Με το φακελάκι στην τσέπη πιάστηκε ο διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του «Ιπποκράτειου», ο οποίος φαίνεται ότι το είχε σύστημα να ζητά χρήματα από τους ασθενείς.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, η συγγενής μιας ασθενούς υποστήριξε ότι έπεσε θύμα εκβιασμού από τον συγκεκριμένο γιατρό.
«Αν δεν μου δώσεις τα 3 χιλιάρικα, δεν την βάζω στο χειρουργείο» φέρεται να είπε στην καταγγέλλουσα για την πεθερά της.
Μάλιστα, η ίδια αναφέρει ότι η δικαιολογία του γιατρού ήταν πάνω-κάτω η εξής: «Θέλω αυτά τα χρήματα για να πάρουν ένα καφεδάκι τα παιδιά», υπονοώντας ότι βοηθοί ή συνεργάτες του ενδεχομένως να λάμβαναν κάποιο ποσοστό.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η «ταρίφα» του συγκεκριμένου καρδιοχειρουργού ξεκινούσε από τις 3.000 ευρώ και έφθανε έως και τις 8.000 ευρώ, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του ασθενούς και τον «σύνδεσμο», δηλαδή το άτομο με το οποίο γινόταν η επαφή.
Υπάρχουν ασθενείς που καταγγέλλουν ότι προτού τους βάλει στο χειρουργείο ζητούσε προκαταβολή και στη συνέχεια, προκειμένου να συνεχίσει να τους φροντίζει και να τους βλέπει, ζητούσε και τα υπόλοιπα χρήματα.