pontosnews.gr
Δευτέρα, 7/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Euro 2024: Στα πέναλτι η Γαλλία πέρασε στα ημιτελικά

Η Γαλλία επικράτησε 5-3 στα πέναλτι της Πορτογαλίας, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 στα 120 λεπτά αγώνα

6/07/2024 - 1:21πμ
(Φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

(Φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αυτή την φορά ο Ντιόγκο Κόστα δεν μπόρεσε να γλιτώσει την Πορτογαλία στη διαδικασία των πέναλτι και η Γαλλία επικρατώντας με 5-3 στη «ρώσικη ρουλέτα» (0-0 ο κανονικός αγώνας και η παράταση) πήρε την τεράστια πρόκριση για τους ημιτελικούς του Euro 2024 και παράλληλα «εκδίκηση» για τον χαμένο τελικό του 2016 μέσα στο σπίτι της.

Οι «τρικολόρ» του Ντιντιέ Ντεσάν στις 9 Ιουλίου θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία στο Μόναχο με το νικητή να περνά στον μεγάλο τελικό του τουρνουά!

Η 5η αναμέτρηση των δύο ομάδων σε Euro, βρήκε τη Γαλλία να πανηγυρίζει παρότι δεν νίκησε τους Ίβηρες για 3η συνεχόμενη φορά (1-0 στον τελικό του 2016, 2-2 στον όμιλο του 2020 και 0-0 σήμερα). Ωστόσο, έχει μόλις μια ήττα στα τελευταία 15 παιχνίδια απέναντι στην Πορτογαλία, εκείνη στον τελικό του Euro 2016 στο Σταντ ντε Φρανς.

Η μάχη ανάμεσα στον Κιλιάν Μπαπέ και στον Κριστιάνο Ρονάλντο βρήκε τον πρώτο να πανηγυρίζει και τον σταρ της Πορτογαλίας να αποχωρεί από το 6ο του Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (ρεκόρ) χωρίς να σκοράρει, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο δεύτερος χρονικά προημιτελικός κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου ο Ζοάο Φέλιξ εξελίχθηκε σε μοιραίο παίκτη για το συγκρότημα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Ο διεθνής επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης σημάδεψε το δεξί δοκάρι στην τρίτη εκτέλεση της ομάδας του, την ώρα που οι Γάλλοι είχαν απόλυτη ευστοχία με τον Ντιόγκο Κόστα να μην μπορεί να επαναλάβει το κατόρθωμα με τη Σλοβενία.

Παιχνίδι που από τα πρώτα του λεπτά έδειξε πάνω κάτω πώς θα κυλούσε. Με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, πολύ προσεκτικές και τις δύο ομάδες ανασταλτικά, κανένα ρίσκο, με το 0-0 του πρώτου μέρους απόλυτα δίκαιο βάσει της εικόνας της αναμέτρησης.

Το ματς… άνοιξε στο δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να ρισκάρουν περισσότερο αναζητώντας το γκολ. Στο 61΄ χάθηκε η πρώτη κλασική ευκαιρία του ματς για την Πορτογαλία, με την κάθετη πάσα του Κανσέλο να βρίσκει τον Μπρούνο Φερνάντες και το σουτ του τελευταίου να αναγκάζει τον Μενιάν σε μεγάλη επέμβαση. Και πάλι ο Γάλλος γκολκπίπερ ήταν σε σωστή θέση στο 63΄ απομακρύνοντας το σουτ του Βιτίνια.

Σειρά της Γαλλίας στο 67΄ να αγγίξει το γκολ, με τον Κολό Μουανί να γίνεται αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή, έκανε το σουτ με τον Ρούμπεν Ντίας να διώχνει σωτήρια. Νέα κλασική ευκαιρία έχασαν οι «πετεινοί» στο 70′, όταν ο Ντεμπελέ μπήκε από δεξιά έδωσε στον Καμαβινγκά το σουτ του οποίου έστειλε τη μπάλα να ξύσει το δεξί δοκάρι του Κόστα και να περάσει άουτ.

Παρά την κούραση που υπήρχε οι παίκτες και των δύο ομάδων προσπάθησαν να βρουν διαδρόμους και στο 102′ οι Ίβηρες έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Λεάο, ο οποίος από πολύ κοντά έπιασε το σουτ, αλλά παρενέβη ο Ουπαμεκανό με το πόδι αποτρέποντας την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα του Μενιάν.

Η Πορτογαλία ήταν η ομάδα που απείλησε και πάλι στο 108΄, με τον Κονσεϊσάο να στέλνει συστημένη τη μπάλα στον Ζοάο Φέλιξ η κεφαλιά του οποίου έφυγε άουτ. Το άστοχο σουτ του Ντεμπελέ στο 114΄ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η γαλλική ομάδα στο ημίωρο της παράτασης.

Στο 120΄ ο Μέντες εντελώς αμαρκάριστος έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής χωρίς να ανησυχήσει τον Μενιάν που μπλόκαρε.

Η διαδικασία των πέναλτι

Ντεμπελέ 1-0
Ρονάλντο 1-1
Φοφανά 2-1
Μπερνάρντο Σίλβα 2-2
Κουντέ 3-2
Ζοάο Φέλιξ Δοκάρι
Μπαρκολά 4-2
Μέντες 4-3
Ερναντές 5-3

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Εικ.: pontosnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Υποβρύχιο: Το ρετρό γλύκισμα από τη Θεσσαλονίκη κατακτά τη Γερμανία

6/07/2025 - 10:00μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θερινές εκπτώσεις: Αρχίζουν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου

6/07/2025 - 8:55μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Ψωμάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα έστειλε στην Αλβανία δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη

6/07/2025 - 7:17μμ
Ο καπνός από τη φωτιά στην περιοχή Χαμέζι της Σητείας (φωτ.: Facebook / Sitia on line)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σητεία, σε χορτολιβαδική έκταση

6/07/2025 - 6:02μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Πετυχημένο το πείραμα της 24ωρης λειτουργίας των μέσων μεταφοράς στην Αθήνα

6/07/2025 - 4:43μμ
Η βουλεύτρια Μαγνησίας και πρώην υφυπουργός Ζέττα Μακρή (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βάιος Χασιαλής)
ΕΛΛΑΔΑ

Εκβιασμός στη Ζέττα Μακρή: Αύριο η δίκη του πανελίστα-δημοσιογράφου

6/07/2025 - 2:26μμ
Εργαζόμενος μεταφέρει νερά κατά τη διάρκεια καύσωνα στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα, σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

6/07/2025 - 2:00μμ
Τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ στο μικροσκόπιο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος – Έρευνα σε βάθος 10ετίας

6/07/2025 - 12:00μμ
Τουρίστες στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου (φωτ.: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή με καύσωνα σε όλη τη χώρα

6/07/2025 - 8:00πμ
(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυροσβεστική: 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

5/07/2025 - 9:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ολυμπιονίκης Εμμανουήλ Καραλής πανηγυρίζει μετά το επιτυχημένη προσπάθεια στο άλμα επί κοντώ στο 5.93 κατά τη διάρκεια του μίτινγκ «Fly Athens» στο Παναθηναϊκό Στάδιο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)

Πρώτος ο Καραλής στο «Fly Athens 2025» – «Πέταξε» στα 6 μέτρα και έκανε νέο ρεκόρ αγώνων

4 ώρες πριν
Το υπό σημαία Λιβερίας, ελληνικών συμφερόντων πλοίο μεταφοράς Magic Seas (φωτ.: marinetraffic.com)

Ερυθρά Θάλασσα: Βυθίζεται το ελληνικών συμφερόντων πλοίο MV MAGIC SEAS που δέχθηκε επίθεση από Χούθι

4 ώρες πριν

Με ποντιακή συμμετοχή το 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Θεράπνεια 2025»

5 ώρες πριν
Η νέα γενιά του Πόντου στις ΗΠΑ συνεχίζει ακάθεκτη την παράδοση (φωτ.: Brotherhood Pontion Toronto «Panagia Soumela»)

Οι «Ακρίτες» της Φιλαδέλφειας… έβγαλαν στη φόρα τα παρασκήνια του 16ου Φεστιβάλ Νεολαίας ΗΠΑ-Καναδά

5 ώρες πριν
(Εικ.: pontosnews.gr)

Υποβρύχιο: Το ρετρό γλύκισμα από τη Θεσσαλονίκη κατακτά τη Γερμανία

6 ώρες πριν
Ο Ηλίας Ιορδανίδης (φωτ.: facebook / Δήμος Καβάλας)

Ηλίας Ιορδανίδης: Η Αργυρούπολη και όλος ο Πόντος τον αποχαιρετούν τη Δευτέρα με βαθιά θλίψη

6 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign