pontosnews.gr
Σάββατο, 12/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σύλληψη Ιμάμογλου: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις αλλά και οι… συλλήψεις – Σε νέες συγκεντρώσεις καλεί το CHP

Οι τουρκικές αρχές έθεσαν υπό δικαστικό έλεγχο την κατασκευαστική του εταιρεία

20/03/2025 - 12:57μμ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη ενάντια στη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου (φωτ.: EPA/Tolga Bozoglu)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη ενάντια στη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου (φωτ.: EPA/Tolga Bozoglu)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης καλεί το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), στο οποίο ο Εκρέμ Ιμάμογλου επρόκειτο να ανακηρυχθεί υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές το 2028.

Ο Ιμάμογλου πέρασε το πρώτο του βράδυ σε αστυνομικό τμήμα, την ώρα που συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του κόμματός του, ενώ έχουν συλληφθεί ή έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εις βάρος περισσότερων από 100 ανθρώπων — στενών συνεργατών του βουλευτών του CHP και διάφορων άλλων.

Στο βίντεο που ανέβηκε στα social media, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης φαίνεται μετά τη σύλληψή του να βγαίνει από το δικαστήριο και να χαιρετά το πλήθος, φανερά αμήχανος, προσπαθώντας ωστόσο να διατηρήσει την ψυχραιμία του.

📢 Gözaltındaki Ekrem İmamoğlu’ndan ilk görüntühttps://t.co/SINAXIWjlb pic.twitter.com/QIpyjgbstK

— T24 (@t24comtr) March 19, 2025

Ο ίδιος ανάρτησε φωτογραφία με το πλήθος από τη χθεσινή συγκέντρωση έξω από τον δήμο της Κωνσταντινούπολης και το σχόλιο «Αυτό το έθνος είναι μεγάλο».

Bu Millet Büyüktür! pic.twitter.com/Pgxkty4uLK

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) March 19, 2025

Σήμερα το πρωί θέλησε να στείλει ακόμα ένα μήνυμα στους υποστηρικτές του, αναρτώντας βίντεο από ομιλίες και συγκεντρώσεις του. «Καμία δύναμη δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην αλληλεγγύη και την ελπίδα. Ο αγώνας μας είναι για τα παιδιά μας, για δικαιώματα, για νόμους, για δικαιοσύνη, για ένα καλύτερο αύριο» έγραψε ο Ιμάμογλου.

Dayanışmanın ve umudun önünde hiçbir güç duramaz. Mücadelemiz çocuklarımız için, hak için, hukuk için, adalet için, güzel yarınlar için. pic.twitter.com/1esnJpVjfF

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) March 20, 2025

Την ίδια ώρα οι τουρκικές αρχές έθεταν υπό δικαστικό έλεγχο την κατασκευαστική εταιρεία της οποίας ο Ιμάμογλου είναι συνιδιοκτήτης κάτι που σημαίνει ότι στην ουσία προχώρησαν στη δήμευσή της.

Στο μεταξύ ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ότι 37 άνθρωποι συνελήφθησαν επειδή έκαναν «προκλητικές αναρτήσεις, υποκινώντας στο έγκλημα και το μίσος» μετά τη σύλληψη του Ιμάμογλου.

Οι τουρκικές αρχές εντόπισαν 261 λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκ των οποίων οι 62 από το εξωτερικό, οι οποίοι έκαναν «προκλητικές αναρτήσεις», επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια στο Χ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, λιγότερες από 24 ώρες μετά τη σύλληψη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης έγιναν 18,6 εκατ. αναρτήσεις στο Χ για τον Ιμάμογλου.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα είναι ότι σύμφωνα με την τουρκική πλατφόρμα διαδικτύου Free Web Turkey σε πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων – όπως το YouTube, το Χ και το WhatsApp –  παρέμενε περιορισμένη σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη.

Ντιλέκ Ιμάμογλου: Το μόνο του έγκλημα είναι ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος!

Ο πρόεδρος του CHP Οζγκούρ Οζέλ πέρασε το βράδυ στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης ενώ κάλεσε σε νέες συγκεντρώσεις μπροστά από το κτίριο σήμερα στις 20:30 (τοπική ώρα, 19:30 ώρα Ελλάδας) όπου θα εκφωνήσει ομιλία και ο ίδιος, σύμφωνα με το κόμμα του.

Χθες το βράδυ, παρά το κρύο πολλές, χιλιάδες άνθρωποι απάντησαν στην έκκλησή του για κινητοποιήσεις και βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας, μεταξύ άλλων, «Ιμάμογλου δεν είσαι μόνος!».

Ο πρόεδρος του CHP κατήγγειλε «το κρατικό πραξικόπημα εις βάρος της αντιπολίτευσης». «Θέλησαν να ακυρώσουν τη βούληση του λαού», υπογράμμισε ο Οζέλ.

Millet, iradesine Milletin evi Saraçhane’de sahip çıkıyor. https://t.co/Pi2XjMAYeL

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) March 19, 2025

«Δεν υπάρχει διαφθορά ούτε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά εντεταλμένοι εκτελεστές της δικαιοσύνης», κατήγγειλε από την πλευρά της η σύζυγος του δημάρχου, η Ντιλέκ Ιμάμογλου, εκτιμώντας ότι «το μόνο έγκλημα του Ιμάμογλου είναι (…) ότι κέρδισε τις καρδιές των ανθρώπων. Το μόνο του έγκλημα είναι ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος!».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Καύσωνας και στη Μόσχα – Ρεκόρ 30ετίας κατέρριψε ο υδράργυρος

11/07/2025 - 9:38μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Teresa Suarez)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ρωσοουκρανική διαμάχη μεταξύ γειτόνων κατέληξε σε φονικό – Ο δράστης ήταν στην πραγματικότητα το θύμα

11/07/2025 - 6:42μμ
Πανό στην πορεία μνήμης για τα 30 χρόνια από τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η οποία αναγνωρίστηκε ως γενοκτονία (φωτ.: EPA / Antonio Bat)
ΚΟΣΜΟΣ

11 Ιουλίου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα – Πέρασαν 30 χρόνια

11/07/2025 - 4:50μμ
Όπλα του PKK στην πυρά, στη συμβολική εκδήλωση που έγινε στο Βόρειο Ιράκ (φωτ.: Χ / Heme Sûr - KANAL8)
ΚΟΣΜΟΣ

Με μια συμβολική εκδήλωση στο Β. Ιράκ ξεκίνησε ο αφοπλισμός του PKK

11/07/2025 - 1:24μμ
Ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι (φωτ.: naftemporiki.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Γαλλία «απειλεί» να ξεπεράσει την Ελλάδα στο χρέος

11/07/2025 - 12:36μμ
(Φωτ.: EPA / Erik S. Lesser)
ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Σκότωσε τη 16χρονη κόρη του για το TikTok

11/07/2025 - 11:47πμ
Ο Ιβάν Βορόνιχ λίγα λεπτά πριν από την εκτέλεσή του (πηγή: Ukrainska Pravda)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός στο Κίεβο αξιωματικός της ουκρανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών – Σπάνια ρωσική επιτυχία;

11/07/2025 - 9:21πμ
O Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο (φωτ.:  EPA / Aaron Schwartz / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Στο 35% οι δασμοί στον Καναδά – Αν υπάρξει ανταπόδοση θα αυξηθούν κι άλλο

11/07/2025 - 8:33πμ
Στο βάθος διακρίνεται το κτήριο του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ (φωτ.: EPA / Shawn Thew)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νέο δικαστικό μπλόκο στο διάταγμα του Τραμπ για την ιθαγένεια

10/07/2025 - 10:00μμ
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ με ομολόγους του στην 58η Σύνοδο της Ένωσης Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) (φωτ.: EPA/ MOHD RASFAN / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία, Ιράν, Συρία στο… μενού Λαβρόφ-Ρούμπιο στη Σύνοδο της ASEAN

10/07/2025 - 5:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παιχνίδια στο μοιραίο λούνα παρκ όπου βρήκε τραγικό θάνατο 19χρονος από τη Βέροια (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Μιχάλης Παππούς)

Χαλκιδική: 6 εγκληματικές παραλείψεις στο μοιραίο λούνα παρκ – Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πολυγύρου

13 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Με αίθριο καιρό και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας θα κυλήσει το Σάββατο

43 λεπτά πριν
(Φωτ.: Hellenic Train)

Προαστιακός Πάτρας: Αύξηση δρομολογίων και νέες υπηρεσίες ανακοίνωσε η Hellenic Train

9 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Θεσσαλονίκη: Σε ύφεση η φωτιά σε επιχείρηση ανακύκλωσης στη Σίνδο

9 ώρες πριν
(Φωτ.: glomex / EΡΤ 3)

Diamond League: Δεύτερη θέση για τον Καραλή στο Μονακό

10 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Ποια επιδόματα θα καταβληθούν έως τις 18 Ιουλίου

10 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign