pontosnews.gr
Δευτέρα, 7/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γαλλία: Εντός 48 ωρών ο Μακρόν «ελπίζει» να ανακοινώσει τον νέο πρωθυπουργό

Ο Γάλλος πρόεδρος βρίσκεται σε συζητήσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, χωρίς όμως να φαίνεται «φως» στον ορίζοντα

10/12/2024 - 11:25μμ
Μέλη των Οικολόγων κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους λίγο πριν από τη συνάντησή τους με τον Εμανουέλ Μακρόν (φωτ.: EPA/Mohammed Badra)

Μέλη των Οικολόγων κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους λίγο πριν από τη συνάντησή τους με τον Εμανουέλ Μακρόν (φωτ.: EPA/Mohammed Badra)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Συνάντηση με ηγέτες πολιτικών κομμάτων, εξαιρουμένου του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου και της ακροαριστερής Ανυπότακτης Γαλλίας, είχε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στην προσπάθεια εύρεσης του νέου πρωθυπουργού της χώρας. Μάλιστα, παρά τις διαφωνίες με τους επικεφαλής των κομμάτων, δήλωσε ότι «ελπίζει να διορίσει νέο πρωθυπουργό εντός των επόμενων 48 ωρών».

Ο Εμανουέλ Μακρόν συμπλήρωσε ότι ελπίζει να μην χρειαστεί να διαλύσει και πάλι την Εθνοσυνέλευση, στους 30 μήνες που απομένουν μέχρι τη λήξη της θητείας του, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του και υπογράμμισε ότι δεν θέλει να αναγκαστεί να ζητήσει τη στήριξη των «ακραίων» πολιτικών κομμάτων και ιδίως του Εθνικού Συναγερμού.

Η ηγεσία του Σοσιαλιστικού κόμματος χαιρέτισε τις «ενδιαφέρουσες αλλά ατελέσφορες» συνομιλίες. Οι Σοσιαλιστές μπορεί να αναδειχθούν σε καθοριστικό παράγοντα για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης μετά την παραίτηση του Μισέλ Μπαρνιέ, την περασμένη εβδομάδα, η οποία πυροδότησε τη δεύτερη μείζονα πολιτική κρίση στη Γαλλία μέσα σε διάστημα έξι μηνών.

«Ήταν μια ενδιαφέρουσα αλλά ατελέσφορη συνάντηση. Η μπάλα είναι στην πλευρά του προέδρου», είπε ο Σοσιαλιστής ηγέτης Ολιβιέ Φορ στους δημοσιογράφους, κατά την αναχώρησή του από το προεδρικό μέγαρο. «Διεκδικούμε, πολύ λογικά, (…) έναν πρωθυπουργό της αριστεράς» που θα είναι «ανοιχτός σε συμβιβασμούς», επέμεινε ο Φορ. Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP), η συμμαχία της αριστεράς, κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές του καλοκαιριού.

Οι Σοσιαλιστές, οι Οικολόγοι και οι Κομμουνιστές προσκλήθηκαν στη συνάντηση, όχι όμως και η Ανυπότακτη Γαλλία, ο σύμμαχός τους στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο, κάτι που προκάλεσε εντάσεις μεταξύ των εταίρων. «Η πολιτική της άδειας καρέκλας είναι μια μορφή αποδυνάμωσης της αριστεράς», είπε ο Φορ, διαβεβαιώνοντας ότι θέλει να βρει μια «λύση» για την έξοδο από την κρίση.

Η ηγέτιδα των Πρασίνων Μαρίν Τοντελιέ δεν φάνηκε να εντυπωσιάζεται από τις προτάσεις του Μακρόν, σχολιάζοντας ότι εμφανίστηκε αδιάλλακτος. Δεν έκανε «κανένα συμβιβασμό, καμία υποχώρηση», τόνισε, σημειώνοντας ότι «δεν τίθεται θέμα» συμμετοχής των Πρασίνων σε μια κυβέρνηση με τους Ρεπουμπλικάνους.

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε και ο Λοράν Βοκιέ, ο επικεφαλής της Ρεπουμπλικανικής Δεξιάς όσον αφορά μια συνεργασία μεταξύ της κεντροδεξιάς και της αριστεράς. «Στο τέλος της συνάντησης όλοι συμμεριζόμαστε την ίδια πεποίθηση, ότι δεν θα υπάρξει κυβερνητικό συμβόλαιο με ανθρώπους με τους οποίους δεν συμμεριζόμαστε τις ίδιες αξίες», είπε στους δημοσιογράφους.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το υπό σημαία Λιβερίας, ελληνικών συμφερόντων πλοίο μεταφοράς Magic Seas (φωτ.: marinetraffic.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερυθρά Θάλασσα: Βυθίζεται το ελληνικών συμφερόντων πλοίο MV MAGIC SEAS που δέχθηκε επίθεση από Χούθι

6/07/2025 - 11:33μμ
(Πηγή: marinetraffic.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση με ρουκέτες και drones σε πλοίο υπό ελληνική διαχείριση στην Ερυθρά Θάλασσα

6/07/2025 - 8:17μμ
Μνημείο για τον Στάλιν επανεγκαταστάθηκε στις 15 Μαΐου 2025 στο μετρό της Μόσχας, στο σταθμό Ταγκάνσκαγια (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί στη Ρωσία επιστρέφει η λατρεία για τον Στάλιν

6/07/2025 - 6:26μμ
Ο Πέδρο Σάντσεθ μιλά σε συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Μαδρίτη (φωτ.: EPA / PSOE / Eva Ercolanese)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Νέο σκάνδαλο πλήττει το κυβερνών κόμμα του Σάντσεθ – Πιέσεις για πρόωρες εκλογές

6/07/2025 - 5:50μμ
Καταστροφές στο Τέξας, στις πλημμυρισμένες περιοχές του Κέρβιλ, δίπλα στον ποταμό Γκουανταλούπε (φωτ.: EPA / Dustin Safranek)
ΚΟΣΜΟΣ

Φονικές πλημμύρες στο Τέξας: Αγωνία για τα 27 παιδιά που αγνοούνται – 51 νεκροί

6/07/2025 - 12:49μμ
Οικογένεια στο Τέξας περπατά στις πλημμυρισμένες περιοχές του Κέρβιλ, δίπλα στον ποταμό Γκουανταλούπε (φωτ.: EPA/Dustin Safranek)
ΚΟΣΜΟΣ

Πλημμύρες στο Τέξας: 15 παιδιά ανάμεσα στους 50 νεκρούς, αγνοούνται άλλα 27 παιδιά και δύο ενήλικες

6/07/2025 - 9:10πμ
Ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ (φωτ.: EPA/Allison Robbert)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μασκ ανακοίνωσε τη δημιουργία κόμματος με την ονομασία America Party

5/07/2025 - 11:58μμ
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι προσπερνούν κατεστραμμένα κτήρια στη Γάζα (φωτ.: . EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα: Πιο κοντά σε νέο γύρο συνομιλιών Ισραήλ-Χαμάς

5/07/2025 - 9:18μμ
Ζημιές σε περιοχή του Τέξας από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν (φωτ.: EPA/Dustin Safranek)
ΚΟΣΜΟΣ

Πλημμύρες στο Τέξας: Τραγικός ο απολογισμός με τουλάχιστον 27 νεκρούς και πολλά παιδιά αγνοούμενα

5/07/2025 - 8:45μμ
Από αριστερά, ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Χάγη, κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ (φωτ.: EPA/Sem Van Der Wal)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Θέλουμε τα F-35 πρωτίστως για τη δική μας ασφάλεια, η ανησυχία της Ελλάδας είναι άτοπη

5/07/2025 - 2:57μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ολυμπιονίκης Εμμανουήλ Καραλής πανηγυρίζει μετά το επιτυχημένη προσπάθεια στο άλμα επί κοντώ στο 5.93 κατά τη διάρκεια του μίτινγκ «Fly Athens» στο Παναθηναϊκό Στάδιο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)

Πρώτος ο Καραλής στο «Fly Athens 2025» – «Πέταξε» στα 6 μέτρα και έκανε νέο ρεκόρ αγώνων

7 ώρες πριν
Το υπό σημαία Λιβερίας, ελληνικών συμφερόντων πλοίο μεταφοράς Magic Seas (φωτ.: marinetraffic.com)

Ερυθρά Θάλασσα: Βυθίζεται το ελληνικών συμφερόντων πλοίο MV MAGIC SEAS που δέχθηκε επίθεση από Χούθι

7 ώρες πριν

Με ποντιακή συμμετοχή το 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Θεράπνεια 2025»

8 ώρες πριν
Η νέα γενιά του Πόντου στις ΗΠΑ συνεχίζει ακάθεκτη την παράδοση (φωτ.: Brotherhood Pontion Toronto «Panagia Soumela»)

Οι «Ακρίτες» της Φιλαδέλφειας… έβγαλαν στη φόρα τα παρασκήνια του 16ου Φεστιβάλ Νεολαίας ΗΠΑ-Καναδά

9 ώρες πριν
(Εικ.: pontosnews.gr)

Υποβρύχιο: Το ρετρό γλύκισμα από τη Θεσσαλονίκη κατακτά τη Γερμανία

9 ώρες πριν
Ο Ηλίας Ιορδανίδης (φωτ.: facebook / Δήμος Καβάλας)

Ηλίας Ιορδανίδης: Η Αργυρούπολη και όλος ο Πόντος τον αποχαιρετούν τη Δευτέρα με βαθιά θλίψη

10 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign