pontosnews.gr
Κυριακή, 15/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ισμαήλ Χανίγια: Στο Κατάρ η ταφή του ηγέτη της Χαμάς – «Σκληρή τιμωρία κατά του Ισραήλ»

Η Μέση Ανατολή στο χείλος μιας ευρείας περιφερειακής σύγκρουσης

2/08/2024 - 1:26μμ
Στιγμιότυπο από κηδεία του Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη (φωτ.: Iranian Supreme Leader Office)

Στιγμιότυπο από κηδεία του Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη (φωτ.: Iranian Supreme Leader Office)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πόσο εφικτό είναι η Μέση Ανατολή να μην παραδοθεί στις φλόγες μιας ευρείας περιφερειακής σύγκρουσης; Η δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια διαταράσσει ακόμα περισσότερο την ήδη εύθραυστη ισορροπία – ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς ενταφιάζεται στο Κατάρ, όπου ζούσε εξόριστος, εν μέσω πιέσεων για αντίποινα από το Ιράν και τους συμμάχους του.

Η επίσημη κηδεία έγινε χθες στην Τεχεράνη. Η Χαμάς αξίωσε να πραγματοποιηθούν «πορείες οργής από κάθε τζαμί» αφού ολοκληρωθεί η προσευχή της Παρασκευής.

Ο ενταφιασμός θα γίνει σε νεκροταφείο στη Λουσάιλ, στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας του Κατάρ, με παρόντες ηγέτες του αραβικού και του ισλαμικού κόσμου – η Τουρκία κήρυξε μια μέρα εθνικού πένθους και στην Αγια-Σοφιά έγινε συμβολική κηδεία παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το Ιράν, η Χαμάς και η Χεζμπολάχ (που «έχασε» ανώτατο διοικητή μετά από στοχευμένο πλήγμα του Ισραήλ στη Βηρυτό), θεωρούν ότι το Ισραήλ είναι πίσω από τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια. Προς το παρόν δεν υπάρχει… ανάληψη ευθύνης, καθώς εκτιμάται πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ξεκάθαρη αιτία πολέμου.

Ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς βρισκόταν στην Τεχεράνη για την ορκωμοσία του προέδρου Μασούντ Πεζεσκιάν. Οι New York Times, επικαλούμενοι πέντε αξιωματούχους χωρών της Μέσης Ανατολής, ανέφεραν ότι πυροδοτήθηκε βόμβα που ήταν κρυμμένη για σχεδόν δυο μήνες στην κατοικία όπου διέμενε, παρότι θεωρητικά το κτήριο φυλάσσεται αυστηρά από τους Φρουρούς της Επανάστασης καθώς αποτελεί μέρος πελώριου συγκροτήματός τους σε πλούσια συνοικία της ιρανικής πρωτεύουσας.

«Το Ισραήλ δεν ξέρει ποιες κόκκινες γραμμές παραβίασε» δήλωσε χθες ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα – το βράδυ ανακοινώθηκε ότι εκτοξεύτηκαν δεκάδες ρουκέτες εναντίον του βόρειου τμήματος. Από τη μεριά τους οι αντάρτες Χούθι της υποστήριξαν πως θα υπάρξει «στρατιωτική απάντηση».

Με «με σκληρή τιμωρία» απείλησε το Ισραήλ ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν. Τρεις Ιρανοί αξιωματούχοι που μίλησαν υπό το καθεστώς ανωνυμίας στους New York Times είπαν ότι ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του ανώτατου συμβουλίου εθνικής ασφαλείας προχθές Τετάρτη, διέταξε να εξαπολυθούν απευθείας πλήγματα στο Ισραήλ.

Οι επιθέσεις στην Τεχεράνη και στη Βηρυτό εντείνουν την ανησυχία για τον κίνδυνο ανάφλεξης σε όλη τη Μέση Ανατολή. Από τη μία είναι το Ισραήλ με τους συμμάχους του –με κυριότερο τις ΗΠΑ–, και από την άλλη το Ιράν και δυνάμεις προσκείμενες σε αυτό στον Λίβανο, στη Συρία, στο Ιράκ και στην Υεμένη.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διαβεβαίωσε χθες πως το Ισραήλ έχει «πολύ υψηλό επίπεδο» προετοιμασίας για οποιοδήποτε σενάριο, «αμυντικό ή επιθετικό», σύμφωνα με το γραφείο του.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους ο Τζο Μπάιντεν «επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή του στην ασφάλεια του Ισραήλ μπροστά σε όλες τις απειλές του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των προσκείμενων σε αυτό τρομοκρατικών οργανώσεων Χαμάς, Χεζμπολά και Χούθι», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Μερικές ώρες αργότερα ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε «πολύ ανήσυχος» για την κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή και έκρινε ότι η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς δεν βοηθά να «διευθετηθεί» η κατάσταση.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν διαψεύδει ότι ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ είναι βαριά τραυματισμένος και καλεί τους γείτονες να «εκδιώξουν» τους Αμερικανούς

14/03/2026 - 11:30μμ
Μια ισραηλινή μονάδα πυροβολικού στα σύνορα βομβαρδίζει στόχους στον Λίβανο (φωτ.: EPA/Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου σε Παρίσι ή Κύπρο – Αρνείται συνομιλίες με το Ιράν ο Τραμπ

14/03/2026 - 9:38μμ
Ο Γιούργκεν Χάμπερμας το 2013 στο Ντίσελντορφ (φωτ.: EPA/Martin Gerten)
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας, ο πλέον επιδραστικός Γερμανός διανοητής της γενιάς του

14/03/2026 - 5:59μμ
Κατεστραμμένο κτήριο μετά από χτύπημα ιρανικού πυραύλου σε κατοικημένη περιοχή στο κεντρικό Ισραήλ (φωτ.: EPA/Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Πολλές χώρες στέλνουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη

14/03/2026 - 5:22μμ
Στιγμιότυπο από βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η εξουδετέρωση στόχου στο Ιράν από τις αμερικανικές δυνάμεις (φωτ.: Χ/Square profile picture
U.S. Central Command)
ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες πεζοναύτες και τρία πολεμικά πλοία στέλνει ο Τραμπ στη Μέση Ανατολή – Βομβαρδιστικά B-2 πάνω από το Ιράν

13/03/2026 - 11:58μμ
Ιρανοί πατούν πάνω σε αφίσα του Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια συγκέντρωσης στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Επικήρυξαν την ιρανική ηγεσία για 10 εκατ. δολ. – «Θα πλήξουμε πολύ σκληρά το Ιράν»

13/03/2026 - 9:02μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ στην τελετή υποδοχής των σορών έξι Αμερικανών, στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ντόβερ του Ντέλαγουερ. Οι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση με drone στο Κουβέιτ. 7 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Official White House Photo / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεύρα στον Λευκό Οίκο για τον πόλεμο στο Ιράν: Διαρροές, διχογνωμίες και φόβοι για πετρελαϊκή κρίση

13/03/2026 - 7:01μμ
Πετρελαιοφόρο της ρωσικής εταιρείας Sovcomflot στη Βαλτική, στην περιφέρεια του Λένινγκραντ. Πίσω από βράχο με γκράφιτι η λέξη «Ειρήνη» στα ρωσικά (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρήγμα ΗΠΑ-ΕΕ για το ρωσικό πετρέλαιο – Θύελλα αντιδράσεων στις Βρυξέλλες

13/03/2026 - 4:31μμ
(Φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Μαζικές εκρήξεις στην Τεχεράνη – Νέα αναχαίτιση πυραύλου στην Τουρκία

13/03/2026 - 1:13μμ
(Φωτ.: pixabay.com
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Απεχθής υπόθεση σύγχρονης δουλείας – 13 χρόνια κάθειρξη σε μητέρα 10 παιδιών που βασάνιζε γυναίκα επί 25 χρόνια

13/03/2026 - 12:18μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Παναγιώτης Δαλγίτης με τη σύζυγό του Ασπασία, έξω από το σπίτι τους στο Marrickville, φωτογραφημένοι από τον Βασίλη Βασίλα (φωτ.: facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories)

Ομογένεια: Έκθεση φωτογραφίας «Οι τελευταίοι της μικρής Ελλάδας στο Marrickville»

38 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Το Ιράν διαψεύδει ότι ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ είναι βαριά τραυματισμένος και καλεί τους γείτονες να «εκδιώξουν» τους Αμερικανούς

1 ώρα πριν
Απολογία στον ανακριτή Τρικάλων του ιδιοκτήτη της βιομηχανίας "ΒΙΟΛΑΝΤΑ" Κωνσταντίνου Τζιωρτζιώτη, Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2026. Ο ιδιοκτήτης της βιομηχανίας "ΒΙΟΛΑΝΤΑ" συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου 14/02/26, καθώς η εισαγγελέας Πρωτοδικών Τρικάλων, Ευτυχία Μελετοπούλου, μετά την αξιολόγηση των νέων στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από την ΔΑΕΕ, αναβάθμισε το κατηγορητήριο. Mε βάση τα νέα στοιχεία από την έρευνα της ΔΑΕΕ για την έκρηξη και πυρκαγιά που οδήγησε στον τραγικό θάνατο των πέντε γυναικών, στο εργοστάσιο της επιχείρησης, οι κατηγορίες μετατράπηκαν σε έκρηξη με ενδεχόμενο δόλο και ανθρωποκτονία από αμέλεια. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ληστεία στον σταθμό Μετρό «Αγία Μαρίνα»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Super League: Άνετα ο Ολυμπιακός τον ΟΦΗ – Άβολες ισοπαλίες σε Σέρρες, Λάρισα

2 ώρες πριν
Άποψη του Σοχούμ, στις αρχές του 20ου αιώνα (φωτ.: Wikimedia Commons)

Μαρτυρία Νικόλαου Ελευθεριάδη: Τον πόλεμο όλο δύσκολα τον περάσανε όλα τα χωρία, όλος ο τόπος αγρίεψε

3 ώρες πριν
Μια ισραηλινή μονάδα πυροβολικού στα σύνορα βομβαρδίζει στόχους στον Λίβανο (φωτ.: EPA/Atef Safadi)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου σε Παρίσι ή Κύπρο – Αρνείται συνομιλίες με το Ιράν ο Τραμπ

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign