Με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την ίδρυσή του, ο Σύλλογος Ποντίων Waiblingen «Οι Αργοναύτες» προέβη σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού: Ως ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης προς την πόλη του Waiblingen –που υποδέχθηκε τους πρώτους Πόντιους μετανάστες, σεβάστηκε τα έθιμά τους και τους επέτρεψε να ενταχθούν πλήρως στην τοπική κοινωνία– ο Σύλλογος πρόσφερε στον δήμο ένα δέντρο-σύμβολο της ποντιακής γης: μια φουντουκιά (λεφτοκάρ’).
Το λεφτοκάρ’, που αποτελεί μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς για την οικονομία και τη φύση του Πόντου, φυτεύτηκε ήδη στο μικρό νησάκι «Erleninsel».
Την Πέμπτη 23 Απριλίου, στις 17:30, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο επίσημο πότισμα του δέντρου, σε μια τελετή που αναμένεται να συγκινήσει τα μέλη της ομογένειας αλλά και τους κατοίκους της πόλης.
«Να ριζών’… να κλαδών’… να φυλλών’… να τσιτσακών’…» είναι η ευχή των μελών του Συλλόγου, που υπόσχονται να φροντίζουν το δέντρο όπως τις δικές τους ρίζες.
















