pontosnews.gr
Πέμπτη, 4/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκία: Χειροπέδες σε εννέα δημοσιογράφους φιλοκουρδικών μέσων για «τρομοκρατική δραστηριότητα» – Συλλήψεις και στη Γαλλία

Ταυτόχρονες έρευνες και σε δύο κουρδικά κανάλια που εκπέμπουν από το Βέλγιο για «χρηματοδότηση της τρομοκρατίας»

23/04/2024 - 7:11μμ
Οι εννέα εργαζόμενοι στα φιλοκουρδικά μέσα Mesopotamya Ajansi και Yeni Yasam (φωτ.: Χ/Yeni Yaşam Gazetesi)

Οι εννέα εργαζόμενοι στα φιλοκουρδικά μέσα Mesopotamya Ajansi και Yeni Yasam (φωτ.: Χ/Yeni Yaşam Gazetesi)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τουλάχιστον εννέα Τούρκοι που εργάζονται σε φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης, εκ των οποίων οι οκτώ δημοσιογράφοι, συνελήφθησαν σήμερα, Τρίτη από τις τουρκικές αρχές, κατηγορούμενοι για «τρομοκρατική δραστηριότητα», σύμφωνα με τους εργοδότες και τους δικηγόρους τους.

Πρόκειται για τέσσερις γυναίκες και πέντε άνδρες που συνελήφθησαν τα ξημερώματα στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Σανλιούρφα, ανέφερε η Ένωση δικηγόρων για την ελευθερία του Τύπου MLSA.

Οι δημοσιογράφοι εργάζονταν για το πρακτορείο Mezopotamya ή για την εφημερίδα Yeni Yasam. Ο ένατος συλληφθείς είναι ένας «εργαζόμενος στον Τύπο».

Το Mezopotamia διευκρίνισε ότι ο δημοσιογράφος του συνελήφθη στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια μιας «αστυνομικής επιχείρησης στην κατοικία του». Η MLSA σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ ανέφερε ότι απαγορεύτηκε στους δημοσιογράφους να συμβουλευτούν δικηγόρο, γεγονός που επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα πρόσωπο προσκείμενο σε έναν από τους συλληφθέντες, ζητώντας να μην κατονομαστεί. Σύμφωνα με αυτήν τη γυναίκα, αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του δημοσιογράφου πριν από τα ξημερώματα.

Οι οικογένειες των συλληφθέντων ενημερώθηκαν για τη σύλληψή τους «στο πλαίσιο μιας έρευνας που ξεκίνησε το 2022 για τρομοκρατικές δραστηριότητες», εξήγησε η ίδια.

Οι συλληφθέντες στην Κωνσταντινούπολη οδηγήθηκαν και κρατούνταν σήμερα σε ένα αστυνομικό τμήμα.

Η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) στην Κωνσταντινούπολη ανέφερε ότι «παρακολουθεί στενά την κατάσταση», ενώ έχει ήδη υποβληθεί αίτηση ένστασης στο 9ο Ποινικό Ειρηνοδικείο της Κωνσταντινούπολης για την υπόθεση.

İstanbul ve Ankara’da gözaltına alınan Kürt gazetecilere yönelik 24 saat avukat kısıtlılığı hakkında İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliğ’ne itiraz dilekçesinde bulunulduhttps://t.co/2qzPfQ9peV pic.twitter.com/MFmgOZ5gua

— Yeni Yaşam Gazetesi (@yeniyasamgazete) April 23, 2024

Οκτώ συλλήψεις στη Γαλλία

Οκτώ άνδρες συνελήφθησαν σήμερα, Τρίτη, στη Γαλλία στο πλαίσιο έρευνας που συνδέεται με τη χρηματοδότηση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), έγινε γνωστό από πηγή προσκείμενη στην υπόθεση αυτή, όπως επιβεβαιώθηκε από την εθνική εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας της Γαλλίας (Pnat).

Η εθνική εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας διευκρίνισε ότι οι άνδρες αυτοί συνελήφθησαν στις περιοχές Σεν-Σεν-Ντενί, Σεν-ε-Μαρν και Μπους-ντι-Ρον στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που είχε στόχο το PKK, το οποίο έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική» οργάνωση από την Άγκυρα και τους δυτικούς συμμάχους της.

Η προκαταρκτική εξέταση έχει στόχο γεγονότα που διαπράχθηκαν μεταξύ 2000 και 2004 και διενεργείται για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας, χρηματοδότησης τρομοκρατικής επιχείρησης, εκβιασμό και απόπειρες εκβιασμού σε οργανωμένη συμμορία σε σχέση με μια τρομοκρατική επιχείρηση».

Οι ανακριτές υποψιάζονται ότι οι οκτώ άνδρες έχουν σχέση με την «kampanya», την είσπραξη του επαναστατικού φόρου από εμπόρους και μέλη της κουρδικής κοινότητας που έχουν εγκατασταθεί στη Γαλλία, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Έρευνες και στο Βέλγιο

Τη Δευτέρα έρευνες πραγματοποιήθηκαν επίσης για την ίδια υπόθεση στο Βέλγιο, στην περιοχή Ντέντερλίου, στα τηλεοπτικά στούντιο των Sterk TV και Medya News, δυο κουρδικών τηλεοπτικών δικτύων που εκπέμπουν από το Βέλγιο, σύμφωνα με ανακοίνωση αυτών των μέσων ενημέρωσης που στάλθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η επιχείρηση αυτή στην οποία συμμετείχαν μέλη της ομοσπονδιακής αστυνομίας «είχε στόχο, κατόπιν αιτήματος τρίτης χώρας, την αναζήτηση ενδεχόμενων αποδείξεων για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας», σύμφωνα με ανακοίνωση της βελγικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Η Pnat επιβεβαίωσε ότι «οι έρευνες που διεξήχθησαν στο Βέλγιο πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο αιτήματος ευρωπαϊκής συνδρομής που εξέδωσε Γάλλος δικαστής κατά της τρομοκρατίας».

Οι προφυλακίσεις μπορεί να διαρκέσουν 96 ώρες.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από το αεροδρόμιο του Βίλνιους στη Λιθουανία (πηγή: x.com/NetAxisGroup/status/1996293359523057954)
ΚΟΣΜΟΣ

Λιθουανία: Ύποπτα αερόστατα στον εναέριο χώρο του Βίλνιους

3/12/2025 - 10:10μμ
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς (δεύτερος από δεξιά) στη διάρκεια παλιότερης επίσκεψής του σε εργοστάσιο στο Ντίσελντορφ (φωτ.: EPA/Christopher Neundorf)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Η οικονομία στη «βαθύτερη ιστορικά κρίση» από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

3/12/2025 - 7:27μμ
Οικογενειακή φωτογραφία των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών του NATO, στην έδρα του στις Βρυξέλλες (φωτ.:  EPA/GIUSEPPE LAMI)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία ζητούν «να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο» στον Εύξεινο Πόντο

3/12/2025 - 5:30μμ
(Φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/EUROKINISSI)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποδέχθηκε μερικώς το αμερικανικό σχέδιο για τερματισμό του πολέμου με την Ουκρανία

3/12/2025 - 2:19μμ
Η πρώην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι (φωτ.: facebook/Federica Mogherini)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ευνοιοκρατία στην Φεντερίκα Μογκερίνι

3/12/2025 - 12:53μμ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλάει σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο του επενδυτικού φόρουμ «Russia Calling!», στη Μόσχα. 2 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)
ΚΟΣΜΟΣ

Η ρητορική στα άκρα: Ο Πούτιν απειλεί με πόλεμο την Ευρώπη – Ζελένσκι: Έχουμε σχέδιο ειρήνης 20 σημείων

2/12/2025 - 6:40μμ
Η Φεντερίκα Μογκερίνι, πριν από ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια ομιλίας της για τα 75 χρόνια του Κολεγίου της Ευρώπης, στο Βέλγιο (φωτ. αρχείου: 
EPA/OLIVIER MATTHYS)
ΚΟΣΜΟΣ

Φεντερίκα Μογκερίνι: Συνελήφθη η πρώην αντιπρόεδρος της Κομισιόν για απάτη με κονδύλια της ΕΕ

2/12/2025 - 5:04μμ
(Πηγή: vesselfinder.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Πλοίο με σημαία Ρωσίας δέχθηκε επίθεση στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών

2/12/2025 - 10:16πμ
(Φωτ.: x.com/MigracionCol/status/1995644745700474894)
ΚΟΣΜΟΣ

Εβραϊκή σέκτα συνδέεται με κακοποιήσεις παιδιών σε διάφορες χώρες – Απελάσεις στην Κολομβία

2/12/2025 - 9:23πμ
Διαδηλωτές συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις στην Τιφλίδα, στη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης τον περασμένο Οκτώβριο (φωτ.: EPA/David Mdzinarishvili)
ΚΟΣΜΟΣ

Γεωργία: Έρευνα μετά το ρεπορτάζ του BBC ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο εναντίον διαδηλωτών

1/12/2025 - 11:27μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βροχή άρχισε να πέφτει ήδη από το βράδυ της Τετάρτης (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Επιδείνωση του καιρού από την Πέμπτη – Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη για την κακοκαιρία «BYRON»

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Κύπελλο Ελλάδας: Ο ΠΑΟΚ μίλησε στο φινάλε και άφησε εκτός τετράδας τον Άρη

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

ENBL: Τέταρτη νίκη για τον Ηρακλή

6 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook Eλληνική ορθόδοξη ενορία στο Kongarah)

«Μύρισε» Χριστούγεννα στην ελληνορθόδοξη ενορία και κοινότητα του Kongarah στη Νέα Νότια Ουαλία

6 ώρες πριν
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «ΙΘΑΚΗ», στο θέατρο «Παλλάς» στην Αθήνα (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Αλέξης Τσίπρας: Η πατρίδα μας χρειάζεται άμεσα ένα σοκ εντιμότητας, δικαιοσύνης και δημοκρατίας

7 ώρες πριν
Εικόνα από το αεροδρόμιο του Βίλνιους στη Λιθουανία (πηγή: x.com/NetAxisGroup/status/1996293359523057954)

Λιθουανία: Ύποπτα αερόστατα στον εναέριο χώρο του Βίλνιους

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign