pontosnews.gr
Τρίτη, 27/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκία: Τον προφυλακισμένο Εκρέμ Ιμάμογλου επισκέφθηκε ο ηγέτης του CHP – Στη φυλακή φωτορεπόρτερ του AFP

Αύριο το δημοτικό συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης θα εκλέξει τον διάδοχό του στη θέση του δημάρχου

25/03/2025 - 4:51μμ
Τούρκοι πολίτες εξακολουθούν να διαδηλώνουν στην Κωνσταντινούπολη κατά της προφυλάκισης Ιμάμογλου, παρά τις απαγορεύσεις (φωτ.: EUROKINISSI/Θοδωρής Νικολάου)

Τούρκοι πολίτες εξακολουθούν να διαδηλώνουν στην Κωνσταντινούπολη κατά της προφυλάκισης Ιμάμογλου, παρά τις απαγορεύσεις (φωτ.: EUROKINISSI/Θοδωρής Νικολάου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τον προφυλακισμένο Εκρέμ Ιμάμογλου επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκιούρ Οζέλ, μετά τη δεύτερη νύχτα του δημάρχου Κωνσταντινούπολης στις φυλακές της Σηλυβρίας.

Κατά την έξοδό του από τη φυλακή, ο Οζ. Οζέλ δήλωσε πως όταν η τουρκική κυβέρνηση κατάλαβε πως δεν μπορεί να νικήσει τον Ιμάμογλου, αποφάσισε να απαλλαγεί από αυτόν.

Silivri Cezaevi’nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nu ziyaretimizin ardından açıklama yapıyorum https://t.co/RizWXjpfeF

— Özgür Özel (@eczozgurozel) March 25, 2025

«Προσπαθούν μέσω δικαστικών διώξεων να σπάσουν το χέρι που δεν μπορούν να λυγίσουν», τόνισε ο Οζγκούρ Οζέλ και κάλεσε σε νέα διαδήλωση στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης. «Ντρέπομαι εκ μέρους αυτών που κυβερνούν την Τουρκία. Δεν τους έχει απομείνει καμία ντροπή, ντρέπομαι», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του CHP παραχώρησε συνέντευξη στο CNN, στην οποία δήλωσε ότι η δικαιοσύνη στην Τουρκία δεν είναι αμερόληπτη και οι πολίτες δεν την εμπιστεύονται. Επιπλέον, σημείωσε ότι επιθυμεί ισχυρές σχέσεις της Τουρκίας με τη Δύση και το ΝΑΤΟ.

Πάνω από 1.400 συλλήψεις

Περισσότεροι από 1.400 διαδηλωτές συνελήφθησαν στην Τουρκία από την έναρξη την περασμένη Τετάρτη ενός κύματος διαμαρτυρίας που προκάλεσε η σύλληψη του αντιπολιτευόμενου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, οι οποίες απαγόρεψαν κάθε συγκέντρωση στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

«1.418 ύποπτοι έχουν συλληφθεί επί του παρόντος κατά τη διάρκεια των παράνομων διαδηλώσεων από τη 19 Μαρτίου», έγραψε στο Χ ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γερλίκαγια.

19 Mart 2025 tarihinden itibaren yapılan yasa dışı gösterilerde bugüne kadar 1.418 şüpheli gözaltına alındı.

Halen gözaltında 979 şüpheli bulunurken bugün 478 şahıs mevcutlu olarak adli makamlara çıkartılacak.

Sokakları terörize etmeye kalkışanlara, milli ve manevi…

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) March 25, 2025

Νέες έρευνες σε δήμους

Εν τω μεταξύ, κλήθηκε στην Ασφάλεια και κατέθεσε ως ύποπτος και ο δήμαρχος του Πέρα, του πλέον κεντρικού δήμου της Κωνσταντινούπολης, Ινάν Γκιουνέϊ, σχετικά με την παράλληλη έρευνα που γίνεται για τις κατηγορίες περί δωροδοκίας συνέδρων στο τελευταίο συνέδριο του CHP.

Παράλληλα, κινείται έτερη εισαγγελική έρευνα, αυτή τη φορά για το δήμο Άγκυρας, σχετικά με οικονομικές ατασθαλίες σε συναυλίες που οργάνωσε ο δήμος στο παρελθόν.

Όπως έγινε γνωστό, αύριο, Τετάρτη, το δημοτικό συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης θα προχωρήσει στην εκλογή του διαδόχου του Εκρέμ Ιμάμογλου για τη θέση του δημάρχου. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, επειδή ο Ιμάμογλου κατηγορείται μεν, αλλά δεν προφυλακίστηκε για υπόθεση τρομοκρατίας, ο αντικαταστάτης του θα είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου.

Προφυλακίστηκε φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου

Ένας Τούρκος δικαστής διέταξε σήμερα την προφυλάκιση ενός φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (Agence France-Presse- AFP), του Γιασίν Ακγκιούλ, που κατηγορείται από τις αρχές ότι συμμετείχε σε μια παράνομη συγκέντρωση, ανακοίνωσε ο δικηγόρος του στο AFP.

Ο δημοσιογράφος, ο δικηγόρος του οποίου γνωστοποίησε την πρόθεσή του να εφεσιβάλει την απόφαση, επισήμανε, κατά τη διάρκεια της ακρόασής του, ότι το μόνο που έκανε ήταν να καλύπτει δημοσιογραφικά τη διαδήλωση συμπαράστασης στον φυλακισμένο δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, μια κινητοποίηση στην οποία κατηγορείται ότι πήρε μέρος.

Σύμφωνα τη δικαστική απόφαση, η οποία περιήλθε στη γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, το δικαστήριο αποφάσισε την προφυλάκιση του Ακγκιούλ εν αναμονή της δίκης με την κατηγορία της συμμετοχής σε παράνομες συναθροίσεις και πορείες κι ότι δεν αποχώρησε εθελουσίως παρά τις προειδοποιήσεις.

Ο Ακγκιούλ, που εργάζεται για το AFP, συνελήφθη τα ξημερώματα της Δευτέρας στην οικία του, μαζί με άλλους εννέα δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη (δυτικά), την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Ένας εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης ζήτησε σήμερα την προφυλάκιση επτά εξ αυτών, σύμφωνα με έναν εκ των συνηγόρων τους.

Από την πλευρά της, η ΜΚΟ Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters Sans Frontiers- RSF) χαρακτήρισε σήμερα «σκανδαλώδη» την απόφαση του Τούρκου δικαστή.

«Είναι η πρώτη φορά που ένας δημοσιογράφος, η ταυτότητα του οποίου έχει ξεκάθαρα επιβεβαιωθεί, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, προφυλακίζεται στη βάση αυτού του νόμου κατά των συναθροίσεων και των διαδηλώσεων. Αυτή η σκανδαλώδης απόφαση αντικατοπτρίζει μια ολοένα και πιο σοβαρή κατάσταση που εξελίσσεται στην Τουρκία», δήλωσε στο AFP ο Ερόλ Οντέρογλου, εκπρόσωπος των RSF στην Τουρκία.

Πανό υπέρ του Ιμάμογλου στην Bundestag

Η κοινοβουλευτική ομάδα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) αξιοποίησε τη σημερινή, πρώτη, συνεδρίαση της Bundestag με τη νέα της σύνθεση προκειμένου να διακηρύξει την αντίθεσή της προς τη σύλληψη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Προσερχόμενοι στο κοινοβούλιο, οι βουλευτές του SPD ανήρτησαν πανό στο οποίο ήταν γραμμένη στα γερμανικά και στα τουρκικά η φράση: «Ο Ιμάμογλου δεν είναι μόνος». Στον λογαριασμό της στο «Χ» η ΚΟ ζητά την «άμεση απελευθέρωση» του κ. Ιμάμογλου και των άλλων αντιφρονούντων που έχουν συλληφθεί.

Μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) κρατούν πανό που αναγράφει «Ο Ιμάμογλου δεν είναι μόνος» πριν από τη συνεδρίαση της γερμανικής Βουλής στο Βερολίνο (φωτ.: EPA/Hannibal Hanschke)

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: pixabay.com/users/geralt-9301)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Όχι στην πρόσβαση παιδιών κάτω των 15 ετών στα social media είπε η Βουλή

27/01/2026 - 10:51πμ
Εν αναμονή της σορού ( φωτ.: EPA / Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε την επιστροφή της σορού του τελευταίου ομήρου από τη Χαμάς

26/01/2026 - 9:16μμ
Διαδήλωση Αυστραλών που ζητούν να καταργηθεί η «Ημέρα της Αυστραλίας» καθώς σηματοδοτεί την καταστροφή του πολιτισμού των αυτόχθονων πληθυσμών από τους Ευρωπαίους αποίκους (φωτ.: EPA/Jay Kogler)
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: «Ημέρα Εισβολής» για τους αυτόχθονες η εθνική γιορτή της χώρας – Μεγάλα πλήθη σε ξεχωριστές αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις

26/01/2026 - 8:22μμ
(Φωτ.: EPA / Andre Borges)
ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Κεραυνός έπεσε σε διαδήλωση υποστηρικτών του Μπολσονάρου – Τουλάχιστον 30 τραυματίες

25/01/2026 - 11:43μμ
Δύο φωτογραφίες που σύμφωνα με αναφορές στα social media είναι αυθεντικές και από το Ιράν (πηγή: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Πάνω από 30.000 οι νεκροί από τις διαδηλώσεις το διήμερο 8-9 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το «Time»

25/01/2026 - 9:20μμ
(Φωτ. αρχείου: Γιώργος Κουρκουρίκης)
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Ακέφαλο πτώμα γυναίκας βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών, στο Σισλί – Τρεις συλλήψεις

25/01/2026 - 6:06μμ
Πολίτες στη Μινεάπολη συμμετέχουν σε πορεία διαμαρτυρίας για την ανθρωποκτονία του 37χρονου νοσηλευτή, κρατώντας πανό που αναγράφει «Η δολοφόνος ICE έξω από τους δρόμους μας» (φωτ.: EPA/Craig Lassig)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Εξεγέρσεις μετά τη νέα ανθρωποκτονία άοπλου στη Μινεάπολη – Ήταν νοσηλευτής και «ήθελε να αλλάξει τον κόσμο»

25/01/2026 - 3:45μμ
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ και η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Κάγια Κάλας (φωτ.: ΕΡΑ/Ramil Sitdikov/Reuters / POOL/Olivier Hoslet)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία δεν πρόκειται να συζητήσει ποτέ με την επικεφαλής της ΕΕ Κ. Κάλας – «Απλώς θα περιμένουμε να φύγει από τη θέση της»

25/01/2026 - 2:34μμ
Επεισόδια έξω από το γραφείο του Έντι Ράμα, στα Τίρανα. Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Malton Dibra)
ΚΟΣΜΟΣ

Μολότοφ και χημικά στα Τίρανα: Σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στους δρόμους

25/01/2026 - 11:44πμ
Σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot του ΝΑΤΟ σε αεροπορική βάση στη Σλοβακία (φωτ. αρχείου: EPA/Martin Divisek)
ΚΟΣΜΟΣ

ΝΑΤΟ: Ενισχύει την άμυνα στα σύνορα με τη Ρωσία… χωρίς στρατιώτες

25/01/2026 - 8:59πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η νταλίκα πάνω στην οποία καρφώθηκε το μαύρο βαν με τους Έλληνες οπαδούς, Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026 (πηγή: stiriletransilvaniei.eu)

Πολύνεκρο τροχαίο με οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία – Πήγαιναν στη Λυών για το Europa League

26 λεπτά πριν
Εικόνα, σήμερα, από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Βιολάντα  στην εθνική οδό Τρικάλων - Καρδίτσας (φωτ.: Θανάσης Καλλιαράς/ EUROKINISSI)

Βιολάντα-Φωτιά: Τα πιθανά σενάρια που οδήγησαν στην τραγωδία – Σε εξέλιξη η ταυτοποίηση των θυμάτων

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook.com/ estia1930ns)

Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης τιμά τους Τρεις Ιεράρχες

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Στρατός Ξηράς: Εντός Φεβρουαρίου καλούνται οι στρατεύσιμοι της Α’ ΕΣΣΟ 2026 – Τα απαραίτητα έγγραφα

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το βίντεο από τον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας, Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026 (πηγή: TikTok / kwnstantinidis_g)

Πόντιος 95 ετών χορεύει με… μαγκούρα – Ψυχή που αρνείται να γεράσει

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA/Olivier Hoslet)

SAFE: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το εθνικό αμυντικό σχέδιο της Ελλάδας και ακόμα επτά κρατών-μελών της ΕΕ

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign