pontosnews.gr
Πέμπτη, 12/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κωνσταντινούπολη: Περιστατικά εξαπάτησης ελληνικών επιχειρήσεων στην Τουρκία καταγγέλλει το Γενικό Προξενείο – Πληρώνουν το εμπόρευμα αλλά δεν το παραλαμβάνουν

Η επιστολή-προειδοποίηση που απέστειλε το προξενείο στα επιμελητήρια

23/02/2024 - 9:41μμ
Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη (φωτ. αρχείου: Έρση Βατού)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ειδοποίηση για περιστατικά εξαπάτησης ελληνικών επιχειρήσεων στην Τουρκία εξέδωσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, και με επιστολή του προς τα επιμελητήρια ζητά να ενημερωθούν οι επιχειρηματίες μέλη τους.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι, το τελευταίο διάστημα, έχουν περιέλθει σε γνώση μας πολλά περιστατικά εμπορικών διαφορών, σε οποία τουρκικές εταιρείες, ενώ έχουν απαιτήσει και εισπράξει χρηματικά ποσά έναντι παραγγελιών από ελληνικές εισαγωγικές εταιρείες, καθυστερούν ή δεν εκτελούν την αποστολή των εμπορευμάτων.

»Υπενθυμίζουμε ότι το Γραφείο μας, όπως και όλα τα κατά τόπους Γραφεία ΟΕΥ του Υπουργείου Εξωτερικών, είναι πάντοτε στη διάθεση των μελών σας, για να διενεργήσουν, δωρεάν, έναν αρχικό έλεγχο των στοιχείων των δυνητικών εταίρων τους σε τρίτες χώρες, από τα διαθέσιμα στοιχεία σε ανοικτές βάσεις δεδομένων όπου έχουμε πρόσβαση.

»Σε αυτό το πλαίσιο, σας γνωρίζουμε ότι, το τελευταίο δίμηνο, έχουμε δεχθεί καταγγελίες από ελληνικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των επίπλων κήπου-παραλίας, για εξαπάτησή τους από τον κ. Őzcan ŞERIF, που έχει γεννηθεί στην Κομοτηνή. Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των εν λόγω εταιρειών κατήγγειλαν ότι, ενώ είχαν συμφωνήσει την αγορά προϊόντων από τον ανωτέρω, αποστέλλοντας προκαταβολές ή και εξοφλώντας πλήρως το αντίτιμο της παραγγελίας τους σε τραπεζικό λογαριασμό που τους είχε υποδειχθεί στην Τουρκία, δεν έλαβαν ποτέ τα προϊόντα που είχαν παραγγείλει.

»Σημειώνουμε ότι αντίστοιχα παράπονα έχουμε δεχθεί κι από άλλες ελληνικές εταιρείες, από το 2016 και μετά, με τον κ. Şerif να εμφανίζεται ως συμβαλλόμενος μέσω εικονικών εταιρειών ή με τη χρήση παραποιημένων εγγράφων υπαρκτών τουρκικών εταιρειών, όπως της “Gunel Yataklari Adem Dinsever ve Ortaklari” και της “Sentez Home Textile”, που δραστηριοποιούνταν στο χώρο των υφασμάτων σπιτιού και, πλέον πρόσφατα, της “Yippo Diş Ticaret Limited Şirketi”, με δραστηριότητα στο χώρο των επίπλων κήπου-παραλίας.

»Σε όλες τις περιπτώσεις, είτε ο ίδιος, είτε πρόσωπα συνεργαζόμενα μαζί του (όπως η φερόμενη ως κόρη του, κα Nilgun ŞERIF και ο φερόμενος ως γαμπρός του, κ. Mehmet Yusuf ARSLANPAY) φαίνεται να προσεγγίζουν απευθείας ελληνικές εταιρείες, με το πλεονέκτημα γνώσης της γλώσσας μας και δέλεαρ τις ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές που προτείνουν.

»Εναντίον του κ. Şerif εκκρεμούν αρκετές μηνύσεις στην Ελλάδα για απάτη (στην προετοιμασία των οποίων συνεισέφερε και το Γραφείο μας), ενώ –όπως έχουμε ανεπισήμως πληροφορηθεί– έχει πλέον τελεσιδικήσει και εις βάρος του μήνυση στα Χανιά.

»Υπό το φως των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικώς τα μέλη σας και κατευθύνετε επιχειρήσεις, που τυχόν είχαν στο παρελθόν προβλήματα στις συναλλαγές τους με τον κ. Şerif να απευθυνθούν στο Γραφείο μας.

»Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή επιπλέον πληροφόρηση».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κατάμεστη η αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης. Σάββατο 7 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Facebook / Μικρασιατικός Σύλλογος Π.Ε Κοζάνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Κοζάνη: Αφιέρωμα στη Μικρασιάτισσα γυναίκα – Μνήμη, ιστορία και γεύσεις

8/03/2026 - 1:03μμ
Μέρος της μεγαλύτερης φιλοσοφικής επιγραφής της Αρχαιότητας (πηγή: lycianmonuments.com)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Στη UNESCO τα αρχαία Οινόανδα της Λυκίας – Η ελληνική πόλη της Μικράς Ασίας με τη μεγαλύτερη φιλοσοφική επιγραφή

7/03/2026 - 10:34μμ
Στιγμιότυπο από το συμπόσιο για την Καππαδοκία στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, Πέμπτη 5 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Facebook / Giannis Demirtzoglou)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Η Καππαδοκία στο Σισμανόγλειο της Κωνσταντινούπολης – Συμπόσιο για τα «ζώντα μνημεία» της ιστορικής γης

6/03/2026 - 6:42μμ
Γενική άποψη του Ελληνικού Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου, τον Μάιο του 2018 (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Ο «ξύλινος γίγαντας» της Πριγκήπου: Το σχέδιο για τη διάσωση του ιστορικού ορφανοτροφείου

6/03/2026 - 2:12μμ
Πρόσφυγες από τη Μικρασία στην Αθήνα (φωτ.: Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

«Γυναίκες από ατσάλι» από τον Πόντο και τη Μικρασία

4/03/2026 - 11:00μμ
Μικρασιάτες πρόσφυγες λίγες ημέρες μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα (φωτ.: Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Μαρτυρία Ελισάβετ Ξυροστηλίδου: Κλαίγοντας κοινωνήσαμε στην εκκλησία. Ο παπάς έλεγε: «Δεύτε τελευταίον ασπασμόν…». Σαν ετοιμοθάνατοι ήμασταν

4/03/2026 - 9:01μμ
Ο Γεώργιος Ζαρίφης, γιος του γενάρχη των Ζαρίφηδων, χρηματοδότησε και το σχολείο στα Θεραπειά, την παραλιακή περιοχή της Πόλης που απεικονίζεται στο καρτ ποστάλ (πηγή: levantineheritage.com/therap.htm)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Η οικογένεια Ζαρίφη, ο κόσμος του εμπορίου και των τραπεζών – Από τον Βόσπορο στα διεθνή εμπορικά κέντρα

3/03/2026 - 9:46μμ
Καρτ ποστάλ με τον ελληνικό στρατό στη Σμύρνη και αιτήσεις υπαλλήλων.
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Φιλοτελικό Ταχυδρομικό Μουσείο: «Ευρίσκομαι εν δυσχερεστάτη θέσει καθ’ ότι τυγχάνω πρόσφυξ εκ Σμύρνης»

2/03/2026 - 6:15μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Περγαμηνών Λέσβου «Ο Άγιος Αντίπας»)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Μυτιλήνη: Οι Περγαμηνοί αναβίωσαν το πανηγύρι των Αγίων Θεοδώρων – Ρεβίθια, κόλλυβα και ευχές για μια καρπερή άνοιξη

1/03/2026 - 11:05μμ
Ψυχοσάββατο των Αγίων Θεοδώρων στην Πτολεμαΐδα, 28 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Κυριακή Χατζηγιάννη)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Τα ρεβίθια των Αγίων Θεοδώρων μοιράστηκαν στην Πτολεμαΐδα – Ένα προσφυγικό έθιμο αιώνων

1/03/2026 - 10:28πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: greekorthodox.org.au)

Ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος δίπλα στους νέους: «Η απάντηση στη σύγχυση του κόσμου είναι ο Χριστός»

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

CEV Challenge Cup: Ο Παναθηναϊκός πήγε στο τάι-μπρέικ τη «μάχη» με τη Βαλεφόλια κι ο τίτλος θα κριθεί στη Γλυφάδα

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)

Basketball Champions League: Νέα ήττα για την Καρδίτσα

8 ώρες πριν
(Φωτ.: FIBA)

Προκριματικά Eurobasket 2027: Νέα ήττα από την Κροατία για την Εθνική Γυναικών

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

ENBL: Με άνεση στους «8» ο Ηρακλής

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Basketball Champions League: Νίκησε στη Sunel Arena την Τόφας η ΑΕΚ για το 5/5

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign