pontosnews.gr
Παρασκευή, 20/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ισραήλ: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου και υπέρ της κήρυξης πρόωρων εκλογών

Πρόκειται για το μεγαλύτερο κύμα διαμαρτυρίας από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα

31/03/2024 - 11:58μμ
(Φωτ.: EPA / Abir Sultan)

(Φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Ιερουσαλήμ κατά της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου και κατά των εξαιρέσεων που απολαμβάνουν οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι αποφεύγοντας την υποχρεωτική για όλους τους άλλους Ισραηλινούς στράτευση, σε συγκεντρώσεις που θύμισαν τις μαζικές κινητοποιήσεις που γίνονταν πέρσι σε όλο το Ισραήλ κατά της ακροδεξιάς ισραηλινής κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος που προωθούσε και προωθεί.

Οργανώσεις –συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που κάλεσαν σε μαζικές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν το Ισραήλ το 2023– κάλεσαν σε συγκέντρωση έξω από το κοινοβούλιο, την Κνεσέτ, ζητώντας νέες εκλογές για αλλαγή της κυβέρνησης.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν επίσης δικαιότερη κατανομή του βάρους της στρατιωτικής θητείας που δεσμεύει τους περισσότερους Ισραηλινούς.

Περίπου 600 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής από την ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας και τη σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ – ο υψηλότερος αριθμός απωλειών στρατιωτικών εδώ και πολλά χρόνια.

(Φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Το ισραηλινό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο N12 μετέδωσε ότι η σημερινή ήταν η μεγαλύτερη σε όγκο διαδήλωση από την έναρξη του πολέμου. Οι ειδησεογραφικοί ιστότοποι Haaretz και Ynet ανέφεραν ότι δεκάδες χιλιάδες συμμετείχαν στη διαδήλωση.

Διαδηλωτές κυμάτιζαν γαλανόλευκες σημαίες του Ισραήλ και φώναζαν «εκλογές τώρα».

Το υπουργικό συμβούλιο του Νετανιάχου αντιμετωπίζει πολυμέτωπη κριτική για την αποτυχία να αποτρέψει την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν 1.200 άνθρωποι και περισσότεροι από 250 μεταφέρθηκαν όμηροι στη Γάζα.

Ο πόλεμος του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα έχει κλιμακώσει μια μακροχρόνια πηγή τριβών στην ισραηλινή κοινωνία, η οποία κλονίζει την κυβέρνηση συνασπισμού του Νετανιάχου. Αυτή είναι οι εξαιρέσεις που χορηγούνται σε υπερορθόδοξους Εβραίους σπουδαστές που απαλλάσσονται από την υποχρεωτική στράτευση. Το Ανώτατο Δικαστήριο, που έγινε αποδέκτης πολυάριθμων προσφυγών που ζητούσαν άμεση στράτευση των υπερορθοδόξων, ώστε να γίνουν σεβαστοί οι νόμοι περί ισότητας μεταξύ των πολιτών, είχε δώσει στην κυβέρνηση προθεσμία έως την Τετάρτη για να υποβάλει αναλυτική πρόταση νομοσχεδίου.

(Φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Στο Ισραήλ η στρατιωτική θητεία για όλους και όλες τους Ισραηλινούς και τις Ισραηλινές είναι υποχρεωτική, αλλά οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι («χαρεντί» στα εβραϊκά) μπορούν να αποφύγουν τη στράτευση αν αφιερώσουν τον χρόνο τους στη μελέτη ιερών κειμένων του Ιουδαϊσμού.

Αυτή η εξαίρεση καθιερώθηκε από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948 και δεν έχει αρθεί έκτοτε.

Δεδομένης της ευαισθησίας αυτού του ζητήματος που άνοιξε ξανά βαθύ ρήγμα στη χώρα, ο κυβερνητικός συνασπισμός υπό την ηγεσία του Νετανιάχου δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία λόγω των αντιρρήσεων που προβάλλουν υπερορθόδοξα κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό και δεν θέλουν καν να ακούν συζήτηση για το ζήτημα της στράτευσης.

(Φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Ο κυβερνητικός συνασπισμός βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη συμμαχία με τα δύο μεγάλα υπερορθόδοξα κόμματα, το Σας και τον «Ενοποιημένο Ιουδαϊσμό της Τορά», που αντιτίθενται σθεναρά στη στρατολόγηση των χαρεντίμ. Μια ενδεχόμενη αποχώρηση των κομμάτων αυτών από την κυβέρνηση, θα προκαλούσε την πτώση του κυβερνητικού συνασπισμού.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Ιερουσαλήμ, ο Νετανιάχου είπε ότι είναι βέβαιος ότι θα βρεθεί λύση για το ζήτημα. Πρόσθεσε ότι η διεξαγωγή εκλογών θα παρέλυε τη χώρα για μήνες, ενώ ο πόλεμος βρίσκεται στο απόγειό του, καθώς λέει ότι το Ισραήλ βρίσκεται πολύ κοντά στη νίκη.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στο Τελ Αβίβ, όπου οικογένειες ομήρων και οι υποστηρικτές τους απέκλεισαν έναν κεντρικό αυτοκινητόδρομο, διαμαρτυρόμενοι γι’ αυτό που περιέγραψαν ως αποτυχία του Νετανιάχου να φέρει πίσω τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

(Φωτ.: EPA / Abir Sultan)

• Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Aaron Schwartz)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για την απόφαση του Τραμπ να εγκρίνει την κυκλοφορία χρυσού νομίσματος με τη μορφή του

20/03/2026 - 1:39μμ
(Φωτ.: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Τεχεράνη: Νεκρός και ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, στρατηγός Ναϊνί

20/03/2026 - 10:28πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Η συμφωνία Τραμπ–Νετανιάχου για τα ιρανικά κοιτάσματα και οι ισορροπίες που θέλει να κρατήσει ο Ερντογάν

19/03/2026 - 9:25μμ
Εικόνα από τις διαδηλώσεις στήριξης στον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη, τον Μάρτιο του 2025 (φωτ. αρχείου: EPA/TOLGA BOZOGLU)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκρέμ Ιμάμογλου: Ένας χρόνος από τη σύλληψή του – Αβέβαιο παραμένει το πολιτικό του μέλλον

19/03/2026 - 7:55μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/sunriseforever-6314823/)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Στον ψυχολόγο οι γυναίκες που δεν θέλουν παιδιά για να αλλάξουν γνώμη

19/03/2026 - 2:29μμ
Σύστημα αεράμυνας Patriot (φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Intracom Defense)
ΚΟΣΜΟΣ

Δύο βαλλιστικούς πυραυλικούς στόχους κατέρριψαν οι ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία – Νέες ιρανικές επιθέσεις σε διυλιστήρια του Κόλπου

19/03/2026 - 12:30μμ
Προετοιμασία για την άφιξη των ηγετών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη Σύνοδο Κορυφής στις 19 και 20 Μαρτίου 2026 (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος ΕΕ: Ενεργειακή κρίση, γεωπολιτικές ρήξεις και «τεστ αυτονομίας» για την Ευρώπη

19/03/2026 - 9:12πμ
Η QatarEnergy, η δημόσια επιχείρηση ενέργειας του Κατάρ, έκανε λόγο για «εκτεταμένες περαιτέρω ζημιές» στην εγκατάσταση του υγροποιημένου φυσικού αερίου (φωτ.: Χ/Renard Jean-Michel)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Περιορίστηκε η φωτιά στη μεγαλύτερη εγκατάσταση φυσικού αερίου στον κόσμο – Καλπάζει ξανά η τιμή του πετρελαίου

19/03/2026 - 8:37πμ
(Φωτ.: Anadolu)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενεργειακός πόλεμος: Το Ιράν χτυπά εγκαταστάσεις στον Κόλπο – Μεγάλες ζημιές στο Κατάρ

18/03/2026 - 10:36μμ
Ιρανοί στο κέντρο της Τεχεράνης, εκφράζοντας τη στήριξή τους στον νέο ανώτατο ηγέτη Αγιατολάχ Μοτζτάμπα Χαμενεΐ (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Φόβος για αντίποινα του Ιράν σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, επανεμφάνιση Χαμενεΐ με απειλές

18/03/2026 - 8:39μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Basketball Champions League: Με την Μπανταλόνα η ΑΕΚ στα προημιτελικά

7 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Aaron Schwartz)

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για την απόφαση του Τραμπ να εγκρίνει την κυκλοφορία χρυσού νομίσματος με τη μορφή του

35 λεπτά πριν
Η Χρύσπα κάνει show στο Allwyn Game Time με μπαγλαμά και νότες

Η Χρύσπα κάνει show στο Allwyn Game Time με μπαγλαμά και νότες

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 10 ετών στον Π. Ψωμιάδη για τα «45άρια» της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης

1 ώρα πριν
(Πηγή: gein.noa.gr)

Ιωάννινα: Ταρακουνήθηκε και πάλι η Αγία Κυριακή – Δύο σεισμοί μεγέθους 4,6 και 4,5 Ρίχτερ καταγράφηκαν σε μισή ώρα

2 ώρες πριν
Τις φωτογραφίες παραχώρησε το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα

«Η Ελλάδα μού άνοιξε την αγκαλιά της»: Η συγκινητική ιστορία μιας νεαρής πρόσφυγα από το Αφγανιστάν

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign