pontosnews.gr
Παρασκευή, 20/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γαλλία: Ο Πελικό χαιρέτισε το θάρρος της συζύγου του και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά του

Οι δικαστές συνεδριάζουν για την επιβολή των ποινών στους 51 κατηγορούμενους για τους κατά συρροή βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό

16/12/2024 - 9:47μμ
Η Ζιζέλ Πελικό κατά την άφιξή της σήμερα στο δικαστήριο της Αβινιόν, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της (φωτ.: EPA/Guillaume Horcajuelo)

Η Ζιζέλ Πελικό κατά την άφιξή της σήμερα στο δικαστήριο της Αβινιόν, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της (φωτ.: EPA/Guillaume Horcajuelo)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Θα ήθελα να ξεκινήσω χαιρετίζοντας το θάρρος της πρώην συζύγου μου», δήλωσε στο δικαστήριο της Αβινιόν ο 72χρονος Ντομινίκ Πελικό, ο βασικός κατηγορούμενος για τους κατά συρροή επί σχεδόν δεκαετία βιασμούς της ναρκωμένης πρώην συζύγου του από τον ίδιο και αγνώστους τους οποίους έβρισκε μέσω του διαδικτύου.

Παίρνοντας για τελευταία φορά τον λόγο πριν από την έκδοση της απόφασης, παρακάλεσε σήμερα την οικογένειά του «να δεχθεί τη συγγνώμη του».

«Την παρακαλώ, όπως και την υπόλοιπη οικογένειά μου, να δεχθούν τη συγγνώμη μου», πρόσθεσε ο Ντομινίκ Πελικό. «Μετανιώνω για όσα έκανα, έκανα την οικογένειά μου να υποφέρει εδώ και τέσσερα χρόνια (σ.σ. από τότε που αποκαλύφθηκαν οι πράξεις του), τους ζητώ συγνώμη», τόνισε.

Η απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο εξετάζει από τις 2 Σεπτεμβρίου την υπόθεση, αναμένεται να ανακοινωθεί την Πέμπτη.

Καθισμένος μαζί με άλλους 17 από τους συγκατηγορούμενούς του πίσω από ένα τζάμι, επανέλαβε ότι είπε «την πλήρη αλήθεια» από την αρχή της δίκης.

Απευθύνθηκε και στη δικηγόρο του, τη Μπεατρίς Ζαβαρό, η οποία δεν του επέτρεψε «να το βάλει κάτω». Σε διαφορετική περίπτωση «αυτό θα ήταν απόδειξη δειλίας προς τους δικούς μου ανθρώπους και θα διευκόλυνε τους κατηγορούμενους προσφέροντας τους μια δικαιολογία, οπότε κρατήθηκα».

«Μου απέδωσαν πολλούς χαρακτηρισμούς, εγώ έχω την πρόθεση να με ξεχάσουν», επεσήμανε ο Ντομινίκ Πελικό, τον οποίο δικηγόροι των συγκατηγορούμενών του έχουν χαρακτηρίσει «δράκο της Μαζάν» ή «λύκο», ο οποίος φέρεται να παγίδευσε τους πελάτες του κάνοντάς τους να πιστέψουν ότι η σύζυγός του είχε συμφωνήσει σε αυτές τις πράξεις και ότι προσποιούνταν πως κοιμάται.

Ο ίδιος τόνισε ότι «η στέρηση του να μην βλέπω πλέον τους δικούς μου είναι χειρότερη από τη στέρηση της ελευθερίας μου».

«Μπορώ να πω σε όλη την οικογένειά μου ότι τους αγαπώ. Ορίστε, έχετε το υπόλοιπο της ζωής μου στα χέρια σας», κατέληξε απευθυνόμενους στους πέντε δικαστές του δικαστηρίου.

Η εισαγγελία έχει ζητήσει να επιβληθεί στον Ντομινίκ Πελικό η μέγιστη ποινή, δηλαδή 20 χρόνια κάθειρξη, καθώς θεωρείται ο εγκέφαλος αυτού του εγκλήματος.

Για 49 κατηγορούμενους η εισαγγελία έχει ζητήσει να επιβληθούν ποινές από 10 έως 18 χρόνια κάθειρξη, ενώ μόνο για έναν, ο οποίος δεν βίασε την Πελικό, έχει προτείνει ποινή τεσσάρων ετών φυλάκισης.

Οι πέντε δικαστές θα αποσυρθούν σήμερα για να συνεδριάσουν και αναμένεται να ανακοινώσουν την απόφασή τους το πρωί της Πέμπτης, όμως, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Ροζέρ Αταλά, «αν χρειαστούμε επιπλέον χρόνο, η ανακοίνωση της απόφασης μπορεί να γίνει το απόγευμα της Πέμπτης ή την Παρασκευή το πρωί».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ιράνος κρατά πανό που γράφει «Κάτω οι ΗΠΑ» στη διάρκεια κηδείας αξιωματούχου του καθεστώτος στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Μήνυμα Χαμενεΐ για «νίκη επί των εχθρών» – ΗΠΑ: Αποστολή επιπλέον πεζοναυτών στη Μέση Ανατολή

20/03/2026 - 8:59μμ
Ιρανικοί πύραυλοι έπεσαν κοντά στα τείχη της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ και κοντά σε ιερούς τόπους, Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026 (φωτ.: X / Yosef Goldberger)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιερουσαλήμ: Πύραυλος έπεσε κοντά Ναό της Αναστάσεως – Στο στόχαστρο ιεροί τόποι τριών θρησκειών

20/03/2026 - 6:11μμ
Ο Τσακ Νόρις χαιρετά το κοινό στην τελετή έναρξης της 15ης φιλανθρωπικής δράσης Shoe Box, στη Βουδαπέστη. 24 Νοεμβρίου 2018 (φωτ.: EPA / Marton Monus)
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο Τσακ Νόρις, ο «σκληρός» της οθόνης

20/03/2026 - 4:24μμ
Οι εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη βιομηχανική πόλη Ρας Λαφάν στο Κατάρ, περίπου 80 χλμ. βορειοανατολικά της Ντόχα (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενεργειακό σοκ χωρίς προηγούμενο: Πετρέλαιο στα ύψη, «κολλημένο» το 20% της παγκόσμιας προσφοράς

20/03/2026 - 3:54μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Aaron Schwartz)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για την απόφαση του Τραμπ να εγκρίνει την κυκλοφορία χρυσού νομίσματος με τη μορφή του

20/03/2026 - 1:39μμ
(Φωτ.: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Τεχεράνη: Νεκρός και ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, στρατηγός Ναϊνί

20/03/2026 - 10:28πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Η συμφωνία Τραμπ–Νετανιάχου για τα ιρανικά κοιτάσματα και οι ισορροπίες που θέλει να κρατήσει ο Ερντογάν

19/03/2026 - 9:25μμ
Εικόνα από τις διαδηλώσεις στήριξης στον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη, τον Μάρτιο του 2025 (φωτ. αρχείου: EPA/TOLGA BOZOGLU)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκρέμ Ιμάμογλου: Ένας χρόνος από τη σύλληψή του – Αβέβαιο παραμένει το πολιτικό του μέλλον

19/03/2026 - 7:55μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/sunriseforever-6314823/)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Στον ψυχολόγο οι γυναίκες που δεν θέλουν παιδιά για να αλλάξουν γνώμη

19/03/2026 - 2:29μμ
Σύστημα αεράμυνας Patriot (φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Intracom Defense)
ΚΟΣΜΟΣ

Δύο βαλλιστικούς πυραυλικούς στόχους κατέρριψαν οι ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία – Νέες ιρανικές επιθέσεις σε διυλιστήρια του Κόλπου

19/03/2026 - 12:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάνω δεξιά η Ακρόπολη της Κερασούντας και από κάτω το αρχοντικό του δημάρχου. Επιστολικό δελτάριο της εποχής

Κερασούντα: Η πόλη του Πόντου με τον «καλύτερο δήμαρχο» – Η μαρτυρία του Καρκαβίτσα

6 λεπτά πριν
Ιράνος κρατά πανό που γράφει «Κάτω οι ΗΠΑ» στη διάρκεια κηδείας αξιωματούχου του καθεστώτος στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)

Ιράν: Μήνυμα Χαμενεΐ για «νίκη επί των εχθρών» – ΗΠΑ: Αποστολή επιπλέον πεζοναυτών στη Μέση Ανατολή

43 λεπτά πριν
Τμήμα από το εξώφυλλο του βιβλίου

Ο «Καθαρμός» του Σπ. Πετρουλάκη παρουσιάζεται στην Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας

1 ώρα πριν
Η γκαλερί του Γιώργου Τσαγκαράκη στη Γλυφάδα. Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

«Ξήλωσαν» γκαλερί γνωστού εμπόρου τέχνης – Πάνω από 300 πλαστοί πίνακες και 200.000 ευρώ

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την 1η Συνάντηση της Τουρκικής Κοινότητας των Βαλκανίων, η οποία φιλοξενήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2025 στα Σκόπια (πηγή:   Humanitarian Relief Foundation)

Η επικίνδυνη στρατηγική της Τουρκίας

2 ώρες πριν
Τη βαλίτσα την έφεραν μαζί τους Μικρασιάτες πρόσφυγες, που εγκαταστάθηκαν στην Κίσσαμο. Δωρεά της Μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου στο Μουσείο Μικρασιατικής Μνήμης στα Χανιά (φωτ.: flashnews.gr)

Μαθητές απ’ όλη όλη την Κρήτη για τον μικρασιατικό ελληνισμό – Διαγωνισμός δημιουργικής γραφής

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign