pontosnews.gr
Τρίτη, 24/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σκόπια: Σε βαρύ κλίμα κηδεύτηκαν τα θύματα της πυρκαγιάς στο Κότσανι – Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Συνολικά 26 άτομα έχουν συλληφθεί και προφυλακιστεί μέχρι στιγμής

20/03/2025 - 6:58μμ
(Φωτ.: EPA/Αχιλλέας Χήρας)

(Φωτ.: EPA/Αχιλλέας Χήρας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε φορτισμένο κλίμα, χιλιάδες άνθρωποι στην πόλη Κότσανι, στα Σκόπια και σε άλλες πόλεις και χωριά στο ανατολικό τμήμα της χώρας (Στιπ, Ομπλέσεβο, Στρούμιτσα, Πρόμπιστιπ) είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο στα 59 θύματα της πυρκαγιάς στο νυχτερινό κλαμπ, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Ιδιαίτερα βαρύ ήταν το κλίμα κατά τις κηδείες στο νεκροταφείο του Κότσανι, μιας πόλης 25.000 κατοίκων σε απόσταση 100 χλμ από τα Σκόπια, καθώς 31 από τα 59 θύματα ήταν από εκεί.

«Πολλοί από τους συγγενείς δεν άντεξαν την πίεση, και στην εικόνα των φέρετρων που κατέφθαναν επί αρκετή ώρα στο χώρο της ταφής, λύγισαν και χρειάστηκε είτε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες είτε να διακομιστούν με ασθενοφόρα του Ερυθρού Σταυρού στο νοσοκομείο» μετέδωσε η απεσταλμένη του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κότσανι, Σοφία Παπαδοπούλου.

(Φωτ.: EPA/Αχιλλέας Χήρας)

Στα Σκόπια έγιναν οι ταφές τεσσάρων εκ των επτά μελών και συνεργατών του μουσικού συγκροτήματος χιπ-χοπ που είχε συναυλία στο νυχτερινό κλαμπ τη νύχτα μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής, όπου κατά τη χρήση πυροτεχνημάτων ξέσπασε η φονική πυρκαγιά. Στα Σκόπια αρκετά καταστήματα παρέμειναν σήμερα κλειστά.

Το υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε τα ονόματα και τις ηλικίες (16 έως 48 ετών) των 59 θυμάτων. Έξι εξ αυτών ήταν ανήλικοι, 16 και 17 ετών.

Η κυβέρνηση καταδίκασε τον μη διακριτικό τρόπο με τον οποίο ορισμένα ξένα μέσα ενημέρωσης κάλυψαν τις κηδείες στο Κότσανι. «Καταδικάζουμε σθεναρά και απερίφραστα τις ανεύθυνες και ανήθικες ενέργειες ορισμένων ξένων ΜΜΕ κατά τα ρεπορτάζ τους για το τραγικό συμβάν στο Κοτσάνι. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας για την τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ορισμένα ξένα ΜΜΕ ξεπέρασαν σήμερα κάθε όριο ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας στα ρεπορτάζ τους για τις τραγικές κηδείες στο Κοτσάνι» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

(Φωτ.: EPA/Αχιλλέας Χήρας)

Συνολικά, 26 άτομα έχουν συλληφθεί και προφυλακιστεί μέχρι στιγμής για το τραγικό συμβάν με την πυρκαγιά στο νυχτερινό κλαμπ, το οποίο δεν είχε νόμιμη άδεια λειτουργίας και δεν πληρούσε τις προδιαγραφές, ούτε τηρούσε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Τόσο στα Σκόπια όσο και στο Κότσανι και σε άλλες πόλεις πραγματοποιούνται τις τελευταίες μέρες μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, όπου οι συμμετέχοντες, πέραν της θλίψης που εκφράζουν για τα θύματα της πυρκαγιάς, καταγγέλλουν την εκτεταμένη διαφθορά στη χώρα.

Σε χθεσινοβραδινή του συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, ο πρωθυπουργός Χρίστιαν Μίτσκοσκι ανέφερε ότι τις τελευταίες τρεις μέρες έγιναν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε περίπου 60-70 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη χώρα από τους οποίους προέκυψε ότι τουλάχιστον τα μισά είτε δεν διέθεταν σχετική άδεια είτε δεν πληρούν τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές ασφαλής λειτουργίας τους.

Ο Μίτσκοσκι σημείωσε ότι η τραγωδία στο Κότσανι ήταν σύμπτωμα της εκτεταμένης διαφθοράς στη χώρα και ανήγγειλε εκστρατεία καταπολέμησής της.

• Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν. Φραγκόπουλος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολεμικό μέτωπο τέσσερα χρόνια μετά – Ζελένσκι: «Η Ουκρανία δεν θα προδώσει τον αγώνα της»

24/02/2026 - 12:43μμ
ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Ελεύθερος ο Μάντελσον μετά τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Έπστιν

24/02/2026 - 11:51πμ
(Εικ.: pontosnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανοί, Ρώσοι, Κινέζοι και πυρηνικά στη Γενεύη

24/02/2026 - 10:55πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Μεξικό σε κατάσταση πολιορκίας – 10.000 στρατιώτες στο Χαλίσκο μετά το αιματοκύλισμα

24/02/2026 - 10:27πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Σφοδρή χιονοθύελλα παρέλυσε τη βορειοανατολική Αμερική

24/02/2026 - 8:35πμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν μίλησε πάλι για «τουρκική μειόνοτητα» στη Θράκη – Τι είπε για τον διεθνή ρόλο της Τουρκίας

23/02/2026 - 11:39μμ
Άποψη του κτηρίου της Νέας Σκότλαντ Γιάρντ στο Λονδίνο (φωτ.: EPA/ANDY RAIN)
ΚΟΣΜΟΣ

Πίτερ Μάντελσον: Συνελήφθη ο Βρετανός πολιτικός ως ύποπτος για παράβαση καθήκοντος

23/02/2026 - 10:36μμ
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν κάνει δηλώσεις σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου του 2025 (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: Βέτο στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και στο δάνειο στην Ουκρανία – Κλιμακώνεται η ένταση στην ΕΕ

23/02/2026 - 7:33μμ
Θρήνος στα συντρίμμια πολυκατοικίας στο Κίεβο. Η οικογένεια του άνδρα βρισκόταν μέσα στο κτήριο που χτυπήθηκε (φωτ.: radiosvoboda.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Τέσσερα χρόνια πολέμου χωρίς ορατό τέλος

23/02/2026 - 5:57μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

«Φρένο» στις ΗΠΑ: Σταματούν από την Τρίτη την είσπραξη δασμών που κρίθηκαν παράνομοι από το Ανώτατο Δικαστήριο

23/02/2026 - 5:06μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεδρίαση, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, στο Μέγαρο Μαξίμου.  Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Κατώτατος μισθός: Στα τέλη Μαρτίου η απόφαση για νέα αύξηση – Οι κυβερνητικοί στόχοι για οικονομία και εργασία

5 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Φάρσαλα – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων: 4 συλλήψεις για αρπαγή, βιασμό και εκμετάλλευση εργατών

28 λεπτά πριν
(Φωτ.: Carlos Delgado/CC-BY-SA/commons.wikimedia.org)

Όταν οι Scorpions τραγούδησαν Γιώργο Χατζηνάσιο

52 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Πολεμικό μέτωπο τέσσερα χρόνια μετά – Ζελένσκι: «Η Ουκρανία δεν θα προδώσει τον αγώνα της»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ec-patr.org/Νίκος Παπαχρήστου)

Υποδοχή της Σαρακοστής στο Φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

2 ώρες πριν

Λονδίνο: Ελεύθερος ο Μάντελσον μετά τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Έπστιν

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign