pontosnews.gr
Σάββατο, 20/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ντόναλντ Τραμπ: Περιοδεία στην Ασία κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος – Επιθυμεί να συναντήσει τον Κιμ Γιόνγκ Ουν

Κρίσιμη η συνάντηση με τον Κινέζο πρόεδρο

25/10/2025 - 10:52πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ ενώ ετοιμάζεται να φύγει από το South Lawn στον Λευκό Οίκο για την περιοδεία του στην Ασία (φωτ.: EPA/ Francis Chung / POOL)

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενώ ετοιμάζεται να φύγει από το South Lawn στον Λευκό Οίκο για την περιοδεία του στην Ασία (φωτ.: EPA/ Francis Chung / POOL)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με το βλέμμα σε Κίνα και Βόρεια Κορέα αναχώρησε, σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για  την Κουάλα Λουμπούρ και τη Σύνοδο του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) που την είχε σνομπάρει πολλάκις κατά την πρώτη θητεία του στον Λευκό Οίκο.

Η Μαλαισία είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του στην Ασία που αναμένεται να σημαδευτεί από το τι θα προκύψει μετά τη συνάντησή του με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ.

Λίγο πριν αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι θα ήθελε να συναντηθεί με τον Κιμ Γιόνγκ Ουν, τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας με τον οποίο τελευταία φορά είχαν βρεθεί στο ίδιο τραπέζι το 2019. «Θα το ήθελα όντως, ξέρει πως πάμε. Τα πάω πολύ καλά μαζί του και είμαι ανοικτός κατά 100% στο ενδεχόμενο να οργανωθούν τέτοιες διμερείς συνομιλίες» είπε στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν εάν είναι πιθανό κάτι τέτοιο.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ είχε επισημάνει, νωρίτερα, πως κάτι τέτοιο «δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα αυτού του ταξιδιού». Από την πλευρά του ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Ενοποίησης Τσουνγκ Ντονγκ-γιουνγκ δήλωσε ότι θεωρεί «ισχυρή» την πιθανότητα συνάντησης των Τραμπ και Κιμ.

Σύνοδος της ASEAN

Όλες οι χώρες που συμμέτεχουν στη Σύνοδο αναμένεται να υποδεχθούν τον Αμερικανό πρόεδρο με στρωμένο το κόκκινο χαλί, επιδιώκοντας να εξασφαλίσουν πιο ευνοϊκή μεταχείριση και να κλείσουν καλύτερες συμφωνίες όσον αφορά τους τελωνειακούς δασμούς και την ασφάλεια.

Ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος είπε χθες ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα αποπειραθεί «να τηρήσει τις υποσχέσεις του στον αμερικανικό λαό σε μια από τις πιο δυναμικές περιοχές στον κόσμο από οικονομική άποψη, υπογράφοντας σειρά οικονομικών συμφωνιών», ιδίως για τις σπάνιες γαίες.

Στην Κουάλα Λουμπούρ αναμένεται να υπογράψει συμφωνία για το εμπόριο με τη Μαλαισία και να παραστεί στην υπογραφή συμφωνίας ειρήνης ανάμεσα στην Ταϊλάνδη και την Καμπότζη. Έπειτα από πολυήμερες εχθροπραξίες, τα δυο γειτονικά βασίλεια έκλεισαν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός την 29η Ιουλίου κατόπιν επέμβασης του αμερικανού προέδρου.

Προβλέπεται επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα στο περιθώριο της συνόδου του ASEAN. Οι δυο ηγέτες θα επιδιώξουν να αποκλιμακώσουν τη διένεξη ανάμεσα στις δυο χώρες, έπειτα από μήνες εντάσεων, οι οποίες αφορμή είχαν τη δίκη και την καταδίκη ακροδεξιού πρώην προέδρου για απόπειρα πραξικοπήματος –ο Ζαΐχ Μπολσονάρου είναι μέγας σύμμαχος του ενοίκου του Λευκού Οίκου.

Θέλει να μιλήσει με την Κίνα «για τα πάντα»

Κατόπιν ο Ντόναλντ Τραμπ θα μεταβεί τη Δευτέρα στην Ιαπωνία, όπου μια ημέρα αργότερα θα συναντηθεί με τη Σανάε Τακαΐτσι, την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό ιαπωνικής κυβέρνησης. Η Τακαΐτσι έχει δηλώσει πως θέλει «ειλικρινείς» συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Το Τόκιο υπέγραψε το καλοκαίρι συμφωνία με την Ουάσιγκτον για το εμπόριο, όμως ορισμένες διαστάσεις της μένουν να αποσαφηνιστούν.

Η κορύφωση της περιοδείας πάντως αναμένεται στη Νότια Κορέα, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται από την Τετάρτη για τη σύνοδο της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), στο περιθώριο της οποίας θα γίνει η συνάντησή του με τον Σι Τζινπίνγκ, στη Τζονγκτζού, την Πέμπτη.

Ο Ρεπουμπλικάνος είχε θέσει για αρκετές ημέρες υπό αμφισβήτηση τη συνάντηση αυτή, καθώς οι δυο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη έχουν αποδυθεί σε σκληρή σύγκρουση στο πεδίο του εμπορίου. Πάντως ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε αυτή την εβδομάδα πως πράγματι θα γίνει.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως ελπίζει να κλείσει συμφωνία με τον Κινέζο ομόλογό του «για τα πάντα», για όλους τους φακέλους, ωστόσο πάνω απ’ όλα αυτό που τον ενδιαφέρει να συζητήσει είναι «η οικονομική και εμπορική σχέση», σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο.

Ωστόσο η συνάντηση δεν αναμένεται να αποτελέσει «σημείο καμπής» στη σχέση των δυο ηγετών, προεξόφλησε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράιαν Χας, ερευνητής στο αμερικανικό ινστιτούτο μελετών Brookings.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί επίσης στο περιθώριο της συνόδου με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του Λι Τζε-μιουνγκ, θα εκφωνήσει ομιλία με ακροατήριο επιχειρηματίες και θα παρακαθίσει σε δείπνο των ηγετών του APEC, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: flickr / Mana Transport Photography)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Σύγκρουση τρένων στα βόρεια του Λονδίνου, κοντά στο Μπέντφορντ

19/06/2026 - 10:28μμ
Κάτοικοι του Μονάχου αναζητούν δροσιά σε κοντινή λίμνη (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρώπη: Αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα καύσωνα ολόκληρη η Γηραιά Ήπειρος

19/06/2026 - 9:30μμ
(Φωτ.: EPA/Angelo Carconi)
ΚΟΣΜΟΣ

Σοβαρή διπλωματική ένταση μεταξύ ΗΠΑ-Ιταλίας μετά τη δήλωση Τραμπ κατά Μελόνι: «Με ικέτευε να βγάλω φωτογραφία μαζί της… Την λυπήθηκα»

19/06/2026 - 4:24μμ
Καταστηματάρχης δείχνει σημαίες του Ιράν και των ΗΠΑ σε κατάστημα στο Καράτσι του Πακιστάν (φωτ.: EPA / Shahzaib Akber)
ΚΟΣΜΟΣ

Καταρρέουν οι διπλωματικές γέφυρες στη Μέση Ανατολή; Αναβλήθηκαν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν, νέες επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο και αίτημα-μαμούθ 80 δισ. δολαρίων από το Πεντάγωνο

19/06/2026 - 3:00μμ
(Φωτ.: EPA / Evgenia Novozhenina)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεργκέι Λαβρόφ: Απορρίπτει την ΕΕ ως μεσολαβητή γιατί «δεν έχουν πρόθεση για ουσιαστικό διάλογο»

19/06/2026 - 2:04μμ
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς  στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον (φωτ.: EPA/JIM LO SCALZO)
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Ακυρώνονται οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν – Ο Τζέι Ντι Βανς ανέβαλε το ταξίδι του

19/06/2026 - 9:03πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Χαμενεΐ: Ενέκρινε τη συμφωνία με τις ΗΠΑ μετά τις διαβεβαιώσεις Πεζεσκιάν – Ο Τραμπ ζητά «πλήρη κατάπαυση του πυρός σε όλα τα μέτωπα»

18/06/2026 - 11:10μμ
(Φωτ.: EPA / Guillaume Horcajuelo)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Νέο κύμα καύσωνα πλήττει τη χώρα – Στους 40°C θα φθάσει η θερμοκρασία στο Παρίσι και στα κεντροανατολικά

18/06/2026 - 7:25μμ
Αγορά της πόλης Άντεν στη νότια Υεμένη, 8 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Najeeb Mohamed)
ΚΟΣΜΟΣ

Σήμα κινδύνου από τον ΟΗΕ: Η πείνα απειλεί εκατομμύρια ανθρώπους σε 13 χώρες

18/06/2026 - 3:56μμ
Ο Ζελένσκι και ο  Τραμπ συνομιλούν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 στη Γαλλία, 16 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Ukrainian Presidential Press Service / EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

G7: Η φωτογραφία που άλλαξε το κλίμα για την Ουκρανία – Πώς Μακρόν και Ζελένσκι κέρδισαν τη στήριξη του Τραμπ

18/06/2026 - 10:55πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Stephan Brashear)

Μουντιάλ 2026: Στους «32» οι ΗΠΑ

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Andy Rain)

Βρετανία: Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες από τη σύγκρουση τρένων

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Αναστασία Κοτανίδου: Η νέα πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, από το προσφυγοχώρι Χωρύγι του Κιλκίς

2 ώρες πριν
Μέσα σε βαγόνι του μετρό Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ /Βασίλης Βερβερίδης)

Μετρό Θεσσαλονίκης: Επιστρέφει σε πλήρη λειτουργία από αύριο, Σάββατο – Πώς θα αποζημιωθούν οι κάτοχοι καρτών διαρκείας

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: flickr / Mana Transport Photography)

Βρετανία: Σύγκρουση τρένων στα βόρεια του Λονδίνου, κοντά στο Μπέντφορντ

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Σωματείο «Παναγία Σουμελά»)

Η καρδιά της ποντιακής νεολαίας χτυπά ξανά στο Βέρμιο – Έρχεται το 28ο Συναπάντημα στην Παναγία Σουμελά

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign