pontosnews.gr
Κυριακή, 15/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Προς γνώσιν

Του Σάββα Καλεντερίδη

8/06/2025 - 3:32μμ
(Φωτ. αρχείου: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)

(Φωτ. αρχείου: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Ερντογάν –με βάση την αποκάλυψη του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης Νουμάν Κουρτουλμούς– απειλήθηκε από τους Αμερικανούς να επιδιώξει μια συμφωνία με τους Κούρδους, ειδάλλως η Τουρκία είναι δυνατό να απειληθεί με διαμελισμό.

Προφανώς ο Κουρτουλμούς προέβη στη συγκεκριμένη αποκάλυψη για να δικαιολογήσει στο συντηρητικό ακροατήριο της Τουρκίας τη διαδικασία συνεννόησης που είναι σε εξέλιξη μεταξύ της κυβέρνησης Ερντογάν και του ΡΚΚ του Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

Πάντως, και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα και ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Τραμπ στη Συρία Τομ Μπάρακ αποκάλυψε στην πρώτη του συνέντευξη σε τουρκικό μέσο, στον τηλεοπτικό σταθμό NTV, ότι είναι σε εξέλιξη ανάλογη διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων της Τουρκίας με τους Κούρδους της Συρίας, εναντίον των οποίων ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε τρεις μείζονες επιχειρήσεις εισβολής. Ο δε Ερντογάν κάθε τρεις και λίγο, όταν δεν τους βομβάρδιζε, τους απειλούσε με τη γνωστή ατάκα «Θα έλθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».

Μπορούμε να υποθέσουμε ότι και η αλλαγή στάσης του κ. Μητσοτάκη –που από κατήγορος του Ερντογάν και καταγγέλλων την τουρκική επιθετικότητα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, προτίμησε να πλέει σε… ήρεμα νερά–, οφείλεται σε ανάλογες παραινέσεις της Ουάσιγκτον.

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να έχουμε ορισμένα πράγματα υπόψη μας. Ο Ερντογάν δεν έγινε ξαφνικά «λευκή αθώα περιστερά» έναντι των Ελλήνων και των Κούρδων. Προηγήθηκαν οι επεκτατικές ενέργειες εναντίον μας, που δεν έχουν καν παγώσει. Ο εφιάλτης της Κάσου είναι ζωντανό παράδειγμα, αφού έρχεται πολλές φορές τα βράδια στον ύπνο του Μητσοτάκη και του Γεραπετρίτη…

Επίσης, καλό είναι να θυμόμαστε ότι ο Ερντογάν που τώρα τείνει χείρα φιλίας προς τους Κούρδους, ακολούθησε σκληρή πολιτική εναντίον τους, με δολοφονίες απλών πολιτών στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, στο Νότιο Κουρδιστάν (Β. Ιράκ) και στη Ροζάβα (ΒΑ Συρία).

Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο Ερντογάν δεν έγινε ξαφνικά «λευκή αθώα περιστερά» είναι τα σημεία και τέρατα που συμβαίνουν με δική του εντολή εναντίον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο προηγείται στις δημοσκοπήσεις και απειλεί τον πολιτικό του βίο, και όχι μόνο.

Πρώτα ξεκίνησε με την ακύρωση του πανεπιστημιακού πτυχίου και με τη φυλάκιση του δημάρχου του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος σημειωτέον του πήρε το… κολάι, αφού τον νίκησε δύο φορές, κερδίζοντας σε δύο αναμετρήσεις το δήμο από τον οποίο ξεκίνησε η πολιτική καριέρα του Τούρκου προέδρου.

Υπό το φόβο μιας τρίτης ήττας, ο Ερντογάν δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο προς τους πολιτικούς του αντιπάλους, πρόσωπο το οποίο για λόγους τακτικής κρύβει από τους κ.κ. Μητσοτάκη, Γεραπετρίτη και Παπαδοπούλου, αλλά και από τους Κούρδους.

Σημειώνεται ότι μια τρίτη ήττα από τον Ιμάμογλου θα είναι καθοριστική για τον ίδιο, αφού αν χάσει τις εκλογές την επόμενη ημέρα δεν θα έχει ασυλία, άρα θα έλθει αντιμέτωπος με τη μήνι εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, Κούρδων και φερόμενων οπαδών του Γκιουλέν που έστειλε στις φυλακές και κατέστρεψε τις ζωές τους. Και μιλάμε για στρατηγούς, δικαστές, εισαγγελείς, καθηγητές πανεπιστημίου, εκπαιδευτικούς, επιχειρηματίες. Και οι διώξεις συνεχίζονται.

Όμως, δυστυχώς για τον Ερντογάν το πρόβλημα δεν λύθηκε με τη φυλάκιση του Ιμάμογλου. Ο κόσμος συσπειρώθηκε γύρω από το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και τον πρόεδρό του Οζγκιούρ Οζέλ, ο οποίος υπερασπιζόμενος τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης έδειξε ηγετικά χαρακτηριστικά – από τις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι κι αυτός μπορεί να νικήσει τον Ερντογάν, ο οποίος ακολουθεί την πεπατημένη.

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης είναι πλέον και ο Οζγκιού Οζέλ και ο… Αλλάχ βοηθός για τον Ερντογάν.

Οι εν Αθήναις διαπρύσιοι υποστηρικτές της πολιτικής των ήρεμων νερών και του πολυχρονεμένου νεοσουλτάνου καλό είναι να γνωρίζουν ότι είναι αναλώσιμοι και για τον Ερντογάν και για εκείνους που κανοναρχούν τις εξελίξεις.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ιρανοί διαδηλωτές  κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για την Ημέρα Αλ-Κουντς στην Τεχεράνη, 13 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΓΝΩΜΕΣ

Αδιέξοδο

14/03/2026 - 9:38πμ
Υποκατάστημα της Halkbank στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Sedat Suna)
ΓΝΩΜΕΣ

Οι ΗΠΑ «κρατούν» τον Ερντογάν

13/03/2026 - 3:35μμ
Το δέντρο της γνώσης, χαραγμένο σε επιτύμβια πλάκα (πηγή: getarchive.net)
ΓΝΩΜΕΣ

Στη νηστεία (Μέρος Γ’)

10/03/2026 - 9:35πμ
Μαχητικό του Ισραήλ κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο (φωτ.: EPA / Atef Safadi)
ΓΝΩΜΕΣ

Ποιος έχει σειρά;

8/03/2026 - 3:53μμ
Αφγανοί διαδηλώνουν εναντίον του Πακιστάν στην Καμπούλ, Παρασκευή 6 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Samiullah Popal)
ΓΝΩΜΕΣ

Ο πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν αποσταθεροποιεί μια ολόκληρη περιοχή

7/03/2026 - 10:45πμ
(Φωτ.: EPA/ Gailan Haji)
ΓΝΩΜΕΣ

«Παιχνίδια» με τους Κούρδους

6/03/2026 - 3:46μμ
«Ο πειρασμός». Ανάγλυφο βασισμένο σε έργο του Ραφαήλ (πηγή: Metropolitan Museum of Art / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στη νηστεία (Μέρος Β’)

3/03/2026 - 9:58πμ
Ο πρέσβης ε.τ. Selim Kuneralp (πηγή: YouTube/ Serbestiyet)
ΓΝΩΜΕΣ

Εξ ιδίων τα βέλη

1/03/2026 - 5:35μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/stokpic-692575/)
ΓΝΩΜΕΣ

Η τριγωνομετρία στη γεωπολιτική

28/02/2026 - 5:54μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ίδιο τραπέζι με τον Αντώνη Σαμαρά, στη Μεσσηνία. Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΓΝΩΜΕΣ

Ποιος έχει δίκιο στη σύγκρουση Σαμαρά-Μητσοτάκη

28/02/2026 - 9:33πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον δημοσιογράφο Δημήτρη Δανίκα (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Μητσοτάκης: Στο τραπέζι η πυρηνική ενέργεια – Συγκροτείται υπουργική επιτροπή

11 λεπτά πριν
Κεριά και κασκόλ στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ, στην Καλαμαριά (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Καταθέτει φίλος του θύματος – Βαρύ το κλίμα στη Θεσσαλονίκη

35 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, στα κεντρικά της Χαριλάου Τρικούπη. Κυριακή 15 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Εκλογή συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ: Στις κάλπες τα μέλη ενόψει του συνεδρίου

59 λεπτά πριν
O Πέτρος Κηρυττόπουλος άνοιξε τον εκπαιδευτικό κύκλο του Σπουδαστηρίου Ποντιακής Ιστορίας και Πολιτισμού. Παρασκευή 13 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Facebook / Vasilis Tsenkelidis)

Ένα νέο βήμα για τη γνώση του Πόντου: Ξεκίνησε το Σπουδαστήριο Ποντιακής Ιστορίας στα Μελίσσια

1 ώρα πριν
O Κάσιμ-Τζομάρτ Τοκάεφ σε εκλογικό κέντρο, Κυριακή 15 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Χ / Kazinform)

Καζακστάν: Δημοψήφισμα για νέο Σύνταγμα – Μεταρρύθμιση ή ενίσχυση της εξουσίας Τοκάεφ;

2 ώρες πριν
Κόσμος διασχίζει διαβάσεις πεζών στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Φοροελαφρύνσεις για εκατομμύρια πολίτες: Τι αλλάζει σε ΕΝΦΙΑ, τεκμήρια και δηλώσεις

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign