Σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία που πλήττει με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις μεγάλο κομμάτι της χώρας.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή (3 Οκτωβρίου), από απόψε θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και αύριο Παρασκευή θα επεκταθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) θα επικοινωνήσει εκ νέου με τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, τα σώματα ασφαλείας κ.λπ., προκειμένου όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να έχουν πλήρη ενημέρωση για τα επικείμενα καιρικά φαινόμενα και να προβούν στις κατά λόγο αρμοδιότητες και ενέργειές τους.
Για το θέμα συνεδρίασε εκ νέου σήμερα η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου με πρωτοβουλία του γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκου Παπαευσταθίου και εφόσον απαιτηθεί θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση με βάση τα νεότερα στοιχεία.
Στους χάρτες του meteo.gr παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται σήμερα το απόγευμα (Πέμπτη) 02/10,
τις πρώτες ώρες της Παρασκευής 03/10 και
το πρωί της Παρασκευής 03/10.
Ένας τραυματίας στο κέντρο της Αθήνας από πτώση δένδρου
Ένας άνδρας τραυματίστηκε ελαφρά στο κέντρο της Αθήνας, λόγω πτώσης δέντρου από την κακοκαιρία.
Ειδικότερα, ένας άνδρας επέβαινε σε μηχανή και την ώρα που βρισκόταν στη διασταύρωση των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Γαμβέτα, καταπλακώθηκε από τα κλαδιά του δέντρου, ενώ ο κορμός του δέντρου έπεσε πάνω σε ένα σταθμευμένο όχημα. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις που προχώρησαν σε κοπή του δέντρου.
Παράλληλα όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχτεί 11 κλήσεις για άντληση υδάτων, ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έγινε κάποια ενέργεια λόγω χαμηλής στάθμης των υδάτων.