pontosnews.gr
Δευτέρα, 16/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τρέχοντας «στις γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων» την Κυριακή 5 Οκτωβρίου

Έφτασε και φέτος ο καιρός για τον αθλητικό και ιστορικό αγώνα δρόμου των δήμων Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

29/09/2025 - 8:06μμ
Στιγμιότυπο από τον περσινό αγώνα (φωτ.: facebook/Δήμος Νέας Ιωνίας - Municipality of Nea Ionia)

Στιγμιότυπο από τον περσινό αγώνα (φωτ.: facebook/Δήμος Νέας Ιωνίας - Municipality of Nea Ionia)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μέχρι μεθαύριο, Τετάρτη 1 Οκτωβρίου, στις 14:00 θα γίνονται δεκτές οι δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα δρόμου «Στις γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων», που θα πραγματοποιηθεί φέτος για ένατη χρονιά.  Ο αγώνας αποτελεί ταυτόχρονα αθλητικό και ιστορικό-πολιτιστικό γεγονός, καθώς συνδυάζεται με την ανάδειξη του ρόλου των Μικρασιατών προσφύγων στις περιοχές της Νέας Ιωνίας και της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, όπου εγκαταστάθηκαν το 1923.

Τη διοργάνωση συνυπογράφουν οι δύο δήμοι μαζί με το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕΜΙΠΟ) και τον Αθλητικό & Γυμναστικό Σύλλογο Νέας Ιωνίας «Ανατολή».

Η διαδρομή διέρχεται από ιστορικά σημεία των προσφυγικών πόλεων, εκεί που στέριωσε η προσφυγιά, εκεί που δημιούργησαν πολιτισμό και ιστορία οι ξεριζωμένοι. Ο αγώνας δρόμου, που πάντα γίνεται σε ημερομηνία κοντά στην αποφράδα επέτειο του ξεριζωμού του 1922, φέτος θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Οκτωβρίου με ώρα έναρξης 08:15, ενώ θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις προαναφερόμενες περιοχές.

Αποστάσεις-Κατηγορίες

♦ 10.000μ. (για ενήλικες, χρονικό όριο 90’)
Α) Άνδρες: 18-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, 70 και άνω.
Β) Γυναίκες: 18-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60 και άνω.

♦ 1.000μ. (για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων & Λυκείων)
9-10 ετών (γεν. 2015-2016), 11-12 ετών (γεν. 2013-2014), 13-14 ετών (γεν. 2011-2012), 15-16 ετών (γεν. 2009-2010), 17-18 ετών (γεν. 2007-2008), για αγόρια και κορίτσια (χωριστά).

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι το ΚΕΜΙΠΟ του Δήμου Νέας Ιωνίας, επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Για να δείτε το χάρτη της διαδρομής των 10km και περισσότερες λεπτομέρειες, πατήστε πάνω στην εικόνα

Αναλυτικά, η διαδρομή του αγώνα 10 χλμ. περιλαμβάνει τις παρακάτω οδούς:

Αφετηρίο-Τερματισμός
(TMHMA N. IΩΝΙΑΣ) Από την Χρ. Σμύρνης (Αφετηρία, μπροστά από το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ) – Αντλιοστασίου δεξιά, αριστερά στην Ραμνούντος – Εμ. Παππά δεξιά -Πέραν – Κασταμονής αριστερά, – Αλ. Παναγούλη- αριστερά στον παράδρομο της Αλέκου Παναγούλη (προς Κάλβου) – Στροφή δεξιά στην Κάλβου – παράλληλα με τις γραμμές του Ηλεκτρικού – Στροφή δεξιά στην Ελ. Βενιζέλου – συνεχίζουμε στην Ελ. Βενιζέλου και περνάμε την Πλατεία Μάνας.

(ΤΜΗΜΑ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ) Φτάνουμε στις εργατικές πολυκατοικίες Ν. Φιλαδέλφειας-αριστερά στην οδό Χίου – αριστερά εντός του πεζόδρομου της Λ. Δεκελείας & του Άλσους Ν. Φιλαδελφείας, περνάμε από Δεκελείας 152 & Αττάλειας (μπροστά από το κτήριο του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς –Π.Π.Ι.Ε.Δ.) – δεξιά Αφών Γεωργιάδη – αριστερά Πίνδου (Πάρκο & Μνημείο Μικρασιατών & Αλησμόνητων Πατρίδων)- δεξιά Μουδανιών μέχρι Εφέσου (Ηρώο Ν. Φιλαδέλφειας & Πλατεία Κωνσταντινουπόλεως)- αριστερά Εφέσου μέχρι Καισαρείας, (2ο Δημοτικό Σχ.& 1Οο Γυμνάσιο-Λύκειο Ν.Φ.) – ευθεία Καισαρείας μέχρι Ν. Τρυπιά (Μητροπολιτικός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου “Παναγίτσα” & κλειστό Δημ. Γυμναστήριο “Ιωνικός- Ζαχ. Αλεξάνδρου”) – αριστερά πεζόδρομος Σάρδεων – Πλατ. Πατριάρχου, (Κεντρική πλατεία του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας)- δεξιά Δεκελείας μέχρι Ραιδεστού Ν. Χαλκηδόνα (Παλαιό Δημαρχείο Ν. Χαλκηδόνος) – αριστερά Ραιδεστού – αριστερά Αγ. Ευθυμίας – αριστερά Κρήτης – δεξιά Μαραθώνος – Χρ.  Σμύρνης – δεξιά Λυκούργου (χώρος γηπέδου Α.Ε.Κ.), δεξιά Χανίων (εργοστάσιο “Μπριτάνια”).

(TMHMA N. IΩΝΙΑΣ) Αριστερά Κηφισού – αριστερά στην Αμισού- δεξιά στον πεζόδρομο των σχολείων – δεξιά στην θυατείρων – διασχίζουμε την Λ. Ηρακλείου, περνάμε κάτω από την γέφυρα του Ηλεκτρικού Σταθμού Πευκακίων – δεξιά στην Γεωργ. Αβέρωφ – αριστερά Μακελαράκη – αριστερά Βυζαν. Αυτοκρατόρων, διασχίζουμε την Παπαφλέσσα και συνεχίζουμε στην Χρυσουπόλεως μέχρι την Αθ. Διάκου – αριστερά Γυμνασίου στρίβουμε δεξιά στη Γυμνασίου και φτάνουμε μέχρι το κτίριο της ΔΕΗ, στρίβουμε δεξιά εισερχόμαστε στη  Χρ. Σμύρνης, όπου βρίσκεται και ο τερματισμός (στο ίδιο σημείο με την εκκίνηση).

Δηλώσεις και αριθμοί συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν μόνο ηλεκτρονικά στη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε ΕΔΩ, μέχρι και την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου, στις 14:00. Μετά την ημερομηνία αυτήν δεν θα γίνονται δεκτές οι δηλώσεις.

Σε περίπτωση που συμπληρωθεί νωρίτερα ο ορισμένος αριθμός εγγραφών, η φόρμα εγγραφής θα κλείσει.

Παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνεται το Σάββατο 4 Οκτωβρίου από τις 09:00 έως τις 13:00 από το χώρο της αφετηρίας, στο χώρο του ΚΕΜΙΠΟ (Πατριάρχου Ιωακείμ 4, Νέα Ιωνία), καθώς και μία ώρα νωρίτερα από την εκκίνηση του αγώνα, στο χώρο της αφετηρίας.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε:
α) Στη Διεύθυνση Πολιτισμού & Αθλητισμού – Τμήμα σχεδιασμού και υλοποίησης αθλητικών προγραμμάτων και δράσεων του Δήμου Νέας Ιωνίας (Λ. Ηρακλείου 268, Ν. Ιωνία, τηλ.: 210 2759768, 210 2777721. ώρες 09:00-14:00).
β) Στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής – Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνος (Ραιδεστού 21 Ν. Χαλκηδόνα, τηλ.: 2132026310/331/332, ώρες 09:00-14:00), και στις ιστοσελίδες: www.opandni.gr & www.dimosfx.gr.

Όλοι οι αθλητές υποχρεούνται να βρίσκονται στο χώρο της εκκίνησης μία ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα.

Έπαθλα

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί αναμνηστικό δίπλωμα, στην πίσω πλευρά του οποίου θα αναφέρονται τα ιστορικά στοιχεία της αφιέρωσης του αγώνα. Για περιορισμό της ρύπανσης οι συμμετέχοντες θα μπορούν να «κατεβάσουν» το δίπλωμά τους από τον ιστότοπο του χρονομέτρη, ΕΔΩ.

• Αναμνηστικό μετάλλιο: Θα απονεμηθεί στους τρεις πρώτους κάθε ηλικιακής κατηγορίας.
• Αναμνηστικό κύπελλο: Θα απονεμηθεί στον 1ο Άνδρα και την 1η Γυναίκα του αγώνα της γενικής κατάταξης τερματισμού, καθώς στον 1ο Άνδρα και την 1η Γυναίκα κάθε κατηγορίας ηλικίας.
• Θα απονεμηθεί επίσης «Το έπαθλο του αθλητή που δεν νίκησε» με κλήρωση στο τέλος των αγώνων, σε έναν αθλητή που δεν θα έχει λάβει άλλη τιμητική διάκριση.

Ιατρικές εξετάσεις

Όλοι όσοι λάβουν μέρος στον αγώνα, μετέχουν με προσωπική τους ευθύνη, για θέματα υγείας, ατυχήματος και προσωπικής ασφάλειας. Όλοι πρέπει να έχουν εξεταστεί, πριν τον αγώνα, από ειδικό γιατρό της επιλογής τους. Για τα ανήλικα παιδιά την ευθύνη έχουν οι γονείς τους.

• Παραχωρείται το δικαίωμα στους διοργανωτές να χρησιμοποιήσουν το όνομα και τη φωτογραφία του αθλητή προς τα μέσα ενημέρωσης και οπουδήποτε θεωρηθεί σκόπιμο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μία από τις φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στη συλλογή του Τιμ Ντε Κρένε από τη Γάνδη και βγήκαν σε δημοπρασία στο ebay – που τελικά πάγωσε
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Από την Προύσα στον τοίχο της Καισαριανής: Τα άγνωστα ντοκουμέντα και ο Σουκατζίδης

16/02/2026 - 2:21μμ
Μασκαράδες στη Σμύρνη σε καρτ ποστάλ εποχής (πηγή: Facebook / Εστία Νέας Σμύρνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Αποκριές στη Μικρά Ασία: Όταν το γλέντι γινόταν παράδοση και η σάτιρα τελετουργία

15/02/2026 - 9:32πμ
Από τα πολύτιμα εκθέματα (φωτ.-εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Τι συνέβη μετά τη Συνθήκη της Λοζάνης; Τα σπάνια τεκμήρια της Εθνικής Τράπεζας απαντούν

14/02/2026 - 3:31μμ
(Πηγή: facebook.com/emitimb)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Νέο ΔΣ στην Εταιρία Μελέτης Ίμβρου-Τενέδου

11/02/2026 - 9:48μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Κωνσταντινούπολη: Η ελληνική γλώσσα στο επίκεντρο, με διήμερο εκδηλώσεων στον Γαλατά

9/02/2026 - 11:28μμ
Η Μαρία Ευθυμίου σε παλαιότερη διάλεξή της στη Σχολή Γαλατά (φωτ.: facebook / Galata Rum Ilkokulu - Σχολή Γαλατά)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στην Κωνσταντινούπολη: Διάλεξη της Μαρίας Ευθυμίου στη Σχολή Γαλατά

8/02/2026 - 5:57μμ
(Πηγή: facebook.com/estia1930ns)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Η σύγχρονη εικονική πραγματικότητα στη Σμύρνη του 19ου αιώνα – Ο φορητός στερεοσκοπικός θεατής στην ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης

8/02/2026 - 4:15μμ
Ο σημερινός εκδότης της «Απογευματινής» Μηνάς Βασιλειάδης (φωτ.: Bulent Kilic)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Μηνάς Βασιλειάδης: Ο (τωρινός) άνθρωπος πίσω από την ιστορική ελληνόγλωσση εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης

6/02/2026 - 2:20μμ
Ο Γιώργος Γιαουρτάς υποδέχθηκε τον Χοσέ Καραθανασόπουλο στην Κρήτη (φωτ.: neakriti.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Μια μικρασιατική ιστορία που γεφυρώνει ηπείρους και γενιές

5/02/2026 - 4:53μμ
Η κύρια όψη του Πολιτιστικού Κέντρου Μικρασιατικής Μνήμης  (φωτ.: Facebook / Νίκος Σταυρέλης)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Κέντρο Μικρασιατικής Μνήμης Κορίνθου: Ένα έργο σε αναμονή, μια μνήμη σε δοκιμασία

4/02/2026 - 10:22πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Σήφης Βαλυράκης (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γεωργία Παναγοπούλου)

Δίκη Βαλυράκη: Στο μικροσκόπιο η κατάθεση που αντικρούει το άλλοθι των δύο κατηγορούμενων ότι δεν είχαν βγει για ψάρεμα

16 λεπτά πριν
Θαμμένος σχεδόν 8 μέτρα κάτω από τη σύγχρονη Τραπεζούντα βρέθηκε ο αρχαίος ποτάμιος λιμένας, ο τρίτος γνωστός σε όλο τον κόσμο (φωτ.: IHA)

Στην Τραπεζούντα εντοπίστηκε ο τρίτος γνωστός ποτάμιος λιμένας στον κόσμο – Αρχαιολογική ανατροπή

51 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Pan-Pontian Federation of U.S.A and Canada)

Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά: Nα απαιτούμε δικαιοσύνη δεν αποτελεί πράξη εχθρότητας

1 ώρα πριν
Η πρώτη ταυτοποίηση έγινε και αφορά τον ψηλό άνδρα με το λευκό πουκάμισο: Θεωρείται ότι είναι ο Βασίλης Παπαδήμας από την Πύλο

Καισαριανή: Εμπειρογνώμονες του ΥΠΠΟ μεταβαίνουν στο Βέλγιο για να διαπιστώσουν την αυθεντικότητα των φωτογραφιών

2 ώρες πριν
(Φωτ. EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Akylas Μυτιληναίος: Από τις Σέρρες στη Βιέννη, με …κρουαζιερόπλοιο – Η ιστορία πίσω από την αγκαλιά που έκανε την Ελλάδα να δακρύσει

3 ώρες πριν
Φοιτητές και αστυνομικοί έξω από το ΑΠΘ (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Θεσσαλονίκη: Κατατέθηκε το πόρισμα της ΕΔΕ για τα πρόσφατα γεγονότα στην Πολυτεχνική του ΑΠΘ

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign