pontosnews.gr
Σάββατο, 20/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης και δημιουργεί νέο κόμμα – Πολεμικό κλίμα στο συνέδριο

Πρωτοφανείς καταστάσεις με συνέδρους να λιποθυμούν από την ταραχή που επικρατούσε – Ποια στελέχη δήλωσαν ότι θα παραιτηθούν.

9/11/2024 - 12:10πμ
Ο Στέφανος Κασσελάκης έξω από το χώρο του συνεδρίου (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Ο Στέφανος Κασσελάκης έξω από το χώρο του συνεδρίου (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ο Στέφανος Κασσελάκης από τα γραφεία του στον Ταύρο, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το έκτακτο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Γκάζι.

Νωρίτερα είχε πάει δύο φορές έξω από τον χώρο του συνεδρίου και είχε αποχωρήσει και τις δύο. Τελικά, μεταβαίνοντας στα γραφεία του στον Ταύρο, ο Στ. Κασσελάκης ανακοίνωσε στους υποστηρικτές του τη δημιουργία νέου κόμματος.

«Το μόνο καλύτερο πράγμα από την οργή είναι ο ενθουσιασμός, το χαμόγελο για τον όμορφο αγώνα που θα αρχίσουμε. Πέρυσι ο προκάτοχός μου είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τον δημοκρατικό του κύκλο. Όσοι κεντρικοεπίτροποι και βουλευτές θέλουν να παραμείνουν στη λάθος πλευρά της ιστορίας, δεν πρόκειται να τους στερήσουμε το δικαίωμα. Πάμε μπροστά» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στους συγκεντρωμένους.

Και συνέχισε: «Αύριο δεν θα πάμε σε αυτό το συνέδριο. Αύριο, στη 1 η ώρα, να είστε εδώ, για μια γιορτή δημοκρατίας, για το πιο ανεξάρτητο, ρηξικέλευθο, προοδευτικό κίνημα». «Δεν πρόκειται για αποστασία» προσέθεσε, «αλλά για τη συνέχεια της δημοκρατικής Αριστεράς στον τόπο μας».

«Αυτοί που κυβέρνησαν το 2015-2019 έχουν μείνει άφωνοι τις τελευταίες ημέρες. Θα κριθούν κι εκείνοι από την ιστορία. Όσοι από εσάς επιλέξετε να είστε στη συνέχεια, δεν θα έχετε κανένα ιερατείο», είπε ακόμη στο συγκεντρωμένο πλήθος, που του φώναζε: «Στέφανε γερά, να πέσει η Δεξιά». Παράλληλα, έκανε λόγο για ένα προοδευτικό και λαϊκό κίνημα, δίνοντας ένα πρώτο στίγμα των προθέσεών του.

Πολεμικό κλίμα στο συνέδριο

Είχε προηγηθεί ένταση στον χώρο έξω από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με δεκάδες συγκεντρωμένους από το μεσημέρι. Τελικά οι εργασίες άρχισαν με τρεις ώρες καθυστέρηση και ενδεικτικό της αναστάτωσης που επικρατούσε είναι ότι σημειώθηκαν λιποθυμίες και πρωτοφανή σπρωξίματα μεταξύ των παριστάμενων στην είσοδο.

Ένταση έξω από το χώρο του συνεδρίου (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Μέσα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, επικράτησε πολεμικό κλίμα, καθώς η ανακοίνωση του προέδρου του συνεδρίου ότι θα υπάρξουν μόνο δύο θέματα συζήτησης, οι τέσσερις υποψηφιότητες για την προεδρία και η πολιτική απόφαση, πυροδότησαν σφοδρές αντιδράσεις.

Στο επίκεντρο ήταν η αποστολή ενημερωτικών sms στους συνέδρους, με αρκετούς που εκλέχθηκαν να αναφέρουν ότι δεν το είχαν λάβει. Ο τέως πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε την παραίτηση της Πολιτικής Γραμματείας και κατήγγειλε ότι έχουν «κοπεί» σύνεδροι από το συνέδριο.

Τα οξυμένα πνεύματα οδήγησαν τον βουλευτή Κέρκυρας Αλέξανδρο Αυλωνίτη να ανακοινώνει την ανεξαρτητοποίησή του όπως και την παραίτησή του από το κόμμα, ενώ ακολούθως, η Ραλλία Χρηστίδου, που υποστηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη, δήλωσε ότι «στήριξα όλους τους συντρόφους μου από το 2008. Δεν έχω καμία δουλειά να παραμένω σε αυτό το κόμμα» και αποχώρησε από το συνέδριο.

Ένταση έξω από το χώρο του συνεδρίου (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Ανάλογη στάση τήρησε και ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς, ο οποίος αποχώρησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ανακοίνωση των τριών βουλευτών, υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη ότι προτίθενται να αποχωρήσουν από το κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ μένει με τρεις βουλευτές λιγότερους και πέφτει στους 32, ενώ το ΠΑΣΟΚ, που είναι το τρίτο κόμμα στη Βουλή, έχει 31 βουλευτές.

Ένταση επικράτησε επίσης όταν η Θεοδώρα Τζάκρη πλησίασε το προεδρείο του Συνεδρίου και θέλησε να ανακοινώσει από μικροφώνου ότι παρέδωσε ένα USB με υπογραφές υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Γιάννης Μαντζουράνης αρνήθηκε να της δώσει τον λόγο και στη συνέχεια είπε ότι οι πλειοψηφίες αναδεικνύονται με ψηφοφορίες όχι με συλλογές υπογραφών.

Επιπλέον, με απόφαση του Εκτάκτου Συνεδρίου τερματίστηκε η θητεία της Επιτροπής Δεοντολογίας και εξουσιοδοτήθηκε η Κεντρική Επιτροπή να διοργανώσει την ψηφοφορία για τη νέα της σύνθεση.

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας έκλεισαν με την έγκριση των τεσσάρων υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Με αλφαβητική σειρά, υποψήφιοι είναι οι Απόστολος Γκλέτσος, Παύλος Πολάκης, Σωκράτης Φάμελλος, Νικόλας Φαραντούρης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Νίκος Παππάς σε συνεδρίαση για την ευρωπαϊκή στρατηγική για τους νέους και τις νέες (φωτ.: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς για το επεισόδιο στο Στρασβούργο: «Ξέφυγα και ζητώ συγγνώμη» – Τι λέει για τον δημοσιογράφο

19/12/2025 - 4:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος, Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική σύγκρουση Κωνσταντοπούλου-Σκέρτσου στην ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

18/12/2025 - 8:36πμ
(Φωτ.: Instagram 3pfamilia Nikos Pappas)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: «Αντέδρασα λάθος» – Το πρώτο μήνυμα μετά το επεισόδιο με δημοσιογράφο

17/12/2025 - 10:15μμ
Ο Νίκος Παππάς στο ελληνικό κοινοβούλιο, σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωομάδας ο Νίκος Παππάς – Κινείται διαδικασία διαγραφής μετά από σοβαρό επεισόδιο

17/12/2025 - 5:59μμ
Ταμπέλα στην είσοδο του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαφές μήνυμα ΥΠΕΞ προς Μίτσκοσκι: Καμία αλλοίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν γίνεται ανεκτή

17/12/2025 - 5:47μμ
Συνάντηση του Κώστα Τασούλα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Συγκρατημένη αισιοδοξία για εκτόνωση στο αγροτικό – Αυξήσεις σε συντάξεις και στήριξη εισοδήματος

17/12/2025 - 12:52μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός: Έξι μέτρα για το στεγαστικό – Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για ενοίκια, ανακαινίσεις και AirBnb

16/12/2025 - 8:39μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ θέτει εκτός κόμματος τον συλληφθέντα στην Κρήτη

12/12/2025 - 6:29μμ
Από τη χθεσινή κατάθεση του Γιώργου Ξυλούρη στην Εξεταστική (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Ξυλούρης: Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τη στάση του χθες στην Εξεταστική – Ύποπτος για απείθεια, για την απουσία του την πρώτη φορά

12/12/2025 - 5:00μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Αθήνα Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.:  ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης προς αγρότες: «Σας περιμένω τη Δευτέρα» – 3,8 δισ. ευρώ στον πρωτογενή τομέα

12/12/2025 - 1:27μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: freepik)

Γαλλία: Τρεις κουκουλοφόροι απήγαγαν ένα ζευγάρι και το ανάγκασαν να τους μεταφέρει 8 εκατ. ευρώ σε κρυπτονομίσματα

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Euroleague: Ξέσπασε στη Βιλερμπάν ο Ολυμπιακός

7 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Μορφωτικός-Λαογραφικός Σύλλογος Τετραλόφου)

Τα Κοτσαμάνια του Τετραλόφου ετοιμάζονται να ξεμυτίσουν

7 ώρες πριν
πρωθυπουργός των Σκοπίων, Χρίστιαν Μίτσκοσκι (φωτ.: facebook/Влада на Република Северна Македонија)

Χρ.Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό»

8 ώρες πριν
Ο οδηγός του ασθενοφόρου δεν διέκρινε την κλούβα της αστυνομίας μέσα στο σκοτάδι (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τσιάρας)

Αγρότες: Έκλεισε η γέφυρα της Χαλκίδας και η εθνική οδός στα Μάλγαρα – Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με κλούβα της ΕΛΑΣ

8 ώρες πριν
Πυρρίχιος στο 19ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ στην Καρδίτσα (φωτ: Αλεξία Ιωαννίδου)

19ο Φεστιβάλ ΠΟΕ: Η Καρδίτσα εγομώθεν χορευτάντς

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign