pontosnews.gr
Κυριακή, 4/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αύξηση βασικού μισθού: Πώς θα διαμορφωθεί με τις τριετίες από την 1η Απριλίου – Ποια επιδόματα συμπαρασύρει

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, οι εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό είναι 559.274

30/03/2024 - 8:38πμ
Πηγή φωτ.: Pixabay/David Mark

Πηγή φωτ.: Pixabay/David Mark

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σε αυξήσεις σε μια σειρά επιδομάτων, μεταξύ των οποίων και της ανεργίας, οδηγεί η αύξηση του βασικού μισθού στα 830 ευρώ που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2024.

Στόχος της κυβέρνησης όπως έχει εξαγγελθεί είναι ο κατώτατος μισθός που το 2019 ήταν 650 ευρώ, μέχρι το τέλος της τετραετίας, να φτάσει στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός να ανέλθει στα 1.500 ευρώ από 1.251 ευρώ, που ήταν το 2023.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, οι εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό είναι 559.274, δηλαδή 25.726 λιγότεροι σε σχέση με το 2022 και 85.726 λιγότεροι έναντι του 2021.

Σε δωδεκάμηνη βάση, όπως υπολογίζει η Eurostat, ο κατώτατος μισθός, με τη νέα αύξηση, διαμορφώνεται στα 968,33 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, το κατώτατο ημερομίσθιο αυξάνεται σε 37,07 ευρώ από τον Απρίλιο 2024 από 29,04 ευρώ, που ήταν τον Φεβρουάριο 2019.

Οι τριετίες

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας, σημαντικό όφελος έχουν και οι εργαζόμενοι με προϋπηρεσία που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, καθώς προκύπτουν μεγαλύτερες αυξήσεις με το «ξεπάγωμα» των τριετιών από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Με μία τριετία (3-6 χρόνια), ο κατώτατος μισθός αυξάνεται στα 913 ευρώ σε 14μηνη βάση και στα 1.065 ευρώ σε 12μηνη. Με δύο τριετίες (6-9 χρόνια), ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται στα 996 ευρώ σε 14μηνη βάση και στα 1.162 ευρώ σε 12μηνη. Με τρεις τριετίες (9+ χρόνια), ο κατώτατος μισθός αυξάνεται στα 1.079 ευρώ σε 14μηνη βάση και στα 1.259 ευρώ σε 12μηνη.

Αυξάνονται επιδόματα

Με τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, αυξάνεται και το επίδομα ανεργίας. Το τακτικό επίδομα ανεργίας, που αντιστοιχεί στο 55% του κατώτατου μισθού, αυξάνεται στα 509,71 ευρώ τον μήνα, 110 ευρώ υψηλότερο σε σχέση με το 2019.

Επίσης, πέντε επιδόματα και προγράμματα που επηρεάζονται θετικά από την αύξηση του κατώτατου μισθού είναι η ειδική παροχή μητρότητας μισθωτών και μη μισθωτών από 780 ευρώ σε 830 ευρώ για εννέα μήνες, το ειδικό βοήθημα ευάλωτων ομάδων, το οποίο καταβάλλεται εφάπαξ και ανέρχεται σε 764 ευρώ, το ειδικό εποχικό βοήθημα σε εποχικά εργαζόμενους, τα προγράμματα νέων θέσεων εργασίας, καθώς και τα προγράμματα προεργασίας.

Ταυτόχρονα, 13 κατηγορίες επιδομάτων και προγραμμάτων που συναρτώνται με τον κατώτατο μισθό είναι τα ακόλουθα:

  • Τακτική επιδότηση ανεργίας.
  • Βοηθήματα/επιδόματα που εξαρτώνται από την τακτική επιδότηση ανεργίας και από το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη (ειδικό βοήθημα ευάλωτων ομάδων, ειδικό εποχικό βοήθημα, επίδομα εργασίας).
  • Βοηθήματα μη μισθωτών (βοήθημα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων-ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ, τ. ΟΑΕΕ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, βοήθημα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων-ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ, τ. ΕΤΑΑ (τ. τομέας ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, ασφάλισης νομικών).
  • Λοιπές παροχές που εξαρτώνται από το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη (ειδική παροχή μητρότητας μισθωτών, ειδική παροχή μητρότητας μη μισθωτών, συμπληρωματική παροχή μητρότητας, επίδομα γονικής αδείας, ανεξόφλητες αποδοχές, λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη, παροχή διαθεσιμότητας).
  • Αποζημίωση μαθητών των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας.
  • Επίδομα ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης.
  • Πρακτική άσκηση ΙΕΚ ΔΥΠΑ.
  • Καταβολή αποδοχών στους μαθητές-σπουδαστές-φοιτητές που απέχουν από την εργασία τους για συμμετοχή τους στις γραπτές εξετάσεις της σχολής που φοιτούν (Ν. 1346/1983).
  • Προγράμματα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας (προεργασία).
  • Προγράμματα εργασιακής εμπειρίας.
  • Πρόγραμμα επιχορήγησης ιδιωτικών επιχειρήσεων για πρακτική άσκηση σπουδαστών ΑΤΕΙ-ΑΣΠΑΙΤΕ.
  • Προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.
  • Προγράμματα νέων θέσεων εργασίας.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Συνελήφθη 27χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Ανάβυσσο

3/10/2026 - 10:12μμ
Συνεχίζεται για 3η ημέρα το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Κρήτη. Εικόνα από τα Ζωνιανά του Δήμου Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο. Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Ζουριδάκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Πνίγηκαν στη λάσπη τα Ζωνιανά – Προληπτικές εκκενώσεις στον Μυλοπόταμο

3/10/2026 - 7:57μμ
Οι δύο γιατροί στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Καρνεάδου στο Κολωνάκι, παρουσία αστυνομικών. Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Πλασμαφαίρεση στον Μαζωνάκη: «Του την έκανα δωρεάν», υποστηρίζει η κατηγορούμενη γιατρός

3/10/2026 - 7:33μμ
Συνεχίζεται για 3η ημέρα το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Κρήτη. Εικόνα από τα Ζωνιανά του Δήμου Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο. Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Η Κρήτη σε κατάσταση συναγερμού: Κρήτη: Η κακοκαιρία επιμένει – Πλημμύρες, δρόμοι κομμένοι και εγκλωβισμένοι

3/10/2026 - 4:48μμ
Θυελλώδεις άνεμοι θα επικρατήσουν σε διάφορες περιοχές της χώρας (φωτ.: EUROKINISSI/Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΜΥ: Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου – Σε πορτοκαλί συναγερμό το Νότιο Αιγαίο

3/10/2026 - 2:49μμ
Συνεχίζεται για 3η ημέρα το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το νησί της Κρήτης (φωτ.: Αντώνης Ζουριδάκης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Σοβαρά προβλήματα και διακοπές κυκλοφορίας από την κακοκαιρία

3/10/2026 - 12:19μμ
Κακοκαιρία στη Κρήτη. Περιοχή Γούβες του Δήμου Χερσονήσου (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Κρήτη – Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα

3/10/2026 - 8:08πμ
Στιγμιότυπο σπό το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το νησί της Κρήτης (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Ζουριδάκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ήχησε 112 σε όλο το νησί για την κακοκαιρία – Κλειστοί δρόμοι και σχολεία

2/10/2026 - 11:53μμ
Από την εκκένωση της Γκράβας, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Γκράβα: Δεν διαπιστώθηκε διαρροή φυσικού αερίου στο σχολικό συγκρότημα

2/10/2026 - 10:13μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Δημογραφικό: 56.223 λιγότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα το 2025 – Μειώθηκαν γεννήσεις και θάνατοι

2/10/2026 - 9:43μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Δ’ Επιστημονικό Συνέδριο Βιοηθικής: Αφιερωμένο στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τα 35 χρόνια Πατριαρχίας

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»/Facebook)

Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»: Η έναρξη της νέας χρονιάς έγινε με χώμα από τον Πόντο και χορούς

9 ώρες πριν
Η Κρίστα Πάικ σε αστυνομική φωτογραφία

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής των φυλακών του Τενεσί μετά την αποτυχημένη εκτέλεση της Κρίστα Πάικ

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ιωαννίνων (Σ.Π.Φ.Ι.)/Facebook)

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ιωαννίνων το ρίχνει ξανά στους ποντιακούς χορούς για μία νέα και δημιουργική χρονιά

9 ώρες πριν
(Φωτ.: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)

Πειραιάς: Συνελήφθη 27χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Ανάβυσσο

10 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το 1ο Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (φωτ.: Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης)

Η Σμυρνιά και οι τέσσερις εποχές της Μνήμης στο 3ο Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού, στην Πεύκη

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV