pontosnews.gr
Τρίτη, 11/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γεωργία: Νεκροί οι 20 επιβαίνοντες στο τουρκικό C-130 – Άγνωστα τα αίτια της πτώσης

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν Τούρκοι πολίτες, ενώ τοπικά μέσα έκαναν λόγο και για Αζέρους

11/11/2025 - 8:50μμ
Φωτιά στα συντρίμμια του αεροσκάφους αφού έχει συντριβεί (φωτ.: Χ/Yusuf Alak)

Φωτιά στα συντρίμμια του αεροσκάφους αφού έχει συντριβεί (φωτ.: Χ/Yusuf Alak)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Νεκροί φέρονται να είναι οι 20 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των μελών του πληρώματος, που επέβαιναν στο τουρκικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 όταν αυτό συνετρίβη σήμερα στη Γεωργία, λίγο μετά την απογείωσή του από το Αζερμπαϊτζάν.

Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ενώ το αεροσκάφος C-130 είχε απογειωθεί από το Αζερμπαϊτζάν και επέστρεφε στην Τουρκία όταν συνετρίβη, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας στο X.

Αρχικό βίντεο από το σημείο της συντριβής κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν δείχνει κομμάτια από άμορφες μάζες μετάλλου διασκορπισμένα σε έναν χορταριασμένο λοφίσκο, με τμήματα της ατράκτου να εξακολουθούν να φλέγονται και σκούρο καπνό να υψώνεται σε καθαρό ουρανό. Πυροσβεστικά οχήματα στέκονταν κοντά και ένα ελικόπτερο πετούσε από πάνω.

Σε βίντεο που κυκλοφορεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνει το αεροπλάνο να χάνει υψόμετρο στροβιλίζοντας και καπνούς να βγαίνουν από αυτό και στη συνέχεια να τυλίγεται στις φλόγες. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει άμεσα αυτό το βίντεο.

Azerbaycan’dan dönen C-130 askeri kargo uçağı Gürcistan’da vurulmuş.
Uçağımızın düşü anında iki tarafından da dumanlar çıkıyor ve vurulmuş gibi bir şekli var pek net olmasada.
Rusya’nın vurduğuna dair iddialar var. pic.twitter.com/ADCpmunbN9

— Yusuf Alak (@Yusufalakk) November 11, 2025

Ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ολοκλήρωνε μια ομιλία στην Άγκυρα, έλαβε ένα σημείωμα από τους βοηθούς του ενημερώνοντας τον για το περιστατικό. Ο Τούρκος πρόεδρος διέκοψε την ομιλία του και εξέφρασε την ελπίδα τα θύματα από το αεροπορικό δυστύχημα να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους «μάρτυρές μας» που επέβαιναν στο αεροσκάφος. Ο όρος «μάρτυρες» χρησιμοποιεί τακτικά για να περιγράψει όχι μόνο τους θανάτους στη μάχη αλλά και το προσωπικό υπηρεσιών που σκοτώθηκε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

«Επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη» στην ανατολική Γεωργία, όπου το αεροσκάφος συνετρίβη κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν στην Τουρκία, τόνισε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι υπήρχαν Τούρκοι και Αζέροι στο αμερικανικής κατασκευής αεροσκάφος, αλλά δεν έδωσαν απολογισμό των θυμάτων.

🇬🇪🇦🇿🇹🇷 TUAF543 | Turkish Air Force C-130 (reg. 68-01609) Aircraft tracked departing Ganja earlier today, later signal lost over Georgian territory.

Footage below apparently shows the crash of the same aircraft, currently under verification. pic.twitter.com/1Qjt0FiBtY

— Visioner (@visionergeo) November 11, 2025

Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερντογάν, ο Αζέρος ομόλογός του, Ιλχάμ Αλίγιεφ δήλωσε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ότι συζήτησε «την τραγική είδηση της απώλειας στρατιωτικών» στη συντριβή.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι 20 Τούρκοι επέβαιναν στο αεροσκάφος, συμπεριλαμβανομένου του πληρώματος, δεν παρείχε πρόσθετες λεπτομέρειες για πιθανούς επιβάτες άλλων εθνικοτήτων.

Η Τουρκία και η Γεωργία δήλωσαν ότι εργάζονται για να φτάσουν στο σημείο, στον δήμο Σιγκνάχι του Καχέτι, μια παραμεθόρια δασώδη περιοχή, περίπου πέντε χιλιόμετρα από τα σύνορα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interpress της Γεωργίας επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανέφερε ότι το περιστατικό διερευνάται βάσει άρθρου του ποινικού κώδικα που καλύπτει τις αερομεταφορές και την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Το Αζερμπαϊτζάν, στενός σύμμαχος της Τουρκίας, δήλωσε ότι το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την πόλη Γκαντζά.

Η αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin, η οποία κατασκευάζει το C-130 Hercules, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως από τις αεροπορικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, εξέφρασε τα συλλυπητήριά της σε όσους επλήγησαν από τη συντριβή, καθώς και στην Πολεμική Αεροπορία και τους πολίτες της Τουρκίας.

«Δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε τον πελάτη μας με κάθε τρόπο…», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, Κρις Καρνς.

Το C-130 Hercules είναι ένα αεροσκάφος μεταφοράς φορτίου, στρατευμάτων και εξοπλισμού.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κάτοικοι εξετάζουν τα ερείπια κτηρίου που κατέρρευσε μετά το σεισμό των 7,4 βαθμών στο Κάλι της Κολομβίας, στις 10 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Ernesto Guzman Jr)
ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Αυξάνονται οι νεκροί από το σεισμό των 7,4 Ρίχτερ – Άνθρωποι στα συντρίμμια, φόβοι για βαρύ απολογισμό

10/08/2026 - 10:38μμ
Επιβατηγό πλοίο περνά μπροστά από το κάστρο Pfalzgrafenstein στον Ρήνο, στο Κάουμπ της Γερμανίας. 6 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Ronald Wittek)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στον Ρήνο: Η ξηρασία απειλεί να «κόψει» στα δύο την εμπορική αρτηρία της Ευρώπης

10/08/2026 - 9:50μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ παρίσταται στην τελετή υποδοχής των σορών Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση με το Ιράν, στην αεροπορική βάση του Ντόβερ, στο Ντέλαγουερ. 22 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ αξιώνει αποζημιώσεις από το Ιράν – Η νέα εντολή για κάθε διαπραγμάτευση

10/08/2026 - 9:26μμ
Η έδρα της Σουηδικής Υπηρεσίας Ασφαλείας στη Στοκχόλμη (φωτ.: sakerhetspolisen.se/)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπλόκο της Säpo σε ρωσικό δίκτυο κατασκοπίας στη Σουηδία

10/08/2026 - 9:02μμ
Εικόνα από το Κάλι στην Κολομβία, όπου προς το παρόν έχουν καταγραφεί υλικές (φωτ.: EPA/ERNESTO GUZMAN)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Κολομβία

10/08/2026 - 4:54μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΚΟΣΜΟΣ

Μεταναστευτικό: Συνέντευξη του Θάνου Πλεύρη αναδημοσίευσε ο Ντόναλντ Τραμπ 

10/08/2026 - 1:25μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Ronald Wittek)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Το PKK καταγγέλλει «λάθη» στο νομοσχέδιο για το μέλλον των μαχητών του

10/08/2026 - 11:13πμ
(Πηγή: x.com/ZelenskyyUa)
ΚΟΣΜΟΣ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Έως 50.000 Βορειοκορεάτες θα πολεμήσουν στο πλευρό της Ρωσίας

9/08/2026 - 8:05μμ
Η ναυτική βάση στο Ταρτούς από δορυφόρο (μικρή εικόνα) και από το OpenStreetMap. Οι ρωσικές προβλήτες αντιστοιχούν στον αριθμό (5) έξω από τον βόρειο κυματοθραύστη. Το μεγαλύτερο μέρος των υπολοίπων εγκαταστάσεων –αριθμημένα κτήρια– εντός της διακεκομμένης γραμμής ανήκει στο Συριακό Ναυτικό (πηγή: en.wikipedia.org/wiki/Tartus_naval_base)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία-Συρία: Υπέγραψαν συμφωνία για το μέλλον των στρατιωτικών βάσεων σε Ταρτούς και Χμέιμιμ

9/08/2026 - 5:50μμ
Η ιρανική εφημερίδα Hamshahri, με φωτογραφία των Στενών του Ορμούζ. 9 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Από το Ορμούζ στην Ερυθρά Θάλασσα: Πώς σκληραίνει το ενεργειακό μέτωπο

9/08/2026 - 2:24μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Aπό τη λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα στην παλιά πόλη της Κέρκυρας, με τις φιλαρμονικές και το πλήθος των πιστών, στις 11 Αυγούστου 2025 (φωτ.: Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων)

Άγιος Σπυρίδωνας: Το θαύμα που έσωσε την Κέρκυρα από τους Οθωμανούς

15 λεπτά πριν
Θαλασσοταραχή στις βόρειες ακτές του νομού Λασιθίου (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Καιρός: Μελτέμια έως 7 μποφόρ και 38άρια σήμερα – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

39 λεπτά πριν
Πυρκαγιά στη περιοχή Κουβαρά Αττικής. Δευτέρα 10 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Κουβαράς: Σπινθήρες από καλώδια χαμηλής τάσης δείχνει η έρευνα για τη φωτιά

9 ώρες πριν
To κατάμεστο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» στο Ηράκλειο, Κυριακή 9 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Κωνσταντίνος Κουναλάκης)

Ηράκλειο: Ο Αϊδινιώτης Μιχάλης Σουγιούλ γέμισε το Κηποθέατρο – Περισσότεροι από 150 έμειναν εκτός

9 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΟΚ)

Ευρωμπάσκετ U16: Στον τελικό και σε τροχιά ανόδου η Εθνική κορασίδων

10 ώρες πριν
Κάτοικοι εξετάζουν τα ερείπια κτηρίου που κατέρρευσε μετά το σεισμό των 7,4 βαθμών στο Κάλι της Κολομβίας, στις 10 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Ernesto Guzman Jr)

Κολομβία: Αυξάνονται οι νεκροί από το σεισμό των 7,4 Ρίχτερ – Άνθρωποι στα συντρίμμια, φόβοι για βαρύ απολογισμό

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign