pontosnews.gr
Δευτέρα, 2/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ιράν: «Χτυπήσαμε αμερικανικό πετρελαιοφόρο στον Κόλπο» – «Συνεχίστε μέχρι τέλους, είμαστε στο πλευρό σας», λένε οι ΗΠΑ στο Ισραήλ

Το επεισόδιο δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από ανεξάρτητη πηγή – Ισχυρές εκρήξεις σε Τεχεράνη, Ντόχα και Μανάμα

5/03/2026 - 10:53πμ
Ιρανοί τρέχουν να προφυλαχθούν μετά από αεροπορικό πλήγμα στο κέντρο της Τεχεράνης (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)

Ιρανοί τρέχουν να προφυλαχθούν μετά από αεροπορικό πλήγμα στο κέντρο της Τεχεράνης (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Οι ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν σήμερα ότι ιρανικός πύραυλος έπληξε ένα αμερικανικό πετρελαιοφόρο στον Κόλπο, κατά την έκτη ημέρα του περιφερειακού πολέμου με το Ιράν, το οποίο απαντά στοχοθετώντας τη Μέση Ανατολή.

Το εν λόγω πλοίο «επλήγη από πύραυλο στο βόρειο τμήμα του Περσικού Κόλπου» και «αυτή τη στιγμή καίγεται», δήλωσαν οι Φρουροί σε ανακοίνωσή τους που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση και στην οποία δεν υπάρχουν περισσότερες διευκρινίσεις.

Το επεισόδιο αυτό, το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από ανεξάρτητη πηγή, σημειώνεται ενώ οι Φρουροί υποστηρίζουν πως έχουν τον «πλήρη έλεγχο» του στενού του Ορμούζ, σημαντικού σημείου διέλευσης του παγκόσμιου πετρελαίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν αντίποινα για την χωρίς προειδοποίηση βύθιση της ιρανικής φρεγάτας από αμερικανικά πυρά, χθες, στη Σρι Λάνκα, στην οποία επέβαιναν σχεδόν 130 ναύτες.

«Οι ΗΠΑ θα μετανιώσουν πικρά για το προηγούμενο που δημιούργησαν», είχε δηλώσει νωρίτερα ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί.

Μπαράζ εκρήξεων στη Μέση Ανατολή

Εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στην Τεχεράνη και στο δυτικό τμήμα της περιφέρειάς της, μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, μετά την ανακοίνωση από το Ισραήλ νέων πληγμάτων κατά την έκτη ημέρα του πολέμου των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, έκρηξη σημειώθηκε στο δυτικό τμήμα της Τεχεράνης, ενώ σύμφωνα με ιρανικές εφημερίδες τουλάχιστον μια έκρηξη σημειώθηκε στην Καράτζ, πόλη στα δυτικά της Τεχεράνης.

Δημοσιογράφοι του AFP που βρίσκονται στην πόλη άκουσαν στρατιωτικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από το δυτικό τμήμα της Τεχεράνης, όπως και μακρινές εκρήξεις, οι οποίες ήταν ωστόσο πολύ ισχυρές.

Ο ένας από αυτούς πρόσθεσε ότι καπνός υψωνόταν στον ουρανό στο νότιο τμήμα της Τεχεράνης.

Ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι εξαπέλυσε “κύμα επιθέσεων σε μεγάλη κλίμακα κατά των υποδομών του ιρανικού τρομοκρατικού καθεστώτος σε όλη την Τεχεράνη”.

Παράλληλα εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα στην πρωτεύουσα Ντόχα του Κατάρ και την πρωτεύουσα Μανάμα του Μπαχρέιν, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.

Από το Σάββατο οι χώρες του Κόλπου βρίσκονται στο στόχαστρο ιρανικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) και πυραύλους εν είδει αντιποίνων στα πλήγματα που εξαπέλυσαν το Σάββατο οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εναντίον του Ιράν.

ΗΠΑ προς Ισραήλ: «Συνεχίστε μέχρι τέλους»

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ίσραελ Κατς δήλωσε σήμερα ότι ο ομόλογός του των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ τον διαβεβαίωσε για την σθεναρή υποστήριξη της Ουάσινγκτον στην κοινή στρατιωτική τους εκστρατεία εναντίον του Ιράν και τον προέτρεψε να συνεχίσουν την επιχείρηση «μέχρι τέλους».

«Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε: «Συνεχίστε μέχρι τέλους, είμαστε στο πλευρό σας», σημείωσε ο Κατς, αναφερόμενος σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Χέγκσεθ την περασμένη νύχτα, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο του.

Ο Κατς ευχαρίστησε τον Χέγκσεθ για την εκτεταμένη αμερικανική βοήθεια στην υπεράσπιση των Ισραηλινών πολιτών κατά της ιρανικής πυραυλικής απειλής, πρόσθεσε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δίνει μάχη για να περιορίσει τις απώλειες των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές

2/11/2026 - 11:35πμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Πυρηνικό εργοστάσιο στη Σινώπη θέλει ο Ερντογάν – Οι όροι που θα κρίνουν τη συμφωνία

2/11/2026 - 11:10πμ
(Φωτ.: Nick Sortor/Χ.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Φλόριντα: Εννέα νεκροί από τη συντριβή μικρού αεροσκάφους – Βίντεο καταγράφει τη στιγμή της πτώσης

2/11/2026 - 12:08πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δικαστική ήττα για την κυβέρνηση Τραμπ και πολιτικές αναταράξεις ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών

1/11/2026 - 11:51μμ
Ρώσοι αστυνομικοί κάνουν έλεγχο στοιχείων σε περαστικούς κοντά στο Κρεμλίνο, στη Μόσχα. 24 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)
ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Ανήλικος κρατείται για απειλή τρομοκρατικής επίθεσης – Το «ευχαριστώ» της FSB στις ΗΠΑ

1/11/2026 - 6:58μμ
Ιρανή περπατά μπροστά από αντιαμερικανική τοιχογραφία με θέμα τις διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ, κοντά στην πρώην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη. Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν-ΗΠΑ: Το Ορμούζ στο τραπέζι στην Ντόχα, με τον Τραμπ να απειλεί με νέα πλήγματα

1/11/2026 - 6:34μμ
Προεκλογικό ...τροχόσπιτο στο Τέξας (φωτ.: EPA / Laura Brett)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ενδιάμεσες εκλογές: Οι Ρεπουμπλικανοί σε αγώνα συσπείρωσης πριν από την κάλπη της Τρίτης

1/11/2026 - 4:39μμ
Από τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες σε γερμανικές πόλεις (φωτ.: EPA / Buesra Tasdemir)
ΚΟΣΜΟΣ

Blocus: Η πλατφόρμα που θεωρείται υπεύθυνη για τις λεηλασίες στις διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη

1/11/2026 - 2:25μμ
Αστυνομικοί τυλίγονται στις φλόγες μετά τη ρίψη μολότοφ, στη διάρκεια επεισοδίων σε διαδήλωση κατά της ακρίβειας και των περικοπών στις δημόσιες υπηρεσίες,  στο Παρίσι. Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Firas Abdullah)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Τρίτο Σάββατο οργής για την ακρίβεια – Στις 520 οι συλλήψεις

31/10/2026 - 11:00μμ
Πανό εμπνευσμένο από το Halloween στη φοιτητική διαδήλωση στα Τίρανα, Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026 (πηγή: Χ / Tirana Report)
ΚΟΣΜΟΣ

Τίρανα: Μολότοφ και δακρυγόνα στη φοιτητική διαδήλωση – «Η αντιπολίτευση είμαστε εμείς!»

31/10/2026 - 7:53μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γραφείο στην πολεοδομία της Κατερίνης (φωτ. αρχείου: Δήμος Κατερίνης)

Κατερίνη: Στις 11 οι συλλήψεις στην Πολεοδομία – Η ανακοίνωση του δήμου

8 λεπτά πριν
Το σκήνωμα του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτη και ο νέος ναός του στο Ιωνικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας (φωτ. αρχείου: Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας / nif.gr)

Νέα Ιωνία: Θυρανοίξια στον ναό του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτη

30 λεπτά πριν
Κυκλοφοριακή συμφόρηση στη λεωφόρο Συγγρού, στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Τέλη κυκλοφορίας 2027: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια – Πληρωμή έως 31 Δεκεμβρίου

54 λεπτά πριν
(Πηγή: kulturportali.gov.tr)

Ίμερα: Κινδυνεύει ο ιερός ναός του Αγίου Ιωάννη στον Πόντο; Αγωνία για το μνημείο του ποντιακού ελληνισμού

1 ώρα πριν
Ο Θωμάς Αλεξιάδης υπογράφει αντίτυπο του βιβλίου του, Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Δήμος Σερβίων)

Η ιστορία του Πόντου μέσα από την έρευνα του Θωμά Αλεξιάδη

2 ώρες πριν
Αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο  σε δρόμο του Αρχάγελλου, μετά το κακοκαιρία που έπληξε τη Ρόδο, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Λευτέρης Δαμιανίδης)

Ρόδος: Μεγάλες καταστροφές στον Αρχάγγελο – «Αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV