pontosnews.gr
Τετάρτη, 17/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Καραβάνια αμάχων εγκαταλείπουν την πόλη της Γάζας – Κόλαση πυρός από το Ισραήλ

Ανυποχώρητος ο Νετανιάχου παρά τη διεθνή κατακραυγή και την αμφισβήτηση στο εσωτερικό

16/09/2025 - 10:37μμ
Καπνός υψώνεται μετά το βομβαρδισμό των προαστίων της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις. 16 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Atef Safadi)

Καπνός υψώνεται μετά το βομβαρδισμό των προαστίων της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις. 16 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Atef Safadi)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το ισραηλινό σχέδιο για «Τελική λύση» στη Λωρίδα της Γάζας, με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να εντείνει και το… πολιτικό μασάζ προκειμένου να απαντήσει στη διεθνή απομόνωση του Ισραήλ. Οι επικρίσεις στο εσωτερικό όχι μόνο δεν έχουν κοπάσει με φόντο τη μεγάλης κλίμακας χερσαία επίθεση, αλλά αντιθέτως εντείνονται οι αντιδράσεις – για τον πόλεμο και για τους ομήρους.

«Το Ισραήλ θα χρειαστεί να γίνει ένας συνδυασμός Αθήνας και σούπερ-Σπάρτης», υπογράμμισε τη Δευτέρα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναφερόμενος στην Αρχαιότητα. «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Τουλάχιστον τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προσπάθειες απομόνωσής μας».

Με τη σιωπηρή υποστήριξη των ΗΠΑ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι ξεκίνησε μια «ισχυρή επιχείρηση» στην πόλη της Γάζας, την οποία χαρακτήρισε ως το τελευταίο μεγάλο προπύργιο της Χαμάς.

Χιλιάδες οικογένειες Παλαιστινίων προσπαθούν να εγκαταλείψουν την περιοχή – σύμφωνα με τον ΟΗΕ, σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι ζουν στην πόλη της Γάζας και τα περίχωρά της,

Η 32χρονη Λίνα αλ-Μαγρέμπι, μητέρα τριών παιδιών από τη γειτονιά Σεΐχ Ραντβάν της Γάζας, δήλωσε στο BBC ότι σκέφτηκε να μην αφήσει το σπίτι της παρά τον ορατό  κίνδυνο, έως ότου είχε ένα τηλεφώνημα από έναν Ισραηλινό αξιωματικό που την διέταξε να φύγει.

«Αναγκάστηκα να πουλήσω τα κοσμήματά μου για να καλύψω το κόστος του εκτοπισμού και να αγοράσω μια σκηνή», είπε. «Μας πήρε 10 ώρες για να φτάσουμε στη Χαν Γιουνίς και πληρώσαμε 3.500 σέκελ (περίπου 850 ευρώ) για τη διαδρομή. Η ουρά των αυτοκινήτων και των φορτηγών φαινόταν ατελείωτη» συμπλήρωσε.

🚨Hundreds of families have been forced to flee and be displaced from Gaza City to the south, due to the Israeli military operation, the ongoing barbaric bombing, and the targeting of the city’s residential towers and buildings. pic.twitter.com/YuUhm1S26Q

— Gaza Notifications (@gazanotice) September 16, 2025

Η 38χρονη Νιβίν Ιμάντ αλ-Ντιν, μητέρα πέντε παιδιών, είπε ότι κατέφυγε νότια αφού ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έριξαν φυλλάδια εκκένωσης στη γειτονιά της, αν και ο σύζυγός της αρνήθηκε να φύγει από το σπίτι τους. «Δεν μπορούσα να πάρω τα έπιπλά μου μαζί μου επειδή δεν μπορούσα να αντέξω οικονομικά το κόστος ενός μεγάλου φορτηγού», εξήγησε. «Το να αφήσω τα πάντα πίσω ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που έχω πάρει ποτέ».

Το κόστος του εκτοπισμού έχει εκτοξευθεί πολύ πέρα ​​από τις δυνατότητες των περισσότερων νοικοκυριών. Οι κάτοικοι είπαν ότι η ενοικίαση ενός μικρού φορτηγού κοστίζει τώρα περίπου 3.000 σέκελ (750 ευρώ), ενώ μια σκηνή για πέντε άτομα πωλείται για περίπου 4.000 σέκελ (960 ευρώ).

Με τις περισσότερες οικογένειες να στερούνται εισοδήματος από την έναρξη του πολέμου, μερικές αναγκάζονται να περπατούν χιλιόμετρα ή να παραμένουν στα σπίτια τους παρά τους κινδύνους.

Ο Γκάζι αλ-Αλούλ, ένας εκτοπισμένος κάτοικος από τη βόρεια Γάζα, δήλωσε στο BBC ότι τώρα κοιμάται στην είσοδο του Νοσοκομείου αλ-Κουντς στο Τελ αλ-Χάουα, στη νοτιοδυτική Γάζα. «Δεν το επέλεξα αυτό», τόνισε.

Οι συνθήκες για τους πρόσφυγες που προσπαθούν να ξεφύγουν από την κόλαση του πυρός είναι απογοητευτικές. Ο ισραηλινός στρατός έχει ορίσει τον παράκτιο δρόμο αλ-Ρασίντ ως τη μόνη επιτρεπόμενη διαδρομή εκκένωσης.

Το αποτέλεσμα είναι ολόκληρες οικογένειες να είναι εγκλωβισμένες καθ’ οδόν ενώ οι αεροπορικές επιδρομές συνεχίζονται πάνω από τα κεφάλια τους.

#GazaGenocide pic.twitter.com/xJbONGIgho

— TIMES OF GAZA (@Timesofgaza) September 16, 2025

Η επιχείρηση έχει προκαλέσει ευρεία διεθνή καταδίκη. «Θα κάνει μια ήδη απελπιστική κατάσταση ακόμη χειρότερη», ανέφερε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ. Όπως τόνισε, θα οδηγήσει σε «περισσότερους θανάτους, περισσότερη καταστροφή και περισσότερους εκτοπισμούς».

Ωστόσο, η Ουάσιγκτον προσέφερε στήριξη στο Τελ Αβίβ μέσω του Μάρκο Ρούμπιο. Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ τη Δευτέρα υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ προτιμούν έναν τερματισμό του πολέμου μέσω διαπραγματεύσεων, αλλά ότι «μερικές φορές όταν έχεις να κάνεις με μια ομάδα άγριων όπως η Χαμάς, αυτό δεν είναι δυνατό».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Αχμέντ αλ Σάραα στη Δαμασκό της Συρίας (φωτ.: EPA / Giuseppe Lami)
ΚΟΣΜΟΣ

Το στοίχημα των «τεσσάρων θαλασσών»: Πώς η Συρία μπορεί να παρακάμψει το Στενό του Ορμούζ

17/06/2026 - 10:52μμ
Ιρανοί ψαράδες πλέουν ανάμεσα σε πλοία που έχουν ακινητοποιηθεί στα Στενά του Ορμούζ, ανοιχτά του Μπαντάρ Αμπάς στο νότιο Ιράν, την 1η Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Amirhossein Khorgooei / ISNA News Agency)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Στη δημοσιότητα το επίσημο μνημόνιο των 14 σημείων – Τι προβλέπει για Ορμούζ, κυρώσεις και πυρηνικά

17/06/2026 - 9:40μμ
Οι σημαίες της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωκοινοβούλιο προς Τουρκία: Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις παραμένουν παγωμένες – Στο στόχαστρο οι παραβιάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο

17/06/2026 - 6:54μμ
Οι τραχείς, άγονοι ορεινοί όγκοι της χερσονήσου Μουσάνταμ εισχωρούν στο στενό του Ορμούζ, το στενό πέρασμα ανάμεσα στο Ιράν (βόρεια), το Ομάν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (νότια), όπου τα ύδατα από τον κόλπο του Ομάν εισέρχονται στον Περσικό Κόλπο (πηγή: MODIS Land Rapid Response Team, NASA GSFC)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Τρία ιρανικά δεξαμενόπλοια έσπασαν τον αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ – Ξεκίνησαν οι εξαγωγές πετρελαίου;

17/06/2026 - 1:03μμ
(Φωτ.: EPA / Julien Warnand)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωκοινοβούλιο: «Η Τουρκία δεν μπορεί να επανέλθει στην ενταξιακή πορεία υπό τις σημερινές συνθήκες»

17/06/2026 - 11:45πμ
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα στη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στο Τίβατ του Μαυροβουνίου, στις 5 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA/BORIS PEJOVIC)
ΚΟΣΜΟΣ

«Όλα ψέματα»: Ο Έντι Ράμα απαντά στις αντιδράσεις για την επένδυση του γαμπρού του Τραμπ στην Αλβανία

17/06/2026 - 9:30πμ
(Φωτ.: x.com/AlArabiya_Eng)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Στη δημοσιότητα το προσχέδιο 14 σημείων του μνημονίου κατανόησης

17/06/2026 - 8:36πμ
(Πηγή: instagram)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Πέθανε ξαφνικά στα 35 η ηθοποιός Ετζέ Ιρτέμ – Μία μέρα μετά τα γενέθλιά της

16/06/2026 - 9:23μμ
Ο πρόεδρος της Γαλλίας υποδέχεται τον Ουκρανό ομόλογό του στη Σύνοδο της G7 (φωτ.: ΕΡΑ / Yoan Valat)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος G7: Κοινή βούληση για ενίσχυση της πίεσης επί της Μόσχας – Στόχος, ο τερματισμός του πολέμου στην Ουκρανία

16/06/2026 - 6:31μμ
(Φωτ.: EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Ipsos: Το 38% των Αμερικανών πιστεύει ότι οι ΗΠΑ δεν θα αντέξουν άλλα 250 χρόνια!

16/06/2026 - 5:08μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Αχμέντ αλ Σάραα στη Δαμασκό της Συρίας (φωτ.: EPA / Giuseppe Lami)

Το στοίχημα των «τεσσάρων θαλασσών»: Πώς η Συρία μπορεί να παρακάμψει το Στενό του Ορμούζ

11 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Miguel A. Lopes)

Μουντιάλ 2026: Πρεμιέρα με… γκέλα για την Πορτογαλία

35 λεπτά πριν
Δικαστική αίθουσα (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Νέα δίωξη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής – Στο «κάδρο» η έκπτωτη δήμαρχος και ακόμη έξι πρόσωπα

59 λεπτά πριν
Ιρανοί ψαράδες πλέουν ανάμεσα σε πλοία που έχουν ακινητοποιηθεί στα Στενά του Ορμούζ, ανοιχτά του Μπαντάρ Αμπάς στο νότιο Ιράν, την 1η Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Amirhossein Khorgooei / ISNA News Agency)

ΗΠΑ-Ιράν: Στη δημοσιότητα το επίσημο μνημόνιο των 14 σημείων – Τι προβλέπει για Ορμούζ, κυρώσεις και πυρηνικά

1 ώρα πριν
(Πηγή: Near East Foundation archives, 1923)

Μαρτυρία Δημήτριου Ξενίδη: Στο βουνό έφτανε ώρα που κόβανε αγκάθια, τα βράζανε και τα τρώγανε

2 ώρες πριν
Ο Έρλινγκ Χάαλαντ πανηγυρίζει το πρώτο γκολ της Νορβηγίας στην αναμέτρηση με το Ιράκ για τη φάση των ομίλων, 16 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Greg M. Cooper)

Ο Χάαλαντ σκόραρε στις ΗΠΑ και προκάλεσε… «σεισμό» στη Νορβηγία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign