pontosnews.gr
Παρασκευή, 17/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δολοφονία CEO στο Μανχάταν: Συνελήφθη 26χρονος με μανιφέστο κατά εταιρειών

Ένας μάρτυρας αναγνώρισε τον Λουίτζι Μαντζιόν σε ένα κατάστημα McDonald's περίπου 500 χλμ μακριά από το σημείο της δολοφονίας

9/12/2024 - 11:44μμ
Ο δολοφόνος του CEO της United Healthcare σε καρέ από βίντεο από κάμερα ασφαλείας (πηγή: Αστυνομία της Νέας Υόρκης)

Ο δολοφόνος του CEO της United Healthcare σε καρέ από βίντεο από κάμερα ασφαλείας (πηγή: Αστυνομία της Νέας Υόρκης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ένας ύποπτος, ο 26χρονος Λουίτζι Μαντζιόν, συνελήφθη στην Πενσιλβάνια στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία την περασμένη Τετάρτη στη Νέα Υόρκη του προέδρου ενός αμερικανικού κολοσσού ασφάλισης υγείας.

«Μέλη της αστυνομίας της Αλτούνα, 500 χιλιόμετρα δυτικά της Νέας Υόρκης, συνέλαβαν τον Λουίτζι Μαντζιόνι, έναν 26χρονο άνδρα, για κατοχή πυροβόλων όπλων. Επί του παρόντος εκτιμάμε ότι πρόκειται για το πρόσωπο που αναζητούμε για τη στοχευμένη και ειδεχθή δολοφονία του Μπράιαν Τόμσον, διευθύνοντος συμβούλου», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Τζέσικα Τις, η διευθύντρια της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, έχοντας δίπλα της τον δήμαρχο Έρικ Άνταμς.

O Λουίτζι Μαντζιόνι γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μέριλαντ, φοίτησε σε κολέγιο της Πενιλβάνιας, είχε δεσμούς με το Σαν Φρανσίσκο και τελευταία ζούσε στη Χονολουλού, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Νωρίτερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι ο άνδρας αυτός ανακρινόταν από την τοπική αστυνομία, καθώς βρέθηκε στην κατοχή του ο ίδιος τύπος όπλου που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του Μπράιαν Τόμσον.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, που βασίστηκε σε καλά πληροφορημένες πηγές, ο άνδρας τον οποίο εντόπισε ένας αυτόπτης μάρτυρας σε ένα κατάστημα McDonald’s στην Αλτούνα, παρουσίασε ψεύτικη ταυτότητα, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποίησε ο δολοφόνος για να κάνει την κράτησή του σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης τη νύχτα πριν από το έγκλημα.

Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της αστυνομίας, τον Τζόζεφ Κένι, ο 26χρονος έφερε πάνω του ένα έγγραφο που άφηνε να εννοηθεί ότι «αισθάνεται εχθρότητα προς τις αμερικανικές εταιρείες».

Τα ξημερώματα της Τετάρτης ο δολοφόνος πλησίασε τον 50χρονο Μπράιαν Τόμσον και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ καταμεσής του δρόμου, μπροστά σε περαστικούς, έξω από ξενοδοχείο του Μανχάταν, μια σκηνή που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας, την οποία πλέον έχουν δει εκατομμύρια άνθρωποι.

Η αστυνομία εξέτασε την εκδοχή ο δράστης να χρησιμοποίησε ένα μακρύκανο όπλο που συνήθως χρησιμοποιείται για την ευθανασία ζώων, εξοπλισμένο με σιγαστήρα.

Ο CEO της United Healthcare επρόκειτο να συμμετάσχει σε διάσκεψη επενδυτών στην επιχειρηματική συνοικία Μιντάουν.

Επί του παρόντος η αστυνομία δεν έχει κάνει καμιά αναφορά για το κίνητρο της δολοφονίας.

Οι Αρχές δεν επιβεβαίωσαν επίσης τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες οι λέξεις delay (καθυστέρηση) και deny (άρνηση) –όροι που χρησιμοποιούνται συχνά από τις ασφαλιστικές εταιρείες για την απόρριψη των αιτήσεων αποζημίωσης– ήταν γραμμένες πάνω στους κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο.

Αρκετές φωτογραφίες του υπόπτου από κάμερες ασφαλείας είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από την αστυνομία, η οποία υποσχέθηκε ανταμοιβή για κάθε πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει την έρευνα. Οι φωτογραφίες δείχνουν έναν λευκό άνδρα, νεαρό και λεπτό, με το πρόσωπο ακάλυπτο, να φαίνεται από μπροστά, με κουκούλα στο κεφάλι και ένα μαύρο κασκόλ τυλιγμένο στο λαιμό του.

Η UnitedHealth Group ασφαλίζει 51 εκατομμύρια ανθρώπους και συνεργάζεται με κυβερνητικά προγράμματα όπως το Medicare, το σύστημα ασφάλισης υγείας των ηλικιωμένων.

• Αναδημοσίευση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γαλλικό Πρακτορείο / Reuters.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από την τελευταία συνεδρίαση της Κνεσέτ με την παρούσα σύνθεση, καθώς το κοινοβούλιο του Ισραήλ διαλύθηκε ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου. Πέμπτη 13 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Διαλύθηκε η Κνεσέτ – Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων έμεινε στα χαρτιά

17/07/2026 - 1:09μμ
Στιγμιότυπο από τη μετάδοση του διαγγέλματος του Ντόναλντ Τραμπ στην αίθουσα ενημέρωσης Τύπου «Τζέιμς Σ. Μπρέιντι» του Λευκού Οίκου. Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Aaron Schwartz / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Βλέπει «πειρατεία» από την Κίνα και στρώνει το έδαφος για τις ενδιάμεσες εκλογές

17/07/2026 - 12:45μμ
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι προσέρχονται για την προσευχή για το Έιντ αλ-Άντχα δίπλα στα ερείπια του τεμένους Αλ Χούντα, στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας (φωτ.: EΡΑ / Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Από τη μεγάλη ανοικοδόμηση σε έναν καταυλισμό – Συρρικνώθηκε το σχέδιο Τραμπ

16/07/2026 - 11:39μμ
Ιρανός εργαζόμενος τοποθετεί αντιαμερικανική πινακίδα με φωτογραφίες του Ντόναλντ Τραμπ και μελών της οικογένειάς του πάνω σε φέρετρα καλυμμένα με αμερικανικές σημαίες, στην πλατεία Παλαιστίνης στην Τεχεράνη (φωτ.: ΕΡΑ  / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ στοχοποιεί την «καρδιά» του ιρανικού πετρελαίου – Πλήγματα στην Κεσμ, σχέδιο κατάληψης της Χαργκ

16/07/2026 - 8:03μμ
Διαδηλωτές στο Κίεβο ζητούν την επιστροφή του Μιχαΐλο Φεντόροφ στο υπουργείο Άμυνας, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Φέρτε πίσω τον Φεντόροφ» και «Θα αλλάξουμε ή θα πεθάνουμε». Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Ukraine world)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικές αναταράξεις στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι αλλάζει κυβέρνηση και προκαλεί έντονες αντιδράσεις

16/07/2026 - 6:51μμ
Διαδηλωτές συμμετέχουν σε συγκέντρωση μνήμης για τα θύματα των μαζικών σφαγών των Αρμενίων, στην Τιφλίδα της Γεωργίας, στις 24 Απριλίου 2023 (φωτ.: Epa / Zurab Kurtsikidze)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Η Γενοκτονία των Αρμενίων στο γεωπολιτικό παζάρι – Πάγωσε η ψηφοφορία στην Κνεσέτ

16/07/2026 - 5:04μμ
Τουρίστες μπροστά από την Αγια-Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο Ρώσοι τουρίστες επειδή διάβαζαν τη Βίβλο μέσα στην Αγία Σοφία

16/07/2026 - 3:32μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ–Ιράν: «Θέλουν συνάντηση», λέει ο Τραμπ ενώ οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται – «Εξουδετερώθηκε» τάνκερ, απελευθερώθηκε Αμερικανίδα ενώ τα Στενά του Ορμούζ έχουν παραλύσει

16/07/2026 - 9:23πμ
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη γαλλική Βουλή που ενέκρινε 291 υπέρ και 241 κατά, το νομοσχέδιο για το δικαίωμα στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία (φωτ.: EPA/TERESA SUAREZ)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: «Πράσινο φως» από το Κοινοβούλιο για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

15/07/2026 - 10:17μμ
Το κτήριο του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον, όπου συνέρχεται το νομοθετικό σώμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ (φωτ.: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νέα στήριξη στο νομοσχέδιο για τις Γενοκτονίες Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων – Γιατί παραμένει «παγωμένο» στο Κογκρέσο

15/07/2026 - 3:13μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Voucher για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ: Ανοίγουν οι αιτήσεις – Οι ημερομηνίες ανά ΑΦΜ

6 λεπτά πριν
Το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFΑ (φωτ.: EPA / Bob Frid)

Ισπανία-Αργεντινή: Η τέλεια μηχανή απέναντι στη μαγεία του Μέσι

30 λεπτά πριν
Οι μαζικές σφαγές των Νεότουρκων το 1915 άφησαν πίσω τους πάνω από 150.000 ορφανά (φωτ.: zartonkmedia/Instagram)

Φωτογραφία-ντοκουμέντο που εξακολουθεί να στοιχειώνει την παγκόσμια ιστορία: Ορφανά της Αρμενικής Γενοκτονίας ποζάρουν μπροστά στον Τζεμάλ Πασά, έναν από τους υπεύθυνους της καταστροφής τους

54 λεπτά πριν
Συγγενείς και φίλοι παρίστανται στην εξόδιο ακολουθία της ηθοποιού Μάρως Κοντού στη Μητρόπολη Αθηνών, Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Μάρω Κοντού: Το τελευταίο χειροκρότημα – «Αντί για καλημέρα, πρέπει να σου πω καληνύχτα»

1 ώρα πριν
Στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026 (πηγή: Facebook / Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων «Παναγία Σουμελά»)

Ξεκίνησε το 28ο Συναπάντημα Νεολαίας – Η γυναίκα του Πόντου στο επίκεντρο

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την τελευταία συνεδρίαση της Κνεσέτ με την παρούσα σύνθεση, καθώς το κοινοβούλιο του Ισραήλ διαλύθηκε ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου. Πέμπτη 13 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Ισραήλ: Διαλύθηκε η Κνεσέτ – Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων έμεινε στα χαρτιά

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign