pontosnews.gr
Κυριακή, 11/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Μεταναστευτικό όπλο» στα χέρια του Χαφτάρ – Η Κρήτη σε πρώτο πλάνο, η κυβέρνηση σε πίεση με το βλέμμα στη Λιβύη

Αυξάνονται οι αφίξεις, πυκνώνουν οι ρωγμές – Το επεισόδιο στη Βεγγάζη ανάβει φωτιές στην Αθήνα και φέρνει ραντεβού Μητσοτάκη-Πλεύρη στο Μαξίμου

9/07/2025 - 8:32πμ
Πρόσφυγες και μετανάστες στην Αγυιά Χανίων, Δευτέρα 7 Ιουλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Αγγελάκης)

Πρόσφυγες και μετανάστες στην Αγυιά Χανίων, Δευτέρα 7 Ιουλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Αγγελάκης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Καυτός» αποδεικνύεται ο φετινός Ιούλιος για την κυβέρνηση, με νέα μέτωπα να ανοίγουν και την πίεση της αντιπολίτευσης να αυξάνεται. Μετά από ένα δύσκολο δεκαήμερο που κυριαρχούσαν στην επικαιρότητα οι αποκαλύψεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, προστέθηκε ένα ακόμα δύσκολο θέμα που καλούνται να διαχειριστούν οι «γαλάζιοι».

Το τελευταίο διάστημα καταγράφεται αλματώδης αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Κρήτη – είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε δύο ημέρες προσέγγισαν τις 2.000 οι αφίξεις.

Μάλιστα οι ροές από την Ανατολική Λιβύη αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, καθώς ο στρατάρχης Χαφτάρ επιμένει σε μια αδιάλλακτη στάση. Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε χθες στη Βεγγάζη, όπου χαρακτηρίστηκαν «ανεπιθύμητα πρόσωπα» μέλη ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας και ειδικότερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης Μάγκνους Μπρούνερ με τους υπουργούς Μετανάστευσης της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Μάλτας.

Νωρίτερα είχαν προηγηθεί επαφές της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας στην Τρίπολη της Λιβύης, στις οποίες είχαν γίνει βήματα προόδου. Ωστόσο είναι εμφανές πως η πλευρά Χαφτάρ ακολουθεί άλλο δρόμο και δεν διστάζει να προχωρήσει στην εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού, θέλοντας να αποκομίσει οφέλη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα με τον υπουργό  Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνο Πλεύρη στο Μέγαρο Μαξίμου, με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να προχωρήσει στην αυστηροποίηση του πλαισίου και να επιδιώκει αύξηση των επιστροφών.

«Η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την κατάσταση με αποφασιστικότητα, σεβόμενη τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανόνες για τη μετανάστευση αλλά και χωρίς καμία διάθεση να γίνει η πατρίδα μας ξέφραγο αμπέλι» επεσήμανε ο αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης.

Η «γαλάζια» εσωστρέφεια

Στο στρατόπεδο της ΝΔ ανησυχούν για το ενδεχόμενο να παγιωθεί ένα κλίμα εσωστρέφειας μετά τις  αποκαλύψεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, που έρχονται ύστερα  από ένα δύσκολο τετράμηνο όπου κυριαρχούσε η συζήτηση για τα Τέμπη.

Οι βουλευτές ακούνε τα… παράπονα των ψηφοφόρων για τα όσα αποκαλύπτονται, ενώ διαφορετική οπτική υπάρχει ακόμα και στο εσωτερικό της ΚΟ της ΝΔ για το ποιες πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις (για παράδειγμα κάποιοι «βλέπουν» εξεταστική επιτροπή και κάποιοι άλλοι θα συζητούσαν τη σύσταση προανακριτικής).

Από την κυβέρνηση δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους για το πώς θα πορευτούν (εν αναμονή και της κατάθεσης της πρότασης για προανακριτική από το ΠΑΣΟΚ),  με «γαλάζιες» πηγές να αναφέρουν πως «θα κινηθούμε μακριά από ένα κυνήγι μαγισσών αλλά και μακριά από οποιαδήποτε λογική συγκάλυψης».

Παράλληλα στο στρατόπεδο της ΝΔ περιμένουν να δουν και αν θα έρθουν στη δημοσιότητα και άλλα στοιχεία το επόμενο διάστημα

Την ίδια στιγμή συνεχίστηκε η πολιτική αντιπαράθεση στην πρόσφατη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τον πρώην υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή. Τελικά με τη θετική ψήφο της ΝΔ αποφασίστηκε στις 17 του μήνα  να συνεδριάσει ξανά η Επιτροπή, με την κατάθεση και τη συζήτηση των πορισμάτων των κομμάτων (σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησαν της συνεδρίασης ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις αμνήστευσης).

Οι επόμενες κινήσεις

Μέσα σε αυτό το βαρύ πολιτικό κλίμα από την πλευρά της ΝΔ επιχειρούν να ανοίξουν τη βεντάλια των θεμάτων και να μην εγκλωβιστούν σε μια μονοθεματική ατζέντα. Αυτό που σημειώνουν είναι πως πρέπει οι πολίτες να αξιολογήσουν συνολικά τα πεπραγμένα της τετραετίας αλλά δεν λείπει η αυτοκριτική για λάθη και παραλείψεις.

«Τα κάναμε όλα και τέλεια; Προφανώς όχι. Μένουν ακόμη πολλά να γίνουν και να διορθωθούν. Πρώτος εγώ έχω αναγνωρίσει πολλές φορές λάθη, καθυστερήσεις και αστοχίες σε χειρισμούς, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη γιατί δεν διορθώσαμε εγκαίρως τα κακώς κείμενα, όπως στην περίπτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ» σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας αναφορά στα έξι χρόνια από την εκλογική νίκη το 2019.

Στο κυβερνών κόμμα κλείνουν τα σενάρια για πρόωρες κάλπες και θα επιχειρήσουν το επόμενο διάστημα να αντιμετωπίσουν μια σειρά από δύσκολα θέματα. Δίνοντας ένα στίγμα των προτεραιοτήτων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε «η μάχη θα δοθεί σε δύο κύριους τομείς. Τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον ΟΣΕ» και είπε πως «πριν από τις εκλογές θα υπάρχουν απτά δείγματα γι’ αυτό».

• Αναδημοσίευση από το naftemporiki.gr / Κατερίνα Κοκκαλιάρη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης στις Βρυξέλλες για τη συμφωνία Mercosur (φωτ.: EPA/Olivier Hoslet)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία ΕΕ-Mercosur: Δίχτυ προστασίας για 21 ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα – Νέες προοπτικές για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις «βλέπει» η κυβέρνηση

9/01/2026 - 10:58μμ
(Φωτ.: minedu.gov.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διδυμότειχο: Ορκίστηκε ο νέος μουφτής Εμίν Σερίφ

9/01/2026 - 4:59μμ
Ο Παύλος Ασλανίδης σε εκδήλωση για τα Τέμπη (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών: Ασλανίδης κατά Καρυστιανού για το νέο κόμμα – «Κανείς δεν είναι μαζί της»

7/01/2026 - 8:10μμ
(Φωτ. αρχείου:  EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εκτός ευρωομάδας ο Νικόλας Φαραντούρης – «Δεν δεσμεύεται ξεκάθαρα ότι θα εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του κόμματος»

7/01/2026 - 2:49μμ
Στο μπλόκο των αγροτών στο Άργος (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ανακοινώσεις την Τετάρτη από την κυβέρνηση, πριν από το 48ωρο μπλακ άουτ

5/01/2026 - 1:53μμ
(Φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κοινή διακήρυξη Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ μετά την τριμερή της Ιερουσαλήμ

23/12/2025 - 9:06πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στρατηγική η σχέση Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου για την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου – Σημαντικός παίκτης στα ενεργειακά η Ελλάδα

22/12/2025 - 9:35μμ
Συνάντηση Αμπάς-Μητσοτάκη στη Ραμάλα, 22 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρόλο-γέφυρα στη Μέση Ανατολή διεκδικεί η Ελλάδα – Στη Ραμάλα ο Μητσοτάκης

22/12/2025 - 3:08μμ
Από αριστερά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ιερουσαλήμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για στρατηγικές επαφές γεωπολιτικής σημασίας

20/12/2025 - 8:58μμ
Ο Νίκος Παππάς σε συνεδρίαση για την ευρωπαϊκή στρατηγική για τους νέους και τις νέες (φωτ.: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς για το επεισόδιο στο Στρασβούργο: «Ξέφυγα και ζητώ συγγνώμη» – Τι λέει για τον δημοσιογράφο

19/12/2025 - 4:46μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Τάκης Βαμβακίδης: Η διπλή δυναμική επιστροφή στο σανίδι, με Καραγκιόζη και «Ροδάφ’νον»

23 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)

Κλειστά αύριο τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες λόγω κακοκαιρίας

60 λεπτά πριν
Διαδηλωτές κατά του καθεστώτος υψώνουν σημαίες του Ιράν στη διάρκεια διαδήλωσης στη Φρανκφούρτη (φωτ.: EPA/Matias Basualdo)

Ιράν: Πάνω από 500 νεκροί λόγω των διαδηλώσεων – ΗΠΑ και Ισραήλ παρακολουθούν τις εξελίξεις

2 ώρες πριν
Η 85χρονη 85χρονη Γεωργία Αθανασιάδου ως Μπάμπω (φωτ.: facebook/Σύλλογος Σκεπαστού)

Μια ακούραστη 85χρονη «Μπάμπω» έσυρε και φέτος τον χορό στο Σκεπαστό

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)

Greek Basketball League: Άνετες νίκες για Ολυμπιακό, ΑΕΚ – Ζορίστηκε ο Παναθηναϊκός, ανάσα για Μαρούσι

3 ώρες πριν
Δυνατοί άνεμοι και βροχόπτωση προκάλεσαν την πτώση δέντρων στην πόλη της Αλεξανδρούπολης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δημήτρης Αλεξούδης)

Ακραία και απρόβλεπτη η καταιγίδα που χτύπησε την Αλεξανδρούπολη – «Από θαύμα δεν σημειώθηκαν δυστυχήματα»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign