pontosnews.gr
Σάββατο, 7/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι ΗΠΑ προσκάλεσαν Ουκρανία και Ρωσία σε νέες συνομιλίες – Προθεσμία έως τον Ιούνιο για συμφωνία

Η νέα συνάντηση των διαπραγματευτών πιθανόν να φιλοξενηθεί στο Μαϊάμι, σε μία εβδομάδα

8/02/2026 - 12:12πμ
Υλικές ζημιές στον θερμοηλεκτρικό σταθμό Νταρνίτσια, από πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κίεβο της Ουκρανίας (φωτ.: EPA/STRINGER)

Υλικές ζημιές στον θερμοηλεκτρικό σταθμό Νταρνίτσια, από πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κίεβο της Ουκρανίας (φωτ.: EPA/STRINGER)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τη λήξη του πολέμου Ρωσίας και Ουκρανίας μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο θέλουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ουκρανό πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η Ουάσινγκτον κάλεσε τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών σε νέες συνομιλίες την ερχόμενη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ρώσοι, Ουκρανοί και Αμερικανοί διεξήγαγαν τις τελευταίες εβδομάδες δύο κύκλους διαπραγματεύσεων στο Αμπού Ντάμπι για μια κατάπαυση των εχθροπραξιών, ενώ ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να πλήττει σκληρά το ουκρανικό ενεργειακό δίκτυο και πραγματοποίησε στη διάρκεια της νύκτας νέα μαζική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους.

Οι Αμερικανοί θέλουν το τέλος του πολέμου, ο οποίος εισέρχεται σύντομα στην πέμπτη χρονιά του, «μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, τον Ιούνιο», δήλωσε ο Ζελένσκι στους δημοσιογράφους σε δηλώσεις του που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσκάλεσαν για πρώτη φορά τις δύο ομάδες ρώσων και ουκρανών διαπραγματευτών, πιθανόν στο Μαϊάμι, σε μία εβδομάδα», πρόσθεσε κάνοντας τον απολογισμό των συνομιλιών που διεξήχθησαν την Τετάρτη και την Πέμπτη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Ουκρανία συμφώνησε σ’ αυτό το νέο ραντεβού, συνέχισε ο Ζελένσκι, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η χώρα του δεν θα δεχθεί συμφωνίες που έχουν συναφθεί ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία χωρίς να συμμετέχει και η ίδια, ιδιαίτερα στο ευαίσθητο ζήτημα των εδαφών.

Ελεύθερη οικονομική ζώνη

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έριξε την ιδέα να δημιουργηθεί μια «ελεύθερη οικονομική ζώνη» στα διαφιλονικούμενα εδάφη της ανατολικής Ουκρανίας, στα οποία κανένα από τα δύο μέρη δεν ασκεί στρατιωτικό έλεγχο.

«Ακόμα κι αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια ελεύθερη οικονομική ζώνη, θα έχουμε ανάγκη δίκαιους και αξιόπιστους κανόνες», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Οι δύο εμπόλεμοι δεν κατάφεραν εξάλλου να συνεννοηθούν στο ζήτημα του σταθμού πυρηνικής ενέργειας της Ζαπορίζια (νότια Ουκρανία), τον οποίο έχει καταλάβει και ελέγχει η Μόσχα από την αρχή της εισβολής.

Χωρίς θέρμανση μέσα σε βαρύ χειμώνα

Για να ασκήσει πίεση στην Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός έχει πολλαπλασιάσει εδώ και μήνες τα μαζικά πλήγματα στις ενεργειακές υποδομές, προκαλώντας μεγάλης έκτασης διακοπές της ηλεκτροδότησης, της υδροδότησης και της θέρμανσης, ενώ η χώρα διέρχεται έναν ιδιαίτερα ψυχρό χειμώνα.

Νέα επίθεση πραγματοποιήθηκε την περασμένη νύκτα με 408 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 39 πυραύλους, από τους οποίους καταρρίφθηκαν αντίστοιχα 382 και 24, ανακοίνωσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Το υπουργείο Ενέργειας έκανε λόγο για «σημαντικές ζημιές» που προκλήθηκαν κυρίως στους ενεργειακούς υποσταθμούς και ανακοίνωσε πως κατά συνέπεια «οι πυρηνικοί σταθμοί υποχρεώθηκαν να μειώσουν την παραγωγή τους» και «έκτακτες διακοπές της ηλεκτροδότησης πραγματοποιήθηκαν στις περισσότερες από τις περιφέρειες της Ουκρανίας».

Η ιδιωτική ηλεκτρική εταιρεία DTEK ανακοίνωσε επίσης «σημαντικές ζημιές στους εξοπλισμούς των θερμικών σταθμών ενέργειας», επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για την «δέκατη μαζική επίθεση» εναντίον των εγκαταστάσεων αυτών από τον Οκτώβριο 2025.

Υποδεχόμενος σήμερα στο Κίεβο τη γαλλίδα υπουργό Άμυνας Κατρίν Βοτρέν, ο Ζελένσκι ζήτησε «αντιαεροπορική άμυνα, στρατιωτικά αεροπλάνα και κοινές προσπάθειες» εκ μέρους των Ευρωπαίων.

Τα ρωσικά πλήγματα των τελευταίων εβδομάδων άφησαν κατά διαστήματα εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους χωρίς ηλεκτρικό και θέρμανση για ώρες, σε θερμοκρασίες 5 βαθμών Κελσίου υπό το μηδέν το πρωί στην πρωτεύουσα, οι οποίες αναμένεται το σαββατοκύριακο να πέσουν ακόμη περισσότερο για να φθάσουν τη Δευτέρα ως τους 20 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας αναχαιτίζει ένα ιρανικό βλήμα πάνω από την Ιερουσαλήμ (φωτ.: EPA/ ABIR SULTAN)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ βομβαρδίζει την Τεχεράνη και το Ιράν απειλεί με μακελειό στα Στενά του Ορμούζ

7/03/2026 - 9:03πμ
Καπνός υψώνεται πάνω από το κέντρο της Τεχεράνης μετά από αεροπορικό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Νόμιμοι στόχοι» οι ευρωπαϊκές χώρες που θα βοηθήσουν ΗΠΑ και Ισραήλ

6/03/2026 - 11:22μμ
Στο κέντρο ο μεταβατικός πρόεδρος της Συρίας Αχμέντ αλ Σάραα σε παλιότερη συνάντησή του στη Δαμασκό με αντιπροσωπεία του ΟΗΕ (φωτ.: EPA/Mohammed Al Rifai)
ΚΟΣΜΟΣ

Reuters: Η τουρκική ΜΙΤ ζήτησε βοήθεια από τη βρετανική ΜΙ6 στην προστασία του Σύρου προέδρου Σάραα – Διαψεύδει η Τουρκία

6/03/2026 - 10:51μμ
Πλήθη Ιρανών αψήφησαν τις ισραηλινές επιθέσεις και βγήκαν στους δρόμους για την προσευχή της Παρασκευής για να τιμήσουν τη μνήμη του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ (φωτ.EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Οι επιχειρήσεις στο Ιράν θα ολοκληρωθούν σε 4-6 εβδομάδες – Νέα ιρανικά πλήγματα εναντίον του Ισραήλ

6/03/2026 - 9:42μμ
O επικεφαλής της Δύναμης Κουντς Ισμαήλ Καανί στο ιρανικό κοινοβούλιο για την ορκωμοσία του προέδρου Μασούντ Πεζεσκιάν, 30 Ιουλίου 2024 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισμαήλ Καανί: Ο στρατηγός του Ιράν που ίσως εκτελέστηκε ως πράκτορας της Μοσάντ

6/03/2026 - 6:16μμ
Ιρανοί πολίτες τρέχουν να προστατευτούν καθώς βομβαρδίζεται κεντρική περιοχή της Τεχεράνης, Πέμπτη 5 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέση Ανατολή φλέγεται: Πύραυλοι, drones και σιγουριά Τραμπ για αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν

6/03/2026 - 5:04μμ
Εικόνα από την ΕΡΤ τη στιγμή της αναχαίτισης ιρανικών πυραυλών που στόχο είχαν το Τελ Αβίβ
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Τελ Αβίβ – Εκρήξεις μετά από ιρανική πυραυλική επίθεση

6/03/2026 - 11:23πμ
Εικόνα από τα χτυπήματα του ισραηλινού στρατού κατά της Τεχεράνης, σήμερα τα ξημερώματα (φωτ.: 
EPA/ Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μαζικά ισραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη και «νέα φάση» του πολέμου

6/03/2026 - 9:20πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ αλλάζει την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας

5/03/2026 - 10:16μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Εκρήξεις στην Τεχεράνη, ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο και ένταση στο Κογκρέσο για τον ρόλο του Τραμπ

5/03/2026 - 8:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: e-gerakis.gr)

Θραύση κάνει η λαμπάδα ChatGPT – Στο εξωτερικό ζητούν ποντιακή λύρα, κλαρίνο και σουβλάκι

6 λεπτά πριν
Αφγανοί διαδηλώνουν εναντίον του Πακιστάν στην Καμπούλ, Παρασκευή 6 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Samiullah Popal)

Ο πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν αποσταθεροποιεί μια ολόκληρη περιοχή

31 λεπτά πριν
Επαναπατρισμός Ελλήνων πολιτών από τη Μέση Ανατολή με πτήση της Sky Express, από την Μουσκάτ, πρωτεύουσα του Ομάν, χθες, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Με ειδικές πτήσεις από Ομάν και ΗΑΕ έφτασαν στην Αθήνα 277 πολίτες και οι οικογένειές τους

58 λεπτά πριν
O Κώστας Φαλτάιτς στο μικρασιατικό μέτωπο και χειρόγραφό του (πηγή: Εθνολογικό και Λαογραφικό Μουσείο Μάνου και Αναστασίας Φαλτάιτς)

Κώστας Φαλτάιτς: Ο πολεμικός ανταποκριτής που κατέγραψε και τις σφαγές στη Μικρά Ασία – Η μαρτυρία που συγκλόνισε

1 ώρα πριν
(Φωτ.: pixabay.com/users/alicia_harper-16897639/)

Γυμναστική και διατροφή όπλα κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου

2 ώρες πριν
Το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας αναχαιτίζει ένα ιρανικό βλήμα πάνω από την Ιερουσαλήμ (φωτ.: EPA/ ABIR SULTAN)

Το Ισραήλ βομβαρδίζει την Τεχεράνη και το Ιράν απειλεί με μακελειό στα Στενά του Ορμούζ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign