pontosnews.gr
Πέμπτη, 11/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σύλληψη Ιμάμογλου: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις αλλά και οι… συλλήψεις – Σε νέες συγκεντρώσεις καλεί το CHP

Οι τουρκικές αρχές έθεσαν υπό δικαστικό έλεγχο την κατασκευαστική του εταιρεία

20/03/2025 - 12:57μμ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη ενάντια στη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου (φωτ.: EPA/Tolga Bozoglu)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη ενάντια στη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου (φωτ.: EPA/Tolga Bozoglu)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης καλεί το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), στο οποίο ο Εκρέμ Ιμάμογλου επρόκειτο να ανακηρυχθεί υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές το 2028.

Ο Ιμάμογλου πέρασε το πρώτο του βράδυ σε αστυνομικό τμήμα, την ώρα που συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του κόμματός του, ενώ έχουν συλληφθεί ή έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εις βάρος περισσότερων από 100 ανθρώπων — στενών συνεργατών του βουλευτών του CHP και διάφορων άλλων.

Στο βίντεο που ανέβηκε στα social media, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης φαίνεται μετά τη σύλληψή του να βγαίνει από το δικαστήριο και να χαιρετά το πλήθος, φανερά αμήχανος, προσπαθώντας ωστόσο να διατηρήσει την ψυχραιμία του.

📢 Gözaltındaki Ekrem İmamoğlu’ndan ilk görüntühttps://t.co/SINAXIWjlb pic.twitter.com/QIpyjgbstK

— T24 (@t24comtr) March 19, 2025

Ο ίδιος ανάρτησε φωτογραφία με το πλήθος από τη χθεσινή συγκέντρωση έξω από τον δήμο της Κωνσταντινούπολης και το σχόλιο «Αυτό το έθνος είναι μεγάλο».

Bu Millet Büyüktür! pic.twitter.com/Pgxkty4uLK

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) March 19, 2025

Σήμερα το πρωί θέλησε να στείλει ακόμα ένα μήνυμα στους υποστηρικτές του, αναρτώντας βίντεο από ομιλίες και συγκεντρώσεις του. «Καμία δύναμη δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην αλληλεγγύη και την ελπίδα. Ο αγώνας μας είναι για τα παιδιά μας, για δικαιώματα, για νόμους, για δικαιοσύνη, για ένα καλύτερο αύριο» έγραψε ο Ιμάμογλου.

Dayanışmanın ve umudun önünde hiçbir güç duramaz. Mücadelemiz çocuklarımız için, hak için, hukuk için, adalet için, güzel yarınlar için. pic.twitter.com/1esnJpVjfF

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) March 20, 2025

Την ίδια ώρα οι τουρκικές αρχές έθεταν υπό δικαστικό έλεγχο την κατασκευαστική εταιρεία της οποίας ο Ιμάμογλου είναι συνιδιοκτήτης κάτι που σημαίνει ότι στην ουσία προχώρησαν στη δήμευσή της.

Στο μεταξύ ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ότι 37 άνθρωποι συνελήφθησαν επειδή έκαναν «προκλητικές αναρτήσεις, υποκινώντας στο έγκλημα και το μίσος» μετά τη σύλληψη του Ιμάμογλου.

Οι τουρκικές αρχές εντόπισαν 261 λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκ των οποίων οι 62 από το εξωτερικό, οι οποίοι έκαναν «προκλητικές αναρτήσεις», επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια στο Χ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, λιγότερες από 24 ώρες μετά τη σύλληψη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης έγιναν 18,6 εκατ. αναρτήσεις στο Χ για τον Ιμάμογλου.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα είναι ότι σύμφωνα με την τουρκική πλατφόρμα διαδικτύου Free Web Turkey σε πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων – όπως το YouTube, το Χ και το WhatsApp –  παρέμενε περιορισμένη σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη.

Ντιλέκ Ιμάμογλου: Το μόνο του έγκλημα είναι ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος!

Ο πρόεδρος του CHP Οζγκούρ Οζέλ πέρασε το βράδυ στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης ενώ κάλεσε σε νέες συγκεντρώσεις μπροστά από το κτίριο σήμερα στις 20:30 (τοπική ώρα, 19:30 ώρα Ελλάδας) όπου θα εκφωνήσει ομιλία και ο ίδιος, σύμφωνα με το κόμμα του.

Χθες το βράδυ, παρά το κρύο πολλές, χιλιάδες άνθρωποι απάντησαν στην έκκλησή του για κινητοποιήσεις και βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας, μεταξύ άλλων, «Ιμάμογλου δεν είσαι μόνος!».

Ο πρόεδρος του CHP κατήγγειλε «το κρατικό πραξικόπημα εις βάρος της αντιπολίτευσης». «Θέλησαν να ακυρώσουν τη βούληση του λαού», υπογράμμισε ο Οζέλ.

Millet, iradesine Milletin evi Saraçhane’de sahip çıkıyor. https://t.co/Pi2XjMAYeL

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) March 19, 2025

«Δεν υπάρχει διαφθορά ούτε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά εντεταλμένοι εκτελεστές της δικαιοσύνης», κατήγγειλε από την πλευρά της η σύζυγος του δημάρχου, η Ντιλέκ Ιμάμογλου, εκτιμώντας ότι «το μόνο έγκλημα του Ιμάμογλου είναι (…) ότι κέρδισε τις καρδιές των ανθρώπων. Το μόνο του έγκλημα είναι ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος!».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας σε περιπολία στην περιοχή Ντάνκερν Γκάρντενς του Μπέλφαστ στη Βόρεια Ιρλανδία, στις 10 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Adam Vaughan)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα νύχτα έντασης στο Μπέλφαστ: Εκτοξευτήρες νερού απέναντι σε διαδηλωτές – Φόβοι για επέκταση των ταραχών

10/06/2026 - 11:23μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια τελετής υπογραφής του νομοσχεδίου «Secure America Act» στο Οβάλ Γραφείο, 10 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Aaron Schwartz / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες απειλές Τραμπ κατά του Ιράν: Θα τους χτυπήσουμε πολύ σκληρά – Το γνώριμο μοτίβο που επαναλαμβάνεται

10/06/2026 - 9:15μμ
Διαδηλωτές κρατούν φωτογραφία του Νετανιάχου με το σύνθημα «Θα έχει την κατάληξη του Χίτλερ», κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην πλατεία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. 3 Αυγούστου 2024 (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν και Νετανιάχου σε μετωπική σύγκρουση: «Απειλεί την ανθρωπότητα το Ισραήλ» – «Αντισημίτης δικτάτορας ο Τούρκος πρόεδρος»

10/06/2026 - 8:03μμ
Καμένο αυτοκίνητο σε δρόμιο στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ της 9ης Ιουνίου (φωτ.: EPA / Andreas Becker)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Μπέλφαστ φλέγεται μετά την επίθεση με μαχαίρι – Οι φόβοι για κλιμάκωση και η πολιτική «βόμβα» του Μεταναστευτικού

10/06/2026 - 7:15μμ
(Φωτ. αρχείου: marinetraffic.com / Steve J. Henderson)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει πετρέλαιο έφυγε από τον Κόλπο με προορισμό την Ευρώπη

10/06/2026 - 5:35μμ
Μια γυναίκα περνά μπροστά από πολιτικές αφίσες τοιχοκολλημένες σε δρόμο της Βηρυτού, στον Λίβανο. Οι αφίσες απεικονίζουν ένα χέρι στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας να κρατά ένα στιλέτο που συμβολίζει το Ισραήλ, με τη λεζάντα: «Η Αμερική είναι πανούκλα και η πανούκλα είναι η Αμερική» (φωτ.: EPA/WAEL HAMZEH)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν βομβαρδίζει αμερικανικές βάσεις στον Κόλπο – Δραματική η κατάσταση στον νότιο Λίβανο

10/06/2026 - 9:50πμ
(Φωτ. αρχείου: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: Τι περιλαμβάνει το 21ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

9/06/2026 - 4:58μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε τεντωμένο σχοινί η εκεχειρία στη Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ ζητά άμεση παύση πυρός, Ισραήλ και Ιράν προειδοποιούν με νέα αντίποινα

9/06/2026 - 12:12πμ
Υπερορθόδοξοι Εβραίοι παρατηρούν τα συντρίμμια ιρανικού βαλλιστικού πυραύλου που έπεσε σε κοντά στον ισραηλινό οικισμό Μεβότ Γεριχώ, στην Κοιλάδα του Ιορδάνη. 8 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο «κόκκινο» η Μέση Ανατολή: Εκεχειρία υπό πίεση, απειλές για νέα χτυπήματα και φόβοι για ενεργειακή κρίση

8/06/2026 - 4:46μμ
Ιρανή μπροστά από αντιισραηλινή τοιχογραφία στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Ισραήλ και Ιράν βάζουν φωτιά στην εκεχειρία του Τραμπ – Πυραυλικές επιθέσεις, εμπλοκή των Χούθι και «έκρηξη» στις αγορές

8/06/2026 - 11:56πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.:  FIFA / X)

Ξεκινά η γιορτή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου – Απόψε η σέντρα του Μουντιάλ 2026

24 λεπτά πριν
Οι εγκαταστάσεις της ΑΑΔΕ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

ΑΑΔΕ: Επιπλέον 6 δισ. ευρώ οφειλών περνούν στην κατηγορία των μη εισπράξιμων

53 λεπτά πριν
Θαλασσινη καλοκαιρινή εικόνα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Ο καιρός σήμερα: Έως 35°C ο υδράργυρος, αλλά και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

LEN Champions League: Για έβδομη φορά στον τελικό τα κορίτσια του Ολυμπιακού

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Greek Basketball League: Σε πέμπτο ματς ο τίτλος – Ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-2 στη δεύτερη παράταση

10 ώρες πριν
Τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας σε περιπολία στην περιοχή Ντάνκερν Γκάρντενς του Μπέλφαστ στη Βόρεια Ιρλανδία, στις 10 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Adam Vaughan)

Νέα νύχτα έντασης στο Μπέλφαστ: Εκτοξευτήρες νερού απέναντι σε διαδηλωτές – Φόβοι για επέκταση των ταραχών

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign