pontosnews.gr
Σάββατο, 31/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Με το Kids Wallet μπαίνει σε εφαρμογή το εθνικό σχέδιο για τη βία των ανηλίκων – Τα άλλα δύο μέτρα που ξεχώρισε ο Κ. Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης της Εθνικής Στρατηγικής κατά της Βίας και Παραβατικότητας Ανηλίκων

5/05/2025 - 12:35μμ
Ο πρωθυπουργός μιλά στο πλαίσιο της παρουσίασης Παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας και της Παραβατικότητας Ανηλίκων, στο Μέγαρο Μαξίμου, Δευτέρα 5 Μαΐου 2025 (φωτ.: Eurokinissi/Μιχάλης Καραγιάννης)

Ο πρωθυπουργός μιλά στο πλαίσιο της παρουσίασης Παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας και της Παραβατικότητας Ανηλίκων, στο Μέγαρο Μαξίμου, Δευτέρα 5 Μαΐου 2025 (φωτ.: Eurokinissi/Μιχάλης Καραγιάννης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε τρεις βασικές δράσεις, την εφαρμογή kids wallet, την ενασχόληση με τον αθλητισμό, αλλά και την αντιμετώπιση των ζητημάτων ψυχικής υγείας στάθηκε σήμερα κατά την παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής κατά της Βίας και Παραβατικότητας Ανηλίκων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφορικά με την εφαρμογή του Kids wallet ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη αποτελεσματικού περιορισμού του φαινομένου του εθισμού των νέων στο διαδίκτυο. «Ενθαρρύνω τους γονείς να κάνουν πλήρη αξιοποίηση αυτού του εργαλείου, να συζητήσουν με τα παιδιά τους, αλλά και να αφιερώσουν χρόνο να καταλάβουν πώς σκέφτονται τα παιδιά στην εφηβεία. Το kids wallet λειτουργεί κατ’ ουσίαν ως ένα πλαίσιο ορίων για τα παιδιά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύοντας και την πολύ σημαντική διάσταση της ψηφιακής επιβεβαίωσης της ηλικίας του χρήστη.

Εν συνεχεία ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασίας της άθλησης για τους νέους, ως μία διαδικασία «απίστευτης δημιουργικής εκτόνωσης», όπως είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι η ένταξη σε μία αθλητική ομάδα βοηθά τα παιδιά να αντιλαμβάνονται το πλαίσιο δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η νέα γενιά δεν έχει κανένα ταμπού να θίξει τα ζητήματα ψυχικής υγείας των νέων, διευκρίνισε, πάντως, ότι η Πολιτεία οφείλει να παράσχει τις απαραίτητες υποδομές. Απαντώντας, δε, εμμέσως πλην σαφώς σε παρατήρηση προηγούμενου ομιλητή, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε πως η ευαισθητοποίηση της κυβέρνησης ως τα φαινόμενα της νεανικής παραβατικότητας είναι προγενέστερη της γνωστής πλέον τηλεοπτικής σειράς Adolescence και τόνισε ότι τα φαινόμενα της ενδοοικογενειακής βίας αντιμετωπίζονται πλέον με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από την Ελληνική Αστυνομία.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, στην πλατφόρμα stop bullying, στην οποία έχουν καταγραφεί περισσότερα περιστατικά προϊδεάζοντας ότι θα υπάρξει οσονούπω επικοινωνιακή αναβάθμιση της, ενώ έκανε μνεία τόσο στην πλατφόρμα safe youth όσο και στη διακριτική, πλην όμως αποτελεσματική, όπως είπε, παρουσία της ΕΛ.ΑΣ σε χώρους που συχνάζουν νέοι.

Οι παρεμβάσεις

Μεταξύ των παρεμβάσεων που παρουσιάστηκαν για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού είναι η υλοποίηση του μέτρου της αποβολής εντός σχολείου, η θεσμοθέτηση της «κοινωνικής εργασίας» στο σχολείο και η δημιουργία πιλοτικά δέκα τεχνικών γυμνασίων.

Παράλληλα, όσον αφορά τη διαδικτυακή βία, τίθεται ως στόχος η θεσμοθέτηση της «ψηφιακής ενηλικίωσης» στα 15 έτη, καθώς και η διαμόρφωση μηχανισμών ελέγχου για την ηλικιακή ταυτοποίηση των χρηστών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δεν δουλεύει το «100»! – Πώς καλούμε την Άμεση Δράση

30/01/2026 - 8:24μμ
Εικόνα από την κηδεία της 45χρονης εργάτριας Ελένης Κατσαρού στον Ι.Ν Αγίου Κωνσταντίνου στα Τρίκαλα (φωτ.: Θανάσης Καλλιαράς/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση «Βιολάντα»: Σε κλίμα οδύνης οι κηδείες της Ελένης Κατσαρού και της Βασιλικής Σκαμπαρδώνη στα Τρίκαλα

30/01/2026 - 7:57μμ
(Φωτ.: Alexa / Pixabay)
ΕΛΛΑΔΑ

Η Κομισιόν καλεί την Ελλάδα να ενσωματώσει σωστά διατάξεις της οδηγίας για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών

30/01/2026 - 7:31μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό: Ανοίγουν και πάλι οι σταθμοί «ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ», «ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» και «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» – Προσοχή όμως…

30/01/2026 - 6:30μμ
Εικόνα από τη μεταφορά στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου των τραυματιών φίλαθλων του ΠΑΟΚ από το δυστύχημα στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας (φωτ.: Σωτήρης Τρυψάνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Εξιτήριο για τον 28χρονο φίλαθλο του ΠΑΟΚ που επέβαινε στο μοιραίο βαν, στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας

30/01/2026 - 5:56μμ
(Φωτ.: Έλλη Τσολάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Συμβούλιο της Επικρατείας: Επιτρέπεται η ανανέωση και έκδοση διαβατηρίων με παλαιού τύπου ταυτότητες

30/01/2026 - 5:26μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ σε χωριό των Σερρών: Βίασε την 78χρονη θεία του, που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα

30/01/2026 - 3:31μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΣΑΤΑ: Νέα 48ωρη απεργία των ταξί στην Αττική – Ηλεκτροκίνηση και λεωφορειολωρίδες στο επίκεντρο

30/01/2026 - 2:10μμ
Από παλαιότερη σχετική κινητοποίηση της ΕΛΑΣ (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Απαγόρευση συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο των Ιμίων

30/01/2026 - 12:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Λία Φωκά)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΣΘ: Στις φλόγες τυλίχθηκε λεωφορείο στην ανατολική Θεσσαλονίκη

30/01/2026 - 12:18μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Το έκανε θρίλερ, αλλά πήρε τη νίκη ο Παναθηναϊκός στη Λιόν

2 ώρες πριν
Η Κάθριν Ο’ Χάρα σε φωτογραφία του 2024 (φωτ.: EPA/Allison Dinner)

Κάθριν Ο’Χάρα: «Έφυγε» στα 71 η μαμά του Κέβιν, που τον άφησε «Μόνο στο Σπίτι»

2 ώρες πριν
Από αριστερά, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσίμε τον τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Ντ. Τραμπ: Το Ιράν θέλει να συνάψει συμφωνία – Η Τεχεράνη απαντά ότι δεν έχει προγραμματιστεί κάποια συνάντηση

3 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Maria Xanthopoulou)

Πόντιοι και Μικρασιάτες της Λάρισας κόβουν αύριο βασιλόπιτα

4 ώρες πριν
Πεδίο βολής (πηγή: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κύπρος: «Εξαφανίστηκε» μεγάλη ποσότητα ΤΝΤ από πεδίο βολής

4 ώρες πριν
Χριστόφορος Μπουτσικάκης, CEO Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και Jiří Schonweitz, CEO της MSM Greece (φωτ.: lavriaki.gr)

Πυρομαχικά μεγάλου διαμετρήματος θα παράγονται στην Ελλάδα – Ποιοι υπέγραψαν τη συμφωνία

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign