pontosnews.gr
Κυριακή, 13/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ισραήλ: Ο στρατός συνέλαβε το ιστιοφόρο «Madleen» που κατευθυνόταν προς τη Γάζα

Τουρκία, Ιράν και Χαμάς καταδικάζουν την ισραηλινή επέμβαση

9/06/2025 - 1:46μμ
(Φωτ.: EPA / FFC)

(Φωτ.: EPA / FFC)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ συνέλαβε το υπό βρετανική σημαία πλοίο «Madleen» που είχε ναυλώσει ο συνασπισμός του Στολίσκου Ελευθερίας (Freedom Flotilla Coalition – FFC) και μετέφερε βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, και πλέον το ιστιοφόρο κατευθύνεται προς λιμάνι του Ισραήλ.

Χαμάς, Τουρκία και Ιράν καταδίκασαν την ισραηλινή επέμβαση.

Το «Madleen» απέπλευσε από τη Σικελία την 1η Ιουνίου με στόχο να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ στη Γάζα και να παραδώσει συμβολική ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα. Το τελευταίο του στίγμα έδειχνε πως βρισκόταν σε απόσταση περίπου 31νμ από τη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως ανέφερε ο FFC στο λογαριασμό του στο Telegram, ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το πλοίο στη διάρκεια της νύχτας, προτού αυτό φτάσει στη στεριά. Αργότερα το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι το ιστιοφόρο βρίσκεται υπό ισραηλινό έλεγχο.

«Το “γιοτ των σέλφι” και των “διασημοτήτων” κατευθύνεται με ασφάλεια προς τις ακτές του Ισραήλ. Οι επιβαίνοντες αναμένεται να επιστρέψουν στις πατρίδες τους», έγραψε το υπουργείο στο x.com.

Όλοι οι επιβάτες του «Madleen» είναι σώοι και αβλαβείς, τονίζει το υπουργείο, και προσθέτει: «Τους έδωσαν σάντουιτς και νερό. Το σόου τελείωσε».

The “selfie yacht” of the “celebrities” is safely making its way to the shores of Israel. The passengers are expected to return to their home countries.

While Greta and others attempted to stage a media provocation whose sole purpose was to gain publicity — and which included… pic.twitter.com/eEZSJJHVfd

— Israel Foreign Ministry (@IsraelMFA) June 9, 2025

«Ενώ η Γκρέτα [Τούνμπεργκ] και άλλοι επιχείρησαν να στήσουν μια μιντιακή προβοκάτσια, με μοναδικό σκοπό να κερδίσουν δημοσιότητα –η οποία περιελάμβανε λιγότερη ανθρωπιστική βοήθεια από όσο χωράει ένα φορτηγό–, περισσότερα από 1.200 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια έχουν εισέλθει στη Γάζα από το Ισραήλ τις τελευταίες δύο εβδομάδες και επιπλέον το Ανθρωπιστικό Ίδρυμα για τη Γάζα (GHF) έχει διανείμει σχεδόν 11 εκατομμύρια γεύματα απευθείας σε πολίτες της Γάζας», εξηγεί στην ανακοίνωσή του το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η ελάχιστη ποσότητα βοήθειας που βρισκόταν στο γιοτ και η οποία δεν είχε καταναλωθεί από τις “διασημότητες” θα μεταφερθεί στη Γάζα μέσω πραγματικών ανθρωπιστικών καναλιών», υπογραμμίζει.

Μεταξύ των 12 επιβατών του «Madleen» ήταν η Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ και η παλαιστινιακής καταγωγής Γαλλίδα ευρωβουλευτής Ριμά Χασάν.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς ζήτησε από τις ένοπλες δυνάμεις χθες Κυριακή να εμποδίσουν το «Madleen» να εισέλθει στα ύδατα της Γάζας, χαρακτηρίζοντας την αποστολή απόπειρα προπαγάνδας υποστήριξης της Χαμάς. Ο Κατς πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει, μετά την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι Ασντόντ, να δείξουν στους ακτιβιστές που επιβαίνουν σε αυτό βίντεο με τις ωμότητες που διέπραξε η Χαμάς κατά την επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου 2023 στο Ισραήλ, η οποία αποτέλεσε το έναυσμα του πολέμου στη Γάζα.

Αντιδράσεις

Η Τουρκία καταδίκασε σήμερα τη σύλληψη του «Madleen», στο οποίο, όπως ανέφερε, επέβαιναν Τούρκοι πολίτες, κάνοντας λόγο για «ξεκάθαρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου». Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι η ισραηλινή επέμβαση απείλησε τη θαλάσσια ασφάλεια και «για μία ακόμη φορά κατέδειξε ότι το Ισραήλ ενεργεί σαν κράτος τρομοκράτης».

Και το Ιράν έκανε λόγο για πράξη «πειρατείας»: «Η επίθεση εναντίον αυτού του πλοίου θεωρείται μορφή πειρατείας με βάση το Διεθνές Δίκαιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Εσμαεΐλ Μπακαεΐ. Η Χαμάς καταδίκασε τη σύλληψη του πλοίου χαρακτηρίζοντάς την «κρατική τρομοκρατία», ενώ πρόσθεσε ότι χαιρετίζει τους ακτιβιστές.

Από την πλευρά της, η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στα παλαιστινιακά εδάφη Φραντσέσκα Αλμπανέζε έχει υποστηρίξει την προσπάθεια του «Madleen», και χθες Κυριακή κάλεσε και άλλα πλοία να προσπαθήσουν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας. «Το ταξίδι του “Madleen” μπορεί να τελείωσε αλλά η αποστολή δεν έχει τελειώσει. Κάθε λιμάνι της Μεσογείου πρέπει να στείλει πλοία με βοήθεια και αλληλεγγύη στη Γάζα», έγραψε στο x.com.

• Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας εναντίον μπαρ και ενώσεων ΛΟΑΤΚΙ+

13/09/2026 - 12:22μμ
(Φωτ.: EPA / Neil Hall)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο

12/09/2026 - 3:25μμ
Συρμός της αμαξοστοιχίας που εκτροχιάστηκε κοντά στην κοινότητα Κλεόν, στο διαμέρισμα Σεν-Μαριτίμ της Νορμανδίας. Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2026 (πηγή: Χ / 
Infos Françaises)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Σενάριο δολιοφθοράς για τον εκτροχιασμό τρένου με 44 τραυματίες

12/09/2026 - 1:34μμ
Μετά την έκρηξη σε εγκατάσταση της EMCO στην περιοχή Γκόρνι Βαρπίστα, στη Βουλγαρία (πηγή: Βουλγαρική Εθνική Τηλεόραση)
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Νέα έκρηξη στις αποθήκες του Γκέμπρεφ – Η σκιά της GRU στον πόλεμο των πυρομαχικών

12/09/2026 - 11:25πμ
Στιγμιότυπο από την υπογραφή του τριμερούς πλαισίου ΗΠΑ-Ισραήλ-Λιβάνου στην Ουάσινγκτον, στις 26 Ιουνίου 2026 (φωτ.: US Department of State / James C. Pan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ-Λίβανος: Για τον Οκτώβριο μετατίθενται οι κρίσιμες συνομιλίες στη Ρώμη

12/09/2026 - 10:15πμ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μεταξύ ηγετών χωρών των BRICS (φωτ.: EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Η ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία ισοδυναμεί με πόλεμο εναντίον της Ρωσίας

12/09/2026 - 8:50πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Neil Hall)
ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στη Βρετανία: Ένας 52χρονος ομολόγησε ότι ενθάρρυνε βιασμούς αναίσθητων γυναικών σε διαδικτυακό φόρουμ

11/09/2026 - 11:58μμ
(Φωτ. αρχείου: 
EPA-DPA / Hubert Michael Boesl)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η CIA αποχαρακτήρισε απόρρητα έγγραφα για την Αλ Κάιντα πριν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001

11/09/2026 - 10:42μμ
Το τρένο που εκτροχιάστηκε λόγω φορτηγού, στην κεντρική Πολωνία (φωτ.: EPA / Leszek Szymanski)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Οι μηχανοδηγοί μείωναν εσκεμμένα την ταχύτητα των συρμών, διαμαρτυρόμενοι για θέματα ασφάλειας μετά από αλλεπάλληλα περιστατικά

11/09/2026 - 6:46μμ
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ στο Κογκρέσο των Αντιπροσώπων στη Μαδρίτη, στις 3 Σεπτεμβρίου 2026, κατά την ενημέρωση για τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης στη Θέουτα μετά τις μαζικές διελεύσεις των συνόρων τον Ιούλιο (φωτ.: EPA / Chema Moya)
ΚΟΣΜΟΣ

Θέουτα: Η μεταναστευτική κρίση που «στριμώχνει» τον Σάντσεθ και ενισχύει την Ακροδεξιά

11/09/2026 - 4:27μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από την εκδήλωση των «Μικρασιατικών 2026» στο Επιμελητήριο Κορινθίας. Στο βήμα ο Σάββας Καλεντερίδης (φωτ.: Facebook / Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου)

Κόρινθος: Ο Σάββας Καλεντερίδης στα «Μικρασιατικά 2026» – Η Καταστροφή και τα διδάγματα για το σήμερα

12 λεπτά πριν
Ο Έλληνας μαθηματικός Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή (1873-1950), μία από τις σημαντικότερες μορφές της ελληνικής και διεθνούς μαθηματικής επιστήμης (φωτ.: Αρχείο karatheodori.gr)

13 Σεπτεμβρίου 1873: Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή – Ο Έλληνας της Ανατολής που άλλαξε την επιστήμη των μαθηματικών και έζησε την καταστροφή της Σμύρνης

33 λεπτά πριν
Ομιλία Μητσοτάκη από το Καστελόριζο, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026 (πηγή: ΕΡΤ)

Μητσοτάκης από Καστελόριζο: Μήνυμα στην Άγκυρα για απειλές και αναθεωρητισμό

53 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Erdem Sahin)

Τουρκία: Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας εναντίον μπαρ και ενώσεων ΛΟΑΤΚΙ+

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΑΔΕ)

ΑΑΔΕ: Βρήκαν 26,8 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα σε γιαπί στην Αττική

2 ώρες πριν
(Φωτ.: «mnimi»)

Γιάννης Ελενίτσας: Ο Ροδίτης βοτανολόγος που …σπέρνει την ελληνική φύση σε όλο τον κόσμο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV