pontosnews.gr
Σάββατο, 11/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σύλληψη Ιμάμογλου: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις αλλά και οι… συλλήψεις – Σε νέες συγκεντρώσεις καλεί το CHP

Οι τουρκικές αρχές έθεσαν υπό δικαστικό έλεγχο την κατασκευαστική του εταιρεία

20/03/2025 - 12:57μμ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη ενάντια στη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου (φωτ.: EPA/Tolga Bozoglu)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη ενάντια στη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου (φωτ.: EPA/Tolga Bozoglu)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης καλεί το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), στο οποίο ο Εκρέμ Ιμάμογλου επρόκειτο να ανακηρυχθεί υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές το 2028.

Ο Ιμάμογλου πέρασε το πρώτο του βράδυ σε αστυνομικό τμήμα, την ώρα που συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του κόμματός του, ενώ έχουν συλληφθεί ή έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εις βάρος περισσότερων από 100 ανθρώπων — στενών συνεργατών του βουλευτών του CHP και διάφορων άλλων.

Στο βίντεο που ανέβηκε στα social media, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης φαίνεται μετά τη σύλληψή του να βγαίνει από το δικαστήριο και να χαιρετά το πλήθος, φανερά αμήχανος, προσπαθώντας ωστόσο να διατηρήσει την ψυχραιμία του.

📢 Gözaltındaki Ekrem İmamoğlu’ndan ilk görüntühttps://t.co/SINAXIWjlb pic.twitter.com/QIpyjgbstK

— T24 (@t24comtr) March 19, 2025

Ο ίδιος ανάρτησε φωτογραφία με το πλήθος από τη χθεσινή συγκέντρωση έξω από τον δήμο της Κωνσταντινούπολης και το σχόλιο «Αυτό το έθνος είναι μεγάλο».

Bu Millet Büyüktür! pic.twitter.com/Pgxkty4uLK

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) March 19, 2025

Σήμερα το πρωί θέλησε να στείλει ακόμα ένα μήνυμα στους υποστηρικτές του, αναρτώντας βίντεο από ομιλίες και συγκεντρώσεις του. «Καμία δύναμη δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην αλληλεγγύη και την ελπίδα. Ο αγώνας μας είναι για τα παιδιά μας, για δικαιώματα, για νόμους, για δικαιοσύνη, για ένα καλύτερο αύριο» έγραψε ο Ιμάμογλου.

Dayanışmanın ve umudun önünde hiçbir güç duramaz. Mücadelemiz çocuklarımız için, hak için, hukuk için, adalet için, güzel yarınlar için. pic.twitter.com/1esnJpVjfF

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) March 20, 2025

Την ίδια ώρα οι τουρκικές αρχές έθεταν υπό δικαστικό έλεγχο την κατασκευαστική εταιρεία της οποίας ο Ιμάμογλου είναι συνιδιοκτήτης κάτι που σημαίνει ότι στην ουσία προχώρησαν στη δήμευσή της.

Στο μεταξύ ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ότι 37 άνθρωποι συνελήφθησαν επειδή έκαναν «προκλητικές αναρτήσεις, υποκινώντας στο έγκλημα και το μίσος» μετά τη σύλληψη του Ιμάμογλου.

Οι τουρκικές αρχές εντόπισαν 261 λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκ των οποίων οι 62 από το εξωτερικό, οι οποίοι έκαναν «προκλητικές αναρτήσεις», επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια στο Χ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, λιγότερες από 24 ώρες μετά τη σύλληψη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης έγιναν 18,6 εκατ. αναρτήσεις στο Χ για τον Ιμάμογλου.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα είναι ότι σύμφωνα με την τουρκική πλατφόρμα διαδικτύου Free Web Turkey σε πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων – όπως το YouTube, το Χ και το WhatsApp –  παρέμενε περιορισμένη σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη.

Ντιλέκ Ιμάμογλου: Το μόνο του έγκλημα είναι ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος!

Ο πρόεδρος του CHP Οζγκούρ Οζέλ πέρασε το βράδυ στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης ενώ κάλεσε σε νέες συγκεντρώσεις μπροστά από το κτίριο σήμερα στις 20:30 (τοπική ώρα, 19:30 ώρα Ελλάδας) όπου θα εκφωνήσει ομιλία και ο ίδιος, σύμφωνα με το κόμμα του.

Χθες το βράδυ, παρά το κρύο πολλές, χιλιάδες άνθρωποι απάντησαν στην έκκλησή του για κινητοποιήσεις και βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας, μεταξύ άλλων, «Ιμάμογλου δεν είσαι μόνος!».

Ο πρόεδρος του CHP κατήγγειλε «το κρατικό πραξικόπημα εις βάρος της αντιπολίτευσης». «Θέλησαν να ακυρώσουν τη βούληση του λαού», υπογράμμισε ο Οζέλ.

Millet, iradesine Milletin evi Saraçhane’de sahip çıkıyor. https://t.co/Pi2XjMAYeL

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) March 19, 2025

«Δεν υπάρχει διαφθορά ούτε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά εντεταλμένοι εκτελεστές της δικαιοσύνης», κατήγγειλε από την πλευρά της η σύζυγος του δημάρχου, η Ντιλέκ Ιμάμογλου, εκτιμώντας ότι «το μόνο έγκλημα του Ιμάμογλου είναι (…) ότι κέρδισε τις καρδιές των ανθρώπων. Το μόνο του έγκλημα είναι ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος!».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από αριστερά, ο Σεμπαστιάν Λεκορνί με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι (φωτ.: EPA/Mohammed Badra/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Παραμένει στη θέση του πρωθυπουργού ο Σ. Λεκορνί – Πρόταση μομφής από κόμματα της αντιπολίτευσης

10/10/2025 - 11:59μμ
Σε πρώτο πλάνο διακρίνεται το ισοπεδωμένο εργοστάσιο ενώ στο βάθος δεξιά, καμένα αυτοκίνητα από την έκρηξη (φωτ.: Χ/Kosher)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολύ ισχυρή έκρηξη ισοπέδωσε εργοστάσιο πυρομαχικών στο Τενεσί – Πολλοί νεκροί και αγνοούμενοι

10/10/2025 - 9:06μμ
ΚΟΣΜΟΣ

Νόμπελ Ειρήνης 2025: Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο ευχαριστεί τον Ντόναλντ Τραμπ

10/10/2025 - 6:38μμ
(Φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Χιλιάδες εκτοπισμένοι συρρέουν προς τα ερείπια των σπιτιών τους μετά την εκεχειρία

10/10/2025 - 4:34μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Miguel Gutierrez)
ΚΟΣΜΟΣ

Νόμπελ Ειρήνης 2025: Το βραβείο απονέμεται στη Μαρία Κορίνα Ματσάδο, ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας

10/10/2025 - 1:13μμ
Τεράστιες ζημιές σε κυβερνητικό κτήριο των Φιλιππίνων μετά τον σεισμό των 7,5 Ρίχτερ (Φωτ.: EPA/ Philippine Bureau of Fire Protection)
ΚΟΣΜΟΣ

Φιλιππίνες: Τρομακτικός σεισμός 7,5 Ρίχτερ – Προειδοποιήσεις για τσουνάμι

10/10/2025 - 10:18πμ
Στιγμιότυπο από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ με τη συμμετοχή των Γούιτκοφ και Κουσνέρ(Φωτ.: EPA/MAAYAN TOAF)
ΚΟΣΜΟΣ

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ενέκρινε την πρώτη φάση του σχεδίου Τραμπ για εκεχειρία – Τα επόμενα βήματα

10/10/2025 - 8:40πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Salvatore di Nolfi)
ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Σχέδιο 60 ημερών για τη Γάζα μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός – Στο επίκεντρο η διανομή βοήθειας

9/10/2025 - 11:19μμ
Ισραηλινοί πανηγυρίζουν για τη συμφωνία με τη Χαμάς (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Μεσανατολικό: Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ – Ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα ανακοίνωσε το τέλος του πολέμου

9/10/2025 - 10:19μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Luca Zennaro)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Συνελήφθη 25χρονη με την κατηγορία ότι δολοφόνησε τα παιδιά της μόλις γεννήθηκαν

9/10/2025 - 8:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από αριστερά, ο Σεμπαστιάν Λεκορνί με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι (φωτ.: EPA/Mohammed Badra/POOL)

Γαλλία: Παραμένει στη θέση του πρωθυπουργού ο Σ. Λεκορνί – Πρόταση μομφής από κόμματα της αντιπολίτευσης

5 λεπτά πριν
Στο φόντο, σκίτσο του Βύρωνα Απτόσογλου από το βιβλίο του Γ.Ν. Λαμψίδη «Τοπάλ Οσμάν» (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τα πρακτικά των δικαστηρίων της Αμάσειας και τον εντοπισμό του ομαδικού τάφου των εκτελεσθέντων

35 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Euroleague: Άνετη νίκη επί της Ντουμπάι ο Ολυμπιακός, πριν το ντέρμπι «αιωνίων»

1 ώρα πριν
Αστική σχολή με επτά τάξεις στη Σαφράμπολη (πηγή: «Η Έξοδος», τόμ. ΙΒ' / Προσφορά Χρ. Περδικόπουλου)

Μαρτυρία Χρήστου Σαββίδη: Ο τελάλης φώναξε «Οι Έλληνες να ετοιμάζονται, σε λίγες μέρες θα φύγουν για την Πόλη»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης: Ακόμα τρία μετάλλια για την Ελλάδα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Chrisa Vasiliadou)

Ποντιακό παρών στην ιερά πανήγυρη στη μονή Αγίου Θεοδώρου Γαβρά στον Λαγκαδά

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign