pontosnews.gr
Δευτέρα, 13/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Μπαράζ εκρήξεων σε Τεχεράνη και Τελ Αβίβ – Εκατοντάδες νεκροί στον Λίβανο

Η κατάσταση γύρω από τον πυρηνικό σταθμό του Μπουσέρ στο Ιράν παραμένει τεταμένη, αλλά δεν έχουν αναφερθεί πλήγματα

9/03/2026 - 12:34μμ
Ιρανοί θρηνούν στη διάρκεια ομαδικής κηδείας για θύματα των ισραηλινών πληγμάτων στη νότια περιοχή της Τεχεράνης (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)

Ιρανοί θρηνούν στη διάρκεια ομαδικής κηδείας για θύματα των ισραηλινών πληγμάτων στη νότια περιοχή της Τεχεράνης (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ισχυρές συγκρούσεις συγκλόνισαν σήμερα την Τεχεράνη, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, κατά την δέκατη ημέρα του πολέμου των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν.

Εκρήξεις ακούγονταν σε πολλές συνοικίες της ιρανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους, ενώ προς το παρόν δεν ήταν δυνατό να διευκρινιστεί ο στόχος των πληγμάτων.

Στο μεταξύ η ρωσική κρατική υπηρεσία πυρηνικής ενέργειας Rosatom ανακοίνωσε επικαλούμενη τον επικεφαλής της Αλεξέι Λιχατσόφ, ότι η κατάσταση γύρω από τον πυρηνικό σταθμό του Μπουσέρ στο Ιράν παραμένει τεταμένη, αλλά όπως σημείωσε δεν έχουν αναφερθεί πλήγματα στην εγκατάσταση ούτε στην περιοχή του εργοταξίου.

Ο Λιχατσόφ πρόσθεσε ότι η κατασκευή επιπρόσθετων μονάδων στο Μπουσέρ έχει ανασταλεί, αν και πάνω από 600 μέλη του προσωπικού παραμένουν εκεί για τη διατήρηση του εξοπλισμού και την ολοκλήρωση εργασιών που δεν μπορούσαν να σταματήσουν.

Ιρανικοί πύραυλοι στο Ισραήλ

Σειρά εκρήξεων ακούστηκε σήμερα το πρωί στο Τελ Αβίβ, στο κεντρικό Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, αφού ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εντόπισε νέα ομοβροντία πυραύλων που εκτοξεύτηκε από το Ιράν.

«Πριν από λίγη ώρα, ο ισραηλινός στρατός εντόπισε πυραύλους που ρίφθηκαν από το Ιράν προς την κατεύθυνση του εδάφους του κράτους του Ισραήλ», ανέφεραν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ σε ανακοίνωσή τους, στην οποία πρόσθεσαν ότι ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανακοίνωσαν τον θάνατο ενός άνδρα γύρω στα 40, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε εργοτάξιο, μετά την εκτόξευση ομοβροντίας ιρανικών πυραύλων στο κεντρικό Ισραήλ, από την οποία τραυματίστηκε επίσης σοβαρά άλλος άνδρας.

«Αμέσως μετά την ενεργοποίηση των σειρήνων», κλιμάκια διασωστών έσπευσαν «σε περιοχές του κεντρικού Ισραήλ», ιδίως σε εργοτάξιο, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ (MDA), η ισραηλινή υπηρεσία που είναι αντίστοιχη του Ερυθρού Σταυρού.

Δύο άνδρες «που τραυματίστηκαν σοβαρά» απεγκλωβίστηκαν από τα ερείπια και ο ένας από αυτούς υπέκυψε λίγο μετά στα τραύματά του, πρόσθεσε η MDA.

Σχεδόν 400 νεκροί στον Λίβανο

Από την άλλη πλευρά, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε σήμερα το πρωί νέα πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ, έχοντας ήδη προειδοποιήσει ότι θα πλήξει χρηματοπιστωτικό ίδρυμα το οποίο συνδέεται με την οργάνωση.

Το Ισραήλ σφυροκοπά ασταμάτητα τον Λίβανο από τότε που η φιλοϊρανική οργάνωση έσυρε τη χώρα στον περιφερειακό πόλεμο με το Ιράν στις 2 Μαρτίου. Σχεδόν 400 άνθρωποι έχουν χάσει έκτοτε τη ζωή τους.

Στήλες καπνού υψώνονταν από τα νότια προάστια, που έχουν εγκαταλειφθεί από μεγάλο μέρος των κατοίκων τους, σύμφωνα με οπτικό υλικό του AFPTV.

Τουλάχιστον τρία πλήγματα στοχοθέτησαν τα νότια προάστια, σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Ani και το AFPTV.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «τώρα πλήττει τις υποδομές της Χεζμπολάχ στην περιοχή Νταχιέχ» (προάστιο στα αραβικά).

Αραβόφωνος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είχε προειδοποιήσει για πλήγματα σε υποκαταστήματα του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Al-Qard Al-Hassan, που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ και επανέλαβε την ειδοποίησή του για εκκένωση των νοτίων προαστίων.

Η εταιρεία αυτή, που εδώ και καιρό έχει στοχοποιηθεί από αμερικανικές κυρώσεις, χαίρει ιδιαίτερης δημοφιλίας κυρίως στη σιιτική κοινότητα για τα άτοκα δάνειά της και τις μικροπιστώσεις της και διαθέτει περίπου 30 καταστήματα στη Βηρυτό και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στη Βηρυτό, σύμφωνα με μαρτυρίες ο δρόμος που οδηγεί σε ένα από αυτά έχει κλείσει από τον λιβανικό στρατό.

Στη Σιδώνα, βασική πόλη στον νότιο Λίβανο, οχήματα της Πολιτικής Προστασίας και ασθενοφόρα βρίσκονταν κοντά σε κατάστημα της εταιρείας, σε κεντρικό δρόμο της πόλης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμάκωση στον Περσικό Κόλπο: Απόφαση Τραμπ για ναυτικό αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ και σκληρή απάντηση του Ιράν

12/04/2026 - 11:38μμ
Ο ηγέτης του ουγγρικού κόμματος Tisza Πέτερ Μαγιάρ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/Tibor Illyes HUNGARY OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική πολιτική ανατροπή στην Ουγγαρία – Θρίαμβος Μάγιαρ και ήττα Όρμπαν μετά από 16 χρόνια

12/04/2026 - 11:10μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτική ένταση στην Τουρκία: Συνελήφθη ο αρχηγός της αντιπολίτευσης

12/04/2026 - 9:18μμ
ιγαντιαία αφίσα στην Πλατεία Ενγκελάμπ (Πλατεία της Επανάστασης) στην Τεχεράνη, με το εξής μήνυμα στα περσικά: «Το Στενό του Ορμούζ θα παραμείνει κλειστό». 11 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν απαντά στις απειλές Τραμπ – «Θανάσιμη δίνη» για όποιον κάνει λάθος κίνηση

12/04/2026 - 7:30μμ
Στιγμιότυπο από εκλογικό τμήμα στην πόλη Σεκεσφεχερβάρ της Ουγγαρίας, 12 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Tamas Vasvari Hungary Out)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: Εκλογές-θρίλερ με ρεκόρ συμμετοχής και καταγγελίες για νοθεία – Φόβοι για σύγκρουση μετά την κάλπη

12/04/2026 - 5:54μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο με προορισμό το Μαϊάμι, 11 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Bonnie Cash / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Αδιέξοδο μετά από 21 ώρες συνομιλιών – Ο Τραμπ επαναφέρει την απειλή ναυτικού αποκλεισμού

12/04/2026 - 4:41μμ
(Φωτ.: x.com / Προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Απειλές Ερντογάν: «Όπως μπήκαμε στη Λιβύη και το Καραμπάχ, μπορούμε να μπούμε στο Ισραήλ – Δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνουμε»

12/04/2026 - 4:15μμ
Πεσμένα δέντρα και ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα σε ολόκληρο το Βόρειο Νησί, με τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης να επεμβαίνουν και τους κατοίκους να καλούνται να παραμείνουν μακριά από τους δρόμους (φωτ.: RNZ/Robin Martin)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Ζηλανδία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του καταστροφικού κυκλώνα «Βαϊάνου»

12/04/2026 - 11:42πμ
Ψηφοδέλτια σε εκλογικό τμήμα του Σεκεσφέχερβαρ, κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών στην Ουγγαρία (φωτ.: EPA/Tamas Vasvari HUNGARY OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: Στις κάλπες για τις πιο κρίσιμες εκλογές από το 1989 – Το τέλος ή τη συνέχεια της 16ετούς κυριαρχίας του Βίκτορ Όρμπαν

12/04/2026 - 9:51πμ
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς, μιλά σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος πριν αναχωρήσει από το Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν (φωτ.: EPA/ Sohail Shahzad)
ΚΟΣΜΟΣ

Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν: Η «τελική προσφορά» του Βανς και η ψύχραιμη αντίδραση της Τεχεράνης

12/04/2026 - 9:00πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων και Περιχώρων)

Συγκίνηση για τους Πόντιους Δροσιάς και Μαγούλας κατά την υποδοχή του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα

7 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Κλιμάκωση στον Περσικό Κόλπο: Απόφαση Τραμπ για ναυτικό αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ και σκληρή απάντηση του Ιράν

7 ώρες πριν
Ο ηγέτης του ουγγρικού κόμματος Tisza Πέτερ Μαγιάρ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/Tibor Illyes HUNGARY OUT)

Ιστορική πολιτική ανατροπή στην Ουγγαρία – Θρίαμβος Μάγιαρ και ήττα Όρμπαν μετά από 16 χρόνια

8 ώρες πριν
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Μπαράζ συλλήψεων το βράδυ της Ανάστασης στην Αττική – Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. δεκάδες μολότοφ

8 ώρες πριν
Χειροποίητη σκούπα στολισμένη, σε προθήκη του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Η σκούπα και η νοικοκυροσύνη στον Πόντο: Όταν η αυλή «έλεγε» ποια είναι η νύφη

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Σοβαρό περιστατικό στο Θριάσιο νοσοκομείο: Κατέρρευσε τμήμα οροφής σε θάλαμο ψυχιατρικής κλινικής

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign