pontosnews.gr
Σάββατο, 31/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: 10 χρόνια κάθειρξη επειδή ανάγκαζε 13χρονη να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες και βίντεο

Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενόψει του Εφετείου, παρόλο που κατηγορείται για τουλάχιστον οκτώ ανάλογες περιπτώσεις

7/03/2024 - 7:05μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

`Σε 10ετή κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ένας 26χρονος που ανάγκαζε 13χρονη να του στέλνει, μέσω διαδικτύου, γυμνές φωτογραφίες και βίντεο τα οποία εκείνος «σκηνοθετούσε» υπό την απειλή ότι αν δεν «συμμορφωνόταν», θα την διαπόμπευε στο σχολικό της περιβάλλον.

Υπό το βάρος των απειλών και εκβιασμών που δεχόταν, η ανήλικη όχι μόνο υπέκυψε, αλλά πληροφορήθηκε αργότερα από συμμαθητές της ότι το υλικό αυτό διετίθετο προς πώληση στο σχολείο όπου φοιτούσε.

Πρόκειται για «σύγχρονη σωματεμπορία, εκπόρνευση ανηλίκων και διάλυση της ψυχής και του σώματος χωρίς άγγιγμα», ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας Αργυρή Κοτίνα, κατά την αγόρευσή της, ζητώντας την καταδίκη του 26χρονου (σήμερα) κατηγορούμενου, τον οποίο παρομοίασε με «αρπακτικό του διαδικτύου».

«Την καθοδήγησε σαν σκηνοθέτης πορνογραφικής ταινίας» σημείωσε η εισαγγελέας, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο δράστης ζητούσε από την ανήλικη να κάνει συγκεκριμένες πόζες, εκτοξεύοντας, παράλληλα, απειλές ότι διαφορετικά «θα σε κάνω ρόμπα», όπως έλεγε.

Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, οι δικαστές τον έκριναν ένοχο για προμήθεια, κατοχή και διάθεση υλικού παιδικής πορνογραφίας και εξώθηση ανήλικης –με απειλές– να συμμετάσχει σε πορνογραφικές παραστάσεις, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού. Με την ίδια απόφαση, ο 26χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενόψει του Εφετείου, ενώ κατηγορείται για τουλάχιστον οκτώ ανάλογες περιπτώσεις, με θύματα ανήλικες και ενήλικες, για τις οποίες παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου Ναυπλίου.

Ο εφιάλτης που ζούσε η ανήλικη

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2019, όταν η 13χρονη (τότε) μαθήτρια Γυμνασίου, αποκάλυψε στην μητέρα της τον εφιάλτη που βίωνε. Όπως εκμυστηρεύτηκε η ανήλικη, ένας άγνωστος προς εκείνη άντρας την «ψάρεψε» με ψεύτικο προφίλ μέσω δημοφιλούς διαδικτυακής εφαρμογής, στέλνοντάς της με προσωπικό μήνυμα μια φωτογραφία στην οποία απεικονιζόταν τμήμα του γυμνού σώματός της.

Τη συγκεκριμένη φωτογραφία φέρεται πως είχε στείλει η ανήλικη σε προγενέστερο διάστημα σε μια ομαδική συνομιλία με συμμαθητές της, και κάποιος από τους ανήλικους την είχε αποθηκεύσει παράνομα στο κινητό του τηλέφωνο.

Άγνωστο πώς, η συγκεκριμένη εικόνα περιήλθε στην κατοχή του 26χρονου, οπότε ξεκίνησε να εκβιάζει την μαθήτρια ζητώντας κι άλλες εικόνες με το γυμνό κορμί της και το πρόσωπό της, αλλά και πορνογραφικό βίντεο. Πιστεύοντας ότι δεν έχει άλλη επιλογή αφού ο κατηγορούμενος την απειλούσε πως θα δημοσιεύσει το υλικό παντού και θα την διασύρει στο σχολείο της, το κορίτσι υποτάχθηκε στις απειλές οπότε έστειλε τουλάχιστον δέκα φωτογραφίες και ένα βίντεο, όλα υπό μορφή «βόμβας» (σ.σ.: προσωρινή προβολή και μετέπειτα διαγραφή).

Λειτουργώντας όμως οργανωμένα και βάσει σχεδίου, όπως σχολίασε η εισαγγελέας, ο κατηγορούμενος ενεργοποιώντας συγκεκριμένη εφαρμογή κατάφερε να αποθηκεύσει το υλικό που περιήλθε στην κατοχή του. Ακολούθως, κατά το κατηγορητήριο, το διέθεσε σε συμμαθητή και φίλο του κοριτσιού, ο οποίος κατέστη κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση και παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων. Ο 26χρονος επανήλθε την επόμενη μέρα με άλλο προφίλ στην ίδια εφαρμογή, ζητώντας νέο υλικό από την ανήλικη.

«Τι θα μου κάνει, μαμά;»

Η παθούσα βρέθηκε σε απόγνωση και αποφάσισε να απευθυνθεί στη μητέρα της, οπότε η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και ερευνήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το Τμήμα Προστασία Ανηλίκων της ΕΛΑΣ. «Η κόρη μου τον παρακαλούσε να σταματήσει, δεν ήταν καλά, πήγαμε σε ψυχολόγο, στοχοποιήθηκε από τους συμμαθητές της, δεχόταν απειλές για βιασμό.

»Όταν μου το αποκάλυψε, έτρεμε σαν το ψάρι. Με ρωτούσε “τι θα μου κάνει μαμά, θα με βρει, θα με βιάσει”. Ήταν σε άθλια κατάσταση» κατέθεσε στο δικαστήριο η μητέρα της, η οποία, επικαλούμενη όσα της μετέφερε η κόρη της, είπε ότι το υλικό το πωλούσαν συμμαθητές της προς 25 ευρώ στο σχολείο.

Η παθούσα (18 ετών σήμερα) επιβεβαίωσε κατά την εξέτασή της στο δικαστήριο τις καταγγελίες, επισημαίνοντας ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ξεπεράσει όσα έζησε, παρά τη βοήθεια που δέχεται από ψυχολόγους και τη μητέρα της που είναι στο πλευρό της.

Η θέση του κατηγορούμενου

Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και δικάστηκε διά αυτεπαγγέλτως διορισμένου δικηγόρου. Ο συνήγορος αποδέχθηκε μεν τις πράξεις, τόνισε ωστόσο ότι τελέστηκαν στην πλημμεληματική τους μορφή, ενώ απέδωσε τα όσα του καταλογίζονται στο νεαρό (τότε) της ηλικίας του και την κακή ψυχολογική κατάσταση που βίωνε λόγω ερωτικής απογοήτευσης, ζητώντας συγγνώμη από την παθούσα και την οικογένειά της.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 25 Νοεμβρίου: Ποιοι συμμετέχουν – Τι διεκδικούν

30/10/2026 - 8:10μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε πολίτες προσποιούμενη υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας

30/10/2026 - 7:43μμ
Το διαμέρισμα στο οποίο προκάλεσε φωτιά ο 46χρονος, στη Γλυφάδα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Λευκάδα: Συνελήφθη ο φερόμενος δράστης των εμπρησμών σε Γλυφάδα και Νέο Ηράκλειο

30/10/2026 - 6:20μμ
Ένας από τους συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη στην Πλάκα οδηγείται στον εισαγγελέα, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη στην Πλάκα: «Πέθαναν για έναν σωλήνα αξίας 25 ευρώ» – Βαρύ κατηγορητήριο

30/10/2026 - 3:02μμ
Απολογία κατηγορουμένων για την υπόθεση φοροδιαφυγής που συνδέεται με την αλυσίδα αρτοποιείων «Χωριάτικο», στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στις 29 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση «Χωριάτικο»: Πώς δρούσε το δίκτυο των 430 εταιρειών – Τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ

30/10/2026 - 2:04μμ
Διπλός εμπρησμός τα ξημερώματα στη Γλυφάδα σε οικία και δύο ΙΧ αυτοκίνητα (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Στρατιωτικός του ΠΝ έβαλε φωτιά σε σπίτι και οχήματα πρώην συντρόφων του σε Γλυφάδα και Νέο Ηράκλειο

30/10/2026 - 12:38μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Βαριές διώξεις για τους τρεις υπαιτίους της φονικής έκρηξης στην Πλάκα

30/10/2026 - 11:48πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην Ομόνοια: Εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο στο κέντρο της Αθήνας

30/10/2026 - 10:59πμ
(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκαν ο ιδιοκτήτης του «Χωριάτικου» και ο πρώην συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

30/10/2026 - 10:10πμ
Τα καράβια παραμένουν δεμένα, σήμερα, στα λιμάνια της χώρας (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω 24ωρης απεργίας ναυτεργατών και λιμενεργατών

30/10/2026 - 8:57πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Necati Savas)

Τουρκία-Ουκρανία: Στην Κωνσταντινούπολη ο Ζελένσκι – Συνάντηση εργασίας με Ερντογάν

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Euroleague: Έκαμψε την αντίσταση της Αρμάνι ο Ολυμπιακός

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Μάντζιαρης)

Καύσιμα: Επεκτείνεται η κρατική επιδότηση για την περίοδο 1 έως 15 Νοεμβρίου

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)

ΗΠΑ-Ενδιάμεσες εκλογές: Αριθμός ρεκόρ 47,9 εκατομμυρίων Αμερικανών έχει ήδη ψηφίσει

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Κακή βραδιά στην Πόλη και ήττα για τον Παναθηναϊκό

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Greek Street Fair Burwood - Saturday 14 November 2026/Facebook)

Ο Ποντοξενιτέας συμμετέχει δυναμικά στο φεστιβάλ ελληνικού πολιτισμού στο Σίδνεϊ με ποντιακά τραγούδια και χορούς

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV