pontosnews.gr
Δευτέρα, 11/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σύλληψη Ιμάμογλου: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις αλλά και οι… συλλήψεις – Σε νέες συγκεντρώσεις καλεί το CHP

Οι τουρκικές αρχές έθεσαν υπό δικαστικό έλεγχο την κατασκευαστική του εταιρεία

20/03/2025 - 12:57μμ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη ενάντια στη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου (φωτ.: EPA/Tolga Bozoglu)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη ενάντια στη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου (φωτ.: EPA/Tolga Bozoglu)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης καλεί το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), στο οποίο ο Εκρέμ Ιμάμογλου επρόκειτο να ανακηρυχθεί υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές το 2028.

Ο Ιμάμογλου πέρασε το πρώτο του βράδυ σε αστυνομικό τμήμα, την ώρα που συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του κόμματός του, ενώ έχουν συλληφθεί ή έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εις βάρος περισσότερων από 100 ανθρώπων — στενών συνεργατών του βουλευτών του CHP και διάφορων άλλων.

Στο βίντεο που ανέβηκε στα social media, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης φαίνεται μετά τη σύλληψή του να βγαίνει από το δικαστήριο και να χαιρετά το πλήθος, φανερά αμήχανος, προσπαθώντας ωστόσο να διατηρήσει την ψυχραιμία του.

📢 Gözaltındaki Ekrem İmamoğlu’ndan ilk görüntühttps://t.co/SINAXIWjlb pic.twitter.com/QIpyjgbstK

— T24 (@t24comtr) March 19, 2025

Ο ίδιος ανάρτησε φωτογραφία με το πλήθος από τη χθεσινή συγκέντρωση έξω από τον δήμο της Κωνσταντινούπολης και το σχόλιο «Αυτό το έθνος είναι μεγάλο».

Bu Millet Büyüktür! pic.twitter.com/Pgxkty4uLK

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) March 19, 2025

Σήμερα το πρωί θέλησε να στείλει ακόμα ένα μήνυμα στους υποστηρικτές του, αναρτώντας βίντεο από ομιλίες και συγκεντρώσεις του. «Καμία δύναμη δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην αλληλεγγύη και την ελπίδα. Ο αγώνας μας είναι για τα παιδιά μας, για δικαιώματα, για νόμους, για δικαιοσύνη, για ένα καλύτερο αύριο» έγραψε ο Ιμάμογλου.

Dayanışmanın ve umudun önünde hiçbir güç duramaz. Mücadelemiz çocuklarımız için, hak için, hukuk için, adalet için, güzel yarınlar için. pic.twitter.com/1esnJpVjfF

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) March 20, 2025

Την ίδια ώρα οι τουρκικές αρχές έθεταν υπό δικαστικό έλεγχο την κατασκευαστική εταιρεία της οποίας ο Ιμάμογλου είναι συνιδιοκτήτης κάτι που σημαίνει ότι στην ουσία προχώρησαν στη δήμευσή της.

Στο μεταξύ ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ότι 37 άνθρωποι συνελήφθησαν επειδή έκαναν «προκλητικές αναρτήσεις, υποκινώντας στο έγκλημα και το μίσος» μετά τη σύλληψη του Ιμάμογλου.

Οι τουρκικές αρχές εντόπισαν 261 λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκ των οποίων οι 62 από το εξωτερικό, οι οποίοι έκαναν «προκλητικές αναρτήσεις», επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια στο Χ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, λιγότερες από 24 ώρες μετά τη σύλληψη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης έγιναν 18,6 εκατ. αναρτήσεις στο Χ για τον Ιμάμογλου.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα είναι ότι σύμφωνα με την τουρκική πλατφόρμα διαδικτύου Free Web Turkey σε πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων – όπως το YouTube, το Χ και το WhatsApp –  παρέμενε περιορισμένη σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη.

Ντιλέκ Ιμάμογλου: Το μόνο του έγκλημα είναι ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος!

Ο πρόεδρος του CHP Οζγκούρ Οζέλ πέρασε το βράδυ στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης ενώ κάλεσε σε νέες συγκεντρώσεις μπροστά από το κτίριο σήμερα στις 20:30 (τοπική ώρα, 19:30 ώρα Ελλάδας) όπου θα εκφωνήσει ομιλία και ο ίδιος, σύμφωνα με το κόμμα του.

Χθες το βράδυ, παρά το κρύο πολλές, χιλιάδες άνθρωποι απάντησαν στην έκκλησή του για κινητοποιήσεις και βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας, μεταξύ άλλων, «Ιμάμογλου δεν είσαι μόνος!».

Ο πρόεδρος του CHP κατήγγειλε «το κρατικό πραξικόπημα εις βάρος της αντιπολίτευσης». «Θέλησαν να ακυρώσουν τη βούληση του λαού», υπογράμμισε ο Οζέλ.

Millet, iradesine Milletin evi Saraçhane’de sahip çıkıyor. https://t.co/Pi2XjMAYeL

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) March 19, 2025

«Δεν υπάρχει διαφθορά ούτε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά εντεταλμένοι εκτελεστές της δικαιοσύνης», κατήγγειλε από την πλευρά της η σύζυγος του δημάρχου, η Ντιλέκ Ιμάμογλου, εκτιμώντας ότι «το μόνο έγκλημα του Ιμάμογλου είναι (…) ότι κέρδισε τις καρδιές των ανθρώπων. Το μόνο του έγκλημα είναι ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος!».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παλαιστίνια μητέρα κρατά στην αγκαλιά της το υποσιτισμένο παιδί της στο νοσοκομείο Νάσερ, στη Χαν Γιουνίς. Το παιδί είναι δύο ετών, ζυγίζει μόλις 4 κιλά και υποφέρει από διόγκωση του ήπατος, ακραίο υποσιτισμό και οξύ κοιλιακό οίδημα (φωτ.: EPA/Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Δεν έχουμε επιλογή από το να νικήσουμε τη Χαμάς – Κοινή δήλωση χωρών στον ΟΗΕ καταδικάζει την επέκταση των επιχειρήσεων στη Γάζα

10/08/2025 - 11:56μμ
Κόσμος αναζητά επιζώντες στα συντρίμμια κτηρίου μετά τον σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ – Έγινε αισθητός και στη Λέσβο

10/08/2025 - 9:13μμ
Ξύλινες ματριόσκες σε κατάστημα στη Μόσχα, με τα πρόσωπα των Πούτιν και Τραμπ (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε διπλωματικό πόκερ το μέλλον της Ουκρανίας: Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα, που ίσως γίνει τριμερής

10/08/2025 - 10:36πμ
(Φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Τελ Αβίβ: Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν κατά του σχεδίου κατάκτησης της Γάζας

10/08/2025 - 8:59πμ
Αλίεφ, Τραμπ και Πασινιάν επιδεικνύουν την υπογεγραμμένη συμφωνία ειρήνευσης (φωτ.: EPA / Nathan Howard)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Η Μόσχα «χαιρετίζει επιφυλακτικά» τη συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

9/08/2025 - 11:25μμ
Δημοσιογράφοι έχουν συγκεντρωθεί γύρω από έναν χιμπακούσα, έναν επιζώντα της πυρηνικής έκρηξης στο Ναγκασάκι, στη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης (φωτ.: EPA/Franck Robichon)
ΚΟΣΜΟΣ

Καμπάνα στο Ναγκασάκι σήμανε ξανά, 80 χρόνια μετά την έκρηξη της ατομικής βόμβας

9/08/2025 - 2:37μμ
Καμένα σπίτια στην περιοχή των Δαρδανελλίων (φωτ.: Χ/GZT)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στα Δαρδανέλλια, άνοιξαν τα Στενά – Τέσσερις συλλήψεις

9/08/2025 - 11:59πμ
Από αριστερά, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν σφίγγουν τα χέρια μετά την επίτευξη της συμφωνίας για ειρήνευση στην περιοχή του Καυκάσου (φωτ.: EPA/Nathan Howard/Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Ειρήνη στον Καύκασο έφερε ο Τραμπ; Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν δεσμεύτηκαν να σταματήσουν κάθε σύγκρουση

9/08/2025 - 10:25πμ
Χειραψία Τραμπ-Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Οσάκα της Ιαπωνίας τον Ιούνιο του 2019 (φωτ.: EPA/Russian Press office)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Θα συναντηθεί με τον Πούτιν τον Δεκαπενταύγουστο

9/08/2025 - 9:17πμ
Δύο διαφορετικά στιγμιότυπα από τη φωτιά στην περιοχή των Δαρδανελλίων (φωτ.: Χ/İzmir Manşet/Afa)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Οι φλόγες περικύκλωσαν οικισμούς στα Δαρδανέλλια – Διεκόπη η ναυσιπλοΐα στα Στενά

8/08/2025 - 10:18μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Σοφία Σεϊρλή στη διάρκεια παλιότερης τηλεοπτικής συνέντευξης (φωτ.: glomex)

Πνίγηκε ενώ κολυμπούσε η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή

4 λεπτά πριν
Παλαιστίνια μητέρα κρατά στην αγκαλιά της το υποσιτισμένο παιδί της στο νοσοκομείο Νάσερ, στη Χαν Γιουνίς. Το παιδί είναι δύο ετών, ζυγίζει μόλις 4 κιλά και υποφέρει από διόγκωση του ήπατος, ακραίο υποσιτισμό και οξύ κοιλιακό οίδημα (φωτ.: EPA/Haitham Imad)

Νετανιάχου: Δεν έχουμε επιλογή από το να νικήσουμε τη Χαμάς – Κοινή δήλωση χωρών στον ΟΗΕ καταδικάζει την επέκταση των επιχειρήσεων στη Γάζα

33 λεπτά πριν
Το σήμα του «Χαμόγελου του Παιδιού» (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

Βρέθηκε η 52χρονη που είχε εξαφανιστεί στην Άνω Τούμπα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Ήττα με απουσίες για την Εθνική μπάσκετ κόντρα στο Ισραήλ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Ποντιακός Σύλλογος Βεγόρας «Η Μαυροθάλασσα»)

Ξεχωριστό ποντιακό γλέντι στη Βεγόρα από τη «Μαυροθάλασσα»

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Ειδικευόμενοι γιατροί έγραφαν συνταγές για ακριβά αντιδιαβητικά φάρμακα και τα μεταπωλούσαν

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign