pontosnews.gr
Κυριακή, 22/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αζερμπαϊτζάν: Συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων κλιμακώνουν την ένταση με τη Μόσχα

Το Μπακού κατηγόρησε τις προηγούμενες ημέρες τη ρωσική αστυνομία ότι πραγματοποιεί εξωδικαστικές εκτελέσεις για «εθνοτικούς λόγους»

30/06/2025 - 11:57μμ
Στιγμιότυπο από τη σύλληψη των Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν (φωτ.: Χ/BrashNews)

Στιγμιότυπο από τη σύλληψη των Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν (φωτ.: Χ/BrashNews)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Δύο δημοσιογράφους από το τοπικό παράρτημα του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik συνέλαβαν τη Δευτέρα οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν σε μια κίνηση που ενδέχεται να πυροδοτήσει περαιτέρω τις εντάσεις με τη Μόσχα, μετά τις συλλήψεις στη Ρωσία ατόμων αζερικής καταγωγής που θεωρούνται από τις ρωσικές αρχές ύποπτοι για διάπραξη σοβαρών εγκλημάτων.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών του Αζερμπαϊτζάν ανέφερε ότι ξεκίνησε έρευνα για το πρακτορείο Sputnik Azerbaijan, μετά από έφοδο στα γραφεία του νωρίτερα σήμερα.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA δήλωσε ότι δύο μέλη του προσωπικού – ο επικεφαλής της συντακτικής επιτροπής και ο αρχισυντάκτης – συνελήφθησαν. Το υπουργείο Εσωτερικών του Αζερμπαϊτζάν δημοσίευσε βίντεο που δείχνει αξιωματικούς να οδηγούν δύο άνδρες με χειροπέδες σε αστυνομικά βαν.

📰 JUST IN: Azerbaijan arrested Sputnik Azerbaijan Director Igor Kartavykh and editor-in-chief Evgeny Belousov today.

Azerbaijani security forces accuse them of collaborating with the FSB and illegal funding. pic.twitter.com/OUIYrxT64B

— BrashNews™ (@brashnews) June 30, 2025

Οι εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν, μιας πρώην σοβιετικής δημοκρατίας στον Νότιο Καύκασο, αυξήθηκαν τις τελευταίες ημέρες μετά τη σύλληψη έξι ατόμων στην πόλη Γιεκατερίνμπουργκ, μια ρωσική βιομηχανική πόλη, μετά από μια σειρά εφόδων σε σπίτια, τα οποία θεωρούνται ύποπτα για εγκλήματα που παρέμεναν ανεξιχνίαστα, όπως και για δολοφονίες κατά συρροή.

Οι ρωσικές αρχές ανέφεραν ότι συνέλαβαν έξι άτομα, τα οποία είχαν όλοι ρωσικά διαβατήρια, αλλά δήλωσαν επίσης ότι δύο εκ των υπόπτων έχουν πεθάνει. Το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν αναγνωρίζει τα άτομα αυτά ως Αζέρους.

Ένας από τους δύο υπόπτους πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια, ανέφεραν οι Ρώσοι ανακριτές σε ανακοίνωσή τους, ενώ οι ιατρικές εξετάσεις θα αποκαλύψουν την αιτία θανάτου ενός άλλου υπόπτου.

Οι σοροί των υπόπτων αναμένεται να φθάσουν στο Μπακού με αεροπλάνο σήμερα το βράδυ για να εξεταστούν από ιατροδικαστές.

Το Μπακού κατηγόρησε τη ρωσική αστυνομία ότι πραγματοποιεί εξωδικαστικές εκτελέσεις για «εθνοτικούς λόγους», ισχυρισμό που η Μόσχα απέρριψε.

Νωρίτερα σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι κάλεσε τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στη Μόσχα σε σχέση με τις «μη φιλικές ενέργειες» όπως τις χαρακτήρισε και την παράνομη «κράτηση» Ρώσων δημοσιογράφων που εργάζονται στη χώρα.

Η αστυνομία του Μπακού δήλωσε ότι θα ερευνήσει το Sputnik Azerbaijan για παράνομη χρηματοδότηση.

Τον Φεβρουάριο, η κυβέρνηση έκλεισε το πρακτορείο, το οποίο είναι θυγατρική του ρωσικού κρατικού πρακτορείου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya, αλλά συνέχισε να λειτουργεί με λιγότερο προσωπικό.

Απόσυρση από διμερείς συνομιλίες και ακύρωση εκδηλώσεων

Το κοινοβούλιο του Αζερμπαϊτζάν αποσύρθηκε από τις προγραμματισμένες διμερείς συνομιλίες στη Μόσχα εν μέσω της πρόσφατης διαμάχης και ακύρωσε την επίσκεψη ενός Ρώσου αναπληρωτή πρωθυπουργού.

Την Κυριακή, το υπουργείο Πολιτισμού του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από ρωσικούς κρατικούς και ιδιωτικούς οργανισμούς λόγω «στοχευμένων και εξωδικαστικών δολοφονιών και πράξεων βίας που διαπράττονται από ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου».

Ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι «λυπούμαστε ειλικρινά για τέτοιες αποφάσεις».

«Πιστεύουμε ότι όλα όσα συμβαίνουν (στο Εκατερίνμπουργκ) σχετίζονται με το έργο των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί λόγο για μια τέτοια αντίδραση» δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φωτογραφία του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου σε κατεστραμμένη αίθουσα νηπιαγωγείου στη Ντιμόνα του Ισραήλ, μετά από ιρανικό πυραυλικό χτύπημα (φωτ.: EPA/Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση της Χεζμπολάχ σε Ισραηλινούς στρατιώτες – Ρουκέτες σε αμερικανικό διπλωματικό κέντρο στη Βαγδάτη

22/03/2026 - 4:20μμ
(Φωτ.: EPA / Ronen Zvulun)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Το Ιράν μπορεί να πλήξει την Ευρώπη» – Κάλεσμα για κοινό μέτωπο με ΗΠΑ και Ισραήλ

22/03/2026 - 2:28μμ
Στιγμιότυπο από τις προσπάθειες διάσωσης (πηγή: x.com/Haberler)
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Δύο κτήρια κατέρρευσαν στη συνοικία Φατίχ – Αναφορές για τραυματίες

22/03/2026 - 1:05μμ
Κατεστραμμένο κτήριο στην Αράντ του Ισραήλ, μετά από ιρανικό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Τελεσίγραφο 48 ωρών του Τραμπ στο Ιράν για να ανοίξει το Στενό του Ορμούζ – Με επιθέσεις σε υποδομές θα απαντήσει η Τεχεράνη

22/03/2026 - 8:39πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Πλήγματα στο νότιο Ισραήλ, διπλωματική ρήξη με Σαουδική Αραβία και διεθνείς πιέσεις στο Ιράν

22/03/2026 - 12:00πμ
Ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος πετά πάνω από σημείο όπου χτύπησαν ιρανικοί πύραυλοι, στο νότιο Ισραήλ (φωτ. αρχείου: ΕΡΑ/Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ισραηλινό F-16 και αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Εμιράτα χτύπησαν οι Φρουροί της Επανάστασης

21/03/2026 - 7:48μμ
Μέλος των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας του Ιράν επιτηρεί στη διάρκεια κηδείας αξιωματούχου των Φρουρών της Επανάστασης στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Επιχείρησε να πλήξει την αμερικανοβρετανική βάση Ντιέγκο Γκαρσία και κατηγορεί Ισραήλ και ΗΠΑ για επίθεση στην πυρηνική εγκατάσταση της Νατάνζ

21/03/2026 - 4:54μμ
Το Βόρειο Σέλας διακρίνεται πάνω από εκκλησία στο Νούουκ της Γροιλανδίας (φωτ.: EPA/Bo Amstrup)
ΚΟΣΜΟΣ

Γροιλανδία: Δανοί στρατιώτες είχαν προετοιμαστεί να ανατινάξουν αεροδρόμια για να εμποδίσουν εισβολή των ΗΠΑ

21/03/2026 - 3:25μμ
(Πηγή: YouTube/@IranRealTime)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν χτύπησε βάση ΗΠΑ-Βρετανίας στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό

21/03/2026 - 11:29πμ
Εικόνα από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη νήσο Χαργκ του Ιράν (φωτ. αρχείου: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Άρση κυρώσεων σε ιρανικό πετρέλαιο για 30 μέρες – Στόχος η μείωση των τιμών ενέργειας

21/03/2026 - 9:24πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κρούσματα αφθώδους πυρετού σε κτηνοτροφική μονάδα της Λέσβου, στο χωριό Πελόπη (φωτ.: EUROKINISSI / Παναγιώτης Μπαλάσκας)

Λέσβος: Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα αφθώδους πυρετού στην ίδια περιοχή

21 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Ταξί: Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία από τις 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας

49 λεπτά πριν
Φωτογραφία του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου σε κατεστραμμένη αίθουσα νηπιαγωγείου στη Ντιμόνα του Ισραήλ, μετά από ιρανικό πυραυλικό χτύπημα (φωτ.: EPA/Abir Sultan)

Επίθεση της Χεζμπολάχ σε Ισραηλινούς στρατιώτες – Ρουκέτες σε αμερικανικό διπλωματικό κέντρο στη Βαγδάτη

1 ώρα πριν
Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν υποδέχεται τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τζέντα, στις 17 Ιουλίου 2023 (φωτ.: EPA / Bandar al-Jaloud)

Περί Σαουδικής Αραβίας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/BPAN Heroes)

Κοζάνη: «Ύμνοι Ελπίδας», μια φιλανθρωπική συναυλία για τα παιδιά με τη νόσο BPAN

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Σε αυξημένη ετοιμότητα ο ΕΟΦ για πιθανές ελλείψεις φαρμάκων λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή – Σταθερή η εικόνα στην Ελλάδα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign