pontosnews.gr
Πέμπτη, 26/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γάζα: Ξεπερνούν τις 60.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τις ισραηλινές επιχειρήσεις – Οι περισσότεροι ήταν άμαχοι

Οι τραυματίες ανέρχονται σε 145.870, ενώ χιλιάδες αγνοούνται κάτω από τα ερείπια κατεστραμμένων κτηρίων και ισοπεδωμένων περιοχών

29/07/2025 - 6:35μμ
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι κουβαλούν σακιά με αλεύρι τα οποία διανεμήθηκαν στο Ζικίμ, στη βόρεια Γάζα (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)

Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι κουβαλούν σακιά με αλεύρι τα οποία διανεμήθηκαν στο Ζικίμ, στη βόρεια Γάζα (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ξεπερνούν τις 60.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από την αρχή της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου του 2023, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, σε μια σύγκρουση που έχει σχεδόν ισοπεδώσει την περιοχή και έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση.

Οι περισσότεροι από τους Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν ήταν άμαχοι, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές του θύλακα.

Το υπουργείο δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 145.870, ενώ συνεχίζει να αγνοείται η τύχη χιλιάδων άλλων ανθρώπων που βρίσκονται κάτω από τα ερείπια κατεστραμμένων κτηρίων ακόμα και ολόκληρων περιοχών.

Ο πόλεμος πυροδοτήθηκε από την επίθεση στο νότιο Ισραήλ της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς που έχει τον έλεγχο της Γάζας, κατά την οποία περίπου 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 250 απήχθησαν όμηροι, σύμφωνα με τις ισραηλινές Αρχές.

Η αεροπορική και χερσαία επίθεση του Ισραήλ που ακολούθησε έχει ισοπεδώσει ολόκληρες γειτονιές στη Γάζα, έχει εκτοπίσει το μεγαλύτερο μέρος των 2,3 εκατ. κατοίκων και έχει οδηγήσει το θύλακα στο χείλος του λιμού, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

«Θυμίζει τους λιμούς της Αιθιοπίας και της Μπιάφρας»

Η ανθρωπιστική καταστροφή στην Γάζα θυμίζει τους λιμούς της Αιθιοπίας και της Μπιάφρας στη Νιγηρία στον 20ό αιώνα, καταγγέλλει το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Διεθνών (PAM).

«Δεν μοιάζει με τίποτε από ό,τι έχουμε δει αυτόν τον αιώνα. Μας θυμίζει τις καταστροφές της Αιθιοπίας και της Μπιάφρας τον περασμένο αιώνα», δήλωσε από την Ρώμη ο Ρος Σμιθ, διευθυντής Κρίσεων του PAM απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στην Γενεύη επιμένοντας στην ανάγκη «για επείγουσες ενέργειες».

Το PAM γνωστοποίησε ότι δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει τις αναγκαίες ποσότητες ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα, παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι εφαρμόζει νέα μέτρα για την αύξηση της τροφοδοσίας στην Γάζα.

«Δεν έχουμε λάβει την άδεια για να μεταφέρουμε τις ποσότητες που ζητήσαμε», δήλωσε ο Ρος Σμιθ. «Είναι επιτακτικό να αναλάβουμε επειγόντως δράση τώρα».

Οι δηλώσεις του συμπίπτουν με την δημοσίευση της έκθεσης του consortium IPC (Integrated Food Security Phase Classification, Ολοκληρωμένη Ταξινόμηση της Επισιτιστικής Ασφάλειας) που σήμανε συναγερμό.

«Μια καταστροφή συντελείται μπροστά στα μάτια μας, στις τηλεοπτικές μας οθόνες. Αυτό δεν είναι συναγερμός: είναι έκκληση για δράση», είπε ο Ρος Σμιθ.

Ισραήλ: «Ψεύδη τα περί λιμοκτονίας»

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γκίντεον Σάαρ απέρριψε σήμερα τη διεθνή πίεση που υφίσταται η χώρα του προκειμένου να συμφωνήσει σε εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας και να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος, κάνοντας λόγο για «μεροληπτική εκστρατεία».

Ο Ισραηλινός υπουργός εκτίμησε ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα είναι «σκληρή», αλλά τόνισε ότι διαδίδονται ψεύδη περί λιμοκτονίας.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Κυριακή την παύση των στρατιωτικών του επιχειρήσεων για 10 ώρες ημερησίως σε κάποια τμήματα του παλαιστινιακού θύλακα και το άνοιγμα νέων διαδρόμων για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου/ EPA/GRAEME SLOAN / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Καμία διαπραγμάτευση με ΗΠΑ» – Με «κόλαση» απειλεί ο Τραμπ, αρνητικό στην εκεχειρία το Ισραήλ

25/03/2026 - 11:55μμ
Κατεστραμμένο κτήριο στην Τεχεράνη μετά από ισραηλινό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν απορρίπτει τους 15 όρους των ΗΠΑ και προτείνει 5 δικούς του – «Σοκ για την πραγματική οικονομία, ίσως η χειρότερη βιομηχανική κρίση»

25/03/2026 - 6:46μμ
Πεζοί περνούν μπροστά από κτήριο που χτυπήθηκε από ρωσικό drone στον ιστορικό κέντρο της Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία (φωτ.: EPA/Mykola Tys)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Drones συνετρίβησαν σε Εσθονία και Λετονία – Χωρίς ρεύμα 212.000 καταναλωτές στην Ουκρανία από ρωσικές επιθέσεις

25/03/2026 - 3:48μμ
Παλαιστίνιος έχει σκαρφαλώσει σε ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο που κατέπεσε στη Δυτική Όχθη (φωτ.: EPA/Alaa Badarneh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Πακιστάν έδωσε πρόταση των ΗΠΑ στο Ιράν, η Τουρκία μεταφέρει μηνύματα και η Ρωσία δεν γνωρίζει κάτι

25/03/2026 - 1:26μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Μη εχθρικά πλοία» μπορούν να διέλθουν από το Στενό του Ορμούζ, λέει η Τεχεράνη

25/03/2026 - 8:33πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Roman Pilipey)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο υπουργός Ενέργειας διαψεύδει τη διακοπή ροής φυσικού αερίου από το Ιράν

24/03/2026 - 7:32μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Κλιμάκωση με φόντο τον διάδοχο του Λαριτζανί – Πύραυλοι, απειλές και διπλωματικό θρίλερ

24/03/2026 - 4:40μμ
Δανοί περιμένουν να ψηφίσουν έξω από το δημαρχείο της Κοπεγχάγης (φωτ.: Γιώργος Κουρκουρίκης)
ΚΟΣΜΟΣ

Ψηφίζουν σήμερα οι Δανοί – Με προβάδισμα αλλά χωρίς αυτοδυναμία τα προγνωστικά για την πρωθυπουργό Μέτε Φρέντερικσεν

24/03/2026 - 10:02πμ
Έκρηξη μετά από ισραηλινό πλήγμα σε γέφυρα στον νότιο Λίβανο (φωτ.: EPA/STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Παίρνει ξανά την ανιούσα το πετρέλαιο, ενώ η Τεχεράνη διαψεύδει τον Τραμπ και μιλά για χειραγώγηση των αγορών – Το Ισραήλ σφυροκοπά τον Λίβανο

24/03/2026 - 8:30πμ
Υποστηρικτές του αντιπολιτευτικού κόμματος CHP κρατούν αφίσες του Εκρέμ Ιμάμογλου στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την κράτησή του (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: «Στην Τουρκία υποχωρούν το κράτος δικαίου και τα δημοκρατικά πρότυπα»

23/03/2026 - 10:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου/ EPA/GRAEME SLOAN / POOL)

Ιράν: «Καμία διαπραγμάτευση με ΗΠΑ» – Με «κόλαση» απειλεί ο Τραμπ, αρνητικό στην εκεχειρία το Ισραήλ

4 ώρες πριν
Άποψη της έκθεσης στην Αγιορείτικη Εστία (φωτ.: Αγιορείτικη Εστία)

Θεσσαλονίκη: Παράταση στην έκθεση «Η χώρα της καρδιάς μου. Ο Φώτης Κόντογλου στο Άγιον Όρος» – «Ζωγραφιές της πιο σπάνιας τελειότητος»

5 ώρες πριν
(Φωτ.: GANP/Dimitrios Panagos)

Ο Ελπιδοφόρος υποδέχτηκε στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής τον δήμαρχο Νέας Υόρκης Ζόραν Μαμντάνι

5 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τις πρόβες της παράστασης (φωτ.: Χριστίνα Τσαρδίκου)

Οι «Πέρσες» του Αισχύλου ταξιδεύουν στην Αργεντινή

6 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Γλυφάδας/Ένωση Ποντίων Περιστερίου/Σύλλογος Ποντίων Κορυδαλλού «Εύξεινος Πόντος»/Σύλλογος Ποντίων Μαγούλας/Σύλλογος Ποντίων Χορευτών «Τραντέλλενες»)

Με περηφάνια και παράδοση παρέλασαν οι Πόντιοι για την 25η Μαρτίου

6 ώρες πριν
(Φωτ.: seismoi.gr)

Σεισμός 4.9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος – Αισθητός σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Καβάλα

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign