pontosnews.gr
Πέμπτη, 6/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Υπόθεση Γιάννη Παναγόπουλου: Στο αρχείο η δικογραφία σχετικά με το πόθεν έσχες – Συνεχίζεται η έρευνα για υπεξαίρεση κονδυλίων

Η έρευνα συνεχίζεται για τα άλλα δύο πρόσωπα που ελέγχονται

23/03/2026 - 1:26μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στο αρχείο τίθεται η δικογραφία που σχηματίστηκε για τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο από την Αρχή καταπολέμησης μαύρου χρήματος σχετικά με παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες.

Η Αρχή ζητούσε έλεγχο του Γ. Παναγοπούλου αλλά και άλλων δύο προσώπων για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης της πενταετίας 2020-2025 σχετικά με μη δήλωση μεγάλων χρηματικών ποσών.

Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέδωσε υπόμνημα παροχής εξηγήσεων για την υπόθεση του πόθεν έσχες.

Μετά τη μελέτη και αξιολόγηση των στοιχειών από τον Εισαγγελέα, κρίθηκε ότι σε βάρος του ελεγχόμενου δεν προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης της συγκεκριμένης αξιόποινης πράξης και ως εκ τούτου αποστέλλει τη δικογραφία στην Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να επικυρώσει την αρχειοθέτηση. Όσον αφορά τους άλλους δύο ελεγχόμενους για ανακριβείς ή ελλιπείς δηλώσεις πόθεν έσχες, έχουν σχηματιστεί δύο δικογραφίες και η έρευνα συνεχίζεται.

Σε εξέλιξη είναι από τον Οικονομικό Εισαγγελέα η έρευνα για την υπόθεση της φερόμενης υπεξαίρεσης κονδυλίων του Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ και άλλα φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης μαύρου χρήματος σύμφωνα με το οποίο ο Γ. Παναγόπουλος ως επικεφαλής κέντρων επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης της ΓΣΕΕ, φέρεται να διέθετε χρηματικά ποσά για μεγάλα προγράμματα κατάρτισης είτε με απευθείας αναθέσεις είτε με διαγωνισμούς, σε συγκεκριμένες εταιρείες.

Η γραπτή δήλωση του Γιάννη Παναγόπουλου

«Τις τελευταίες εβδομάδες εξελίχθηκε μια δημόσια συζήτηση γύρω από το πρόσωπό μου, η οποία στηρίχθηκε σε διαρροές, non papers και εικασίες, πριν καν ολοκληρωθεί η θεσμική διαδικασία και χωρίς να μου έχει επιδοθεί οποιοδήποτε επίσημο πόρισμα.

»Σε ό,τι αφορά τη λεγόμενη “υπόθεση μη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες και αποκρυφθέντα εισοδήματα 3,2 εκατομμυρίων ευρώ”, μετά την υποβολή των εξηγήσεών μου και την αξιολόγηση όλων των στοιχείων, ο αρμόδιος Εισαγγελέας έθεσε την υπόθεση στο αρχείο», αναφέρει ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), Γιάννης Παναγόπουλος, σε γραπτή δήλωσή του.

Όπως επισημαίνει, «η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει με τον πιο επίσημο τρόπο ότι δεν προέκυψαν στοιχεία που να στοιχειοθετούν οποιαδήποτε παράβαση και, συνεπώς, δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω ποινικής διερεύνησης».

Στη γραπτή δήλωσή του, ο Γ. Παναγόπουλος σημειώνει επίσης:

Με απλά λόγια. Μια υπόθεση που παρουσιάστηκε επί εβδομάδες ως «σοβαρή καταγγελία» και «μεγάλο σκάνδαλο», κατέληξε χωρίς αντικείμενο.

Την ίδια στιγμή, για την πρώτη χρονικά υπόθεση, για την οποία εκδόθηκε διάταξη δέσμευσης, δεν έχουμε, μέχρι σήμερα, κληθεί να λάβουμε γνώση οποιουδήποτε πορίσματος, ενώ εκκρεμεί και η προσφυγή που έχουμε καταθέσει κατά της σχετικής διάταξης.

Κι όμως, στο επίπεδο της δημόσιας συζήτησης, όλα αυτά παρουσιάστηκαν ως ήδη κλεισμένα και δεδομένα. Δεν ήταν. Και αυτό δεν είναι μια λεπτομέρεια. Είναι η ουσία, γιατί πριν μιλήσει η Δικαιοσύνη, κάποιοι φρόντισαν να μιλήσουν γι’ αυτήν και όχι σε τυχαίο χρόνο.

Η πρώτη οργανωμένη δημοσιοποίηση των σχετικών ισχυρισμών συνέπεσε με τη συζήτηση στη Βουλή για μια ιστορικής σημασίας εξέλιξη που δεν είναι άλλη από την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, με ενισχυμένο ρόλο της ΓΣΕΕ, που επαναφέρουν δικαιώματα και καλύπτουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Η σύμπτωση αυτή γεννά εύλογα και σοβαρά ερωτήματα.

Ιδιαίτερα όταν τα όσα διακινήθηκαν φέρονται να προέρχονται από τον επικεφαλής Ανεξάρτητης Αρχής, κ. Βουρλιώτη, δημιουργείται ένα ακόμη πιο σοβαρό ζήτημα. Μια Ανεξάρτητη Αρχή οφείλει να λειτουργεί με θεσμική ουδετερότητα, διαφάνεια και σεβασμό στις διαδικασίες, όχι μέσω διαρροών και διαμόρφωσης εντυπώσεων, πριν την ολοκλήρωση της κρίσης.

Όταν αυτό δεν τηρείται, δεν πλήττεται μόνο ένα πρόσωπο.

Πλήττεται η αξιοπιστία των θεσμών και η εμπιστοσύνη των πολιτών στο Κράτος Δικαίου.

Γιατί, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τον κόσμο της εργασίας, επιχειρήθηκε να μετατοπιστεί η δημόσια συζήτηση από το ουσιαστικό διακύβευμα σε ένα σκηνικό εντυπώσεων και αμφισβήτησης;

Ποιον εξυπηρετεί αυτή η επιλογή;

Για μένα, το διακύβευμα ήταν και παραμένει ένα. Η ενίσχυση της συλλογικής διαπραγμάτευσης, η αποκατάσταση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η ύπαρξη ενός ισχυρού, ανεξάρτητου συνδικαλιστικού κινήματος.

Σε αυτήν τη διαδρομή, ήταν αναμενόμενο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, πιέσεις και επιθέσεις. Όμως, η απάντηση δεν μπορεί να είναι η υποχώρηση.

Ως πρόεδρος της ΓΣΕΕ, με πολυετή παρουσία και ευθύνη στον χώρο της εργασίας, έχω αποδείξει ότι μπορώ να αντέχω, να υπερασπίζομαι και να προχωρώ.

Και αυτό θα συνεχίσω να κάνω, με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Με καθαρό λόγο, με θεσμική συνέπεια και με πλήρη επίγνωση της ευθύνης που μου έχουν αναθέσει οι εργαζόμενοι.

Ταυτόχρονα, τα ερωτήματα που προκύπτουν από τον τρόπο και τον χρόνο διακίνησης αυτών των ισχυρισμών δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα.

Για το λόγο αυτόν, σε συνεργασία με τους νομικούς μου συμβούλους, θα αξιοποιήσω κάθε νόμιμο μέσο για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την προστασία τόσο της προσωπικότητάς μου όσο και του θεσμικού ρόλου που εκπροσωπώ.

Η εμπιστοσύνη μου στη Δικαιοσύνη είναι δεδομένη.

Όπως δεδομένη είναι και η δέσμευσή μου να συνεχίσω απρόσκοπτα το έργο για τους εργαζόμενους.

Γιατί στο τέλος της ημέρας, αυτό που κρίνεται δεν είναι ένα πρόσωπο, αλλά η δύναμη και η φωνή της εργασίας.

• Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: mathias70 / pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Ιός Δυτικού Νείλου: 65 κρούσματα έως σήμερα στην Ελλάδα – Έξι θάνατοι και 23 νέα περιστατικά

6/08/2026 - 9:54πμ
Καπνός στο υποκατάστημα της Marfin, 5 Μαΐου 2010
(φωτ.: PHASMA / EFE / Α. Πασβαντής)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Μarfin: Στην Ελλάδα φτάνει η 46χρονη που είχε συλληφθεί στο Λονδίνο

6/08/2026 - 9:30πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Τοπικά στους 38°C η θερμοκρασία – Βοριάδες έως και 7 μποφόρ πρόσκαιρα

6/08/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: Δήμος Καλαμαριάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στον Δήμο Καλαμαριάς μεταφέρθηκε το φωτογραφικό αρχείο του Γιάννη Κυριακίδη

5/08/2026 - 11:29μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυροσβεστική: Τρεις συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιάς και παραβάσεις πυροπροστασίας

5/08/2026 - 11:00μμ
(Φωτ.: mwlesvos.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Με τις καλύτερες… γεύσεις πέρασε στην ιστορία η τριήμερη 39η Γιορτή Σαρδέλας – Το σήμα κατατεθέν του κόλπου της Καλλονής

5/08/2026 - 10:35μμ
Καταστροφικό το πέρασμα της πυρκαγιάς στη Δυτική Αττική, καθώς το τοπίο στο Πόρτο Γερμενό έχει αλλοιωθεί (φωτ.: Θεόδωρος Νικολάου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σχέδιο κρατικής αρωγής για τους πληγέντες από τις φωτιές: Άμεσες αποζημιώσεις και φοροελαφρύνσεις

5/08/2026 - 7:49μμ
(Φωτ.: EPA / Andy Rain)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Σε εξέλιξη οι εργαστηριακοί έλεγχοι στο νερό της Σίβηρης

5/08/2026 - 5:44μμ
Ο 55χρονος που είχε τον πατέρα του στον καταψύκτη, οδηγείται στα δικαστήρια Σπάρτης. Τετάρτη 5 Αυγούστου 2026 (πηγή: ΕΡΤ)
ΕΛΛΑΔΑ

Μυστράς: «Μου απαγόρευε να μπω» – Η μαρτυρία της αδελφής για το ξενοδοχείο-«φρούριο»

5/08/2026 - 4:04μμ
Καπνός από τη φωτιά στο Κορωπί, Τετάρτη 5 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Nou Vou)
ΕΛΛΑΔΑ

Κορωπί: Φωτιά στα Δρίγγια – Ήχησε το 112, στη μάχη έξι εναέρια μέσα

5/08/2026 - 2:25μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook.com/ Christos Topkaras)

Ποντιακοί χοροί στο αεροδρόμιο της Ρόδου: Η παράδοσή μας «πέταξε» σε όλο τον κόσμο

4 λεπτά πριν
Εικόνα από την παρουσίαση της πλατφόρμας MyAgro, στην ΑΑΔΕ παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη (φωτ.:     Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/ EUROKINISSI)

myAGRO: Η ΑΑΔΕ ενεργοποίησε την ψηφιακή πλατφόρμα για τις αγροτικές επιδοτήσεις του 2026

28 λεπτά πριν
Η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Πρασινάδα Δράμας (φωτ.: Βασίλης Λωλίδης/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πόντιοι πρόσφυγες στην Πρασινάδα Δράμας – Η ιστορική μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

55 λεπτά πριν
Η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σανάε Τακαΐτσι στην Τελετή Μνήμης για την Ειρήνη για την 81η επέτειο από τον ατομικό βομβαρδισμό της Χιροσίμα στο Πάρκο Μνήμης της Ειρήνης στη Χιροσίμα, στην Ιαπωνία (φωτ.: EPA/JIJI PRESS JAPAN OUT)

Χιροσίμα: 81 χρόνια από την πρώτη ατομική βόμβα στην ιστορία της ανθρωπότητας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook.com/ Πολιτιστικός Σύλλογος Κομνηνών)

Έρχεται ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομνηνών στην Ξάνθη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Μουσείο Ιστορίας ΑΕΚ)

Ηλίας Ηλιάσκος: Ο μορφωμένος Κωνσταντινουπολίτης επιθετικός με την αντιστασιακή δράση

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign