί που έλεγαν ότι είμαι καλή φωνή. “Μην είσαι πίσω από τη φωνή της Ρίτας συνέχεια” και τέτοια (πρέπει να γράψω βιβλίο εγώ, ρε μάγκα). Και μου λέει: “Θα σ’ το δώσω το τραγούδι και σου ορκίζομαι στο παιδί μου θα το ηχογραφήσεις εσύ”.»

Οι σχέσεις ανάμεσα σε νύφη και πεθερά, Κατερίνα Στανίση και Ρίτα Σακελλαρίου, υπήρξαν σχεδόν από την αρχή σε ένταση. Αποκαταστάθηκαν λίγο πριν το τέλος της σπουδαίας λαϊκής τραγουδίστριας (φωτ.: Facebook/ Ρίτα Σακελαρίου:Μια και μοναδική)

Κάπως έτσι ξεκίνησε η διαδρομή ενός τραγουδιού που έμελλε να γίνει τεράστια επιτυχία, τόσο που απέκτησε τη δική του θέση στο… πάνθεον των διαχρονικών λαϊκών τραγουδιών. Όταν ακούστηκε για πρώτη φορά σε πρόβα, το ενδιαφέρον ήταν έντονο. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θέλησαν να το πάρουν, να το κάνουν δικό τους, να το ηχογραφήσουν πρώτοι.

«Μόλις κάνω πρόβα στο μαγαζί το “Μυστικέ μου έρωτα”, όλες οι φίρμες έπεσαν πάνω του να τον φάνε. Για δύο χρόνια το τραγουδούσα στο μαγαζί και να πέφτουν όλες οι φίρμες πάνω του για να το περάσουν στον δίσκο. Είχα κάνει τότε συμβόλαιο με τη δισκογραφική αλλά δεν με έβαζαν στούντιο να τραγουδήσω. Έπεσα πάνω του, τον παρακάλεσα κι έτσι ήρθε η ώρα και το ‘πα. Χάλασε ο κόσμος. Έκοψε 80.000 αντίτυπα και απανωτά ήρθε η πρόταση του Νταλάρα με τον οποίο γυρίσαμε όλη τη Γη!» είχε αποκαλύψει η Κατερίνα Στανίση.

Και κάπου εκεί, το τραγούδι βρήκε τη φωνή του. Έγινε επιτυχία, ταξίδεψε, αγαπήθηκε και άφησε το δικό του αποτύπωμα στο ελληνικό πεντάγραμμο. Πίσω του όμως, έμεινε αυτή η ιστορία. Μια στιγμή επιμονής, μια κουβέντα που ειπώθηκε την κατάλληλη ώρα και μια απόφαση που άλλαξε τα πάντα.

Κάποιοι έλεγαν εκείνη την εποχή ότι το συγκεκριμένο τραγούδι και η επιτυχία που ακολούθησε λειτούργησε σαν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ανάμεσα στην Κατερίνα Στανίση και τη Ρίτα Σακελλαρίου που ήδη ήταν στα… μαχαίρια, διεκδικώντας, με διαφορετικό τρόπο βέβαια, την αγάπη από τον ίδιο άντρα.

Ήταν και ο ανταγωνισμός της δουλειάς, ο εγωισμός της δόξας… Όλα αυτά μαζί φέρονται να έκαναν ακόμα πιο εκρηκτικό το κλίμα ανάμεσα σε νύφη και πεθερά που κάποια στιγμή έφτασαν να εξωτερικεύουν και δημόσια αυτή την κόντρα. Κυρίως η Ρίτα Σακελλαρίου που σε κατά καιρούς συνεντεύξεις της εκείνη την εποχή μιλούσε για προδοσία από την πλευρά της νύφης της η οποία είχε επιλέξει να διατηρεί ένα πιο χαμηλό προφίλ. Οι σχέσεις τους αποκαταστάθηκαν λίγο πριν το τέλος της σπουδαίας Ρίτας Σακελλαρίου.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού σε στίχους και μουσική του Τάκη Μουσαφίρη κυκλοφόρησε το 1982 και είναι από τα λίγα κομμάτια που είχε από την ίδια ερμηνεύτρια επανεκτέλεση 18 χρόνια μετά, το 2000, γνωρίζοντας ξανά επιτυχία και επιτρέποντας στις νέες γενιές να το αγαπήσουν επίσης.

Κάλλια Λαμπροπούλου

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η έπαυλη του Νέρωνα στην Αρχαία Ολυμπία (φωτ.: odysseus.culture.gr)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρχαία Ολυμπία: Ανάδειξη της έπαυλης του Νέρωνα – Στοίχισε 1,7 εκατ. ευρώ

28/06/2026 - 7:16μμ
Απολιθωμένος κορμός δέντρου στο νέο πάρκο απολιθωμάτων στο δάσος στην Κερασιά της βόρειας Εύβοιας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου/STR)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Απολιθωμένο Δάσος Κερασιάς: Ένας άγνωστος φυσικός θησαυρός 7 εκατομμυρίων ετών στη βόρεια Εύβοια

27/06/2026 - 9:16μμ
Βελούδινος χρυσοκέντητος επενδύτης σε χρήση στους αστικούς πληθυσμούς της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσείο Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας: Η συλλογή ελληνικών ενδυμασιών «Βικτώρια Γ. Καρέλια»

27/06/2026 - 8:20μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αχ. Χήρας)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Μπέη Χαμάμ επιστρέφει στη ζωή της Θεσσαλονίκης – Το ιστορικό μνημείο μετατρέπεται σε νέο πυρήνα πολιτισμού

24/06/2026 - 11:56μμ
(Φωτ.: pontosnews.gr)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παναγία Σουμελά στον Πόντο: Νέο ιστορικό ρεκόρ επισκεψιμότητας – Γεμίζουν τα ταμεία της Τουρκίας

23/06/2026 - 8:22μμ
Στιγμιότυπο από τη συναυλία στο Release Athens Festival (φωτ.: allwyn.gr)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το live των Ημισκούμπρια στο Release Athens Festival ένωσε διαφορετικές γενιές (vid.)

23/06/2026 - 4:06μμ
Ο Σταύρος Ξαρχάκος με τα παιδιά του και τη σύζυγό του Ηρώ Σαΐα εικονίζονται με τον πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη και τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των ΕΛΤΑ Δανιήλ Μπερναδούτ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Βουλή των Ελλήνων/Φρόσω Κανελλίδου)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σταύρος Ξαρχάκος: Έγινε γραμματόσημο των ΕΛΤΑ – Η συγκινητική τελετή απονομής στη Βουλή από τον Νικήτα Κακλαμάνη

22/06/2026 - 2:29μμ
Η νεανική ανδρική μορφή είναι  στεφανωμένη με φύλλα καλαμιού (πηγή: Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού Τουρκίας)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τουρκία: Σπάνιο ψηφιδωτό με τον θεό Ευρυμέδοντα βρέθηκε σε αρχαία ελληνική πόλη

20/06/2026 - 3:29μμ
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Σωτήρης Τσόγκας
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σωτήρης Τσόγκας: Το ελληνικό θέατρο αποχαιρετά έναν γνήσιο υπηρέτη του

18/06/2026 - 4:24μμ
Ζημιές στη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ, μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO (φωτ.: Facebook / Greece in Ukraine)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Ελλάδα στηρίζει την Ουκρανία για τη διάσωση της πολιτιστικής της κληρονομιάς μετά τις ρωσικές επιθέσεις

18/06/2026 - 9:20πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η έπαυλη του Νέρωνα στην Αρχαία Ολυμπία (φωτ.: odysseus.culture.gr)

Αρχαία Ολυμπία: Ανάδειξη της έπαυλης του Νέρωνα – Στοίχισε 1,7 εκατ. ευρώ

16 λεπτά πριν
Το θερμόμετρο φαρμακείου στο Γκρίμπεργκεν, έξω από τις Βρυξέλλες, δείχνει 45 βαθμούς Κελσίου (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)

Ευρώπη: Πάνω από 1.300 νεκροί από τον καύσωνα – Στους 41,7 βαθμούς η Γερμανία, νέα ρεκόρ θερμοκρασίας

39 λεπτά πριν
Tα συντρίμμια του αεροσκάφους Pilatus PC-6 που συνετρίβη στην Τομπλέν, στα περίχωρα του Νανσί, στη βορειοανατολική Γαλλία (πηγή: Χ)

Γαλλία: Έντεκα νεκροί από τη συντριβή μικρού αεροσκάφους κοντά στο Νανσί

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο U18: Η Εθνική «καθάρισε» την Αυστραλία και πάει στα νοκ άουτ

1 ώρα πριν
Άποψη της «νεκρής ζώνης» που χωρίζει την Κύπρο, με τα συρματοπλέγματα και τη σημαία του ψευδοκράτους να δεσπόζει στο βουνό πάνω από τη Λευκωσία. Η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη από το 1974, όταν η Τουρκία εισέβαλε και κατέλαβε το βόρειο τμήμα του νησιού
(φωτ.: EPA / Katia Christodoulou)

Ξαναζεσταμένο «Σχέδιο Ανάν» για την Κύπρο

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την εμφάνιση του Συλλόγου Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας
στο 7ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατικών Συλλόγων. Σάββατο 27 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Ευτυχία Μοράκου)

Ποντιακό χρώμα στο 7ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατικών Συλλόγων, από το Σύλλογο Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign