Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται, σήμερα, στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).
Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, με τη δραστηριότητα να εξασθενεί σταδιακά από το μεσημέρι και μετά.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί γενικά αίθριος, με τοπικές και πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί – βορειοανατολικοί εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα το πρωί στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Στις περισσότερες περιοχές ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 20 με 21 βαθμούς.














![Από την Έξοδο των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης, τον Οκτώβριο του 1922. Περίπου 160.000 πρόσφυγες διέσχισαν τον Έβρο μεταφέροντας μέρος της κινητής περιουσίας τους (πηγή: Χρήστος Χατζηιωσήφ [επιμ.], «Ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα. Ο Μεσοπόλεμος 1922-1940»)](https://www.pontosnews.gr/wp-content/uploads/2025/09/ekkenosi-anatolikis-thrakis-120x86.jpg)


