pontosnews.gr
Σάββατο, 2/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Υποκλοπές Predator: Δημοσιεύθηκε σε 1.930 σελίδες η απόφαση του δικαστηρίου – Πώς αποφασίστηκαν οι ποινές, γιατί διατάχθηκαν νέες έρευνες

Η απόφαση θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία θα ανοίξει νέες ποινικές έρευνες για πρόσωπα που μέχρι σήμερα δεν είχαν τεθεί υπό δικαστικό έλεγχο

24/03/2026 - 11:33πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)

(Φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου που καταδίκασε, στα τέλη Φεβρουαρίου, τέσσερις επιχειρηματίες για την υπόθεση των υποκλοπών μέσω του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator.

Στις 1.930 σελίδες της καθαρογραμμένης απόφασής του, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Νίκος Ασκιανάκης, αιτιολογεί λεπτομερώς όχι μόνο την καταδίκη σε πολυετείς ποινές φυλάκισης των δύο Ελλήνων και του ζεύγους των αλλοδαπών επιχειρηματιών, αλλά και την εντολή του για την διενέργεια νέου κύκλου ερευνών για την υπόθεση του Predator για το αδίκημα της κατασκοπείας.

Η απόφαση πλέον θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία καλείται να ανοίξει νέες ποινικές έρευνες για πρόσωπα που μέχρι σήμερα δεν είχαν τεθεί υπό δικαστικό έλεγχο.

Ο κ. Ασκιανάκης επικαλούμενος δεδομένα που προέκυψαν κατά την διάρκεια της δίκης των τεσσάρων, αναφέρεται ενδελεχώς στον τρόπο λειτουργίας του κατασκοπευτικού λογισμικού, στην δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης σε αρχεία καταγραφής και την έκταση των δεδομένων που μπορούν να αποσπαστούν, στοιχεία που συνδυάζει με τις ιδιότητες των αποδεκτών μολυσμένων μηνυμάτων «που χειρίζονται καίρια χαρτοφυλάκια με κρατικά απόρρητα και μυστικές πληροφορίες» (κατά την έννοια του άρθρου 149 ΠΚ περί κρατικού απορρήτου).

Ο κ. Ασκιανάκης αναφέρεται επίσης στα απόρρητα κρατικά έγγραφα «που ο πρώην Υπουργός και ήδη παριστάμενος προς υποστήριξη της κατηγορίας κ. Χρήστος Σπίρτζης διατηρούσε στην κινητή τηλεφωνική του συσκευή σε ηλεκτρονικά μηνύματα (emails), τα οποία εισφέρθηκαν στα αναγνωστέα έγγραφα και μπορούσαν να υποκλαπούν (τα οποία αφορούσαν διαπραγματεύσεις για την μεταβολή του νομικού καθεστώτος σε σχέση με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), την αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και τηλεγράφημα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Άμπου Ντάμπι, αναφορικά με την εγκαθίδρυση νέας γραμμής αεροπορικής σύνδεσης Ντουμπάι – Νέα Υόρκη μέσω Αθήνας), καταδεικνύεται ότι ενόψει των εν λόγω νέων στοιχείων πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω και να επανεξετασθεί η τυχόν τέλεση εκ μέρους των κατηγορουμένων και των τυχόν τρίτων συμμετόχων και άλλων αξιόποινων πράξεων και δη της κατασκοπείας του αρ. 148 ΠΚ (τουλάχιστον υπό τη μορφή της απόπειρας)».

Με την απόφαση αναδεικνύεται ο ρόλος συγκεκριμένων προσώπων που ήρθαν στην επιφάνεια από την διαδικασία ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, τα οποία εμπλέκονται στην επιμόλυνση με το λογισμικό του κινητού του κ. Νίκου Ανδρουλάκη και άλλων 24 «στόχων», καθώς και η σύνδεση της προπληρωμένης κάρτας μέσω της οποίας εστάλησαν τα μολυσμένα μηνύματα, με σημείο πλησίον εγκαταστάσεων της ΕΥΠ όπου η επίμαχη κάρτα φορτίστηκε μέσω ΑΤΜ.

Παράλληλα πλην της κατασκοπείας, το σκεπτικό της απόφασης βάζει στο κάδρο ποινικής έρευνας και επτά πρόσωπα «που αποτελούν σημαίνοντα στελέχη των εξεταζόμενων εταιρειών και δεν αποτελούσαν απλά εκτελεστικά όργανα των κατηγορουμένων, αλλά είχαν εξίσου πλήρη εικόνα καθώς και αποφασιστικές αρμοδιότητες επί των επιχειρήσεων».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος//EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Με 240 χλμ/ώρα και στο αντίθετο ρεύμα: Πώς εντοπίστηκε ο 37χρονος μοτοσικλετιστής

2/05/2026 - 8:30μμ
Σκάφος του Λιμενικού (φωτ. αρχείου: Λιμενικό Σώμα)
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές: 131 άνθρωποι εντοπίστηκαν σε Σάμο και Κρήτη, τρεις συλλήψεις διακινητών

2/05/2026 - 7:14μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Γραμμή 2 Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα κλείσουν νωρίτερα την Κυριακή 3/5 και τη Δευτέρα 4/5

2/05/2026 - 4:25μμ
(Φωτ. αρχείου: Pixabay / Sabine van Erp)
ΕΛΛΑΔΑ

Αμπελόκηποι: Για τις 6 Μαΐου αναβλήθηκε η δίκη της 72χρονης κατηγορουμένης για το παράνομο γηροκομείο

2/05/2026 - 2:32μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί εντόπισαν επίδοξο διαρρήκτη σε μπαλκόνι – Τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν

2/05/2026 - 12:36μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Δικηγόρος 89χρονου «πιστολέρο»: Σε άμεσο κίνδυνο η υγεία του – Να εφαρμοστεί άλλη λύση αντί της προφυλάκισης

2/05/2026 - 11:30πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην είσοδο του Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Το επιτελικό κράτος ως αθηναϊκός ολοκληρωτισμός

2/05/2026 - 9:33πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Σαν… χειμώνας η δεύτερη μέρα του Μαΐου – Βροχές, καταιγίδες και έως 8 μποφόρ

2/05/2026 - 8:08πμ
Έκθεση ιστορικού και αρχειακού υλικού «Ο δικός μας κόκκινος Μάης, 1936. Τα δικά μας χνάρια στο διάβα της ιστορίας, στην περπατησιά του μέλλοντος», στα παλιά Σφαγεία στη Θεσσαλονίκη. Παρασκευή 1 Μαΐου 2026 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Έκθεση για τον Μάη του ’36 – Η μνήμη των καπνεργατών ζωντανεύει στα παλιά Σφαγεία

1/05/2026 - 10:59μμ
Δημοσιογράφος μετά την πτώση της από τη σκάλα αεροσκάφους στον Άραξο, δέχεται τις πρώτες βοήθειες. Παρασκευή 1 Μαΐου 2026 (φωτ.: TheBest)
ΕΛΛΑΔΑ

Αράξος: Κατέρρευσε σκάλα με δημοσιογράφους σε εκδήλωση – Τρεις τραυματίες

1/05/2026 - 8:33μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μάνικα καυσίμου (φωτ.: EPA / Neil Hall)

Άνοδος στις τιμές ενέργειας, αβεβαιότητα για το Ορμούζ – Σκιά πολέμου από το Ιράν και τον Τραμπ

5 λεπτά πριν
(Φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος//EUROKINISSI)

Με 240 χλμ/ώρα και στο αντίθετο ρεύμα: Πώς εντοπίστηκε ο 37χρονος μοτοσικλετιστής

33 λεπτά πριν
Η νέα γενιά του «Ξενιτέα» στην εκδήλωση μνήμης του 2025 (φωτ.: Facebook / Ξενητέας Ντίσελντορφ)

107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων: Εκδήλωση μνήμης στο Ντίσελντορφ

1 ώρα πριν
Ο Άλεξ Ζανάρντι πανηγυρίζει με το χρυσό μετάλλιο μετά τη νίκη του στην ατομική χρονομέτρηση H4 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, 5 Σεπτεμβρίου 2012 (φωτ.: EPA / Facundo Arrizabalaga)

Άλεξ Ζανάρντι: Πέθανε ο θρύλος της F1 που έγινε Παραολυμπιονίκης και σύμβολο ζωής

1 ώρα πριν
Σκάφος του Λιμενικού (φωτ. αρχείου: Λιμενικό Σώμα)

Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές: 131 άνθρωποι εντοπίστηκαν σε Σάμο και Κρήτη, τρεις συλλήψεις διακινητών

2 ώρες πριν
Ερευνήτρια στην Κρατική Συλλογή Ανθρωπολογίας του Μονάχου (SAM) εξετάζει τον σκελετό γυναίκας που έζησε μεταξύ 510 και 560 μ.Χ. και ενταφιάστηκε στο χωριό Άλτχαϊμ της Γερμανίας (φωτ.: SNSB / M. Harbeck)

Η Ρώμη δεν έπεσε με… εισβολή: Το DNA ανατρέπει το μύθο των «βαρβάρων»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign