pontosnews.gr
Δευτέρα, 19/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν δικαστές λόγω υβριστικής συμπεριφοράς και μεγάλων καθυστερήσεων – Αντεισαγγελέας μάλωνε με τους γείτονες για το πάρκινγκ

Συνολικά απολύθηκαν μια αντεισαγγελέας Εφετών, ένας Εφέτης, δυο Πρόεδροι Πρωτοδικών και τέσσερις Πρωτοδίκες.

23/03/2025 - 11:15μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

(Φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Συνολικά οκτώ δικαστές απολύθηκαν από την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με πρόεδρο την Ιωάννα Κλάπα, λόγω ανάρμοστης υβριστικής συμπεριφοράς, μεγάλων καθυστερήσεων και για λόγους υγείας.

Αναλυτικότερα, απολύθηκαν μια αντεισαγγελέας Εφετών, ένας Εφέτης, δυο Πρόεδροι Πρωτοδικών και τέσσερις Πρωτοδίκες.

Συγκεκριμένα, αντεισαγγελέας Εφετών, η οποία διέμενε στην περιοχή της Κυψέλης, απολύθηκε για «κατ΄ εξακολούθηση αναξιοπρεπούς εκτός υπηρεσίας, συμπεριφορά που είναι ασυμβίβαστη προς το αξίωμά της και θίγει το κύρος της ίδιας και της Δικαιοσύνης». Η αντεισαγγελέας και στο παρελθόν είχε πειθαρχικές ποινές για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και για αναξιοπρεπή συμπεριφορά.

Σύμφωνα με την εισηγήτρια αρεοπαγίτη Ευαγγελία Γιακουμάτου, η συμπεριφορά της εν λόγω αντεισαγγελέως είναι «ασυμβίβαστη με το λειτούργημα της, μαρτυρά ότι αυτή δεν έχει συναίσθηση των βασικών υποχρεώσεών της ως εισαγγελικής λειτουργού και στερείται του απαιτούμενου για τον εισαγγελικό λειτουργό ήθους, θίγει σοβαρά το κύρος της ίδιας και της Δικαιοσύνης».

Η Πειθαρχική Ολομέλεια επικεντρώθηκε στο υβρεολόγιο της και στους τσακωμούς που δημιουργούσε στην πολυκατοικία στην οποία διέμενε και ειδικά για τις θέσεις στάθμευσης στο υπόγειο χώρο της πολυκατοικίας.

Ακόμη, πρόεδρος Πρωτοδικών απολύθηκε λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας η οποία συνίσταται στην διάπραξη επανειλημμένων πειθαρχικών παραπτωμάτων και σε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των καθηκόντων της.

Οι καθυστερήσεις κυμαινόντουσαν από διψήφιους έως τριψηφίους αριθμούς (50, 103, 105, 115, κ.λπ.), ενώ υπήρξαν διαμαρτυρίες από δικηγόρους για μεγάλες καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με την αρεοπαγίτη Ελένη Θεοδωρακοπούλου, η πρόεδρος Πρωτοδικών, αγνοούσε ακόμη και «τα αρμόδια όργανα του Αρείου Πάγου, αφού παρά τις προειδοποιήσεις τους για περιορισμό της εκκρεμότητας της, επιδεικνύει αδιαφορία ως προς την εκτέλεση των υπηρεσιακών της καθηκόντων, εμφανίζοντας έτσι πρόδηλη και διαρκή υπηρεσιακή ανεπάρκεια, με συνέπεια να καθίσταται αναπόφευκτη η απόλυσή της από το δικαστικό σώμα».

Δεύτερη πρόεδρος Πρωτοδικών απολύθηκε λόγω μεγάλου αριθμού καθυστερήσεων. Μάλιστα, η διευθύνουσα το Πρωτοδικείο που υπηρετούσε είχε αποστείλει έγγραφο προς την προϊσταμένη επιθεώρησης του Αρείου Πάγου με την οποία ζητούσε να επιληφθεί του θέματος, καθώς «η συμπεριφορά της προκαλεί ανυπέρβλητες δυσχέρειες στην εύρυθμή λειτουργία του Πρωτοδικείου».

Η αρεοπαγίτης Ελένη Θεοδωρακοπούλου, επισήμανε ότι η εν λόγω πρόεδρος Πρωτοδικών, «ταλαιπωρεί διαδίκους και δικηγόρους, οι οποίοι δικαίως διαμαρτύρονται, αλλά και την υπηρεσία της, αρνούμενη να συμμορφωθεί με πράξεις που την αφορούν, με αποτέλεσμα η συμπεριφορά της αυτή ως δικαστικού λειτουργού να έχει δυσμενείς συνέπειες στο κύρος της Δικαιοσύνης ως θεσμού το οποίο, έτσι μειώνεται κατά τρόπο καίριο και δεινό».

Πρωτοδίκης απολύθηκε καθώς από το 2013 έως το 2024 διέπραξε επανειλημμένα πειθαρχικά παραπτώματα για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

Αναλυτικότερα, οι καθυστερήσεις του ανερχόντουσαν σε διψήφιους αριθμούς, ενώ του είχαν αφαιρεθεί και 35 δικογραφίες. Μάλιστα, ο Δικηγορικός Σύλλογος στην έδρα που υπηρετούσε, είχε αποστείλει στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα επιστολή διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Κουφούδη, «δεν έχει συναίσθηση των βασικών υποχρεώσεών του ως δικαστικού λειτουργού και βρίσκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μόνιμο υπηρεσιακό αδιέξοδο, παρέχει ελάχιστο δικαστικό έργο, επιβαρύνει επανειλημμένως τους συναδέλφους του, οι οποίοι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην ελληνική Δικαιοσύνη, οι οποίοι αναμένουν επί μακρόν την έκδοση αποφάσεων για να διαπιστώσουν στη συνέχεια ότι οι υποθέσεις τους πρέπει εκ νέου να εκδικαστούν και μάλιστα σε πρώτο βαθμό, ενώ ταλαιπωρεί διαδίκους και δικηγόρους, οι οποίοι διαμαρτύρονται».

Ακόμη, η αρεοπαγίτης Αικατερίνη Χονδρορίζου τάχθηκε υπέρ της απόλυσης Πρωτοδίκη λόγω υπέρμετρων και εξακολουθητικών καθυστερήσεων, ενώ του είχαν αφαιρεθεί 108 υποθέσεις. Στο ίδιο πνεύμα των μεγάλων καθυστερήσεων κινήθηκαν οι απολύσεις δύο ακόμα Πρωτοδικών.

Τέλος, Εφέτης απολύθηκε για λόγους υγείας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας στο ξεκίνημα της εβδομάδας

19/10/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: Pixabay)
ΕΛΛΑΔΑ

Ξυλοδαρμός 12χρονου από πέντε ανηλίκους στο γήπεδο «Άλκης Καμπανός» στη Θεσσαλονίκη

19/10/2026 - 12:02πμ
Συντρίμμια του μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Κονταριώτισσα Πιερίας, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΕΡΤnews)
ΕΛΛΑΔΑ

Πιερία: Πιλότος Canadair και θεολόγος οι δύο νεκροί του αεροπορικού δυστυχήματος

18/10/2026 - 7:12μμ
Στιγμιότυπο από τη σημερινή δοξολογία στην Παναγία Αχειροποίητο, με το λάβαρο της Πανεθνικής Οργανώσεως Μακεδονομάχων «Παύλος Μελάς» (πηγή: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας)
ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα: Τιμή στους αγωνιστές και μηνύματα ενότητας από τη Θεσσαλονίκη

18/10/2026 - 4:52μμ
(Φωτ.: kontariotissa.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Πιερία: Δύο νεκροί από πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Κονταριώτισσα

18/10/2026 - 3:10μμ
(Πηγή: protothema.gr/orangepress.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο στη Μεταμόρφωση – Εκσφενδονίστηκε στις γραμμές του Προαστιακού ο οδηγός

18/10/2026 - 2:45μμ
Αν και η εικόνα είναι δημιούργημα της Τεχνητής Νοημοσύνης, κάπως έτσι στήνεται η συγκεκριμένη απάτη. Προσοχή!
ΕΛΛΑΔΑ

Πέλλα: Απάτη με αλουμινόχαρτο και «μαϊμού» υπαλλήλους ΔΕΔΔΗΕ – Έκαναν φτερά 220 χρυσές λίρες και δεκάδες χιλιάδες ευρώ

18/10/2026 - 1:48μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 46χρονος για βιασμό, ξυλοδαρμό και κράτηση της συντρόφου του

18/10/2026 - 12:28μμ
Εικόνα από το Γ' Νεκροταφείο όπου βρίσκεται το μνήμα του τραγουδιστή Γιώργου Μαζωνάκη (φωτ.: Μιχάλης Παπανικολάου/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Με δάκρυα στα μάτια και αναπάντητο ακόμα το «γιατί» το 40ήμερο μνημόσυνο στη Νίκαια

18/10/2026 - 12:00μμ
Κολάζ (φωτ.: Eurokinissi/ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ - ένθετη φωτό: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Έως 5.000 άτομα αναμένονται στο 40ήμερο μνημόσυνο – Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη Νίκαια

18/10/2026 - 9:03πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Καιρός: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας στο ξεκίνημα της εβδομάδας

15 λεπτά πριν
(Φωτ.: Pixabay)

Ξυλοδαρμός 12χρονου από πέντε ανηλίκους στο γήπεδο «Άλκης Καμπανός» στη Θεσσαλονίκη

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Super League: Νίκη με… VAR ο ΠΑΟΚ

9 ώρες πριν
Τέσσερις Αρμένισσες που έφτασαν σε κέντρο περίθαλψης μετά την αιχμαλωσία και την υποδούλωσή τους, μεταξύ 1921 και 1928. (φωτ.: Αρχείο Γκίλινγκ, μέσω του Μόγκενς Χόιμαρκ/Wikimedia Commons - Public Domain)

«Ολόκληρο το χωριό μας αφανίστηκε»: Η συγκλονιστική μαρτυρία Αρμένισσας που σώθηκε από τη Γενοκτονία

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Emmanuel Macron/youtube)

Διάγγελμα Μακρόν: «Οι ταραξίες θα λογοδοτήσουν» – Καταδικάζει τη βία και ζητά ενότητα στη Γαλλία

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Super League: Ξέσπασε με πεντάρα ο Παναθηναϊκός – Νίκες για Ολυμπιακό, Άρη και Καλαμάτα

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV