pontosnews.gr
Τετάρτη, 4/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εξεταστική: Στη Δικαιοσύνη οι «υπερτυχεροί» του ΟΠΕΚΕΠΕ

«Καμία απάτη» δεν εντόπισε η ορκωτή λογίστρια, η οποία ζήτησε να μην μεταδοθεί τηλεοπτικά η κατάθεσή της στην Εξεταστική Επιτροπή

2/12/2025 - 7:55μμ
Στιγμιότυπο από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, 2 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Στιγμιότυπο από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, 2 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ λαμβάνει νέες διαστάσεις, καθώς η Εξεταστική Επιτροπή παραπέμπει στον εισαγγελέα και στην Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος τους τρεις… υπερτυχερούς και βασικούς εμπλεκόμενους: την Καλλιόπη Σεμερτζίδου, τον σύντροφό της Χρήστο Μαγειρία και τον κρεοπώλη-συνδικαλιστή Ανδρέα Στρατάκη, γνωστό και ως «χασάπη».

Κεντρικό ζητούμενο είναι να διαπιστωθεί αν τα μεγάλα ποσά που φέρονται να δήλωσαν ως κέρδη από τυχερά παιχνίδια ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή αν σχετίζονται με ξέπλυμα χρήματος. 

Από την κυβερνητική πλειοψηφία προτάθηκε να τεθούν στο μικροσκόπιο του επικεφαλής της Αρχής Χρήστου Βουρλιώτη οι καταθέσεις του «χασάπη» Ανδρέα Στρατάκη, της Καλλιόπης Σεμερτζίδου και του συντρόφου της Χρήστου Μαγειρία, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει στην Επιτροπή την Πέμπτη. Παράλληλα, ζητήθηκε να διαβιβαστεί στην τακτική Δικαιοσύνη και η κατάθεση του Λάμπρου Αντωνόπουλου.

«Αν συμφωνούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να σταλούν άμεσα οι καταθέσεις· καθώς επίσης και του στενού συνεργάτη και φίλου του κ. Ανδρουλάκη, του κ. Αντωνόπουλου», δήλωσε ο Μάκης Λαζαρίδης, προκαλώντας αντιδράσεις.

Το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης αποδοκίμασε την κίνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακού χαρακτήρα ενέργειες και για προσπάθεια συγκάλυψης. Για τον λόγο αυτό, οι βουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία.

Οι ορκωτοί λογιστές

Την ίδια ώρα, επεισοδιακή ήταν η κατάθεση της ορκωτής λογίστριας του ΟΠΕΚΕΠΕ Δέσποινας Μαρκοπούλου. Αρχικά αρνήθηκε να καταθέσει δημόσια, επικαλούμενη προσωπικά δεδομένα, ωστόσο μετά την έντονη αντίδραση όλων των κομμάτων της Επιτροπής και την απόρριψη του αιτήματός της, κατέθεσε κανονικά.

«Δίνονταν οδηγίες κάθε χρόνο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πώς θα διεξαχθεί ο έλεγχος. Εάν είχα διαπιστώσει κάτι τέτοιο που λέτε, εννοείται ότι θα το έγραφα στην έκθεσή μου» τόνισε, αφήνοντας αιχμές για τις συχνές αλλαγές στην ηγεσία του Οργανισμού.

Ανάλογες διαπιστώσεις κατέθεσε και ο ορκωτός λογιστής Γιάννης Καραποστολάκης, ο οποίος αναγνώρισε προβλήματα στη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά υπογράμμισε ότι «δεν υπήρχε καμία πολιτική πίεση από κανέναν» στη σύνταξη των εκθέσεων και στις πληρωμές του Οργανισμού.

Οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής συνεχίζονται την Πέμπτη, με το σκάνδαλο να παραμένει στο επίκεντρο των πολιτικών αντιπαραθέσεων και των ερευνών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Γιώργος Βαρεμένος στα έδρανα της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Βαρεμένος: Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του

3/11/2026 - 1:37μμ
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026   (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Οι αυθαίρετες διεκδικήσεις δεν ανατρέπουν τους εθνικούς σχεδιασμούς

2/11/2026 - 1:03μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θάνος Πλεύρης: Στόχος εμπρηστικής επίθεσης με γκαζάκια το πολιτικό γραφείο του στο Κολωνάκι

1/11/2026 - 9:30πμ
Συζήτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επικεφαλής του International Institute for Strategic Studies, Μπάστιαν Γκίγκριχ (φωτ.: EUROKINISSI / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η εμπορική ναυτιλία δεν πρέπει να γίνεται όμηρος γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων

31/10/2026 - 12:18μμ
(Φωτ.: pixabay.com/el/users/wokandapix-614097)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μισθολογική διαφάνεια και ίση αμοιβή: Τι αλλάζει για εργοδότες και εργαζομένους από την 1η Νοεμβρίου 2026

31/10/2026 - 11:03πμ
Στιγμιότυπο από την αίθουσα όπου διεξήχθη η ανοιχτή συζήτηση υψηλού επιπέδου της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας, στον ΟΗΕ (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργου/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Διπλωματική αντιπαράθεση Ελλάδας-Τουρκίας στον ΟΗΕ

30/10/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Μητσοτάκης για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Είναι παράνομο, αυθαίρετο και αντιβαίνει στην ίδια τη γεωγραφία»

29/10/2026 - 6:37μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Εντός Νοεμβρίου η συζήτηση για Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους

29/10/2026 - 1:41μμ
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις ΗΠΑ για συζήτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

29/10/2026 - 8:32πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Υπουργείο Εξωτερικών / Μάριος Αϋφαντής)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή δήλωση των «έξι» στον ΟΗΕ: «Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Παραβιάζει τη γεωγραφική πραγματικότητα»

26/10/2026 - 10:31μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΕUROKINISSI)

Σύρος: Εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας το κρουαζιερόπλοιο «Crown Iris» – Συνεχίζονται οι έρευνες

49 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σέρρες: Συνελήφθη ο γιος του 68χρονου που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Κεραμεικός: Κατέρρευσε τμήμα τοιχοποιίας σε εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Σε πλήρη εξέλιξη η ψηφοφορία σε όλη τη χώρα – Η έκκληση του Μπρους Σπρίνγκστιν

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΧΚ)

Pizza Fan: Τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας – Δεσμεύσεις για καταβολή δεδουλευμένων και διασφάλιση των θέσεων εργασίας

3 ώρες πριν
(Φωτ.: FIBA)

FIBA Europe Cup: Επιβλητικός στη Βουλγαρία ο Κολοσσός

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV