pontosnews.gr
Πέμπτη, 25/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ανδρουλάκης από Ζάππειο: Οι μέρες της ασυδοσίας της ΝΔ σε λίγο τελειώνουν, ο λαός διψά για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των γενεθλίων του ΠΑΣΟΚ

3/09/2025 - 11:04μμ
Στο Ζάππειο για τον εορτασμό της 51ης επετείου από την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Στο Ζάππειο για τον εορτασμό της 51ης επετείου από την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Πέρασαν 51 χρόνια ολόκληρα χρόνια. Το αποτύπωμα όμως του ΠΑΣΟΚ παραμένει ισχυρό και ζωντανό στη συνείδηση του λαού μας», τόνισε από το Ζάππειο ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την επέτειο από την ίδρυση του κινήματος.

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου, μαζί με άλλους αγωνιστές, ίδρυσε ένα πατριωτικό προοδευτικό κίνημα κίνημα που εξέφρασε με γνήσιο τρόπο τις ελπίδες και τις αγωνίες του λαού μας, απέναντι στον διχασμό, στις διώξεις, στις ανισότητες», επισήμανε.

Ακολούθως ανάφερε πως το ΠΑΣΟΚ «είναι ένα κίνημα που γκρέμισε τα τείχη για τους μη προνομιούχους και έδωσε φωνή στον απλό λαό, τις γυναίκες, τους αγρότες, τους νέους σε κάθε γωνιά της χώρας. Ένα κίνημα που έκανε πράξη τα εργασιακά δικαιώματα, την ανοδική κοινωνική κινητικότητα, την ισότητα ανδρών και γυναικών. Μια παράταξη με έργο μοναδικό σε θεσμούς υποδομές και κοινωνικό κράτος. Μια παράταξη που αναγνώρισε τα λάθη της, σηκώνοντας το βάρος της οικονομικής κρίσης. Μια καθαρή και δίκαιη αποτίμηση».

Και πρόσθεσε: «Σήκωσε το βάρος στην πιο κρίσιμη πρόσφατη στιγμή της ιστορίας της χώρας», σημειώνοντας πως πρόκειται για «ένα φορτίο που αρνήθηκαν να σηκώσουν οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές του πολιτικού συστήματος. Και όχι μόνο προσπάθησαν να το αποφύγουν, αλλά το εργαλειοποίησαν με έναν χυδαίο τρόπο για να κατακτήσουν την εξουσία χωρίς ίχνος πατριωτικής συνείδησης για τη ζημιά που έφεραν στον τόπο».

«Τελειώνουν οι μέρες ασυδοσίας της ΝΔ»

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε μια «αξιακή και ηθική επανάσταση απέναντι στη διαφθορά, την παρακμή, την ατιμωρησία, την αλαζονεία ενός κλειστού συστήματος εξουσίας, του συστήματος του κ. Μητσοτάκη. Μιας εξουσίας που σπαταλά τις ευκαιρίες του τόπου, που υποθηκεύει το μέλλον του».

«Ο απλός κόσμος της δημοκρατικής παράταξης στέλνει ένα καθαρό μήνυμα: Οι μέρες της ασυδοσίας της ΝΔ σε λίγο τελειώνουν, γιατί μαζί ενωμένοι θα δώσουμε τον αγώνα μέχρι την μεγάλη και τελική νίκη, μέχρι τη μεγάλη πολιτική αλλαγή για την οποία διψά ο ελληνικός λαός», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως είπε, το σημερινό σύστημα εξουσίας είναι κουρασμένο, διεφθαρμένο και αναξιόπιστο. «Είναι εγκλωβισμένο στον πελατειασμό, στη μικροπολιτική. Είναι βουτηγμένο στα σκάνδαλα» υποστήριξε, λέγοντας ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι μια πολιτεία που λειτουργεί ως οργανωτής και εγγυητής της ελευθερίας και της δικαιοσύνης».

Σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για το δημογραφικό

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφού υπενθύμισε ότι η Φώφη Γεννηματά είχε επισημάνει από πολύ νωρίς τον κίνδυνο του δημογραφικού, χαρακτήρισε ως υπαρξιακή ανάγκη τη «δημογραφική αναγέννηση της πατρίδας μας» και τόνισε ότι «ισχυρή οικονομία χωρίς δημογραφική ανάταξη δεν υπάρχει».

Σε αυτό το πλαίσιο παρουσίασε το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ που βασίζεται σε τρεις πυλώνες, «που στοχεύουν να φέρουν ζωή στην περιφέρεια, ισορροπία στην οικογενειακή και επαγγελματική ζωή».

Σχολιάζοντας πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ λύσεις για το στεγαστικό πρόβλημα, ρώτησε «ποια είναι η αξιοπιστία  του ανθρώπου που δημιούργησε το πρόβλημα, που κατάφερε να αυξηθούν τα ενοίκια επί ημερών του σχεδόν 50%, που επέτρεψε να ξεπουλιέται η περιουσία του λαού μέσω της golden visa».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φωτ.: (europeancommission/ Instagram)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatargate: Καμία ενημέρωση για άρση ασυλίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου δεν έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

23/06/2026 - 6:21μμ
(Πηγή: © European Union, 2019 - Source: EP)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatargate: Στη Βουλή το αίτημα άρσης ασυλίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου

23/06/2026 - 2:43μμ
(Φωτ.: ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπογιές και συνθήματα στο σπίτι του Νίκου Χαρδαλιά – Πολιτικές αντιδράσεις μετά το περιστατικό

23/06/2026 - 11:38πμ
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, όταν ήταν Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην ΕΕ, τον Νοέμβριο 2019 (φωτ.: EPA/OLIVIER HOSLET)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatargate: Ένταλμα σύλληψης από τις Βρυξέλλες για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

22/06/2026 - 6:01μμ
Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου (με το λευκό πουκάμισο) προσερχόμενη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με ακόμα δύο άτομα (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή

22/06/2026 - 2:58μμ
Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την παρουσίαση της εφαρμογής PosoKanei, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για την ακρίβεια: Δεν υπάρχουν εύκολες ή μαγικές λύσεις

21/06/2026 - 12:33μμ
Ο Β. Χελένσκι στις Βρυξέλλες, 18/6/2026 (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρυξέλλες: Με τον Ζελένσκι συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

18/06/2026 - 8:50μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: Στέγη, περιουσία και κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο των προτάσεων της ΝΔ

18/06/2026 - 10:31πμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/dimitrisvetsikas1969-1857980/)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τουρισμός για Όλους 2026-2027»: Αναβαθμισμένο πρόγραμμα με διευρυμένα κριτήρια – Πού δίνεται έμφαση

16/06/2026 - 3:48μμ
Ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο. Παρασκευή 12 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης μετά τον μίνι ανασχηματισμό

12/06/2026 - 1:39μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA/STEPHAN BRASHEAR)

Μουντιάλ 2026: «Κλείδωσε» την πρόκριση η Βοσνία με νίκη 3-1 επί του Κατάρ

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA/BOB FRID)

Μουντιάλ 2026: Η Ελβετία στην κορυφή του 2ου ομίλου με «υπογραφή» Μανζάμπι – Νίκη 2-1 επί του Καναδά

5 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αχ. Χήρας)

Το Μπέη Χαμάμ επιστρέφει στη ζωή της Θεσσαλονίκης – Το ιστορικό μνημείο μετατρέπεται σε νέο πυρήνα πολιτισμού

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ε.Π.Ω.Φ Ωραιόκαστρο)

Η παράσταση «Ας εν’ καλά η μάνα σ’» συγκινεί το κοινό – Επόμενος σταθμός η Πτολεμαΐδα για τη θεατρική ομάδα της ΕΠΩΦ

6 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Θρίλερ με τα 370.000 ευρώ στον Βόλο – Εντοπίστηκαν 276.790 ευρώ σε χρηματοκιβώτιο συγγενή του 34χρονου

6 ώρες πριν
(Φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας/EUROKINISSI)

Με τρακτέρ στην καρδιά της Λάρισας οι αγρότες – Μαζική κινητοποίηση για επιδοτήσεις, αποζημιώσεις και το αυξημένο κόστος παραγωγής

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign