pontosnews.gr
Τετάρτη, 4/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στέλιος Καζαντζίδης: Σαν σήμερα, πριν από 94 χρόνια, γεννήθηκε η ωραιότερη φωνή της Ελλάδας – Ο μύθος πίσω από τον τραγουδιστή, ο Στέλιος του Πόντου

Από τη Νέα Ιωνία τη «φτωχιά» στα χείλη όλων των πονεμένων. Γράφει η Κάλλια Λαμπροπούλου

29/08/2025 - 12:10μμ
Η προθήκη του Στέλιου Καζαντζίδη στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, στο γήπεδο της ΑΕΚ (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Η προθήκη του Στέλιου Καζαντζίδη στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, στο γήπεδο της ΑΕΚ (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Φτωχιά μου Νέα Ιωνία, στα μάτια σου είδα το φως, στους δρόμους και στα καφενεία ο κάθε φίλος αδελφός, και μου ‘λέγαν ιστορίες στη μικρή μου την αυλή δυο γερόντοι απ’ τον Πόντο, μια γριούλα απ’ το Αιβαλί»…

Στίχοι του τραγουδιού «Νέα Ιωνία» που τραγούδησε ο Στέλιος Καζαντζίδης το 1992 και έγραψε ο Πυθαγόρας, περιγράφοντας με τον πλέον γλαφυρό τρόπο το περιβάλλον όπου πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του, τα οποία –όπως συμβαίνει σε όλους μας– τον καθόρισαν ως άνθρωπο. Αυτή η ζωή ξεκίνησε στις 29 Αυγούστου 1931.

Καθόλου τυχαία η οδός Αλαΐας όπου ο πατέρας του έχτισε το σπίτι τους. Γιατί από την Αλάγια της Κιλικείας καταγόταν η μητέρα του, η κυρία Γεσθημανή. Ένα πετρόχτιστο οίκημα που για κάποιους εκείνη την εποχή έμοιαζε με τις… Βερσαλίες. Τόσος κόσμος περνούσε από εκεί.

Σ’ αυτή τη γειτονιά της Νέας Ιωνίας λοιπόν, εκεί όπου οι άνθρωποι πάλευαν κάθε μέρα για τα βασικά, ο μικρός Στέλιος έζησε τη σκληρή πλευρά της ζωής. Ο πατέρας του χάθηκε νωρίς, και το παιδί, μόλις 15 ετών, αναγκάστηκε να δουλέψει.

Εκεί, σ’ ένα εργοστάσιο, θα του δοθεί το πρώτο του δώρο: μια κιθάρα, από έναν εργοδότη που είδε κάτι ξεχωριστό μέσα του. Έτσι ξεκίνησε. Ήσυχα. Ταπεινά.

Τραγουδούσε στην ταβέρνα, στην αυλή, σε μικρά πάλκα. Και σιγά σιγά η φωνή του άρχισε να εξαπλώνεται. Όχι σαν μόδα – αλλά σαν ανάγκη. Οι άνθρωποι τον άκουγαν και ένιωθαν πως τραγουδούσε τα δικά τους λόγια, πως η φωνή του ξεπηδούσε από τα ίδια τους τα χείλη. Με τη φωνή του έκλαιγε μια ολόκληρη Ελλάδα.

Στην αρχή η δισκογραφία ήταν δύσκολη. Το πρώτο του τραγούδι δεν πήγε καλά. Όμως το δεύτερο τον απογείωσε. Από εκεί και πέρα η καριέρα του εκτοξεύθηκε. Συνεργάστηκε με μεγάλους συνθέτες και στιχουργούς.

Με τη Μαρινέλλα (φωτ. από το λεύκωμα «Τ’ αχνάρια ενός μύθου» / Γεωργία Βορύλλα)

Δίπλα του στάθηκαν γυναίκες σημαντικές – η Καίτη Γκρέυ με την οποία έκαναν μαζί επιτυχίες, και η Μαρινέλλα με την οποία παντρεύτηκαν, δούλεψαν, χώρισαν αλλά δεν έπαψαν ποτέ να αλληλοεκτιμώνται. Λιγότερο προβεβλημένη η σχέση με τη Σεβάς Χανούμ – Πόντια και εκείνη και το σμίξιμο εκρηκτικό. Πολύ αργότερα ήρθε και η Βάσω, η γυναίκα που έμελλε να σταθεί στο πλάι του μέχρι το τέλος.

Στο απόγειο

Από το 1957 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’60 ο Καζαντζίδης ήταν παντού. Ήταν το κέντρο της λαϊκής σκηνής. Οι πλατείες, τα κέντρα, οι δίσκοι – παντού η φωνή του μετέφερε τη βαθιά ελληνική ψυχή.

Κι όμως, ενώ βρισκόταν στο ζενίθ, το 1965 πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από τις ζωντανές εμφανίσεις.

Δεν ξανατραγούδησε ποτέ μπροστά σε κοινό. Θεώρησε πως το τραγούδι είχε γίνει εμπορικό προϊόν, πως είχε χαθεί η ουσία. Έμεινε πιστός σε αυτή την απόφαση μέχρι τέλους. Και αποσύρθηκε με αξιοπρέπεια.

Για μεγάλο διάστημα ακόμη και η δισκογραφία του έμεινε… βουβή λόγω προβλημάτων με την εταιρεία του. Όμως όταν επέστρεψε –το 1987– το έκανε σαν να ήταν ένας παλιός φίλος που είχε λείψει πολύ. Ο κόσμος τον αγκάλιασε ξανά. Τον άκουσε με την ίδια λαχτάρα όπως παλιά.

Ο Στέλιος Καζαντζίδης με την κιθάρα του (φωτ. από το λεύκωμα «Τ’ αχνάρια ενός μύθου» / Γεωργία Βορύλλα)

Ο Στέλιος του Πόντου

Προς τα τέλη του 1993, μόλις λίγους μήνες δηλαδή προτού ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου προτείνει και η Βουλή των Ελλήνων προχωρήσει στην επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, ορίζοντας την 19η Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο», ο Στέλιος Καζαντζίδης είχε ήδη κάνει τη δική του κατάθεση ψυχής…

Πήρε την απόφαση να ενώσει τις δυνάμεις του με τον κορυφαίο ερμηνευτή της ποντιακής μουσικής, τον Χρύσανθο. Το αποτέλεσμα ήταν ο δίσκος Τ’ αηδόνια του Πόντου.

Μια δισκογραφική δουλειά που αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό και γνώρισε σπάνια επιτυχία για το είδος της, ξεπερνώντας τις 30.000 πωλήσεις – μια επίδοση που δύσκολα πετύχαινε τότε μια καθαρά ποντιακή παραγωγή.

Στο προσωπικό του σημείωμα στο δίσκο ο ίδιος ο Καζαντζίδης είχε γράψει μέσα από την ψυχή του:

«Χρόνια τώρα, άλλοτε με τη φωνή μου κι άλλοτε με τη σιωπή μου τραγούδησα τον πόνο, τα μεράκια, τα ντέρτια, τις αγωνίες, τους καημούς, τις χαρές και τις πίκρες των ταπεινών, κατατρεγμένων και καταφρονεμένων τούτης εδώ της πατρίδας μου.

»Ήρθε όμως η ώρα να ξεπληρώσω ένα μεγάλο χρέος απέναντι στην ιδιαίτερη Πατρίδα των γονιών μου, τον θρυλικό μα και ηρωικό και καταματωμένο ιστορικό Πόντο.

»Τον Πόντο τον ανάσπαλτον. Μια πατρίδα που δεν την έζησα ούτε καν τη γνώρισα, μα κατέθεσα όμως όλη τη λατρεία της ψυχής μου. Μια πατρίδα που χάθηκε σ’ εκείνο το μεγάλο παζάρι ντροπής του αιώνα μας, όπου οι άνθρωποι χρησιμοποιήθηκαν σαν ανταλλάξιμο είδος. Θέλω ο δίσκος αυτός να είναι ένα μνημόσυνο στα θύματα εκείνης της θηριωδίας, αλλά και ένα μήνυμα στη σημερινή πολυτάραχη εποχή μας.

»Όχι άλλες χαμένες πατρίδες. Όχι άλλα δάκρυα. Τέλος θέλω με τον τρόπο αυτό να τιμήσω όλους εκείνους τους αθεράπευτα νοσταλγούς της ποντιακής γης που φύγανε χωρίς να μπορέσουν να δουν τη μαρτυρική τους Πατρίδα και τα λιγοστά γερόντια μας που ζουν ακόμα, για να θυμίζουν με την παρουσία τους τη μεγαλύτερη τραγωδία μα και θηριωδία του αιώνα μας.

»Μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι περισσότερο. Θα ήταν μια λύτρωση».

Ο Στέλιος Καζαντζίδης μπροστά από τη Βουλή. Η φωτογραφία περιλαμβάνεται στο λεύκωμα «Τ’ αχνάρια ενός μύθου» (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Η ταινία Υπάρχω που «έσπασε ταμεία»

Τον Δεκέμβριο του 2024 ήταν η πρεμιέρα της βιογραφικής ταινίας Υπάρχω – μέσα στα 132 λεπτά της γίνεται μια ουσιαστική και με τον πλέον γλαφυρό τρόπο αναδρομή στα παιδικά χρόνια, στις μεγάλες επιτυχίες και στην προσωπική ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη.

Αρχικά κανείς δεν πίστεψε στον Χρήστο Μάστορα όταν πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο ως άλλος Στέλιος!

Οι λάτρεις του αξέχαστου τραγουδιστή το θεωρούσαν σχεδόν βλασφημία και οι λιγότερο «σκληροπυρηνικοί» δεν μπορούσαν να «κάνουν εικόνα» το πώς ένας τραγουδιστής της ποπ κουλτούρας θα κατάφερνε να ενσαρκώσει τη μεγαλύτερη ίσως φωνή του λαϊκού τραγουδιού που πέρασε ποτέ από τη χώρα μας.

Ο Χρήστος Μάστορας όμως δούλεψε πολύ. Και ας μην ήταν ηθοποιός. Και ας μην είχε ερμηνεύσει ποτέ τραγούδια με λαϊκά «γυρίσματα». Κόντρα σε όλες τις προσδοκίες, όχι μόνο έφερε εις πέρας το ρόλο που του «φόρεσε» ο σκηνοθέτης της ταινίας Γιώργος Τσεμπερόπουλος, αλλά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με μεγάλο σεβασμό απέναντι στον μεγάλο Στέλιο, αλλά και με αξιοπρέπεια σε αυτό που έπρεπε να κάνει. Και τα κατάφερε.

Ούτε ο ίδιος ο Χρήστος Μάστορας δεν πίστευε αρχικά ότι θα κατάφερε να πάρει το ρόλο. Σε τόσο σπουδαίες δουλειές όμως ένας καλλιτέχνης δεν δικαιούται για κανέναν λόγο να πει όχι. Και ευτυχώς για όλους μας, η ταινία όχι μόνο έγινε και υπήρξε μια καταγραφή της ζωής του σπουδαίου Στέλιου, στην οποία θα ανατρέχουν όλες οι επόμενες γενιές για να μαθαίνουν ποιος πραγματικά ήταν, αλλά γνώρισε και τεράστια επιτυχία.

Αρκεί μόνο να πούμε ότι το Υπάρχω έκοψε 117.680 εισιτήρια το πρώτο τετραήμερο προβολής, γεγονός που καταγράφηκε ως το μεγαλύτερο «άνοιγμα» της χρονιάς στη χώρα μας.

Στην κηδεία του Στέλιου Καζαντζίδη. Ελευσίνα, 16 Σεπτεμβρίου 2001 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Το τέλος

Ο τελευταίος δίσκος του Στέλιου Καζαντζίδη είχε τίτλο Έρχονται χρόνια δύσκολα. Ίσως να ήταν και προφητικός. Ίσως και απλώς να ήξερε. Γιατί ο Καζαντζίδης πάντα ήξερε.

Έφυγε από τη ζωή στις 14 Σεπτεμβρίου 2001. Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, αλλά είχε ήδη κερδίσει κάτι μεγαλύτερο: μια άγραφη θέση στις ψυχές των Ελλήνων.

Οι μελωδίες του, οι στίχοι του, το τρέμουλο της φωνής του, όλα αυτά συνεχίζουν να ζουν. Τον ακούν και οι νεότερες γενιές, τον τραγουδούν οι παλιοί με νοσταλγία, τον θυμούνται με λαχτάρα όλοι όσοι έζησαν τον ξεριζωμό.


∼ Διαβάστε ακόμα ∼
«Στέλιος Καζαντζίδης: Δεν με σβήνει κανένας»: Ο Πόντιος καλλιτέχνης που κατάφερε όσα κανείς, χωρίς να έχει ανάγκη κανέναν – Η ιστορία ενός θρύλου
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Θέμις Μπαζάκα στη γενική δοκιμή της παράστασης «Textilen», στο πλαίσιο του Φεστιβαλ Αθηνών & Επιδαύρου 2015 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /  Φεστιβάλ Αθηνών / Εύη Φυλακτού)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Θέμις Μπαζάκα: Τα μαγικά ταξίδια της ζωής μιας ξεχωριστής Ηθοποιού

3/03/2026 - 6:10μμ
Γερμανοί αξιωματικοί χαιρετούν τη σοβιετική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Τρότσκι, στο Μπρεστ-Λιτόφσκ (πηγή: Wikipedia / Υπουργείο Πολέμου των Ηνωμένων Πολιτειών)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

3 Μαρτίου 1918 – Συνθήκη Μπρεστ-Λιτόφσκ: Η μέρα που οι Έλληνες του Ανατολικού Πόντου παραδόθηκαν στους διώκτες τους

3/03/2026 - 9:30πμ
Τα βιβλία του Τσελεμεντέ μέχρι και σήμερα βρίσκονται σε πάρα πολλές ελληνικές κουζίνες (εικ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Νικόλαoς Τσελεμεντές: Ο μάγειρας που άλλαξε την ελληνική κουζίνα

2/03/2026 - 5:47μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Κατωμέρης)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Ηλίας Λογοθέτης: Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο σοφός του ελληνικού θεάτρου

28/02/2026 - 12:48μμ
(Πηγή: youtube.com/@ΑρχείοΛάμδαΆλφα-ΛεύκιοςΑλωνεύτης)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Μακαρόνια made in Greece από τον Μικρασιάτη Μιχαηλίδη και τον εβραϊκής καταγωγής Κωνσταντίνη – Τα πρώτα βήματα μιας ελληνικής εταιρείας που έγραψε ιστορία

27/02/2026 - 10:00πμ
(Φωτ.: Κώστας Κατωμέρης/EUROKINISSI)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Μανώλης Λιδάκης: Ένας χρόνος σιωπής από τη φωνή που ράγιζε καρδιές

26/02/2026 - 3:22μμ
Ο Κώστας Βουτσάς το 2007, στη σκηνή του θεάτρου «Αλίκη» σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Μάκη Δελαπόρτα για τον Φρέντυ Γερμανό (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Κατωμέρης)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σαν σήμερα πέθανε ο Κώστας Βουτσάς – Η συγκλονιστική ιστορία του παππού που σκότωσαν οι Τούρκοι επειδή αρνήθηκε το φέσι

26/02/2026 - 10:52πμ
Η πρώτη εκφωνήτρια του ΕΙΡ Ελένη Κυπραίου (πηγή: Αρχείο ΕΡΤ)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σαν σήμερα, πριν από 60 χρόνια, άναψε η ελληνική τηλεόραση – Η πρώτη μετάδοση που έγραψε ιστορία

23/02/2026 - 6:21μμ
(Φωτ.: Facebook/ Γιώργος Πάντζας)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Γιώργος Πάντζας: Ο ζεν κομίκ της ελληνικής σκηνής έχει σήμερα γενέθλια

22/02/2026 - 1:01μμ
Ο Σαμ Πέκινπα στα γυρίσματα του αντιπολεμικού δράματος «Σιδηρούς Σταυρός», το 1977 (φωτ.: EMI Productions Ltd.)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σαμ Πέκινπα: Ο «αιματοβαμμένος» σκηνοθέτης που απεχθανόταν το Χόλιγουντ

21/02/2026 - 3:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η γαλλική φρεγάτα Languedoc που η Γαλλία θα στείλει στην Κύπρο (φωτ.: wikipedia commons)

Το «ευχαριστώ» του Ν. Χριστοδουλίδη στον Εμ. Μακρόν για τη στήριξη της Γαλλίας – «Je remercie chaleureusement le Président»

1 ώρα πριν
Καπνός υψώνεται πάνω από το αμερικανικό προξενείο στο Ντουμπάι (φωτ.: Χ/Shakir ahmed)

Επίθεση με drone στο προξενείο των ΗΠΑ στο Ντουμπάι – Το Ισραήλ έπληξε υπόγεια εγκατάσταση πυρηνικών στην Τεχεράνη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης)

«Ρίζες που ηχούν» και μουχαμπέτι από τους Πόντιους φοιτητές και σπουδαστές Θεσσαλονίκης

2 ώρες πριν
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια ομιλίας σε ναυτική βάση κοντά στην Μπρεστ (φωτ.: EPA/Yoan Valat/POOL)

Εμ. Μακρόν: Στέλνει αεροσκάφη και φρεγάτα στην Κύπρο – Έτοιμο για πόλεμο μακράς διάρκειας δηλώνει το Ιράν

3 ώρες πριν
Ο Γεώργιος Ζαρίφης, γιος του γενάρχη των Ζαρίφηδων, χρηματοδότησε και το σχολείο στα Θεραπειά, την παραλιακή περιοχή της Πόλης που απεικονίζεται στο καρτ ποστάλ (πηγή: levantineheritage.com/therap.htm)

Η οικογένεια Ζαρίφη, ο κόσμος του εμπορίου και των τραπεζών – Από τον Βόσπορο στα διεθνή εμπορικά κέντρα

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Instagram/ipsilantisfrechen)

Οι Πόντιοι του Φρέχεν θα ανταμώσουν με τους Πόντιους Πανοράματος στον επετειακό χορό του «Υψηλάντη»

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign