pontosnews.gr
Πέμπτη, 5/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Μην το πιέζετε»: Οι δυτικοί σύμμαχοι προειδοποιούν το Ισραήλ

Την ώρα που το Ιράν φέρεται να μετακινεί εκτοξευτές πυραύλων και να πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις

6/08/2024 - 5:15μμ
«Χαμογελάστε για λίγο μιας και σύντομα θα κλάψετε πολύ» γράφει το πανό που έχει αποδέκτη τους Ισραηλινούς και είναι αναρτημένο σε κτήριο στην Τεχεράνη, στην Πλατεία Παλαιστίνης (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

«Χαμογελάστε για λίγο μιας και σύντομα θα κλάψετε πολύ» γράφει το πανό που έχει αποδέκτη τους Ισραηλινούς και είναι αναρτημένο σε κτήριο στην Τεχεράνη, στην Πλατεία Παλαιστίνης (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Μην το πιέζετε», προειδοποιούν το Ισραήλ αξιωματούχοι του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, που ετοιμάζεται να συνδράμει στην απόκρουση της αναμενόμενης ιρανικής επίθεσης, σύμφωνα με το Kan news.

«Σκεφτείτε προσεκτικά πριν προχωρήσετε σε αντίποινα. Ο στόχος στο τέλος της ημέρας δεν είναι να οδηγηθούμε σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο» ανέφεραν οι αξιωματούχοι που μίλησαν ανώνυμα, την ώρα που σενάρια τρόμου για επίθεση του Ισραήλ με στόχο και πυρηνικές εγκαταστάσεις, εάν το Ιράν χτυπήσει αμάχους,  βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σήμερα, περιοχές στο βόρειο Ισραήλ δέχθηκαν επίθεση από μη ταυτοποιημένα αντικείμενα, πιθανότατα drones, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένα από αυτά καταρρίφθηκε.

Από την επίθεση, όπως μεταδίδουν οι Times of Israel, υπάρχουν πέντε τραυματίες, ένας εκ των οποίων σοβαρά.

Εν τω μεταξύ, η Χαμάς όρισε τον Μοχάμαντ Ισμαήλ Νταρουίς διάδοχο του Ισμαήλ Χανίγια στην ηγεσία πολιτικής της πτέρυγας, σύμφωνα με  το σαουδαραβικό δίκτυο Al Arabiya.

Ο Νταρουίς, ο οποίος ζει στο Κατάρ, θα ηγηθεί του πολιτικού γραφείου της Χαμάς μέχρι να διεξαχθούν νέες εκλογές, κατά τις ίδιες πηγές.

«Δεν θέλουμε κλιμάκωση αλλά τιμωρία του Ισραήλ»

Πάντως το Ιράν επέμεινε τη Δευτέρα ότι δεν επιδιώκει κλιμάκωση ων περιφερειακών εντάσεων. Ωστόσο σημείωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να «τιμωρηθεί» για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη –που αποδίδεται στο Ισραήλ–, εγείροντας ανησυχίες ότι η αντίδρασή του θα μπορούσε να φέρει την ταραγμένη Μέση Ανατολή πιο κοντά σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

«Το Ιράν επιδιώκει τη σταθερότητα στην περιοχή, αλλά αυτό θα έρθει μόνο με την τιμωρία του επιτιθέμενου και τη αποτροπή του τυχοδιωκτισμού του σιωνιστικού καθεστώτος» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Κανανί, προσθέτοντας ότι η αντίδραση της Τεχεράνης είναι αναπόφευκτη.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, που επικαλέστηκε Αμερικανούς αξιωματούχους οι οποίοι  δεν κατονομάζονται, το Ιράν μετακινεί τις τελευταίες ημέρες εκτοξευτές πυραύλων και πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις.

Ελάχιστες πληροφορίες

Σε ό,τι αφορά τις ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις ενημερώθηκαν ότι υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με τις λεπτομέρειες μιας ιρανικής επίθεσης, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για την εθνική ασφάλεια τη Δευτέρα, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος έλαβαν ενημέρωση για τις στρατιωτικές προσπάθειες των ΗΠΑ να στηρίξουν την άμυνα του Ισραήλ σε περίπτωση που δεχθεί νέα επίθεση από το Ιράν.

Συζητήθηκαν επίσης οι προσπάθειες αποκλιμάκωσης των εντάσεων, ιδίως μέσω της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων, η οποία βρίσκεται επί του παρόντος στο τραπέζι μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

• Αναδημοσίευση από naftemporiki.gr.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Alexander Becher)
ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχία σε Γερμανία, Αυστρία και Ουγγαρία: Βελόνες, καρφιά και βίδες βρέθηκαν μέσα σε γλυκά του Halloween

5/11/2026 - 10:20πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά στους δημοσιογράφους στο εργοτάξιο της νέας αίθουσας χορού του Λευκού Οίκου, στην Ουάσινγκτον, όπου υπέγραψε την τελευταία χαλύβδινη δοκό του έργου, παρουσία εργατών, στις 4 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Annabelle Gordon / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ήττα για τον Τραμπ, «βέλη» από τον Βανς – «Θα το ξανάκανα», λέει για το Ιράν

5/11/2026 - 9:15πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA/Dogukan Keskinkilic / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ανησυχία για F-35 μετά την ήττα Τραμπ στο Κογκρέσο

5/11/2026 - 8:15πμ
(Φωτ.: Pixabay)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: «Καταδότες σε κάθε γειτονιά» – Στο φως τα σκοτεινά μυστικά της κομμουνιστικής περιόδου της χώρας

4/11/2026 - 11:25μμ
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας (φωτ.: aa.com.tr)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Απορρίπτουμε τους αβάσιμους ισχυρισμούς που περιλαμβάνονται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

4/11/2026 - 9:14μμ
(Φωτ.: EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: Casus belli, «Γαλάζια Πατρίδα» και τουρκολιβυκό μνημόνιο στην ετήσια έκθεση προόδου για την Τουρκία

4/11/2026 - 6:57μμ
Η Δυτική Πτερυγα του Λευκού Οίκου (φωτ.: EPA/SHAWN THEW)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2026: Ιστορική νίκη του Κρις Πάπας στη Γερουσία – Οι Ελληνοαμερικανοί που στέλνει η Ομογένεια στο Κογκρέσο

4/11/2026 - 5:33μμ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην πισίνα αντικατοπτρισμού του Μνημείου Λίνκολν, στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ (φωτ.: EPA/JIM LO SCALZO)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενώπιον της νέας πολιτικής πραγματικότητας – Η επόμενη μέρα των αμερικανικών ενδιάμεσων εκλογών

4/11/2026 - 1:00μμ
Τηλεοπτική οθόνη στον σταθμό της Σεούλ, στη Νότια Κορέα, προβάλλει ειδησεογραφικό ρεπορτάζ για την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα προς την Ανατολική Θάλασσα, στις 4 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA/JEON HEON-KYUN)
ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Νέα πυραυλική δοκιμή εν μέσω οξυμένης έντασης με τις ΗΠΑ

4/11/2026 - 10:38πμ
(Φωτ.: EPA / Richard Rodriguez)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Συντριπτική νίκη των Δημοκρατικών – Κερδίζουν την πλειοψηφία στη Γερουσία και παίρνουν τον συνολικό έλεγχο του Κογκρέσου

4/11/2026 - 8:35πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στάση εργασίας στο pontosnews.gr από τις 11:30 έως τις 15:30

3 ώρες πριν
Το έμβλημα των Ηνωμένων Εθνών έξω από την αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης, στη Νέα Υόρκη (φωτ.: EPA / Sarah Yenesel)

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Η Ελλάδα στον ΟΗΕ – Καμία νομιμοποίηση από την κύρωση στη Λιβύη

4 ώρες πριν
Στη Βιβλιοθήκη σήμερα, στο κτήριο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας. Στιγμιότυπο από το τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ «Όσα φέρνει η μνήμη», της ΕΡΤ3

Βιβλιοθήκη Αργυρούπολης: Σώθηκε στον ξεριζωμό, κινδύνεψε ξανά στην Ελλάδα

4 ώρες πριν
Ελληνορθόδοξοι ιερείς ευλογούν τη βρετανική σημαία στη Λευκωσία, σε γκραβούρα που δημοσιεύτηκε στο «Illustrated London News» το 1878 (πηγή: Illustrated London News / Wikimedia Commons)

5 Νοεμβρίου 1914: Η μέρα που η Βρετανία προσάρτησε την Κύπρο

4 ώρες πριν
Ο Χένρι Μοργκεντάου με παιδιά από το προσφυγικό ορφανοτροφείο στο Ζάππειο, στην Αθήνα, περίπου το 1923 (φωτ.: Bain News Service / Library of Congress)

Οι άνθρωποι των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής – Τα πρόσωπα και το έργο τους

4 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Alexander Becher)

Ανησυχία σε Γερμανία, Αυστρία και Ουγγαρία: Βελόνες, καρφιά και βίδες βρέθηκαν μέσα σε γλυκά του Halloween

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV